- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fredy02
tag
Sziasztok!
Használ valaki Kaon co3600 -at PVR funkcióval? Lenne 1-2 kérdésem. -
golya87
őstag
Hello
UPC Plus HD Tv előfizetésem van, viszont ahogy most nézegettem a csatornákat, egy részüket nem akarja dekódolni. Ami fura, hogy Nat Geo HD van, viszont pl. History HD nincs.
A szolgáltató kutyulhatott el az előfizetésemmel valamit, vagy az eső miatt lehet, esetleg "sima" szolgáltatói hiba? -
Clever0
senior tag
válasz
Elvagyok #8871 üzenetére
A "Kettő fejes,egy kimenetes LNB"-t hívják Monoblock-nak, amikor két közeli műholdat akarsz nézni egy tányérral. Van bennük egy diseqc kapcsoló is. Ezt szeretnéd? Mert a 0.8°W-vel együtt csak a 4°W vagy az 4.8°E jöhet szóba, amiken nem sok kódolatlan néznivaló van. Ha két készüléket akarsz 1 fejre kötni, az a Twin fej, de annak két kivezetése van.
-
Elvagyok
senior tag
Szervusztok!Kérdés.Érdemes e "Twin head" egy kimenetes LNB-be beruházni?A Műholdas Antennatányér 90 cm.-es!Laci.
-
csab2
veterán
Ismét kaptunk egy teljesen felesleges, általam egyáltalán nem nézett csatornát a Romance TV személyében.
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz
tylerddd #8866 üzenetére
Üdv!
Nem minden országban/régióban történik meg az átalakulás. Ennyi a megoldás. Azért érhető még egyelőre el az eredeti AXN Black és AXN White. Gondolom idővel lekerül róluk a magyar hangsáv, ha meg nem, akkor a saját beltérisek csak örülhetnek.Bár a tartalom elég gyenge.
-
csab2
veterán
Hát ez érdekes. Úgy kommunikálták, hogy a két régi csatorna alakul át. Tehát ebből én azt szűrtem le, hogy a két régebbi csatorna helyén indulnak az új csatornák.
-
molvany
aktív tag
válasz
BornToBePuli #8863 üzenetére
" Csak Kártyával " is még elérhetö mind a 4
-
tylerddd
veterán
Az AXN Black/White meddig lesznek elérhetőek?! Én saját beltérivel még tudom nézni őket.
-
Agostino
addikt
sziasztok
volna esetleg valaki akinek humax hd hdr beltéri egysége van és step-by-step van ideje leírni, hogyan kell a komplett csatornalistát frissíteni. édesanyám szenved vele, megnéztem a humax manuálját, megcsinálta aszerint, de hiába. : [
protip: a nyitóhsz linkje nem működik.
-
frovery
senior tag
válasz
outdoor #8853 üzenetére
A saját településeden internetet szolgáltató vonalán kapod az internetet. Invitel vagy Telekom. Általában 10megás nettel. Ha a helyi rendszer többet is elbír, akkor fel fogják ajánlani a 30megásat is, mint felénk, ugyanannyiért. Ezt a helyi szolgáltató emberei kötik be, nem upc-s szerelők. Sajnos ez lassan szokott menni, 1-2 hónap is lehet a bekötés. Ők adnak ingyen modem+wifis router kombó(egyben) készüléket. Ennek a bekötése ingyenes szokott lenni.
A tv adás műholdról, parabola felszerelésével jön, ezt a upc szerelője (alvállalkozója) köti be. Itt a helyszínen a felhasznált anyagot(parabola antenna+fej+tartó+koax kábel+csatlakozók) kell fizetni. De van mikor utólag csekken küldik ki ezt, vagy ez is ingyenes. Megkell érdeklődni pontosan.
Ez olyan, mintha az inviteltől vagy a telekomtól kapnád a netet és telefont, a tv-t pedig külön előfizeted a upc műholdastól, csak itt 1 számlát fogsz kapni, mégpedig a upc-től. Nethiba esetén is a upc-t kell felhívnod, viszont az invitel vagy a telkom fogja azt javítani.Remélem mostmár érthető.
-
frovery
senior tag
Nem jól tudod.
Invitel, Telekommal is kötnek. Adsl, VDSL-re is. Koaxra nem.
A 10megásat kínálják fel de ránéznek a vonalra a helyi telepükésen, amennyiben a helyi hálózat többet enged, akkor adnak többet is. Pl: Felénk Invitel VDSL2 van. 60/8megát adnak. UPC-n keresztül megrendeled a 10/5megás kombó csomagot és látni fogják, hogy a rendszer többet elbír. Felkínálja ugyanannyiért a 30/6megás kombó csomagot. Ezt így csinálják mindenhol. A számlát, ahogy írva lett, a UPC-től kapod.
Most egyébként szar az akció, nem éri meg. Plus HD csomag+30/6mega nettel 1 év hűséggel 7900Ft/hó a 2. hónaptól. Első hónap 5990Ft.
Én invitelnél a netet30/6mega+telefon 2990Ft. UPC műholdasom van 6 éve saját kártyával, saját boxokkal, Medium+HD 3000Ft/hó.Wifis netjük meg egyáltalán nincsen. Wifis modem+router kombót adnak ingyé. A tányéros felszerelésért kell fizetni. Viuszont a net bekötése macerás, hosszú folyamat, akár 1-1,5 hónap is lehet.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok.
UPC Direct Plus HD Tv csomagom van évek óta semmi gond vele itt ahol én lakom nincs kábeles UPC szolgáltatás csak műhold. A napokban egyeztettem az ügyfél-szolgálattal és felajánlották a Medium Net csomagot 10 Mbit/s sávszélesség elérésével.
Az lenne a kérdésem, hogy használ e valaki ilyen internetes szolgáltatást közületek és mik a tapasztalatotok a szolgáltatással kapcsolatosan?
Wifi routerrel jönne az internet és egy Basic telefont adnának hozzá. Az árakról nem beszéltünk a szolgáltatóval mert gondoltam, mielőtt megkötném a szerződést tájékozódom, hogy mennyire stabil ez a szolgáltatás.
Köszönöm a segítséget. -
olpeter
újonc
Sziasztok,
HUMAX UD-HDR szolgáltatói beltérim van, amin sajnos a Dolby Digital hangos csatornáknál nem működik a beltériben lévő hangerőszabályzó. Nálam van a gond, vagy nektek sem működik? A nem felvevős és a koan boxnál ezzel nincs probléma. Köszönöm
-
frovery
senior tag
-
tszabi
tag
válasz
frovery #8837 üzenetére
A Kaon box nálam ugyanezt csinálja: naponta lefagy, és újraindul.
Ezzel még el is lennék, de a Humax UD-FOX HD még rosszabb: Fogja magát és egyszer csak "Előfizetése már lejárt" üzenetet mutat az összes csatornára.
Az elmult 3 hétben már 2-szer csinálta ezt.
Nekem elég bosszantó, mert erről veszek fel, és a felvételen nem ezt szeretném látni, ha az előző nap még működött.
Tegnap újraindítottam, pár csatorna bejött, a többire még lejárt az előfizetésem szerinte...
Erre tudsz valami megoldást?A gyári visszaállítás talán segít, de azért jó lenne nem ezt játszani 3 hetente.
-
frovery
senior tag
Ha a szerelő kinn volt és azt javasolta, hogy a készüléket kell kicserélni, akkor miért nem cserélte? Mindíg kell legyen náluk a kocsiban pár db.
Humax UD Fox egy elég megbízható, gyors kütyü. Szép képet ad, csatilista jól rendezhető. Táp szokott néha megnyekkeni de éveket elmennek stabilan.
Érdemes arra kicseréltetni. Azokban párosítptt irdeto2 kártya van, más készülékben nem lehet átrakni.Clever0@
Brutál ára van az alu antennának. Hosszú épvek kellenek, mire az acél elkezd rozsdásodni.
Jó párat szereltem már, van 10 éves sajátom is 4 különböző méret, márka, csak az élen és a csavarokon látszanak a rozsda nyomai. Persze vannak olyanok is, amik 2-3 év után már tiszta rozsdásak de azok tuti valami 500Ft-os antennák lehetnek. -
dime27
őstag
válasz
frovery #8834 üzenetére
Mostanában mindkét Caon boxunk folyamatosan lefagy és utána magától ujraindul! Vokt kinnt upc-s szerelő azt mondta h ezt csak boxcserével lehet megoldani?! Tényleg nincs rá más alternatíva esetleg vmi netről letölthető firmware amit usbről fel lehetne tenni a boxra?!
Ha mégse marad más alternatíva a cserén kívül ugye akkor kell vinni a boxban levő upc-s kártyákat is ha azt akarjuk hogy uj boxokat kapjunk?!
Ha lehet választani akkor hd csomag mellé van más nem felvevős box a Caonon kívül ami megbízhatóbb esetleg?! -
frovery
senior tag
válasz
Clever0 #8833 üzenetére
Nagyon jó a Gibi csak kicsit drága és átlagos napi vételhez felesleges.
Ha csak az időjárási tartalék a lényeg, a upc által adott 60-ashoz képest, akkor ez a Betacomos 100-as antenna bőven elegendő.
Viszont akkor már a fej sem mindegy. Abból sem a legolcsóbbat érdemes venni. Nagy esőben némelyik fej hamarabb lehal. Inverto BU fejek igen jók. -
Clever0
senior tag
Nekem ez bevált: Gibertini 100 alu
-
dime27
őstag
Esetleg ha újban gondolkodunk tudtok ajánlani 80cmes és attól felfelé árban?!
Láttam neten egy 110-120cm tányért az homokfúvással lefújt volt meg galvanizált szorítóbilincsekkel volt ellátva de 28e az ára...kicsit sokallom érte...mondjuk fele ennyiből ekkora méretűt nem lehetne kihozni ami ugyanúgy ellenáll az időjárási körülményeknek min 10 évig?! -
frovery
senior tag
válasz
Montesantos #8828 üzenetére
Ezt te kipróbáltad, tesztelted?
Csakmert rozsdamaró, felület csiszolása, majd zsírtalanítás, ezután Adhezor festék, lehetőleg ne hófehér, mert az visszaveri a fényt. Kicsit szürkéset kell venni. 2 réteg és olyan lesz mint az új. A festék felvitele szórópisztollyal, vagy szivacs kis teddy hengerrel.Természetesen darabokra szedve az antennát. A fejtartó és rögzítő szerkezeteket kalapácslakkal, vagy galvanizáltatni kell.
-
dime27
őstag
válasz
Montesantos #8828 üzenetére
Köszönöm!
-
dime27
őstag
válasz
Montesantos #8826 üzenetére
Akkor lehet újat nézek inkább bár a miénk 110 cmes őskori de tökéletes a vétel!
Amúgy milyen festéket ajánlasz?!
-
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Jövőre jönnek hozzánk (kertes házhoz) külső festést csinálni!És a mesteremberekkel lefestetnénk magát a 110-es tányérunkat is ill lekezeltetnénk ha vannak rá erre módszerek ill praktikák!
Tudnátok mondani párat, hogy aki már csinált odahaz ilyet milyen festékkel érdemes ill lerozsdátlanítani előtte esetleg mivel ill mindenképp le kell ehhez szerelni az egész tányért vagy ha hozzáférnek akkor így felszerelt állapotában is lehetne?!Előre is köszi a válaszokat!
-
Fredy02
tag
Sziasztok!
Most láttam hogy változások vannak a csomagajánlatoknál. Én még kb 2éve a Direct + nevű csomagot rendeltem meg DVR-el és 2. média box-al. Számlán Plus TV-néven szerepel a csomag 4620 áron +1000 a dvr +400 a második box. Ez így 6020 szerintetek van jobb ajánlat?Szeretném ki b...(dobni) az ablakon a philips dsr 8111-et, elavult, lassú, fagyós, zajos, utálom.. mellesleg most kezdte el csinálni hogy nem lehet felvenni és visszanézni semmit. Hibát jelentettem, azt mondták húzzam ki és a baloldali nyilat nyomva dugjam vissza, "szoftver frissítés néven" le futott a folyamat, jó volt a felvétel lehetőség olyan 2 percig, utána megint használhatatlan. Holnap megint futok velük egy kört, csak félek hogy idehoznak még egy ilyen vackot.
-
csab2
veterán
Mi van a Viasat3 és a Viasat6 EPG-jével? Nálam semmi nem szerepel benne.
-
Global
csendes tag
En is erre gondoltam, de biztosan tudja hiszen gyártó oldalán is fel van tüntetve, és a másik Philips DSR8111 beltérivel megy gond nélkül!
Viszont a Philips DSR8111 beltéri meg kell az én szobámba, mert nálam van Dual fejegység, meghát rajta számomra felvett műsorok, jelenleg ideiglenesen megcseréltem a két beltérit, de jó lenne mielőbb valami megoldás
Akkor nem sokat jutottam előrébb
-
Global
csendes tag
Sziasztok
Kis segítségre lenne szükségem, UPC Direct műszakisok nem igen tudtak ajánlani hasznos infóval!
Anyukámhoz beraktam a megunt LG 27MP35HQ Monitorom ehhez igényeltem egy Humax UD-FOX HD beltéri egységet melyen már van HDMI kimenet!
A jelenség ha összedugom bekapcsolom a beltérit, kiírja hogy UPC V.3.1 vagy ilyesmi, viszont mikor már a frissítésre váltana a kiírás vagy is az adásra, azonnal kikapcsol a monitor, elveszi a képet..a monitornak ilyenkor a saját menüje is megbénul, ha rányomok menüre azt írja a monitor hogy telepítsek valami dual link vagy ilyesmi módot! és semmilyen képet nem ad
Van egy Philips DSR8111 em ami simán megy a monitorral, de a Humax is jónak tűnik mert az meg simán megy a TV-mmel HDMI-n
Kipróbáltam több féle HDMI kábelt is bár konkrétan nem tudom hogy V1.4 vagy 1.2 es kábelek voltak e de egyikel sem működött..
Tudnátok valami segítséget nyújtani?
-
frovery
senior tag
Amennyiben erre gondolt, amit írtál, akkor nem értette meg a lényeget, amit előtte írtam. Hiába ekkora cég, nekik sem lóg ki a szebükből pár száz milka. Nem akarom védeni, sajnálni a céget de egyszerre már a legyártatása sem egyszerű, még kínában sem. Minden szolgáltatónál fokozatosan megy báérmiféle átállás. Lásd Digi pár éve a nagra 3-al. A upc direct a cryptoworks kártyákat irdetora is 1 év alatt cserélte.
A fokozatos átállásnak is van előnye. Ha bármi hibás, box, szoft, akkor azt még könnyebb orvosolni pár 100000 db-nál, mint 2 milliónál.Persze, lehet venni saját boxot, nekem is ezért van a upc directnél előfizetésem, mert adnak csak kártyát. Nálam kizáró ok a szolgáltatói buta beltéri. Megtudok örűlni túőlük.
Viszont nagyon sok előfizetőnek megfelelnek de a lehetőség adott a választásra, ami pozitív, nem úgy mint más szolgáltatónál. -
frovery
senior tag
"Egy ekkora cégnek már ki kellene cserélni mindet"
Kicsit számolgass!
Csak magyarországon van 300000 előfizető. Van még cseh és szlovákiában is majd 200000. Nagyon sok lakásban 2, 3, 4 box van. Sacc/kb mennyi is az az annyi??? Ekkora tételnél, mégha olcsón hozzájutnak egy nagyobb gyártó szerződésével, erre rájön a szoftver elkészítése, rendszeres fejlesztése és pár 100 milliókról beszélgetünk. Hiába nagy cég, csak apránként megy majd az átállás. A cseh és szlovák piacon, mivel az kisebb, már elkezdték az mpeg4-es boxokra a cserét. Kifutási ideje kb: 1 év. Aztán majd itthon is. Szerintem 2-3 év kell mire ez megtörténik. -
csab2
veterán
Ennek csak az az akadálya, hogy azok az előfizetők, akiknek nem HD boxuk van, nem tudnák nézni ezeket a csatornákat. Magyarul a UPC Directnek az összes beltérijét le kellene cserélni HD-s verzióra, ami szerintem százezres nagyságrendű lenne. Ez pedig jelentős anyagi ráfordítást jelentene. Ezzel együtt is ideje lenne már az ősrégi SD-s boxokat lecserélni HD-re.
-
Gyurka6
őstag
Az új helyen levő viasat6-3 epg másnak van?
-
makoss
veterán
válasz
BornToBePuli #8801 üzenetére
Azt tudom, hogy elérhető az RTL Klub HD, de mikor lesz a Plus HDTV csomagban?
Illetve mikor lesz elérhető a TV2 HD-ban? Nincs infó ezekről?
Jelenleg 5330Ft-ot fizetek a Plus TV csomagért + a 2 beltéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest