Új hozzászólás Aktív témák

  • TheHardOne

    tag

    válasz Intruder2k5 #9273 üzenetére

    Nagyon tisztellek és általában egyet értek azzal amit írsz, de ahogy többek is jelezték, tényleg kezded túlzásba vinni ezt a limites kérdést. Akiket ténylegesen lekorlátoztak az előfizetők ha jól tudom 2 ezreléket (!) sem éri el, azaz a kb. félmillió UPC szélessávú előfizetőből 1000-nél kevesebbet korlátoztak le az elmúlt 5 évben, és azt is csak a hálózat, a többi előfizető védelme érdekében.

    Az itt a fórumban időként bemutatott statisztikák nagyságrenddel vannak elmaradva a korlátozáshoz szükséges mennyiségtől. 2-3 TB adatot kellene forgalmazni egy hónapban rendszeresen, hogy egyáltalán a korlátozás látókörbe kerüljél, és kb. havi 5-10 TB-nál kell aggódni. Illetve persze az sem segít, ha látványosan üzletszerű tevékenységre használod az előfizetésed. Valamint ha egy területen amúgy is műszaki problémák vannak, ami rontja a tömeges felhasználói élményt, és erre rátenyerel egy ilyen "hardcore torrentes" akkor természetesen szintén korlátozhatják.Ez utóbbiért is ilyen alacsony a korlát, hogy szinte bárki beleeshessen ha nem "fair" módon használja a szolgáltatást, amint a neve is mutatja, és ezért nem is várható a módosítása a közeljövőben. Ez olyan, mint amikor mindenki araszol a dugóban az autópályán, de néhány "huszár" kielőz mindenkit a leállósávon. Azután persze a sor elején ott a rendőr...

    Vonatkozni fog természetesen, mivel az ÁSZF-ben továbbra is benne van. Viszont ezért a csomagért fejlesztették a hálózatot az elmúlt fél-1 évben és ez lesz a "VIP" csomag, szóval 99%, hogy nem lesz szükség korlátozásra. Ha nem tudná kiszolgálni a hálózat (ráadásul egy elég komoly biztonsági tényezővel megfejelve), nem vezetnék be.

    A feltöltési sebességhez: nincs értelme a DIGI-hez hasonlítani, de ez már párszor szóba került itt, nem is ragozom. Egy ideje tervben van a feltöltés emelése is (kb. 1 éve), de jelenleg a hálózat nem mindenhol alkalmas rá, illetve a jelenlegi gazdasági helyzetben ha nem muszáj senki nem ad többet ugyanannyiért, hacsak nem muszáj. Az UPC ilyen téren jelenleg nincs lépéskényszerben a piacon.

Új hozzászólás Aktív témák