Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhgygy
senior tag
Feleségem őrjöng, hogy az előretekeréskor nincsenek bélyegképek, tegnap még voltak. Próbáltam rákeresni, de nem sok infót találtam erről, hogy mitől függ, esetleg szerverterhelés? VTV boxon próbálkozunk.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
szab.tam
nagyúr
Sziasztok újra!
Telemarketingesek továbbra is ostromolnak a Voda tv-vel.
Szokásos kérdéseim:
konyhába is utp kábelt kell-e kivezetnem?
-igen...
A meglévő két hd boxom mikor lesz használhatanan?
- Szept 1.Miért kell hazudni?
Elmaradt számlákat befizettem üfszolgálaton. Kérdeztem párat. 2 perc alatt felhomályosítottak.
A merevlemezes rögzítős boxok garis cseréje nem lesz lehetséges, de a többit továbbra is biztosítják. Egyelőre nem lesznek kivezetve. Pláne az Euro-Av csati miatt is.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
cof
veterán
válasz cigam #109897 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Ha nem kódolod ki a csatornát, akkor addig nincs mit rögzíteni.
Meg ugye egy tunerben csak egy demodulátor van általában, amivel csak egy MUX rögzíthető, a Cisco boxban gyanítom 3 van ebből. Ezért tud 2-t rögzíteni, egyet meg nézni közben.
Egyébként elképesztően nevetséges áraik vannak ezeknek a PC-be való DVB-C kártyáknak.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
válasz kezo0 #109891 üzenetére
Technikailag a felvételhez nem szükséges több kártya. A számítógépek dvb-c tunerrel felvesznek bármit, csak azt kérdés, hogy a felvet mux-al mit tudnak kezdeni. Mivel a TV-k sokkal butábbra vannak tervezve (pl. nem veszik fel a kódolt csatornát), szükségük lehet plusz kártyákra is.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kezo0
addikt
válasz cocka #109886 üzenetére
Már többször is volt erről szó a múltban, így többször is megírtam, hogy nekem kéttuneres tévém van, 2 db kártyafogadó nyílással, és bizony mindkettőbe kell mediacardot dugni, ha egyszerre két kódolt csatorna műsorát akarom rögzíteni. És ez már a UPC idejében is így volt, nem a Vodafone "oldotta meg".
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cocka
veterán
válasz #72445440 #109887 üzenetére
Na ezt kérdezem pont, amit a 2.-ban írsz.
csak egy smartkártya van
És az milyen szabvány? Valami Conax vagy egyedi UPC-specifikus?
Én emiatt nem költenék erre, drága hobbi az ilyen box.
Az most mindegy, én olcsón megúsztam a kis testvérét. Bár csak egytuneres, de CI+-os.
Toth_Jani, köszi tényleg csak lejjebb kellett görgetni.
-
mtibee2
tag
válasz kabelmania27 #109881 üzenetére
Három.
-
Toth_Jani
őstag
válasz cocka #109886 üzenetére
Mármint a PC-n nézhetőre gondolsz?
Ráböksz a csatornára amiről vissza akarod nézni a műsort és ott van az alján a napi műsor, a műsor felett ott van a naptár sáv, a régi műsorokat nézni tudod, a jövőbeni műsorokat pedig felvenni. (mondjuk itt éppen kevés visszanézhető anyag van, de más csatornán minden fel van véve)
[kép][ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Akkor most felteszek két keresztkérdést, az egyiket azért, mert lehet nem is láttátok a korábbi hsz.-emben:
Az tényleg igaz, hogy egy többtuneres médiakárdot fogadó settopboxszal (vagy esetleg tévével) nem lehet több kódolt csatornát felvenni egyszerre? LOL Mert akkor ezt is jól megoldotta a vodkafon. Veszel egy négytuneres okosságot és max. egy kódolt csatornát tudsz felvenni, közben max. egy másik kódolatlant nézni.
Második kérdésem pedig:
A webes vtv-nél hol lehet a műsorokat visszanézni? Sehol? Csak élő adást találtam és ha rámegyek bármelyik kiválasztott műsorra, akkor csak a jövőbeli dátumokat listázza. -
MiZo1990
aktív tag
válasz GoodSpeed #109882 üzenetére
ÁSZF Díjszabás melléklet 527. oldal
Nemzetközi 1. vezetékes: 38,80 Forint/perc
Nemzetközi 1. mobil: 74,99 Forint/perc -
Vezetékes telefonról, NONSTOP L, díjcsomag mellett mennyibe kerül 3 perc Anglia?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
LouiS22
veterán
válasz cocka #109874 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem találhat a kábel mellett egy elhullott akármit
BTW a házikedvencek is rá szoktak menni a hosszabbítókra. Aztán onnan tudod, hogy valami sunnyogás volt, hogy fél a környékére menni. Általában ekkor fedezed fel a fognyomokat is a kábelezésen
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vibra
tag
válasz cocka #109840 üzenetére
Szia!
"Ez azért vicces, mert tegnap többször is kipróbáltam egy kb. 12 éves gépen és csak négymagos a proci, de nem különösebben izzasztja meg.. Ha jól rémlik 40% körül volt a prociterhelés.
A proci pontos típusa: QuadCore Intel Core i5-750, 2800 MHz (21 x 133) Lynnfield B1"
A hardware-s gyorsítással,dekodolással kapcsolatban:
[link] és [link].A gépemen (adatlapon) láthatod,hogy a cpu i5-4590 45%-on pörög a vtv használata mellett amely annyira nem is lenne baj.A vga viszont nem gyorsít hw-en,pedig elviekben kellene.Itt mondhatnám,hogy nem baj, megoldjuk izomból.
Amivel viszont baj van: [link]
Tegnap tudtam tesztelni kíváncsiságból egy másik barebone pc-t, j4105-el.
CPU:25-35%
UHD 600 IGP: Video process: kb 15-17%
: Video decode: kb 14-20%
: 3d 3-5%
Láthatóan van hw-es "rásegítés" a cpu-ra. -
cocka
veterán
válasz takbal #109844 üzenetére
És azt láttad mit írtam privátban?
chromecast tökéletesen megy róla,
Ja igen, ez a vicc, hogy ahhoz még Chromecast is kell, mert ugye csomó appot nem támogat. Minek neked a Chromecast, ha csak Android TV-s appokra van igényed? LOL Csak nem azért, mert olyasmit is szeretnél futtatni, ami amúgy Android OS-en menne, de Android TV-n nem?
-
kabelmania27
Topikgazda
Ügyfélszolgálattal (1270-es számon csak internethiba menüpontban helpdesk ügyintéző átkapcsolja majd újraindul a modem) kapcsoltasd át a modemet modem üzemmódba mert előfordul, hogy úgy stabilabb és a saját routeren állítsd be a portforward-ot, routered wan portját kösd a modem lan portjára
Saját router router funkciója jobb mint a szolgáltatói eszközé, 192.168.100.1 címen éred el modem üzemmódban a modem oldalát. Routered wan portját kösd a modem lan portjára.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz kabelmania27 #109868 üzenetére
Igen! Hasznalok routert es powerline adaptert. Port forwarding a modemen beallitva. Mi lehet akkor a gebasz?
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
kabelmania27
Topikgazda
Nem a lakáson belül szokott lenni a gond, rendben vannak az értékek, mert -5 feletti a letöltés, a feltöltés pedig alacsony. Használsz saját routert? Nem a negatív letöltési értékek okozzák a szakadást, ha -10-nél gyengébb értékek lennének írtam volna, hogy gyenge a letöltési érték.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz kabelmania27 #109866 üzenetére
Koszi! - 4,0db-s kimeneten van. Ipv4 valtas megtortent. Minden patent, semmi nincs kilazulva. :( Lehetseges hogy a hazban a kabelezes ratyi? A sok megszakadast is ez a sok minusz ertek okozza?
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
-
LouiS22
veterán
válasz mtibee2 #109862 üzenetére
Azért egy padláson sok minden tud történni, akár beköltöző rágcsáló is szemet vethettt a koax borítására, stb. és ez is okozHAT problémát.. Én a helyedben legalábbis előkészíteném a terepet, ha lelkiismeretes szerelő érkezik, ő végig szeretné majd nézni a hálózatot.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
mtibee2
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Megnéztem, hogy van-e valami jelteszt a TV-n (más eszköz nincs, amin megnézhetném), és találtam egy menüpontot rá, ott mindegyik vizsgált frekvenciára azt írja, hogy a jelerősség, és a jelminőség is 100%-os. dB-t, vagy hasonló értéket nem írt, szóval ilyennel nem tudok szolgálni. A kábelezés nem változott évek óta, szerintem azzal rendben van minden, de elég körülményes felmenni a padlásra, ezért nem tudom nektek megnézni, hogy milyen elosztóink vannak. Pénteken jön a szaki, aztán majd megszakérti. Szerintem központi hiba van, nem lepne meg azok után, hogy mi megy mobil fronton...
Még egyszer köszönöm mindenkinek a hozzászólását!
-
Makkok
tag
válasz kabelmania27 #108769 üzenetére
Köszi a segítséget, a hosszú hétvége előtt valami történt, mert az instabilitás megszűnt, már csak napi néhány modem leesés/újraindulás van.
Tegnap újra kint volt a szerelő, és ránéztünk az értékekre, annak ellenére hogy a vonal stabilabb lett, a jelszintek is rendben vannak, a hibás, javíthatatlan csomagok száma iszonyatosan magas, emiatt indul újra a modem ha eléri a határértéket. Megnéztük a szomszéd értékeit is, ott is ugyanaz a helyzet. Oknak a közelben valamelyik szolgáltató által üzembehelyezett LTE antennákat mondta ami pont az internet frekijét nyírja/zavarja koaxon, ha bárhol tökéletlen a szigetelés. Nem tudom hogy ehhez tartozik-e, de ma kaptam egy levelet hogy karbantartás lesz 09.02-től, emiatt szolgáltatáskiesés lesz. Remélem lassan megoldódik így két hónap után...
God save the Screen!
-
fecke78
senior tag
Budapest ujpest 1042
-
veterán
válasz fecke78 #109857 üzenetére
Értem. :)
Ennek a boxnak működnie kell Voda hálózaton. Box helyett MediaCard-ot kérj mikor megrendeled szolgáltatást ami megy boxba.Azt viszont még nem tudjuk hogy voda saját HFC területére mész vagy Telekom hálózat. Utóbbinál nincs MediaCard csak box (mert neten jön az adás).
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz fecke78 #109855 üzenetére
Rákerestem erre a boxra, mindenhol azt írják műholdvevő. Ha ez így van akkor DVB-C hez nem lesz jó. Illetve mindenhol CI interfészt írnak, MediaCard hoz CI+ kell.
Ha esetleg több változata van, tudsz pontos típust írni?
Egyébként nem kötelező box, ha a TV-nek van DVB-C tunere és CI+ foglalata.
De ez is csak akkor igaz, ha Voda saját területén vagy, Telekom területén kötelező a box.
1000-es nettel nincs tapasztalatom. De nem mindenhol érhető el, csak saját terület kis részén, és ott ahol Telekom optikai hálózaton szolgáltatnak.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
fecke78
senior tag
Költözés miatt , ismét ups leszek . Digiről
Nem örömködtem , de ez van .
1000 net az mennyire hozza az elvárt szintet ,saját asus routerem lesz rákötve . illetve lehet Vu zero4k médiaboxot használni az ő boxuk helyet ?[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
válasz kabelmania27 #109848 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Egyenlőre olyat tapasztalok hogy hajnalban megszakad az internet ~3 percre. Kíváncsiságból a mai napon leellenőriztem a modemet (bridge üzemmódban van) és a jelenlegi uptime megegyezett az internet kimaradásának idejével. Valami oknál fogva újraindult a modem és ez okozta az internet kimaradását.
Most készítek egy táblázatot amiben vezetem hogy mikor vannak megszakadások másodpercre pontosan, és hogy a modem újraindulása okozta-e azt. Meglátjuk hogy mennyire fog egybevágni a két dolog.
Kár hogy amúgy a Vodafone modemjén csak firewall/wifi eseményeket mutat az event log. Lehet telefonálok nekik egyet hogy valahogy elérhetővé tudják-e nekem tenni hogy jobb rálátásom legyen mi történhet.
-
veterán
válasz mtibee2 #109850 üzenetére
Teljes kiesésnél napi díj 8x osa, részlegesnél.m 4x ese. Nálad szerintem az első van.
Mit takar a jelszint? Van jelerősség és jelminőség. Lehet alacsony jelerősség magas jelminőséggel, ekkor még működhet a dolog rendesen. Viszont hiába magas a jelerősség ha a jelminőség alacsony itt már akad az adás vagy nincs értelmezhető jel (mint nálad).Látod nálam is jelerősség nem túl acélos, de minőség rendben van, nincs is gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz mtibee2 #109850 üzenetére
Üdv!
Lehet zajbetörés van a környéken vagy gond van az erősítővel vagy központi probléma van, ha megnézed, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy rendben van-e a kábelezés. Amennyiben megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek ki tudjuk számolni, hogy kb milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
1 hete nincs DVB-C jelünk, vagy, ami van, az értékelhetetlen, természetesen le is jelentettük, azt mondták, hogy automatikusan számolódik a kötbér összege, de azt nem kérdeztem, hogy összegszerűen mennyi lenne, az ÁSZF-ben pedig nem találtam az információt. Tudja valaki, hogy mennyi a napidíj?
Bónusz kérdés: Van valakinek ötlete, hogyha egy csatornán a TV max. jelszintet ír, akkor hogyan lehetséges, hogy szanaszét van töredezve a kép, és szaggat a hang? (Jelenleg a csatornáink 70%-a ilyen, a többi meg egyáltalán nem jön be.)
Köszi!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz PrometheusX #109847 üzenetére
Üdv!
Rendben vannak az értékek, és jófajta az osztó, erős a bejövő jel az alacsonyabb letöltési csatornáknál és alacsonyak a feltöltési értékek ezért jelenleg nem okoz problémát, hogy a modem a -7,5dB-s kimenetben van, amennyiben problémát tapasztalsz az internettel vagy a letöltési értékek negatívban lesznek vagy a feltöltés 45 felett lesz kösd át a modemet a -3,5dB-s kimenetbe, az üres kimenetre pedig tedd át a lezáró ellenállást.[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudnátok kérlek ellenőrizni, hogy a Vodafone 1000/40-es internetemnek a jelszintjei rendben vannak-e?
A következő elosztót kaptuk bekötés során:
(A -3.5dB kimenetre egy tévé lett volna kötve, viszont egyenlőre nem használjuk, így "ledugózta" a technikus aki másodjára jött ki hogy feloldják a tiltást a VTV-nkről.)Tudom hogy van jelszintes topik is, de oda nem érkezett válasz egy hete, így gondoltam hogy ide írok.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
Masato
tag
válasz kezo0 #109838 üzenetére
Az biztos, hogy elég érdekesen van megfogalmazva. A következő bekezdésekben nekem viszont az szűrődik le, hogy minden set top boxos ügyfélre ráhúzzák a VTV boxot.
Ami a régi boxok forgalomból való kivonása mellett áll, hogy ezekben mind Nagra2 kártya van, amire már régesrég lejárt a technikai támogatás. Az egyetlen kivétel a Kaon box, ami meg Conax. Ez fenn is van a Vodafone oldalán, mint választható médiaeszköz.
-
takbal
csendes tag
válasz cocka #109840 üzenetére
A tucat kínai Androidos boxokból olyat még nem láttam, ami tudna rendes hangot. A Shield-re meg megcsinálták a hardveres támogatást, az Nvidia az egyetlen, akinek jutott erre pénze, mert igyekszik futtatni a boxát (na meg az Apple is, de olyat nem veszek).
Nekem bőven elég az, amit az Android TV tud: kodi, youtube, netflix, vlc, chromecast tökéletesen megy róla, más meg nem érdekel. Kizárólag csak a voda szívat.
De valaki írta fenn, hogy Android Firefoxról megy a weboldal, szóval mégis van remény.
-
cocka
veterán
Na én is kipróbáltam, hogy mi újság van akkor, ha a webes vtv-t a videókártyák HDMI kimenetére is terelem.
Lásd fenti/lenti procis gép DVI-n és HDMI-n kivezetve, képernyőmegosztás másolással mindkét monitoron van kép. HDCP mentesen nyomja ki a képet. Erről ennyit. Amúgy azt néztem, hogy ez a webes lejátszás baromi smooth a többi hasonló online adáshoz képest. Teljesen olyan, mintha DVB-C-ről vennék fel. Ott is nagyon egyenletesek a gyors mozgások, egyáltalán nem darabosak.
A másik gépen a VGA-s monitor mellé ugyanaz a HDMI kivezetés, képernyőmegosztás másolással, ha mindkét monitor aktív, akkor a szokásos (asszem 1807-es) hiba, ha a VGA monitort kikapcsolom, akkor hirtelen egyből indul a lejátszás, bár ennek a gépnek a procija nagyon szar a vtv lejátszáshoz. Ez a megoldás meg azért is szar, mert a HDMI-s monitor távolabb van a géptől, aztán szétszakad a nyakam, miközben próbálok a vezetékes egérrel kvázi vakon szerencsétlenkedni a közben fullHD-ra átállt monitoron, ahol egy hangyafasznyi méretűvé zsugorodik az egér. Feliratokból szintén nem látható semmi.
-
cocka
veterán
válasz takbal #109797 üzenetére
Ezért vettem egy Shieldet mellé, annak rendes a hangja, megy róla Netflixes Atmos, és a 4k 60Hz HDR Kodival. De ez is Android TV-s ...
Azért nincs minden veszve, simán találsz olyat, ami jó erős hardver és Android OS-es. Android TV-re csomó minden nem érhető el. Nekem is Android OS-es, de nem elég neki 5 volt, 12-t kér. Az előző boxomhoz viszonyítva száguld. A Horizon Go-ra kb. 1 másodpercet kell várni. Műsorújság is azonnal bejön, a másiknál meg azért 2-3 másodperc legalább volt.
azoknak szánnak, akik nem fognak külön lejátszó hardvert venni.
VAGY... sajátot vesznek és abba rakják a médiakárdot. Már ha erre gondoltál.
Cigam: a szomszédokkal megoldják okosba az "előfizetést".
De hogy? Mert a HDMI-n osztásnak semmi értelme, ahhoz a szomszédba is kéne koax.
Már miért kéne ugyanazt néznie?
Mert ő valószínűleg a vtv boxra gondolt, ahogy én is.
ish4dow vagy mi (lol):
a Horizon go pár nap múlva megszűnik
Úgy értettem, hogy mivel elég korlátozottak az Android TV-n a lehetőségek max. bizonyos appokhoz jobb HD illetve 4K támogatottság, jobb hang támogatottság meg távirányítóra optimalizálva, de kb. semmi előnyét nem látom ezenkívül, mert amúgy csak hátránya van.
De miért jobb nekik, ha boxon nézem, mintha vtv-n?
Szerintem úgy értette, hogy vtv boxon. Az mondjuk érdekes kérdés, hogy a jövőben is lehetővé teszik-e a Kaon box igénylését.
Attól félnének, hogy valaki hajlandó lenne minden este ugyanazt nézni, mint a szomszédja ... ? Ne már.
Ja lol. Ezt a HDMI megosztást egyszer már felvetettem itt én, de akkor fel se merült bennem, hogy bakker tényleg ugyanaz lesz a kép és csak egy helyen lehet meghatározni, hogy mit nézzenek több képernyőn. Arról nem beszélve, hogy amúgy a vezeték nélküli HDMI megosztás nagyon drága is.
vibra:
Külföldi fórumon találtam kommentet,ott is panaszkodott a felhasználó a magas cpu használatra.Amit én kihámoztam belőle,hogy a drm védelemből valamiféle megerősített rendszert használ a web-es vtv.
Ez azért vicces, mert tegnap többször is kipróbáltam egy kb. 12 éves gépen és csak négymagos a proci, de nem különösebben izzasztja meg.. Ha jól rémlik 40% körül volt a prociterhelés.
A proci pontos típusa: QuadCore Intel Core i5-750, 2800 MHz (21 x 133) Lynnfield B1
falcon1:
A régi (nem VTV) boxokra írták a legutóbbi számlán,
Már akinek.. nekem pl. nincs semmi ilyesmi a számlán, úgyhogy ezért jó, hogy van itt ez a fórum, mert legalább innen is megtudhatom milyen tájékoztatókat felejtenek le egyesek számláiról ill. hol kell azoknak utánanézni.
Jut eszembe, az tényleg igaz, hogy egy többtuneres médiakárdot fogadó settopboxszal nem lehet több kódolt csatornát felvenni egyszerre? LOL Mert akkor ezt is jól megoldotta a vodkafon. Veszel egy négytuneres okosságot és max. egy kódolt csatornát tudsz venni, közben max. egy másik kódolatlant nézni.
-
mmrx
csendes tag
Böngészőből futtatott VTV-nél PC és HDMI kábellel csatlakoztatott monitorr esetén a WT 1807 hibára megoldás lett, hogy a régi és hosszú HDMI kábelt kicseréltem egy rövidebbre és újabbra.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Masato #109835 üzenetére
„Ügyfeleinknek a régi médiabox helyett egy új típusú Vodafone TV médiaboxot biztosítunk igény szerint, amin továbbra is élvezhetik az interaktív funkciókat.”
Tehát megszüntetik a régi boxokon az interaktív funkciókat, és ha továbbra is szeretnéd ezeket is igénybe venni, akkor kaphatsz új boxot. Kötelező cseréről szó sincs ennek alapján.
-
kezo0
addikt
válasz woodworm #109833 üzenetére
Nem is állítottam az ellenkezőjét… Mindegy, hogyan érkezik, az a lényeg, hogy a felvétel lehetősége maradjon meg a boxon, és legalább egy napra előre lehessen programozni. Meglátjuk, mit jelent majd konkrétan a funkciócsökkentés.
-
da.
tag
Sziasztok,
A Vodafone TV alkalmazás használható valahogy Android TV rendszeren? A store-ban nem elérhető.
Apkmirror-rol nem próbáltam, de a HorizonGo nem ment.köszönöm,
Attila -
kezo0
addikt
válasz falcon1 #109822 üzenetére
Ugyanez volt az én két Cisco boxommal is a napokban, aztán az egyikről pár óra elteltével eltűnt ez a hibaüzenet, és az EPG-je is zavartalanul működik azóta. A másik boxon viszont még mindig problémás az EPG, és kiírja azt az üzenetet is, amit nálad…
-
falcon1
csendes tag
A régi (nem VTV) boxokra írták a legutóbbi számlán, hogy az interaktív tartalmakat (pl. műsorvisszajátszás) 2021. szeptember 28. és október 14. között megszüntetik. Lehet, hogy most kicsit kapkodtak? Az elmúlt napokban a korábbi napok műsorai és így a visszanézési lehetőség már nem érhető el plusz egy figyelmeztetés is megjelenik: A Műsorújság egyes funkciói jelenleg nem elérhetőek ... ez lehet kábel vagy hálózati hiba, stb.
Ez már a kikapcsolás része vagy még mennie kéne és valami hiba van?
-
petakpa1
őstag
válasz #72445440 #109816 üzenetére
Ezt én is meg tudom erősíteni: a 8. genes i5-ön, amelyben ugye UHD Graphics 620 van simán megy a lejátszás.
MiniPC-men Netflix is ugyanezt csinálja böngészőből. Viszont Kodi alá megírt Netflix addonnal ugyanezen a hardveren folyamatos a lejátszás. Hardver még éppen éppen elbírja. Magas nagyon magas CPU kihasználtsággal és közepes GPU load-dal. Nyilván azért van ez, mert Kodi addon csak a video stream-et tölti le Netflix lejátszás esetén, de magát a weboldalt nem kell renderelnie, és az így megpsórolt CPU erőforrás épp elég a folyamatos lejátszáshoz 720P-ben. 1080P-t már sajnos nem bírja, de ez nem is nagyon érdekel mert a régi Sharp LCD TV-m eleve csak HD Ready.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Carline
őstag
válasz kabelmania27 #109809 üzenetére
Nem nézem csak a boxon keresztül. Az elosztót kivéve az F toldóval nem tolódik el a jelerősség (vagy hogy hívják...)
DNS-t mindig a google-ra szoktam beállítani, szóval az már 8.8.8.8 / 8.8.4.4
Marad így a 1270-en az átállíttatás.
Köszi a segítséget.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
petakpa1
őstag
Megosztanák pár tapasztalatot itt Vodafone TV szolgáltatással kapcsolatban
1) Okosteló: Sony Xperia 5 - Android 11- Vodafone TV appal és Androidos Firefox böngészővel is működik
2) PC: AMD Ryzen 5 3500X, Geforce GTX960, Asus MX299 monitor DP kábellel - Windows 10 21H1 - Firefox böngésző - Működik
3) MiniPC Intel Atom X5-Z8300, Intel HD Graphics, D-Sub kábellel csatlakoztatott 10+ éves Sharp LCD TV - Windows 10 21H1- Firefox böngésző - Félsiker: Lejátszás működik, de szaggat, sajnos a kis 1,6 GHz-es négymagos Atom nem bírja. CPU terhelés 100%-on van GPU load olyan 20%. Még majd kipróbálom Chromium alapú Edge böngészővel is, hátha...
4) Laptop HP Probook 640 G4 i5-8250U, Intel UHD Graphics 620 - Windows 10 20H2 - Chrome böngésző. Saját LCD kijelzőjén működik, dokkolón keresztül HDMI kábellel csatlakoztatott Asus MX299 monitoron működik, dokkolón keresztül D-Sub kábellel rákötött kb 10 éves LG LCD monitorral nem működik WT1807 hiba ha jól emlékszem.
Következtetések:
- HDCP nem feltétel használathoz, mert MiniPC esetében működik a D-Sub kábeles analog csatlakozás ellenére a lejátszás . (Ez a MIniPC mondjuk elég furcsa jószág, lehet a DSub portra kötött megjelenítőt beépített kijelzőnek érzékeli, és ezért megy rajta HDCP hiánya ellenére is...)
- GPU gyorsítás nem nagyon használja böngésző eseténNetflix sajnos szintén elhasal nöngészőből a MiniPC-n. Viszont Kodi alá megírt Netflix add-onnal prímán megy a Netflix is ugyanezen a MiniPC-n. Remélem Vodafone TV-hez is ír valaki Kodi add-on-t előbb utóbb
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Carline #109803 üzenetére
1270-es számon tudod jelezni csak internet hiba menüpontban,amennyiben utána sem javul a helyzet próbáld meg dns szervernek beírni az 1.1.1.1. / 1.0.0.1 vagy a 8.8.8.8 / 8.8.4.4 párost, illetve nem nézed a kódolatlan dvb-c adásokat akkor az osztó helyére tegyél egy F toldót hátha javul a helyzet .
[ Szerkesztve ]
-
-
vibra
tag
Üdv!
ish4d0w,igazad lehet a hw gyorsítással kapcsolatban.Az,hogy nincs, nekem úgy tűnik,hogy pc ill. hw függő.
Külföldi fórumon találtam kommentet,ott is panaszkodott a felhasználó a magas cpu használatra.Amit én kihámoztam belőle,hogy a drm védelemből valamiféle megerősített rendszert használ a web-es vtv.Egy válaszoló pedig a következőt írta neki röviden: "Külön hw kell az újabb drm kezeléséhez.A szoftveres drm kezelés magas cpu használatot eredményez.Ez a probléma az egy-két évesnél nem régebbi PC-ket nem érintheti."Ez valóban lehetséges?
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj a Vodafone TV appnak, ha az alábbi hibát dobja: Természetesen helyhozzáférés megadva, cache törlés volt, újratelepítés volt, de nem megy. Android telefon, chrome-ból kéri az app telepítést, az app meg nem megy.
(Ma engedélyeztem az egész szolgáltatást, Horizon box-om van, régi UPCs belépéssel használom.)Köszi!
Üdvözlettel: elekresz -
Carline
őstag
válasz kabelmania27 #109794 üzenetére
Telekom koax terület igen, fenn padláson van osztó. Telekom időkben is ua. volt a felállás (elosztás) mint most. Annyi volt az átszerelés a Voda részéről, hogy Telekom Sagem modem le, Vodafone fel.
Vezetékes használat (modem -> PC) irányban van a megakadás. Telefonról majd 100% mobilnetet használok. Most megnéztem wifin, nem látok betöltés közben akadást (bár most épp vezetékesen sem)
Az általatok említett IPv6 lekapcsolást mily módon jelezzem üszi felé?Sebességgel nincs gondom, pl. vodafone szerver felé tesztelve hozza 12 ping mellett az 505/24 Mbps-t. Letöltések is mennek megfelelő sebességgel.
A lan csatolónál meg az IPv6 alapból ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
takbal
csendes tag
válasz cigam #109796 üzenetére
Attól félnének, hogy valaki hajlandó lenne minden este ugyanazt nézni, mint a szomszédja ... ? Ne már.
Egy Android TV-s verzió nem is lenne külső megjelenítő semmilyen értelemben. Kb. egy flag-et kéne bebillenteni a release-ben, hogy az app telepíthető Android TV-re is. Egye fene, akár ne tegyenek hozzá külön távirányítós UI-t, majd megoldom légegérrel.
Ez egyszerűen ignorancia a használók felé. Annyira nem lehet ritka az Android TV-s tévé. Talán inkább valami sávszélfélelem lehet ebben.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest