Új hozzászólás Aktív témák

  • XFreedy

    tag

    Sziasztok!

    Mostanában egyre gyakoribbá vált, hogy nem töltődnek be oldalak, de egy frissítés után gyorsan betöltődik. (valamikor olyan is előfordul, hogy többszöri frissítés után töltődik csak be)
    CH7465VF szolgáltatós router/modem-et használok WiFin, október vége óta használom, az elején is előfordult néhányszor, de nem volt különösebben zavaró.

    Néztem logot, van napi néhány Dropped illegal forward package és No ranging rasponse received - T3 time-out üzenet.

    Downstream SNR 35-38dB között vannak a csatornák, upstream SNR-t nem ír, de a power 43dBm, ha jól tudom, ezek normális értékek.

    Van valami tippetek esetleg amit még leellenőrizhetnék? Egyik kollégámnak is Vodafone internete van, és ő is tapasztal ilyesmit, hogy nyitna meg egy oldalt, de egyáltalán nem töltődik be, aztán frissítésnél meg betöltődik. Én macOS 12-t használok, ő Windows 10-et.

    Ti tapasztaltok ilyesmit? mennyire jellemző ez a jelenség vodafone otthoni internetre?

    Lehet, hogy ez abból ered, ahogy a vodafone kezeli az IPv6 tartományban lévő ügyfeleket?(én is és kollégám is IPv6 tartományban van) Gondoltam rá, hogy esetleg átkérném magam IPv4-be, hátha az megbízhatóbb általánosságban + még akkor modem módot is be tudnám állítani és TP-Link C7 routeremet használhatnám wifi routerként. (bár amúgy jelerősség szempontjából teljesen elégedett vagyok ezzel a CBN-nel, speedtesten simán tudok mérni közel 500Mbit letöltést wifin (és persze kábelen is))

Új hozzászólás Aktív témák