- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
gduck #115046 üzenetére
Mondjuk én sem. Nálam ugyan Digi van de kiépítettem az itthoni IPTV hálózatot, mert több lehetőség van egy LAN-ban mint a koax-ban. Távoli vezérlés, felvételek időzítése, visszanézés, stb... UTP még vékonyabb és jobban hajlíthatóbb is mint a koax.
Mondjuk annyiból könnyebben vagyok, hogy nem a kuka szolgáltatói dobozt kell néznem a saját korlátaival, hanem Kodi alatt TV-zek és ott nemigen vannak határok.
-
cocka
veterán
válasz
gduck #115046 üzenetére
Hát ez a furcsa, hogy nem mivel a 10. akármi kezdetű box IP-kből látszik, hogy az egész visszanézős sztori egy belső hálózaton megy, amit nem különösebben hatott meg, ha éppen nem volt net.
Szerintem teljesen ésszerű és elfogadható érv, hogy az ember nem akar 10-20 méter UTP-t feleslegesen, ha megoldható másképp is.
Viszont ugye miután a vodkabox UTP kábel nélkül létezni sem tud és a netet a külön modemtől kapja, ha nincs neted, nem lesz tévéadásod se. Vagy esetleg csak az lesz és semmi más.
-
gduck
addikt
válasz
cocka #115041 üzenetére
"régi box esetén vállat vontam, néztem tovább, mert a visszanéző és az élő adás is koaxról jött."
Ami szintén a netet használta
Ha modemnek nem volt net, valószínűleg a boxban lévő modemnek se volt. Nem?
Továbbra se értem miért idegenkedik mindenki az Ördög eszközétől, a félelmetes UTP kábeltől
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
snetch #115037 üzenetére
Áramtalanítsd és úgy helyezd ismét áram alá, hogy folyamatosan nyomod a 'Service" gombot az oldalán. Pár másodperc után meg kell jelenjen a Voda embléma és a frissítési képernyő, ha mondjuk egy perc után sincs semmi, akkor sajnos meghalt és 1270-en tudsz kérni cserét.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Hogy kell aktiváló kódhoz jutni Vodafonnál az RTL most szolgáltatáshoz?
-
cocka
veterán
Igen mondjuk ez nem lenne hátrány, még a csak ethernet alapú adásnál sem. Ugyanakkor így mindig muszáj lenne a koax kábelt is rácsatlakoztatni, hogy mindent is tudjon a netről szedni.
Mert ugye arra itt senki nem gondolt, hogy ha elment a net, régi box esetén vállat vontam, néztem tovább, mert a visszanéző és az élő adás is koaxról jött. És az esetek túlnyomó részében amikor elment a net, a tévéadással semmmi probléma nem volt. Sőt igazából a fordítottja volt a figyelmeztető jel: ha nincs tévéadás, akkor net sincs. Ha viszont most megy el a net, akkor se visszanéző, se tekergetés, semmi sehova plusz akár a koaxról is elmehet egy idő után az adás a nagra update hiánya miatt.
-
cocka
veterán
válasz
#72445440 #115008 üzenetére
OK, akkor azt állítom (több tp-link routert látva-használva), hogy a tp-linkekben nincs media range funkció. Ez a hogyan osszunk tovább wifi jelet vezetékesre típusú sztori tp-link routerek esetén WDS-sel megy. Nekem legalábbis ment, csak amikor felépült a kapcsolat még a főrouter közelében is megszakadt, pedig csak odébb tettem a C7-et kb. 30 centivel. És hopp máris megszakadt. Mondom akkor itt valami gebasz van a wifi antennákkal.
Csak én a DHCP offolás miatt se szerettem. Bár itt valaki írta, hogy nem kell kikapcsolni a DHCP-t... OK csak akkor a WDS nem működik.
A media bridge kb. ezt jelentheti, ilyet szerencsére sok router tud.
De legalábbis az access pointok biztosan.
Márpedig ha lenne benne ilyen opció akkor joggal reklamálhatnál hogy nem működik.
Ismerve azt, hogy mennyi mindenen óhajtanak spórolni simán el tudom képzelni, hogy a leghulladékabb 2.4-es antennát tennék bele.
-
cocka
veterán
válasz
kezo0 #115003 üzenetére
de használatból kivont routere meg esetleg többeknek lehet, hozzám hasonlóan.
Igen, én is ezt javasoltam már jóval korábban többeknek, amikor ment a hőzöngés, hogy csak egy fránya lan port van a boxon.
Nekem valahogy már az istennek sem akart működni a WDS-sel stabilan, plusz azon a routeren beamforming sincs, tehát mondjuk úgy, hogy nekem ugyan kellett rá költeni, de megérte, mert így pl. mifis netet is tudok ethernetes jellé konvertálni.
Inhouse:
Nem minden Wifi-s router tud Wifi-ről LAN-ra továbbítani sőt, inkább ez a kevesebb.
Sok tp-linken van WDS, az tudná, de ha dobálja a wifi jelet, akkor tényleg egyszerűbb még konfigolás szempontjából is egy AP.
-
cocka
veterán
válasz
LouiS22 #115001 üzenetére
Ó hát hogyne. Millió egyéb kritériumnak kéne megfelelni, ami pl. a kezo által említett két routeres vagy az általam említett 1 router - 1 access pointos megoldásnál szóba se jön.
Kezdjük ott, hogy kapásból két szabadon álló konnektorba kell dugni, melyeknek azonos fázison kell lenni. A leírás szerint nem javasolt elosztóba dugni, mert romolhat a sebesség, szakadozhat a kapcsolat. Plusz nálam pl. kéne a főroutertől egy kb. 5 méteres kábel, ami eljut az ominózus konnektorig, plusz az egy dolog, hogy a villásdugós rész mögött van egy foglalat is, hogy használni tudd az adott konnektort, viszont az úgy már kiáll és ha pont elé van tolva valami, amit nem akarsz emiatt rendszeresen elmozgatni vagy elmozdítva hagyni, akkor máris bukó.
Plusz akkor a másik szobában szintén megint kábelezni kéne, oda is kéne kb. 5 méter, tehát valójában 1 méter kábel helyett plusz 2×5 méter plusz 2 lefoglalt konnektor és egy rakat bizonytalanság, hogy működik-e stabilan. Mert a nem szabadon állón kívül már csak elosztósok vannak, nyilván a vodkabox közelében is elosztós van.
-
snetch
csendes tag
Sziasztok! Vodafone mediabox-om nem kapcsol be, pirosan villog a led elől folyamatosan. Kihúzom, visszadugom, ugyanaz. Ötlet?
-
cocka
veterán
válasz
kezo0 #114999 üzenetére
Nem kell. Elég csak az egyiken. Eddig mindig csak a fogadó routeren aktiváltam a WDS-t. De már a wifi hálózatok szkennelésekor is látszott, hogy valami gebasz van a C7-essel, mert vagy felismert vagy 20-at vagy csak 3-at vagy egyet se. Mondom ez korábban nem volt ilyen instabil. Ennek az AP-nek meg akkora antennái vannak, hogy az utcáról is vette a jelet. Legalábbis a cégnév amit kiírt nem házon belül van, hanem tudtommal valami önkormányzati fenntartású.
És a másodlagos router ilyenkor nem is szór wifit, csak vezetékes netet ad ki a LAN-portjain.
Igen ez a tp-linkes terminológiában a "kliens mód".
-
Toth_Jani
őstag
Mert nincs lehetőség a boxnál ráhagyást beállítani, a felvétel elejére és a végére ??
(A TV szoftvere ezt tudja.)
Vagy esetleg az is megoldás lenne hogy felhívod az adott csatornát hogy te fizetsz a kábelszolgáltatónak és ha nem kezdik pontosan akkor fizessenek neked kártérítést.
Javasolnám hogy először a királyi M1 csatornánál próbálkozz. -
villifog
tag
válasz
gduck #115032 üzenetére
Akkor nem vagy egyedül, én teljes mértékben egyetértek veled. Már nem olyan fiatalon nem igazán az okostelefon mérete ideális számomra, így inkább az asztali számítógépet preferálom. Mindent inkább kábeles (UTP) kapcsolaton keresztül használunk. még a pincébe is van egy leállás (esetleg ha az optika ideér), akkor az ONT majd nem a meleg padlásra, vagy a lakásba, hanem a hűvösebb pincébe fog kerülni, illetve odáig be is van csövezve, nem lesz túl nehéz odarakni, villany is van. Illetve a még onnan a WIFI is használható lenne, de úgy is inkább vezetékesen használunk mindent.
-
rodi81
tag
Sziasztok! Samsung tv smart távirányítója nem ismeri fel a Vodafone mediabox-ot,nem lehet vele irányítani. Visszaolvasva láttam,hogy ez valami szoftver frissítéstől tűnt el.Ez igaz?Valami megoldás nincs rá?
-
tudos4
tag
válasz
MiZo1990 #115026 üzenetére
Szerintem optika, megerősítették, képet is tudok küldeni ha kell, bár elég rossz a minősége. De akkor ezt majd jobb náluk megérdeklődni. Az hogy kell e koax, lehet legalábbis a telepítési útmutatóban bekötik de lehet elég egy utp kábel is pl modemre kötve, vagy routere mert abból sajátot szeretnék majd használni.
-
pjen
félisten
válasz
gregory91 #115025 üzenetére
Vagy lenne egy csomag mint a DIGI nél és pár fizetős csati. De UPC rendszer kiválóan müködött, nem igaz, hogy nincsenek a piacon hasonló tudású hardverek. Tényleg a VHS előtti állapotok vannak.Külön pénzt ķérnek a felvevős boxért, de a felvételnek hol az eleje, hol a vége hiányzik. Indok csúszik a műsor, mi közöm hozzá oldják meg énnkifizettem a felvétel lehetőségét, a hibátlan lehetőséget.
-
gregory91
senior tag
Ehhez csak annyit fűznék értelemszerűen: Akkor nincs net ha olyan szűrő van ami tegyük fel 360-450 Mhz-et szűr és a net 370-390-410-430-450 Mhz-en jönne.
A visszirány szűrő tudtommal csak a készülék által generált zajt szűri ki(pl hangolás esetén).
Emlékszem mikor nálunk egy antenna két készüléket látott el és mikor az egyik készüléken hangolást végeztünk el,a másikon olyan fehér zaj(hangyás kép) jelent meg.
UI: Ezen a sávszűrőn elgondolkoztam: Páran írták hogy a kódolás drága(gondolom időigényes),miért nem oldják meg hogy a csatornákat sávokban rendezik(130-480 TV 490-700 internet).A előfizetők elé egy sávszűrőt beépíteni és nem lenne ez a jogi harc a médiaszolgáltatókkal.És ezt a kódolásos dolgot el lehetne felejteni.... -
tudos4
tag
válasz
MiZo1990 #115022 üzenetére
Akkor szerintem a végére értünk, átalakítós megoldás lesz. A TV semmiképp se lesz lecserélve amíg el nem romlik, együtt kell majd élni vele addig is. Végűl az HD Plus vario + Net L vario csomag mellett döntöttünk a lakásban van koax kiépítve a modemnek és a box-nak is, és úgy tudom az 500 -as net esetén nem muszáj az optikát bekötni még elég a koax is hozzá. De ha pl én azt mondom szeretnék optikát akkor azt be fogják húzni a lakásba?
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
tudos4 #115018 üzenetére
Nincs fejállomás sem, így kód sincs.
Teljesen internet alapon megy a TV ilyen helyeken, ebből kifolyólag csak Vodafone TV-t tudnak adni (amin csak HDMI kimenet van).
A bekötés úgy történik, hogy a telekomos szerelő behúzza a lakásba a koax vagy optikai kábelt, ami a Telekomé. Ő elmegy és jön majd a Voda saját embere, aki pedig beüzelei a routert és boxo(ka)t.Lehet próbálkozni HDMI->SCART átalakítóval, de borzalmas lesz az élmény, a szövegeket nem nagyon fogod tudni elolvasni a menüben, a műsorok leírásánál. Ez egy 4k box, nem CRT TV-khez lett tervezve (bár be lehet állítani 576p-re is).
-
M5Norbi
őstag
válasz
M5Norbi #114964 üzenetére
Nos kérem fejlemény történt a mai napon
Úgy korrekt ha a pozitív dolgokat is leírom. Délelőtt telefonáltak hogy akkor jönnének ásni/kábelt behúzni/ cserélni stb.
Szüleim pont nem voltak otthon de igyekeztek haza (11körül) és kis idő múlva meg is érkeztek, mázli hogy volt a faluban más dolguk is. És immár át is van húzva a kábel. Itt is volt némi mázli mert ép volt a földben a cső és át tudták húzni a vagy 30m-re lévő doboztól.
Még egy szerelőnek kell jönnie hogy bekösse egészen a tv-hez.
Nos nyilván így ünnepeknél ez lehet 1 nap de akár 2 hét is.De akkor is legalább a nehezebb rész megoldva
-
tudos4
tag
válasz
MiZo1990 #115016 üzenetére
Hmm, és az ish4d0w által felvázolt megoldás nem működik? Az ott leírtak szerint ezek fejállomás azonosítók nem régiókódok és nem feltétlenül baj ha nincs benne a település neve. Bár ahogy leírtad, kaon boxot nem biztos hogy tudok így igényelni. A #114990 számú hozzászólásra gondolok.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
tudos4 #115014 üzenetére
Ebben az esetben ("vario" csomag) nincs DVB-C, mert a Telekom hálózatán sincs. Csak Vodafone TV használható és teljesen internet alapon működik, az élő adás is így jön.
Mediacard vagy KAON (SCART-os) box nem elérhető ilyen helyeken, ezért nincs is hálózati/területi kód sem. -
-
mappa1262
újonc
válasz
kezo0 #115003 üzenetére
Vodafone tv médiaboxom van. Másik szobába is szeretnék egy boxot, ahol nincs net és koaxkábel. TP-LINK Deco M4 Mesh Wifi rendszerről kapna a box UTP kábelen netet. Az ügyfélszolgálat szerint a neten kívül még koax is szükséges, hogy működjön a box. Ez valóban csak így működik?
-
kezo0
addikt
válasz
Csabi1984 #115006 üzenetére
Ez lehet, hogy HDCP-probléma. Nálam a tévén kétféle HDCP-beállítás között lehet választani, az egyik beállításnál rendesen van képe + hangja a boxnak, a másik állásban viszont folyamatosan elmegy majd visszajön a kép és a hang. (És ez már a Cisco box esetében is így volt. Sőt, annál az sem volt mindegy, hogy az AVR melyik bemenetére volt kötve, mert a Cisco nem szerette a HDCP 2.2-t, csak az 1.4-et, és ebből a szempontból is vannak különbségek az AVR-em egyes bemenetei között.)
-
kezo0
addikt
válasz
Inhouse #115004 üzenetére
Nem is állítottam, hogy minden router tudja ezt. De akinél van olyan, amelyik tudja, annál ez egy megoldás lehet. Ennyit állítottam, nem többet. Itt általában a powerline-t szokták ajánlgatni, ha valaki nem akar vagy tud vezetéket húzni, kábelcsatornázni, falat fúrni. Én pedig leírtam egy másik lehetséges megoldást a problémára – ami természetesen csak akkor működik, ha megfelelő feltételek állnak rendelkezésre.
-
kezo0
addikt
válasz
LouiS22 #115001 üzenetére
Persze, csak van akinél az nem vagy alig működik, mert pl. nincs azonos körön a két, egymástól távoli helyiségben levő dugalj, vagy csak korlátozottan megy át a jel, mivel nincs szabad dugalj, és csak elosztóba dughatók be az adapterek stb. Szóval az sem fenékig tejfel, ha nem tökéletesek hozzá a feltételek. És nem utolsó sorban, egy ilyen adapter-párost többnyire meg kell vásárolni, ha nem fekszik a szekrény mélyén, egy régebbi, még működő, de használatból kivont routere meg esetleg többeknek lehet, hozzám hasonlóan. Nekem ez a megoldás egyetlen fillér extra kiadást nem igényelt.
-
pjen
félisten
válasz
asdf_ #115000 üzenetére
Na Várjál a Tv adásnak nem sok köze volt és van a WIFI hez. A Tv ugyanúgy a koaxon jön mint eddig a NET csak "kicsomózza", de 48 órát megy nélküle is. Ha olvasgatsz és nem csak itt FB n is láthatod igy szerzett magának rengeteg problémát a voda. Most az élő adás is bizonytalan+ a felvételek például egy ciscóval beton stabilok voltak. Vissza léptünk a VHS előtti időkbe. Nem elég, hogy nem vehetek fel amit akarok, még elég sokszor hol az eleje, hol a vége hiányzik, esetleg félúton megáll. Lehet, hogy jó penne ez a rendszer, ha egy 150 éves próba után vezették volna be.
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest