- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
vigyory71
tag
Ma végre sikerült kipróbálnom a VTV Appot.
iPad-en ma már beengedett az applikáció (korábban nem), és bár nem egészen értem, (csak érteni sejtem), de a helymeghatározás nélkül nem engedett nézni semmit. Miután engedtem hozzáférni az appot a helyadatokhoz, el is indult tudtam nézni rajta aktuálisan egy felújított, remakelt Tüskevár-at.
Webesen sajnos nem engedett nézni semmit laptopon, az alábbi hibaüzenetet dobta.Ezt dobta laptop saját kijelzőn is, és port replikátor+monitor kivitelben szintúgy.
-
falcon1
csendes tag
A videótár promót ("Nyomja meg a piros gombot!") nem lehet valahogy kikapcsolni (HBO, AXN, M1, M2, Duna). Ez eddig csak az SD verzióban jelent meg. Ott nem zavart mert úgyse azt néztem.
Rém idegesítő, hogy több mp után tűnik csak el. Aki eddig is használta az úgyis tudja és mivel úgyis kinyírják másfél hónapon belül nem értem mért kellett itt aktiválni...
-
MadMancs
veterán
Valami javult vodáéknál. Tegnap mobilos részleg vette fel telefont 2 perc után, ma pedig otthoni 4perc alatt
HBO Go miatt hívtam (nem kaptam kódot még). küldött is egyet pikpakk.
Meglepődve és örömmel tapasztalom hogy van már hivatalos HBO Go app Android TV re -
pjen
félisten
Most próbálltam.Acer 5741 VTV TV.....HDMI kábel Philips Tv, szépen megy.
-
cof
veterán
válasz
vargalex #109577 üzenetére
Nem tudom mennyire használható a script, csak találtam. Gondolom ilyenkor a laptop kijelző le van tiltva amikor TV-re kötöd.
Amúgy nálam is ez az üzenet VGA-val.
Requesting Widevine system access...
Getting HDCP status...
Argh! output-restrictedÉs megy a Webes VTV? Notebook kijelzővel és külsővel is? Mert a hibaüzenet alapján akkor nem szabadna mennie.
-
freddirty
senior tag
válasz
#72445440 #109580 üzenetére
Ezzel a hozzáállással csak az a baj, hogy akkor számíthatnak ügyfélvesztésre. Most van egy android boxon/mobilon és web böngészőben működő kiegészítő szolgáltatás a csomagjaik mellé. Amint kinyírják a horizon-t, akkor nem fog menni:
- PC-n nézett webes böngészőben (háttértévének pl.) műsorok (de már most is eltűnt pár csatorna onnan),
- nyaralóban/hétvégi házban android boxon nézett műsorok.
Jelenleg van egy ex UPC-s szolgáltatáscsomagom, de itt a házban a digi és a telekom. Leglább 5x hívtak a vodától mindenféle contractorosok, hogy kössek hűséget, de elhajtottam őket. Amint nem lesz android boxon vagy weben hasonló minőségben működő szolgáltatás már megyek is a telekomhoz. Az ottani TV Go megy android boxon, van webes tv alkalmazásuk, optikán itt van a gigabites net. -
blakey
titán
válasz
Bajusz2010 #109578 üzenetére
Nem kell állítani csak akkor, ha nem a szolgáltatót választod hanem Egyébre mész. Szolgáltatót kiválasztva két adatot kell megadni, a kezdő frekvenciát és a területi kódot, onnantól automatikusan behangolja a csatornákat. Kb. 20 médiakártya kompatibilis eszköz után írom.
-
MadMancs
veterán
válasz
Bajusz2010 #109578 üzenetére
Sose állítottam semmit magán a kártyán. Édesanyám tavasszal még UPC-s kártyát kapott, elhoztam, betettem, hangoltam TV és ennyi. 2017 óta több kártyát is használtam.
Lehet van TV amelyik igényli, nem állítom hogy nem. De philips nem, illetve LG (valami 2014 es LG nem smart) és LG smart sem kéri. -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Arris Touchstone TG3442DE modemen a USB port-ot lehet valamire használni vagy gyárilag tiltva van? (pl. külső winyót rádugva hálózaton osztani a tartalmát)
-
-
-
vargalex
félisten
Megnéztem a linkelt oldalt. A notebookra egy monitor van kötve HDMI-n. A válasz:
Requesting Widevine system access...
Getting HDCP status...
Argh! output-restricted
Ugyan ezt kapom akkor is, ha nem használok külső kijelzőt...
#109564 sziszi-fuszi: ebből sokat nem tudnak meg: unknown_linux_unknown_chrome_92.0.4515.131
De user agent módosítással akár ez is lehet az eredménye:
-
Csabi1984
addikt
válasz
kabelmania27 #109500 üzenetére
A feltöltési sebességet is növelhetnék
-
MadMancs
veterán
válasz
mad823 #109568 üzenetére
Így volt induláskor. OTT üzem módban mentek. Aztán szépen át lettek állítva DVB-C re. És ezen nem valószínű hogy fognak változtatni. Nem érdekük a hordozhatóság. Abban az esetben szomszéd előfizet, kér 2 box, egyiket használom én, Máris vesztett egy előfizetőt.
Egyedül Telekom hálózaton maradt OTT DVB-C hiányában. -
ates2
senior tag
Akinek Arris modemje van tapasztalt olyat,hogy magától újraindul ?
Nekem 6. napja olyan mintha éjszaka újraindulna/kikapcsolna és reggel újra rendben van minden mikor adatforgalmat generálok...
Hivatalosan semmi karbantartás semmi nincs a környéken.
Leghamarabb 23.-02 közé írnak karbantartásokat,bár nem tudom,másfél hétig miket csinálnak napközben... hálózat és rendszer karbantartás néven -
Dr. X
aktív tag
Tudjátok hogyan kell regisztrálni a Vodafone TV-re? Eddig Horizon GO-t használtam, de annak hamarosan vége és váltani kell. A UPC-s regisztrációval lehet a Horizonba belépni, a Vodafone TV-be pedig nem. Nincsen Vodafone média boxom, csak a Horizonos, úgyhogy a média boxos belépés nem megy.
-
mad823
őstag
válasz
cocka #109565 üzenetére
Az a furcsa, hogy maga a VTV box úgy van kitalálva, hogy bárhova viszed magaddal és adsz neki netet, akkor tudod nézni. Ez rendben is van. Ennek lenne a több eszközös kiterjesztése az app. Az viszont ezek szerint nem fut bárhol. Na mármost ha nekem mediacard-om van, akkor nem tudok bárhol tévézni ugyanúgy, mint a box-osok, noha éppen ugyanannyit fizetek a szolgáltatásért.
Amúgy én egy Chromecast funkcionalitással is beérném... -
cocka
veterán
válasz
sziszi-fuszi #109564 üzenetére
Akkor annyit mondj meg: A Horizon Go-nál miért mindegy? Lehet hogy ott is van valami technikai alapkövetelmény, de nem szopatják hülyeségekkel az usereket.
Mondjuk ha nem javul meg vagy nem lesz változás az ügyben, szerintem legokosabb ha nem foglalkozok vele. Mi a francnak idegesítsem magam vele?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
cocka #109563 üzenetére
"Ami szintén nem tetszik, hogy naplóz ez a mocsok. Minden adatot nyilvántart a csatlakoztatott eszközökről.
Eszköz neve, típusa, oprendszere, böngészője (ha nem appot használsz)
Aktiválás dátuma, státusz"Persze, biztos igazad van! De amikor felhívod őket, hogy nem megy az app vagy a böngészőben a cucc, akkor a szerencsétlen honnan tudja, hogy min szeretnéd futtatni? Kávéfőzőn, mosogatógépen, vagy notebookon, netalán telefonon? Nem csak "félig hozzáértők" használják, hanem Julika néni is amikor elmegy lábat áztatni a feredőbe és szeretné megnézi Don Juan lesz most vigasz c. sorozat 2327. részét. S ez csak egy volt a sok közül, ami alátámasztja az ilyen jellegű adatok logjának létét.
-
cocka
veterán
Minthogy leírtátok, hogy már beenged az app is meg a weboldal is, kipróbáltam az vodka tv appot, két boxommal is. Az egyiken még gyárilag is van root kikapcsolása opció. Na ehhez képest mindkettő ezzel jutalmazott:
MV1803 és a lejátszás nem lehetséges. Tehát az csak az egyik fele, hogy rootolt-e a box vagy rootolatlan. Vélhetően más fájlokat vagy szolgáltatásokat is ellenőriz a háttérben, amikre a root jog megléte vagy hiánya nincs hatással.
A webes verziót kipróbáltam és csak egy gépen ment, ami DVI-n keresztül csatlakozott DVI-s monitorra (nincs rajta HDMI port).
A másik gépre csak VGA csatlakozós monitor van dugva, ott tehát WT1807 hibával állt le.
De a notebookot nem értem. Egy VGA kimenete van csak, de ha csak a saját megjelenítőjén akarom nézni, az miért ok a WT1807-es hibára? Kivezetve monitorra még érteném is, bár elfogadni akkor se tudnám. LOLHa a notebook nem támogatott módon van csatlakoztatva, akkor WT 1807 jelzésű hibaüzenetet kaphat.
Természetesen a Horizon Go megy mindkét gyárilag rootolt boxomon és a horizon.tv sem problémázik meg nyavalyog a VGA kimenet miatt.
Ami szintén nem tetszik, hogy naplóz ez a mocsok. Minden adatot nyilvántart a csatlakoztatott eszközökről.
Eszköz neve, típusa, oprendszere, böngészője (ha nem appot használsz)
Aktiválás dátuma, státuszSzerencsére ki lehet törölni ezeket.
-
MadMancs
veterán
válasz
cocka #109558 üzenetére
Az a box hiányossága.
Nálunk is 112,5Mhz én vannak pl királyi adók, mégis megtalálja 354el. Valószínűleg az nem azt jelenti hogy onnan keres, hanem azon a frekvencián kapja meg a kért adatokat.My voda és HGO login alap esetben ugyanaz, viszont régebben létre lehetett hozni profilokat. Email cím egyezik, de jelszó nem.
-
cof
veterán
válasz
cocka #109558 üzenetére
A kezdő frekvencia ebben az esetben nem az elsőt jelenti, hanem ez tárolja a MUX-okat. Csak a hálózati azonosító megadásával van értelme használni mert így nem pásztázza végig a teljes frekvenciatartományt.
HorizonGO adatai nálam is megegyeztek akkor még myUPC adatokkal, csak később lehetett külön profilt létrehozni, bár ha jól emlékszem az e-mail cím az ugyanaz volt mindkettőnél.
-
cocka
veterán
válasz
#72445440 #109552 üzenetére
a frekik sőt vannak helyi csatornák is néhol vidéken.
Mi az, hogy néhol vidéken? Helyi csatornák mindenütt vannak, még Budapesten is, csak azokat kerületi tévéknek hívják. Az elég konkrétan megfelel a helyi tévé kategóriájának, mert ugye sokszor városrészekről van elnevezve: Zugló TV, Rákosmente TV, Hegyvidék TV nyilván az ominózus kerület vagy városrész problémáival, helyzetével foglalkozik.
Automatára állítva meg bővített keresésre állítva sem adható meg hálózati azonosító. Szóval tök mindegy. Ezért felírtam magamnak a frekiket.
sok sok perc alatt,
Ja kb. 6 óra volt a keresés.
TV pedig tudni fogja mit merre talál.
Mondom settopbox.
Kimásoltam a médiakárd használatijából:
Frekvencia beírása: 346000 KHz vagy 346 MHz.
10. Jelsebesség megadása: 6.9 MS/s vagy 6900 kS/s.
11. Moduláció megadása: QAM 64 vagy 64.Igen, csak nálam ez így nem megy. Ha megadom, hogy 346 MHz, akkor megtalál 4 csatornát:
Code Download, HBO, HBO2, HBO3 slussz.
Kibaszott nagy kamu, mert a kezdőfreki nálunk 112 az utolsó meg 722. Ez a négyet kivéve az összes 6900-zal és 256 QAM-mal megy, illetve a két helyi tévé megy 6000-el és 64 QAM-mal.
Most nem akarom kiszámolni, ha 346 MHz-et adnám meg kezdőfrekinek, akkor hány csatornát hagyna ki. LOLMÁS kérdés:
Valaki azt állította, hogy a Horizon Go-s login adatok különböznek a My Vodafone Otthoni cucc login adataitól. Miben? Mert nálam a kettő ugyanaz. Konkrétan, ez nem így volt leírva, hanem valami olyasmi volt itt korábban, hogy a Horizon Go-s adataival nem tud belépni az új appba, mások meg azt írták, hogy a my vodafone otthoni cucc login adataival működik az app. Ezért feltételezem, hogy egyeseknél a kettő különböző.
-
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #109483 üzenetére
Miután a mai napon az Androidos és iOS/iPadOS Vodafone TV app is kapott frissítést, immár mindkét platformon be lehet jelentkezni az appba ugyanazzal a user/pass párossal, amivel a My Vodafone profilba lehet bejelentkezni.
Első tapasztalatok:
– hurrá, mindkét platformon van műsorújság (EPG) nézet, ami nagyon hiányzik a tv.vodafone.hu-n elérhető webes felületről;
– az Androidos app álló (portrait) módban indul el, és nem is fordul el fekvő (landscape) módba egészen addig, míg nem indítod el egy műsor lejátszását – az viszont kizárólag fekvő módban megy, hiába forgatod el a telefont; eközben az iOS/iPadOS app az első pillanattól kezdve kizárólag fekvő módban fut, már a bejelentkezéstől kezdve, mindenestül.
– az Androidos appban ha lejátszás közben a kép jobb felére koppintunk duplán, akkor 30 mp-et ugrik előre a lejátszás, ha a kép bal felére koppintunk duplán, akkor 10 mp-et ugrik vissza a lejátszás; eközben sem az iOS/iPadOS appban, sem a tv.vodafone.hu webes felületen nincs ilyen vagy más módon elérhető hasonló funkció;
– az iOS/iPadOS appban ha nézünk egy műsort, a jobb felső sarokban látható X-re koppintva kiléphetünk belőle, hogy visszajussunk az előző képernyőre (mondjuk a műsorújsághoz); az Androidos appban egy műsor nézésekor semmilyen kontrollgomb nincs, amivel kiléphetnénk a lejátszásból, így az Android saját rendszergombjait kell oldalról behúzni a képernyőre, hogy a rendszer „vissza” gombját használjuk erre.Szóval a lényeg, hogy most már mindhárom platformon elérhető a Vodafone TV azoknak is, akiknek nincs VTV boxuk, de a három platform mindegyikén kicsit máshogy használható a szolgáltatás.
-
MolTol
tag
iOS-es Vodafone TV app is kapott ma frissítést, azzal már beenged (jelszóval) és működik. (iPad-en próbáltam)
-
MadMancs
veterán
válasz
cocka #109551 üzenetére
Van is meg nincs is. Ha megadod akkor ő seperc letölti az adott területhez tartozó frekvenciákat és pikkpakk tárolja a csatornákat, igaz voda által megadott sorszámozással.
Ha nem adod meg akkor teljes kereséssel átnyálazza a teljes frekvenciatartományt. Szépen sorba tárolja ahogy megtalálja, sok sok perc alatt, illetve eltárol sok nem használható adatcsatornát is.Jelsebesseg, qam felesleges ha használod területi azonosítót és kezdő frekvenciát. TV pedig tudni fogja mit merre talál.
-
cocka
veterán
válasz
MadMancs #109544 üzenetére
Ennek a hálózati azonosítónak vagy területi kódnak amúgy van valami értelme?
3rd party boxon full keresést nyomtam és megtalálta a csatornákat, de semmiféle területi kódot vagy hálózati azonosítót nem lehet beírni sehova.
Amiről meg ugye mélyen hallgatnak az meg a jelsebesség meg a QAM, azokat bezzeg nem adják meg.
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest