- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
válasz
headhunter #61458 üzenetére
Hmm... UPC nem szolgáltat IPTV-t, de ha más szolgáltatónál is van előfizetésed, vedd fel velük a kapcsolatot, hogy oldják fel a tiltást.
-
headhunter
addikt
válasz
Intruder2k5 #61454 üzenetére
Nincs saját router így akkor azt nagyon meg.......m.
IPTV-nél többen kapnak (UPC-sek), kaptak IP bant és nem mennek a csatornák.
Mennyire függ az IP cím kiosztása másnak, hogy az adott városban mennyi az előfizető?
pl.: Kevesebb előfizető akár 48 óra is kellene vagy sok előfizető és 5-6 óra elég az új IP címhez.
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #61456 üzenetére
szuper !! ezt se tudtam köszönöm..csak amíg át nem migrálnak új ügyfélszámra is, adslről optikára addig myupc sem lehet
mivel nem 10 számjegyű az ügyfélszámunk.
-
Ja igen, és kérdezted még a My UPC fiókot. Ott tudod a szolgáltatásaidat adminisztrálni, látod pontosan mi van belőlük, mikor jár le a hűségidő, mennyi kedvezményt kaptál eddig, milyen eszközök vannak a neveden, látod az adatforgalmi statisztikád, megrendelhetsz és lemondhatsz szolgáltatásokat, telefonnál pl. tudod állítgatni a különböző funkciókat, mint átirányítások, híváskorlátozások, stb. Látod a számlaegyenleged, és ilyenek.
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #61453 üzenetére
-
válasz
headhunter #61452 üzenetére
Ez attól függ mennyi volt a lease time, tudtommal lehet akár 48 óra is, de ha még ez után sincs kiosztva a korábbi ip címed másnak, akkor nincs kizárva, hogy a lejárat után is azt kapod vissza. Ha használsz saját routert a CB után, akkor annak a WAN MAC címét megváltoztatva kaphatsz új IP címet "azonnal" is.
-
A WiFree-t kikapcsoltatni az ügyfélszolgálaton tudod, 1221 számon. Minden bizonnyal a "Connect Box" fantázianevű, egyébként Compal (Thomson) HGW-t fogod kapni. Nekem ezzel személyes taoasztalatom nincs, még UPC-s voltam, végig CISCO modemet és HGW-t használtam. Annyit tudunk róla, hogy a benne lévő Intel Puma 6 Chipset, pontosabban a rajta futó alap szoftver hibás ([link], [link]), és emiatt a ping néha igencsak kiugró értékeket mutat. Na már most egyesek szerint ez némileg javul, ha modem módban használod az eszközt, és a WiFree-t letiltatod, de tudtommal hitelesen ezt egyelőre semmi sem bizonyítja, ahogy valaki szerint ez egyáltalán nem is észrevehető, mások szerint pedig eléggé érződik. Szóval ezt majd inkább magad megítéled. Modem (bridge) módba és vissza átállítani tudtommal saját menüjéből is lehet a CB-t, így emiatt nem kell üfsz segítsége.
UPC Connect Box - Firmware beállítások - Modem és router üzemmód
Még van néhány videó a téma összefoglaló alján linkelve.
-
headhunter
addikt
UPC-nél, mennyi időre kell bontani a kapcsolatot, hogy másik IP címet kapjon a Connect Box? (12 óra nem volt elég...)
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #61449 üzenetére
Köszi...hogy írtad Neki, a wifree-re nem tudsz valamit mondani?
kötéseket értem, modem módot értem, csak a hogyan-t nem -
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5 #61449 üzenetére
Ezt nem tudtam.
Fehér dobozt írt,mondom abba koax megy.Mégegyszer köszi.
-
A 29-es körzetben a UPC optikát húz be, és házon belül tesz rá egy micro node-ot, majd arra a HGW-t.
-
degec
senior tag
Tiszteltem !
Összefoglalva írom erősítsétek meg kérlek szépen illetve segítsetek már pliz....jól vagyok-e informálva..
most kerül bevezetésre az optika-s upc az adsl technológia helyett.
-a "csoda" fehér modemet (mittóm én mi a fantázia neve), modem módban használjam és kérjem, wifree-t kapcsoltassam le, hogy kevesebb legyen vele a gond. ki és hol kapcsolja le a wifree-t ? ezt nem tudom
-ügyfélmegtartó ajánlatot kaptam ami myprájm és filmbox mentes.. kell ez nekem nem érzem hiányát.
-kell e még beszerelésnél valamit kérni csinálni, nyilván tekertessek fel még jó 20 méter optikai kábelt, hogy legyen tarcsi, Koaxok újra lesznek addigra húzva full réz 3 as árnyákolású vezetékekkel, az elosztók meg jóféle antenna boltból rendelt cuccok lesznek,
-föld hurok topmpitó butitó akármi kell? és milyen?
-My upc fiók mire jó? most hiába csinálok adsl-re, új ügyfélszámom lesz
Van még valami amit tudni kérni kellene ?Köszönöm szépen !
-
ptesza
senior tag
válasz
ArthurShelby #61444 üzenetére
Valóban engedélyezett marad. Majd keresek Wifree-t ,hogy enged-e csatlakozni.
-
ArthurShelby
addikt
-
ptesza
senior tag
válasz
kabelmania27 #61439 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
-
ptesza
senior tag
válasz
kabelmania27 #61436 üzenetére
-
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste #61428 üzenetére
Köszi szépen.
Akkor fabrikálhatok majd valami konzolt a boltba hozzá. Most tervezem, mit hova az új rendszerhez... -
ptesza
senior tag
válasz
kabelmania27 #61433 üzenetére
340 / 22
Haladás.Köszi! Egyébként UPC-s szerelő rakta össze...
Ezen kívül már csak a szolgáltató tudna bármit is tenni?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste #61422 üzenetére
Na az gáz
-
ptesza
senior tag
válasz
kabelmania27 #61431 üzenetére
Csak egy hármas elosztó van a Connect box elött. A középsőre van kötve rákötve kb 2méter koax-al.
-
ptesza
senior tag
válasz
Intruder2k5 #61401 üzenetére
Kellett egy hálókártya driver csere és most így 245 / 23 -at mértem.
A letöltési 0~1 dB (SNR 37dB)
A feltöltési 44~46dBLehet még valamit tenni vagy ez ennyi és kész?
-
gduck
addikt
válasz
Gubek-Einste #61428 üzenetére
Hajlítasz neki egy talp méretű L alakú tartót
-
válasz
Bozso68 #61423 üzenetére
Kérdésem is lenne: a Fiber Power Business 100-hoz milyen modemet adnak? Illetve a lényeg: falra szerelhető?
Üzleti előfizetők Hitron CGNV4-t kapnak.
A képek alapján nem lehet falra szerelni. -
interstate76
addikt
válasz
rita7107 #61416 üzenetére
Ez egy jó kis csomag, pláne ilyen áron.
Nekem messze a hűség vége, így nem tudok a 6 ezresnél jobb ajánlatot kicsikarni. Na de 2 év múlva kapnak az arcukba!
Én is voltam céges üm. telco szektorban, szintén 4 évig!
(#61419) boneyard Ez gáz. Pedig ez egy alapvetően jó szolgáltatás.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Két, mostanában felmerült kérdéssel kapcsolatban szólnék hozzá laikus végfelhasználóként:
Amikor megkaptam a Connect Boxot, iszonyat sz@r volt a wifi. Kb 30 perces 1221 telefonos segítséggel, amiben még fw frissítés is volt, korrektül rendberakták. Azóta kifogástalanul működik, legalábbis az én értékrendem szerint. Az emeleten levő Connect Box által szolgáltatott wifin át a földszinten, tőle légvonalban kb 5 méterre levő LG okostévén 3D filmeket nézünk. Pont úgy lett elhelyezve a Connact Box, hogy nem a vasbeton födémen, hanem a zártszelvény szerkezetű lépcsőfordulón, egy téglafalon, és egy gipszkarton előfalon keresztül kell a jelnek átjutni.
Ha valakinek lejár a hűsége, és maradni akar, KÖTELEZŐ felkeresni a UPC-t, ügyfélmegtartó ajánlatot kérni. Nekem így lett Digital Gold, 500-as net, telefon (talán ingyen beszélgetési időszakkal, de ezt nem tudom biztosra, ha érdekel valakit, előkotrom a számlát), 2 felvevős, és 1 felvevő nélküli box. 9400-valamennyit fizetek érte.
Kérdésem is lenne: a Fiber Power Business 100-hoz milyen modemet adnak? Illetve a lényeg: falra szerelhető?
Üdv: Zsolt
-
válasz
Core2duo6600 #61421 üzenetére
Mivel a Wi-Free-t a 1221-n kell ki/be kapcsolgatni és egy HGW konfig fájl cserével jár így ez nem megoldható.
-
pumi1980
tag
válasz
kabelmania27 #61393 üzenetére
A modem üzemmód jól gondolom, hogy a bridge üzemmódot jelenti?
Bridge módban van használva a kezdetektől.A wi-free-t kikapcsoltam, és azóta nincs akadozás, szakadás lassulás. Most belegondolva, csak pár napja kapcsoltam be a wi-free-t és tényleg azóta vannak gondok. Kár, mert a wi-free elég jól használható városon belül.
Azért nem is gondoltam a wi-free hibájára, mert a bekapcsolása után a probléma nem jelentkezett azonnal, illetve a hiba túl szabályosan csak az esti időszakban jelentkezett, a nap többi részében nem volt gond.
-
boneyard
tag
válasz
interstate76 #61415 üzenetére
ja, az elmúlt két napban a Trash Talkot meg az NFL szezonnyitó meccset akartam visszanézni, először el se indultak boxról meg online se, pár óra múlva epindult, de akadozott vagy teljesen lehalt és kb. fél nappal az adás után tudtam őket visszanézni, de akkor is csak a sima csatornát, a hd-t nem.
-
rita7107
aktív tag
válasz
interstate76 #61319 üzenetére
Digital gold + Horizon Go HD / 240 net + telefon
:-)
Hozzá teszem 11 éve vagyok ügyfelük. 2 évente megújítom a szerződést, de mindig kamuzok nekik hogy elmegyek. Így mindig jó csomag díjat adnak.
Most azt találtam ki, hogy az előző díjért ne változtassunk, de adjanak két mobil előfizetést.
Na ebbe már nem mentek bele. Se mobilt nem adtak ingyen.Nem is tudom miért...
Ez volt pénteken, aztán hívtak hétfőn, hogy mit döntöttem? Kell a nagyobb net + módosított tv előfizetés.
Mondtam nekik, hogy nem inkább megyek, ha nem találnak ki valami mást. Vártam 10-15 percet és jött az ajánlat.
Mivel egy mobil szolgáltatónál dolgoztam mint céges kapcsolattartó 4 évet így tudom hogy meddig szabad menni. Utána már pofátlanság lenne, és elhajtanak minden fajta kedvezmény nélkül. Tehát már én esnék pofára. Az meg nem jó. -
-
-
handrash
őstag
Felhívott a UPC, hogy lejár a hűségem. Fizessek 300 forinttal többet és kapok 500- as netet. Tv. Telefon már ki volt maxolva...
Namármost nekem elég ez a sebesség. Van a házban Digi is. Hasonló szolgáltatást kapnék tőlük kb. 2000 forinttal olcsóbban. Működik még az erre való hivatkozással történő alkudozás? -
ztsoft
őstag
válasz
Intruder2k5 #61406 üzenetére
Szépen elbeszélünk egymás mellett. Én erre reagáltam, ez volt az előzmény. Itt, ha jól sejtem, a Wifi-ről van szó.
Összefoglalva, a Connect box Wifi-n jelentkező packet loss és lagg hiba javítható a tűzfal (firewall) kikapcsolásával (én így értelmeztem a leírtakat). Ezek alapján kétlem, hogy köze lenne az általad említett hibához. Inkább a UPC hozzá nem értése játszik szerepet ismét.
Ahogy többen is írták, hogy a Cisco nem engedte a firmware-t módosítani, így ez az eszköz használható maradt, ezzel szemben meg lehet nézni az összes többit.Az már más kérdés, hogy ez mennyire járható út (biztonság szempontjából), meg az is, hogy az említett tűzfal mit jelent a valóságban.
-
Sziasztok!
Valahogyan be van kábelezve a lakásunk (még előttünk megtörtént, így nem ismerem a részleteket) és az emeleten és a földszinten is van egy-egy pont ahol a koax elérhető (kijön a falból). Az emeleti szobában volt eddig a modem és saját router, ami szórja a wifi-t. A földszinten meg a TV csatlakozott a koax-ra.
Most az a helyzet, hogy a fenti "dolgozószoba" gyerekszobává alakul, ahol nem lesz helye 0-24-ben működő villogó hálózati eszközöknek. Le kell vinnem őket a TV-hez. Cimborától kaptam egy ilyen elosztót.
Kérdésem, hogy ha ezzel szétdobom a lenti koax-ot, akkor az továbbra is jó lesz a TV-nek, meg a netnek is?
Vegyek esetleg más fajtát?Kösz előre is a segítséget!
-
-
ztsoft
őstag
válasz
Intruder2k5 #61402 üzenetére
Arról tudok, gondolom Ők is tudnak róla. De, hogy a tűzfal kikapcsolásával helyre jön, arról nem biztos, hogy tudnak.
(#61404) gduck A Horizon box-ról eddig nem jött olyan információ, hogy biztonsági hibát tartalmaz a hardver és/vagy szoftver, a működéséről meg már tudjuk, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, egyedül a hozzá illő szoftver segítene rajta, ami szerintem nem lesz.
-
ptesza
senior tag
válasz
Intruder2k5 #61401 üzenetére
Most nem vagyok otthon de tegnap este néztem. 6dB/40dB körül.
-
válasz
ztsoft #61400 üzenetére
Gondolod, hogy még nem tudnak róla?
Egyszerűen megakaszthatók az Intel Puma 6 chipsetes kábelmodemek
Hónapok óta szenvednek a felhasználók az Intel Puma 6 chipsetes kábelmodemekkel
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest