- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
djsilas #125496 üzenetére
Igazad is van. A probléma akkor kezdődik mikor bekötik a Tv t és sz@r. Kiveszik az aljzatot és varázsütésre megjavul. Nem kell sokat vissza olvasni a hasonló probléma megoldására. Persze lehet szerencséd is, akkora jelszint, hogy ezek sem tudják lerontani. Ha mégis akkor talán Siemens aljzatokat raknék.
-
antal750
aktív tag
Heló
Ez nem ugyanaz ,. Ezt az üzletben lévő vodafonos ajánlotta,az előfizetés mellé. Ez arról szól 5gb net van havonta, és 1hónapban egyszer 3napra kérhetem a korlátlan netet. 12 hónap hűségidővel és rohadt jó áron, 100ft/hó. Tehát 1200ft egész évre. Komolyan mondom a mai világban hihetetlen. Ezért pacsi a vodának. De viszont a bekapcsolás a myvodafone alkalmazásban már sajnos nem megy. Van egy menü pont"ajánlataim" a neve, na itt kellene lennie de itt jelenleg nincs ajánlatod ez fogad.. Hívtam is a vodát, valóban van ez a netes kártya ezzel a lehetőséggel és valóban ennyibe kerül. Jeleztem nekik a hibát, most várom hogy majd történik valami. Gondoltam azért is írok, hogy más is tudjon erről az igen kedvező lehetőségről. Pl gyereknek egy ilyen kártya tökéletes.. -
djsilas
tag
AS6453: TATA COMMUNICATIONS (AMERICA) INC
Whois IP 5.23.6.24: TATA-R-5-23-6-0-24
Hacsak nem vette meg a Tata a Vodafonet, vagy fordítva, akkor az viszonylag nehezebben mondható, hogy egy Vodafone szerver lenne hibás.
Azt persze nem vitatom, hogy a saját peering partnereiket, társ szolgáltatóikat elvileg ők választották maguknak -
cocka
veterán
válasz
Kicsirics77 #125487 üzenetére
miért jó ezeknek,hogy folyamatosan reszelik ezt a lomot??
Megpróbálnak a szarból várat építeni.
-
NEG
csendes tag
Továbbra is szar az egyik eszközük, amivel kilépnek külföldre, hetek óta ez megy...
Minden délután ez van, amikor nagy a terhelés, a hibabejelentésre még nem reagáltak.
A hibás szerver:
5.23.6.24
ix-et-40.hcore1.ehb-budapest.as6453.netKatasztrófális a ping és rengeteg csomagot dob el.
Mellékelek egy képet a helyzetről.
Alul a sárga sáv jelöli a 100 fölötti pinget, rajta a piros vonalak az eldobott csomagok.
18 óra előtt gondoltam egyet és az 1000-es kábeles netről átálltam a telefonommal megosztott 4G-re. (USB)
Elkeserítő 2023-ban, hogy harmad akkora pinggel és csomagvesztés nélkül alázza le a kábeles netet... -
kenwood
veterán
Sajnos semmilyen termek, szolgaltatas ara nincs a fizetesemhez kotve.
Egyebkent nalam a helyzet romlott tegnap ota. Mar nem csak neha gondolkozik par masodpercet a weblapok betoltese elott, hanem szinte teljesen fixen.
A mar felepult kapcsolatok,a streamek viszont tovabbra is hibatlanok, egy 20 gigas torrent letoltese is vegig max. savszelesseggel ment,szoval eleg fura a hiba. -
Kicsirics77
veterán
ma vettem észre ,hogy a csodafone megint frissítette a box felületés, szép piros-fehér lett, nem ie foglalkoztam volna vele de vállalhatatlan volt az oldalak betöltése, természetesen router módban volt a f@s cbn csodájuk, most áttettem modem módba, eddig rendben van.
miért jó ezeknek,hogy folyamatosan reszelik ezt a lomot??
ja és persze a wifi meg be volt kapcsolva a cbn menüben. -
Iramirez
aktív tag
Voda 13.kerület.Menet közben el eltünik a NET.Fehér régi modem.Miután HO van ez eléggé ciki.
2.Tettünk panaszt,másodikra kiküldték a technikust.Kijött meghúzta a csavarokat.Utána mondta ,hogy szar a Voda úgy ahogy van és szar a fehér modem,kapcsoljuk le a wifit.Szószerint azt mondta menjünk vissza az időbe,amikor még nem wifis modemet adtak.Kössz.Más megoldás nincs szerintetek ilyen esetbe ???
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Most jött meg a Vodafone számlám. 10500 helyett 12000. Emeltek mindenen, viszont január 26-ig még hűségidőm van. Ilyenkor nem emelhetnek vagy tévedek? (Én arra vállalkoztam, hogy egy évig legalább ezt a csomagot igénybe veszem, ők meg arra, hogy egy évig azon az áron adják.) Az máskor is volt már, hogy nem volt hűség és évente egyszer emeltek. Az ok, de nem hűségidő alatt!!!!. Néztem az aktuális ASZF 7.2.2 pontját. Ez nem volt benne (ilyen formában egészen biztosan nem) az ASZF ben ami akkor volt érvényes, mikor megkötöttem a hűséget. Ez most megint milyen rendszer?
A Fosafone mindent megtehet? -
djsilas
tag
válasz
Carlos73 #125465 üzenetére
Nem hát! A sok "okos" azt se tudja mi az az IPv6, hogyan működik, csak valahol hallott/olvasott valamit, amikor 100000-ből 1 alkalommal megoldott az IPv6 kikapcsolása, és besült nekik, mint csoda megoldás és rendszeresen előkerül.
Igazából a Voda felhúzhatná oda a DS-Lite megoldásukat oda, ahová gondolom, de a rendes IPv6, normálisan implementált és megvalósított esetben még gyorsabb és stabilabb is tudna lenni, mint az IPv4 -
djsilas
tag
válasz
Toth_Jani #125464 üzenetére
Aki nem akar streamelni, letölteni, pusztán csak netezni és kisebb méretű leveleket küldeni/fogadni, annak pont az említett kb 5Mbit felett teljesen mindegy. Javarészt technikailag sem lehet kihasználni, egy szint felett csak számháború az egész. Egyik laptopomban csak 3G-t tud a modem, teljesen tökéletesen elég. Volt, míg meg nem ölték... :/
-
djsilas
tag
UTP és koax. Legrand Valenából van is olyan, ahol egy teljes szélességű szerelvény egyik fele RJ45, másik fele koax, így csak egy helyet vesz el a keretből. Első tervem nekem is ez volt, de végül Schneider Asfora lett: abból van 6-os keret is (előbb említett Legrand max 5), és dupla UTP-t húztunk be. Jöhet Voda féle box, Digi koax, IPTV, okosTV vagy TV "okosító", de ezzel így kb. minden eshetőséget lefedtünk reményeim szerint.
-
picur10
aktív tag
Tegnap óta szarakszik a net. Néha nem töltenek be oldalak, majd frissítésre igen.
Nyomtam egy pinget a vodafone.hu-ra:
Nálam lehet valahol a gond, vagy hívjam a vodafone-t?
A modem (CH7465VF) böngészőből alig elérhető, de már a szoftver frissítés óta. Perceking
tölti be, ha egyáltalán sikerül neki. Minden sokadik lap újratölétés után lehet csak beállítani valami 1-1 oldalon. Vicces.. Használhatatlan az egész.. -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #125326 üzenetére
Na ma jutottam HO-ba megint.
Kb du 2-ig semmi gond nem volt a 1.1.1.1 DNS-el, Google is kb eddig okés, most azonban 5 percenként dobál fel/le...
-
petymeg
addikt
válasz
gregory91 #125468 üzenetére
Neked egyszerű, nekem nem, mivel nem vagyok informatikai szakember csak egy egyszerű user. A modembe megy a kábel, onnan vezetéken a routerbe, arról megy a wifi, meg kábelen az asztali gépem. Ha "leválasztom" (kihúzom? vagy nem tudom mit értesz ez alatt) akkor nem lesz netem egyáltalán.
A vodás modemen le lehet tiltani valahogy a wifit? Tehát csak hogy a Tendáról menjen.
-
Livius
őstag
Sziasztok,
Van valami bevált módszer arra, hogy a Vodafone HGW-ét rábírjam arra, hogy új publikus IP címet kapjon a központtól? Úgy látom nagyon-nagyon hosszú ideje már ugyan az az IP címem. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Újra kellett kötni a voda internet előfizetést és ezzel új modemet is kaptam, a régebbi fehét UPC-s helyett egy új cbn CH7465Vf típusút. A wifi megosztáshoz Tenda F3 routert használok, viszont mióta kicseréltem a modemet azóta ha beírom az ip címet 192.168.0.1 akkor a vodafonos modem jön be nem a tenda, viszont a wifi simán működik a Tendáról de a vodás is látható. Hogy tudnám elővaráűzsolni a Tenda beállításait? Gondolom a vodás modemen kellene valamit állítani.
-
Carlos73
csendes tag
-
-
pkaresz
őstag
válasz
Carlos73 #125462 üzenetére
Csak egy kis szösszenet, nem használtok letöltés vezérlőt, folymatosan vagy VPN- szolgáltatást.
Én azt vettem észre, hogy amióta , lassan három hete, nem használom, a net rendben, a telefon is az által, augusztus ota volt ez a gond a frissítés óta.
Elötte is használtuk szinte ugyan ilyen rendszerességgel, de inkább többet mint most.
Elmondható ebben történt változás.
Ha igen, próbáljátok meg nem használni, történik e változás nálatok is.
Bocs ha belevaú!Üdv: Karesz
-
Carlos73
csendes tag
válasz
R a y #125458 üzenetére
Azt gondolom sorstársak vagyunk. Én tavaly nyár óta harcolok velük, hivatalosan csak szeptembertől ostromlom őket, de szinte heti rendszerességgel. Nekem október közepétől november közepéig terjedő időszakra állapítottak meg kb. 10 havi előfizetési díjnak megfelelő összegű kötbért, annak ellenére, hogy mind a mai napig ugyanúgy használhatatlan a netem. Én minden hónapban fizetek nekik, csak a kötbér miatt kevesebbet a tényleges havidíjnál. A ping értékeim 10-12 között mozognak, de már le- és feltöltési sebességet egyik speedtest oldal sem tud mérni. Ha mégis sikerül, akkor a letöltési sebesség max. 100-300 körüli az 500 helyett. Valamennyi weboldal betöltése akár 30-40 másodpercet, vagy akár többet is igénybe vesz. Naponta többször is áramtalanítom a modemet, majd a visszakapcsolás után 1-2 órán át elfogadható a net, de ez így nem állapot, mert nem ezért fizetek. Az ügyfélszolgálatosok sem tudnak a modememre rámérni, mert folyamatosan offline-nak látják azt. Nekem vonalas telefonkészülék is van a modemhez csatlakoztatva, amivel 5-6 percnél tovább nem tudok beszélni, mert megszakad a vonal.
Ma is jön hozzám egy technikus, de túl sok reményt nem táplálok a dologba. -
z67
őstag
Bocs, ha olyat kérdezek, ami már esetleg elhangzott. Lakásfelújításnál mai helyzet szerint a TV-khez mivel kell kiállni, koax és UTP is? Elsősorban Voda (UPC), de ha később váltás lenne, akkor ne kelljen újra kábelezni a lakást.
Köszönöm szépen!
-
R a y
senior tag
Új fent írok (amíg épp várom a kiérkező "technikust"). Én tavaly május óta szenvedek a vodával, amióta a connectboxok megkapták az új fw-t. Júniustól ezidáig nem is fizettem számlát mivel sikerült kötbért kiharcolnom. De az utóbbi időben megint borszatóan magasak a pingek, alig alig tölt be valami. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezt a problémát nem látják és nem tudják majd egy év után megoldani?! Azelőtt pedig 99,9%-os volt az internetkapcsolat, soha semmi baj nem volt vele. Februárban jár le a hűség, nem tudom mi tévő legyek, hova váltsak...
-
mani8106
junior tag
válasz
djsilas #125454 üzenetére
Az arristol plusszban még azt is elvették h egyáltalán a wifit normálisan be tudd allitani így terelgetve a népet a draga szart nem ero "super wifi" szolgáltatáshoz. Fel is állítottak rá egy speciális szuper wifi team osztalyt
informatikusokból, hálózati szakemberekbőlizé mkibol aki tanult valaha suliban Inforinformatikat es tud hasznalni wifit -
Toth_Jani
őstag
Én pedig az emelt számlát miszerint a TV 9%-al, az internet 18%-al emelkedett.
Igy most 100 forinttal túllépték a Digi árait. -
antal750
aktív tag
Sziasztok Kaptam a vodától sim kártyát wifi pótló címen. 5gb net stb
Vodafone alkalmazást elindítom, de nem találom a bekapcsolást ahol tudnám kérni a 3nap ingyen korlátlan netet. Használ valaki ilyet? Ezt 1hónapban 1x lehet bekapcsoltatni kérni -
djsilas
tag
válasz
mani8106 #125299 üzenetére
Anyáméknál Telekom (Sagemcom), az épülő házunkban Voda (CH7465VF), albérletben Digi (valami Huawei, de pont mindegy, mert powerline adaptert használok. Albérlet, nem engedtek fúrni...)
Ebbe a k****a Vodás hokedlibe egy DNS szerver címet se lehet átírni, sőt, a router IP címét se adhatom meg, nem kapok tőlük IPv4 címet, és akkor azon vannak kiakadva a népek, hogy egy vezetékes szolgáltató, ajándékba adott WiFije csak 2,4GHz? Hagyjuk már ezt a kreténséget, meg a mindenféle felügyelő gittegyletet... Dicső országunk mindent megérdemel, amit (nem) kap a sorstól. -
Zoz
őstag
válasz
kenwood #125452 üzenetére
Én ezt az oldaltöltési problémát már hetek óta tapasztalom több különböző helyen (7., 13., 14. kerület), van ahol még a régi fehér UPC modem van, van ahol új Vodás, van ahol saját router van rákötve, tök mindegy.
Szerintem a Voda már lesz...ja az egészet, legyen majd az új tulaj gondja... -
kenwood
veterán
válasz
ddany7 #125365 üzenetére
Nekem tobb,mint 1 napja fura. Bp IV. kerulet.
Netflix,youtube stabil, szoval a net ok,de az oldalak neha lassan kezdenek el betolteni
Volt olyan ahol valami socket error miatt be se jott. Asztalin es mobilon is tapasztalom, modem restart utan is. De csak hullamokban jelentkezik,es nem is tudom 1-1 sitehoz kotni. En valami DNS problemara gyanakszom,esetleg cgnat.Mas : lattam, tema volt a garantalt ping. Olyan nincs, nem is lesz. Semelyik szolgaltato nem tudja garantalni, hogy egy masik szolgaltatonal talalhato servertol az echo reply vissza fog erkezni x ms-en belul,.
Lehet olyan szakasza az utvonalnak, amiert server uzemeltetojenek a szolgaltatoja a felelos,es semmi rahatasa nincs erre a te szolgaltatodnak.
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest