-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
válasz OldAkita #1064 üzenetére
A vastagságot az AWG érték (jelen esetben AWG27/7) és az árnyékolás (U/FTP) határozza meg leginkább. Nem tudom milyen fogód van, de elképzelhető, hogy állítható valahogyan, hogy jó legyen ehhez a kábelhez és csatlakozóhoz. Elvileg a cat6 és cat6a RJ45 apa ugyanaz, amit rá akarsz krimpelni, a keystone anyák, amik eltérőek, és amiből cat6a kell a cat6a kábelhez, de mivel patch kábeled van, az itt most nem játszik. De ez is olyan, hogy nincs még itthon 10GBASE-T kártyám, mert én inkább SFP+-ra tértem át, úgyhogy megerősíteni nem tudom, hogy csak így vagy úgy hozza a 10Gbps-t 100 méteren, csak google ezt dobja. A szerszám nélkül szerelhető csatlakozók nyilván jóval drágábbak. Ja igen, ha a hagyományos csatlakozó alatt azt érted, hogy nincs fém borítása, akkor az csak arra szolgál, hogy átvezesse az árnyékolást egyik kábelről a másikra. Ha nem tervezed, hogy földeled az árnyékolást valahol, akkor teljesen mindegy melyiket rakod rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok