- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
-
kezo0
addikt
válasz
szabogabor10 #114698 üzenetére
Ez mit jelent pontosan? Nekem nem tűnt fel semmilyen változás.
-
Már megint ügyködtek a csatikkal, úgy látom.
Szerk.: behalok, visszaraktak egy régi channel mapping-et. Micsoda szakik ülnek ott.
-
Thusor
őstag
Vodafone MediaCard esetében nem tudjátok, hogy mi a gyerekzár PIN kódja? A leírás] szerint négy darab 0, azaz 0000. De a Philips TV CI+ beállításaiban öt számjegyet kér. Eleve őrjítő, hogy normális leírást nem tud a Vodafone összebarkácsolni, és este mikor néznéd a TV-t derül ki, hogy majdnem minden csatorna le van automatikusan tiltva.
-
válasz
norbertoth #114695 üzenetére
Nemrég upgradeltünk 500-ról gigabitesre, és kb 600 ft-tal lett több. Amúgy ne izgulj, nem maradsz le semmiről, 550 feletti sebességet még nem sikerült mérnem..
#114690 kabelmania27: az üzletben amikor átadták a kártyát, azt mondta az ügyintéző hölgy hogy aktiválva lett a rendszerben.. Most beléptem a Myvodafoneba és a készülékeknél ezt írja:
Nagyon jó, megint telefonálni kell.. nem egyszerű CI kártyára váltani. -
norbertoth
senior tag
Én tegnap felhívtam a vodafone-t hogy mennyivel kerülne többe az 500-as helyett a Gigabites net, hát azt mondta 1700Ft+, na akkor megköszöntem az információt és elköszöntem, de az szerintem irreális. Majd visszatérek februárban hűségmegtartót hátha adnak a lemondás menüpontban, gondoltam bepróbálkozok így 2 hónappal előtte.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Barátomék volt UPC területen csomagváltással 500megabites netről az új 1000megabites XL csomagra váktottak. Tegnap megtörtént az eszközcsere és meg is érkezett az új fekete Arris modem.
Ma véletlenül összeakadtunk és behívott nézzek már rá a netsebességre, mert tegnap a korábbi 500megabites ekőfizetésével mért sebességet sikerült mérnie több tesztoldalon is (mondjuk pont a voda sebességmérő oldala nem volt működőképes).Ránéztem a modemre és a státusz oldalon wan-ra ipv6 címet hozott - ezt jeleztem korábban barátomnak, hogy szóljon és rakassa át a szerelővel ipv4-re. Csak a szerelő nem volt kompetens ezirányban, üfsz-ot javasolta felhívni. Ennek holnap lesz a napja, mikor érdemben lesz szabadidőm és átmegyek ismét hozzájuk.
Ma ismét 497Mbps környéki értékeket sikerült "csak" mérni (bár több oldal 190 körül jelzett csak letöltésre)Feltöltés viszont mindig megvolt 40Mbps
A közvetlenül Arris modemre kötött gépre gigabites csatlakozást írt a modem felületén, de hálókábel verzióját nem ellenőriztem. Mind a 4 port használatban volt (+2db router és közvetlen kábeles csatlakozással nem bekapcsolt gép). Persze adódik a mérő gépen kívül lehúzni mindent és úgy mérni, ami tudomásom szerint nem volt még eddig próbálva....
Tehát a kérdés az lenne, hogy ipv6 az ami esetleg korlátozhat/megbolondítja a mérő oldalakat vagy még nem sikerült az új csomagot a modemen érdemben aktiválni esetleg ezen a hálózaton nem is lesz elérhető 500-tól magasabb letöltés?
Utóbbinak utánajárok, ha véletlen ez lenne a helyzet, mert egyik szembeszomszédnak tavasztól gigás csomagja van, de Ő nem szokta méregetni a sebességet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Ron Swanson #114684 üzenetére
Lehet nincs aktiválva a kártya, hívd fel az ügyfélszolgálatot.
-
dbocskai
tag
-
-
quint
aktív tag
válasz
loulou #114687 üzenetére
Senkit sem akarok/akartam megtéveszteni. Egyszerűen csak megkérdeztem pár kint élő ismerősömet, hogy elterjedt-e náluk a felvétel korlátozása ill. Voda szolgáltatása van-e valakinek, és azzal mi a helyzet.
Erre kaptam a #114677-ben szereplő linket azzal, hogy ő még nem találkozott felvétel korlátozással, de a kollégáit és az ottani fogyasztóvédelmet ismerve, amelyik csatorna ezt a gyakorlatot megpróbálná bevezetni, azt nagyon megfosatnák. És most nem kell hatósági eszközökre gondolni, hanem az egyszerű civil gondolkodásra, együttműködésre: teleüvöltenek mindent, hogy hagyják abba a szarakodást, ha nem teszik, akkor azzal, hogy ti se nézzétek, és tényleg csökken a nézőszám, ez viszont nem tetszik a hirdetőknek, kezdenek elpárologni, ami viszont csődhöz vezet, ha a csatorna gyorsan nem változtat. Ilyen egyszerű a világ, ahol valódi piac van a saját és társaik érdekeiért kiállni képes fogyasztókkal.
-
loulou
csendes tag
válasz
quint #114677 üzenetére
A német Vodáról írtad felvétel ügyben:
"Bármelyiket, bármiről és bármikor."Valójában ott is lekorlátozzák, legfeljebb 4K-ban:
"Jó tudni: egyes állomások nem teszik lehetővé a műsorok rögzítését. Ha a felvétel nem engedélyezett, üzenetet kap." [link]
https://www-vodafone-de.translate.goog/gigatv-hilfe/aufnahmen/aufnehmen/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu -
cocka
veterán
válasz
gduck #114683 üzenetére
Adódik a kérdés, ki a kódok célcsoportja? A userek talán többször találkoznak ezekkel, mint a fejlesztők. Ha fejlesztőknek szólnak, minek közlik a userekkel? Ha a usereket tájékoztatja, miért nincs joga a usereknek megtudni, hogy mégis mi a franc okoz hibát? Miért van az, hogy telnek a hónapok, lassan évek és ezek a hibák egyre nagyobb eséllyel jelennek meg, a nyilvánvaló bejelentések ellenére is? És ahogy az már lenni szokott az ügyfélszolgák vannak elküldve a qrvanyjukba, holott a fejlesztőket kéne anyázni.
-
cocka
veterán
válasz
gduck #114681 üzenetére
Hogy mi?!
Hát de figyelj már, ha így hirdetik, hogy felveheted stb.. a fiatal is látni fogja, hogy ezt visszanézhetem, emezt nem, ezt felvehetem, emezt nem. Máris felvetődhet a kérdés, hogy miért pont azt nem, amit visszanéznék? Szóval kész is a generált probléma, amit a voda még csak el se hallgat. Plusz a tájékoztató anyagban is három szempont van felsorolva: nézheted-e az adott csatornát appon, visszanézheted-e és vehetsz-e fel.
Mondjuk nem értem, hogy miért nem olyan táblázatot írnak, mint pl. a UPC, vagy a nemrégiben látott Telekom, hogy külön felsorolás (vagy minimum egy megjegyzés a lábjegyzetben) arról, hogy melyik csatornán nem lehet előretekerni.
Ahhoz hogy ők elégedettek legyenek a korlátozásokkal és feltételezzük, hogy még érdekli őket a tévéműsor, ahhoz vagy nagyon hülyének kell lenniük vagy vastagon tojniuk kell az egészre. Ellenkező esetben kizártnak tartom, hogy elégedettek lennének a korlátozásokkal. Bár volt aki a "lezárásoknak" is tapsolt.
Ezek után talán nincs min meglepődni.
-
Új CI kártyát próbálok beüzemelni (mediaboxról váltok):
TV gyárira visszaállítva -> beállítás -> auto hangolás -> kábel -> felkínál 3 opciót a szolgáltatóra: UPC Digital, Digi, egyéb -> kiválasztom hogy egyéb -> frekvencia 346000 MHz, területkód: 43104 -> indítás -> kb 10 perc amíg végigmegy, talál 200+ csatornát
M1, Duna, stb bejön, de a többi csatornánál: "Nincs hozzáférése ehhez a csatornához"
Ötlet? -
cocka
veterán
Írt már valaki hibalistát ezekről?
WG002
WT1809
WT1807
MV1803
WT1806 -
quint
aktív tag
válasz
cocka #114675 üzenetére
Szegény nagyszüleimnek még valamikor a 90-es években vettem egy képmagnót. Eredetileg ezért, hogy majd mindig viszek nekik kazettán filmeket. De mindig a tyúkokkal feküdtek le aludni, ezért megmutattam nekik, miként tudnak időzített felvételt csinálni.
Én lepődtem meg a legjobban, amikor egyszer úgy mentem, hogy a kisöreg ölében volt a használati utasítás, az orrán az olvasószemüveg, a dohányzóasztalon a "távcső" és a két távirányító, mellette meg a nagymami, aki kislányos izgalommal nézte, mit kell csinálni. Némi gyakorlatozás után rutinból megcsinálták, és tök boldogok voltak tőle.
Sima időzített felvételt a Cisco boxszal én is gyakran készítek, mert az M4-es csókák legtöbbször az EPG-infókkal sem foglalkoznak (ha hozzám is minden lényeges teljesítmény nélkül ömlene a pénz, és is hajlamos lennék letojni a nézőimet), például most szombaton késő este még tök üres volt vasárnap reggel 6-tól minden, így még a Ciscoval sem tudtam volna felvenni az F2 futamot EPG-re támaszkodva. De időzített felvétellel az ősöreg, nem korszerű, nem "haladunk a korral"-kompatibilis Cisco röhögve megoldja. Ha élnének a nagyiim, akkor ők is úgy találnák, hogy még egyszerűbben is, mint ahogy a videómagnóval lehetett. Ők még azt hitték volna, hogy ez a fejlődés, nem az, hogy már megint nem lehet felvenni.
-
cocka
veterán
válasz
gduck #114666 üzenetére
fórumon 100 ember közül egyedül én mentek még adatot írható DVD-re
Ennyire ebben azért ne legyél biztos. Mentek én is optikaira, de nem vagyok akkora mazochista, hogy DVD-re, (főleg hogy a kétrétegűekkel megszívtam, a 2. rétegre váltás után rendszeresen bukó volt az egész lemez, és egyrétegűre meg nem fér rá pl. 5 gigás fájl), hanem inkább egyrétegű BD-re. Meg 23.3 gigát kicsit egyszerűbb összehozni, mint 4.37-et.
valószínűleg a nem rögzíthető műsorok streamje nincs is a szerveren rögzítve.
Persze, hogy nincs. Nézz meg egy BBC World News-t. Odakapcsolsz és azonkívül semmit nem tudsz csinálni, hogy az élő adást nézed.
-
peugeotmate
őstag
Kihagyhatatlan lehetőséggel hívott ma a Vodafone az otthoni internet előfizetésem meghosszabbításával kapcsolatban. 3 hónap múlva jár le az előfizetésem és hogy hosszabbítsam meg ugyanazt a csomagot (L, 5490 forintért) még egy évre ugyanezért az árért. Sajnos mit ad Isten, pár hete megnéztem neten hogy új előfizetőként mennyiért járna ez a csomag ugyanezen a címen és 4990 forintért, ugyanúgy az L.
Kérdésem, hogy ha lemondom 1 év után a csomagot majd apum nevén (akié a lakás amiben lakom), vagy barátnőm nevén akivel lakom kötöm újra a csomagot, akkor 4990-ért elő tudok-e fizetni?Telefonos hölgy szerint elég ha az előfizető neve más.
-
quint
aktív tag
válasz
LouiS22 #114671 üzenetére
"rendet fognak vágni" + "ez van, ilyen a rendszer" + "a csatornák korlátoznak"
Azért tudnak mindent szart lenyomni a torkunkon, mert olyan csicskák vagyunk, hogy nem csak megengedjük, hanem még meg is magyarázzuk. Sírva röhögnék az ilyeneken, ha ennek a mentalitásnak nem innám én is a levét.
Közben a németeknél a Voda a kábeles GigaTV-t havi 15 euróért adja a 4K-s GigaTV Cable Boxszal, ami a beépített 1 TB HDD-re egyidejűleg 4 felvétel készítését teszi lehetővé. Bármelyiket, bármiről és bármikor. Oké, tudom: a haldokló nyugat....
-
cocka
veterán
válasz
kabelmania27 #114660 üzenetére
Nem értem hogy lehet bedugni egy DVB-C-s koax kábelt egy műholdas csatlakozóba. Még a formája is más.
-
LouiS22
veterán
Nem tapsolok én. Csak leírtam, hogy mi várható. Hidegen hagy a DIGI bármilyen lépése, azt meg vállalom, hogy a piramisjátékhoz hasonló terjeszkedésük (nevezzük üzleti modellnek) hosszú távon nem életképes. De az olcsón adjuk a magyar szívének kedves, így sikeresek voltak sokáig
-
LouiS22
veterán
Egyelőre. De azért én nem reménykednék nagyon, hogy amint kifutnak a meglévő szerződéseik, az újban már ne lenne benne ugyanez. Ha jól emlékszem, a szarcunamit pont a DIGI indította el a nyáron. És mintha épp felvásárlás alatt állna a cég (ettől függetlenül). Szóval jó eséllyel nagyon gyorsan rendet fognak vágni ott is, amint lezajlott az átadás-átvétel.
-
pjen
félisten
válasz
LouiS22 #114667 üzenetére
Én nem gyülölöm ez nem egy személy. Viszont azt nem értem, Te és mindenki más leírja, hogy ez az amaz szar. Mi a konkluzió, ez van , nekünk ez jutott, és leírjátok a hardver tökéletesen működik. Ez tipikus esete annak mikor a műtét sikerült, viszont beteg meghalt. Szerencsére nekem van DIGI m ahol gaz csatorna nem korlátozza a felvételi lehetősegeket.
-
LouiS22
veterán
válasz
Okosandroid #114668 üzenetére
Nem a csatorna tulajdonosa "földhözragadt": ilyen a szerződés. A jogtulajt kell "szidni", de ő meg csak azt csinálja, amit mindenki a piacgazdaságban: úgy értékesíti a portékáját, ahogy tudja. Simán lehet, hogy egészen egyszerűen nem árusít olyan jogot, ami a rögzítést/visszanézést lehetővé teszi. Vagy eladta az online jogokat másvalakinek. A csatorna maximum annyiban lehet ludas, hogy az online/catchup jogokon spórol. Mert ez is benne van a pakliban (hozzátéve, hogy azért a nagyoknak már van valamilyen saját online visszanézője, így logikusan a tartalmat is úgy vásárolják, hogy abban mindenfeél online jogok is legyenek). De ettől még lehet egy erősebb kutya a piacon, aki ráéígért ezekre és náluk figyel (gondolom nem kell felsorolni nagy játékosokat, meg azokat sem, akik ugrásra készen várják, hogy rajtolhassanak itthon. Hirtelen legalább három ugrik be, akik nagyon hamarosan startolnak).
-
Okosandroid
tag
Ebben teljesen igazad van, de vannak olyan csatornák, ahol a következő műsor már rögzítésre nem engedélyezett. Ha pedig nagyobb időintervallumot adsz meg, akkor azzal felveheted akár a 30 perces Agymenőket is a ComedyCentral-ról. Most csak mondtam egy példát, mert ha jól emlékszem pl az nem visszanézhető. A legnagyobb gond az, hogy így 2021 vége felé még mindíg ennyire földhözragadt sz@rrágó gondolkodás van jónéhány csatorna tulajdonosánál.
-
LouiS22
veterán
Én tényleg azt nem értem, hogy ha ennyire gyűlölöd, akkor miért használod? Miért nem kérsz egy nyamvadt Mediacardot és állítod be a tévén? Ott gond nélkül teszel elé és mögé is x perc késleltetést (az LG oprendszere legalábbis biztosan enged ilyet, de meg lennék lepve, ha a többi gyártó nem hasonlóan gondolkodna).
-
gduck
addikt
válasz
quint #114638 üzenetére
Igen, bármilyen furcsa is, lehet azt írni, hogy tökéletesen működik! Miért? Mert ez egy ilyen hardver! A csatorna ráadásul korlátozza azt, hogy mi vehető fel és a felvétel az EPG időpontokon alapul. Hidd el, a legtöbb előfizetőnek nem hiányoznak az általunk kritizált dolgok. Ez ugyan olyan, hogy szerintem itt a fórumon 100 ember közül egyedül én mentek még adatot írható DVD-re
Értem én mi a gondotok, nekem is nagyon hiányzik pl. az M4 felvétel, hiszen szerintem pont a sport eseményeknél a legfontosabb a felvétel lehetősége! Nekem is bajom van., ha lemarad a felvétel vége, de ez a rendszer már ilyen. Ez már sajnos nem egy videó felvevő...
#114665pjen: valószínűleg a nem rögzíthető műsorok streamje nincs is a szerveren rögzítve. Ergo ha egy ilyen műsor után van a felvehető és felvett műsorod, valószínűleg lehetetlen az előző 5 perc elérése
-
quint
aktív tag
válasz
cocka #114656 üzenetére
Az "azért elég sok minden felvehető" meglehetősen messze van attól, hogy X műsort megnézném, de az adás számomra alkalmatlan időben van, ezért berakok egy kazettát a magnóba, beállítom, hogy az adott csatornát tervezett adásidő előtt 5 perccel kezdje el a felvételt, a tervezett vég után pedig akármennyivel álljon le. Tudom, telhetetlen vagyok, de az évi 120+ ezer forintos díjamért legalább ezt az alapszintet elvárnám.
És tudom, hogy alternatív lehetőségekkel meg lehet oldani. Mint ahogy az üldözési mániás agybeteg szintjén védeni próbált webes
megoldásukatbarkácsolásukat sima ingyenes progival röhögve felvehetem, akár streamelhetem is. DE
1. nem azért fizetünk, hogy 1980-as kényelmi szintért még barkácsolnunk is kelljen;
2. a 80 éves Marcsi nénitől ezt nem is várhatjuk el. -
skandargra
csendes tag
válasz
kabelmania27 #114660 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, amint hazaérek tesztelem is, ill. írom a jelszinteket!
-
kabelmania27
félisten
válasz
skandargra #114659 üzenetére
Üdv!
Igen, műholdas bemenetről nem fogja megtalálni a dvb-c csatornákat, a kábel végén lévő F csatlakozóra tegyél egy ilyet és az antenna bemenetre kösd, utána meglesznek a csatornák. Ilyen átalakítót bármelyik híradástechnikai boltban lehet venni. Amennyiben megírod milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy milyen a bejövő jelerősség és kell-e szakadástól tartanod.
Az osztónál ellenőrizd, hogy az in-be legyen a lakásba bejövő kábel. -
skandargra
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem, egyelőre sajnos a Vodafone is tanácstalan, technikust meg legkorábban a két ünnep közöttre ígértek...
Van egy LG C8-as televízióm, amelyet már a UPC-s időktől kezdve CI+-al használok, nem is volt vele semmi baj, működött, ahogy kellett. Most viszont új lakásba költöztünk, a szolgáltatást átköltöztettük magunkkal, és a TV egyszerűen semmi jelet nem fog be, hiába csinálom végig útmutató szerint a hangolást. Egyetlen csatornát talál meg (ha ezt annak lehet nevezni), ott viszont csak színkavalkád fogad (kicsit hasonlít az adásszünetes állóképhez). Kábelen jön be a jel, kétfelé van osztva, az egyikről megy az új fekete modem, azzal nincs hiba, wifi van rendesen. A másik ág is működik, tehát a modem felismeri és kap róla jelet, valamiért a TV-vel nincs meg az összhang.
Egyetlen különbség van a korábbiakhoz képest, az pedig annyi, hogy egyelőre antennaaljzat nincs a lakásban, így közvetlenül F-csatival van a koax bekötve a TV Satellite IN dugaszába. Lehet, hogy emiatt nem találja őket?
Köszönöm, ha segítetek!
-
cocka
veterán
válasz
quint #114638 üzenetére
nem te döntöd el, hogy mit fogsz felvenni, hanem helyette ők, hogy mit engednek;
Azért elég sok minden felvehető. Úgy láttam itt legtöbbeknek az M4 felvehetetlensége a szívfájdalma. Ha van kiépítve plusz vételi helyed, oda rakhatsz saját eszközt is és ha bármilyen TV csomagra elő vagy fizetve, máris jön kódolatlanul az M4. Tehát legrosszabb esetben is ahány vételi helyed van, annyi felvételt készíthetsz az M4 adásairól.
A többi valószínűleg a kutyát nem érdekli, elég rétegcsatornának tűnnek, Pax TV, Bonum TV vallási észosztások, helyi TV-k, aztán D1, Fix, hatoscsatorna, Pesti TV, Heti TV, a többi külföldi meg többnyire a kutyát nem érdekli.
Helyi TV, Fix és hatoscsatorna meg ráadásul vagy nézhető online is vagy youtube-ra felteszik az adásaikat.
-
asdf_
veterán
válasz
cocka #114649 üzenetére
Aztán mégis milyen supportot akarsz a régi boxokhoz, mikor a UPC idejében is alig kaptak frissítést
Pl. olyat, hogy
- egyáltalán hozzáférj az eszközhöz és tudj rajta/vele csinálni bármit is, ha ez a cucc a UPC-é és lejárt az x év, amíg használhatod, akkor ha kettéfekszel, ezt akkor sem tudod megcsinálni, mert nem tudod a user kártyáját letiltani, nem tudsz új csatornacsomagot leküldeni rá, átrakni másik csomagba a júzert, semmit.
- magának ennek a rendszernek a gyártója nyújtson még supportot a rendszerére. Úgy nem lehet szolgáltatni, hogy ha valami félremegy, elromlik, akkor csak pingvinezni tudsz, ha valamit nem tudsz megoldani. Hülye péda, de mondjuk ha egy netszolgáltató a számítógépet is kihelyezné az ügyfélhez és ez lenne a gépetek otthon, mert csak így férhettek a nethez. Akkor most ugyanígy ölelgetnének a régi, jó az még XP-s vagy Win7-es gépet? Értelemszerűen ha a MS kifarolt mögüle, akkor az már nem lehet kint senkinél és punktum (vagy nagyon vastag csekk ellenében még lehet frissítéseket kapni külön rá a MS-tól, de ez nem lakossági történet).
- vagy esetleg x évre szóló licenc használatával lehet kezelni ezeket az eszközöket és az mondjuk fél, egy, másfél év múlva lejár.
- vagy esetleg célhardveren fut, aminek ekkor és ekkor lejár a garija, és nem lehet átrakni a cuccot más vasra, vagy virtualizálni, vagy akármi.Számtalan eset lehet, hogy mi miatt nem lehet valami örökéletes, az, hogy működik, az nem azt jelenti, hogy akkor már maradhat is. Ha nem lehet menedzselni, bármilyen okból is, akkor annak ott vége.
-
cocka
veterán
válasz
Ron Swanson #114634 üzenetére
Ha átállsz díjnetre, kb. 2 hónap alatt sikerül ezt megtenniük, akkor ott látni fogod az összes számládat, ami a díjnetre regelés óta keletkezett és akármikor utólag a régebbieket is letöltheted. A voda saját rendszerében ez mission impossible. Nekem mindig kiírta, hogy 2-3 munkanap múlva elérhető.. mondom azt mi a lófasz kerül 2-3 napba azon, hogy letöltsem mondjuk a 3 hónappal korábbi számlám? (lehetőleg azonnal?!)
beléptem a vodafone.hu-n és adtam fel ticketet, hogy a maradék 1 boxot kártyára cserélnénk...... azóta semmi reakció.
Ahhoz 1 hónap kell nekik, mire érdemben válaszolnak a formra vagy emailre és azt sem emailben teszik, hanem telefonon hívnak fel. Ez semmi jót nem jelent. Sajnos neked kell hívni a 1270-et vezetékesről, ha jót akarsz magadnak.
-
cocka
veterán
a cisco döglik meg.
Szerintem a HDD miatt van, mert ugye annak meg vannak számlálva a napjai, gondolom nem futtat önteszteket magán a háttérben, tehát csak használva van a HDD, egy idő után feladja, igaz, hogy ahhoz kell vagy 20 év minimum (már ha nem volt túlfőzve a box által), de nagyjából ez a várható élettartam, aztán elkezd bad sectorosodni azt vége.
De mi újság van azzal, amiben nincs HDD? Az még sokkal tovább bírhatja. Pl. Pace: modem van, HDD nincs, tehát ha intézményes keretek közt megszüntetnek bármilyen netről jövő szolgáltatást, azonnal látszik.
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest