-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Meg kell túrni a netet az infók után.
Az IGMP-t is csak amiatt tudtam neked csuklóból mondani, mert régen sokáig vittem az otthoni T-s topikot és ott ez szinte napi szinten felmerülő téma volt, ez a megy 5 sec-et megáll, kapcs, megy 5 sec-et megáll téma.
Örülök, hogy jól sült el.
Ha feladót akarsz venni, akkor nem kell a gyári Ubi feltétlen (vicces, hogy annál normális márkásat még nem találtam olcsóbbat), jó bármilyen AF képes 48V-os PoE feladó, de ez így akkor tárgytalan is, ha jól értem.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
senior tag
No, záróakkordként:
Végigmentem az összes Unifi AP menüpontokon is és a wifi beállitásoknál van olyan hogy enhanced multicast. Ezt bejelöltem ( külön 5 és 2.4 Ghz-en is ) és láss csodát már nem szakadozik a TV adás sem. Érdekes az igmp magában nem volt elég ehhez...[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Az IPTV egy IGMP forgalom (multicast), míg egy film streamelése, egy sima streaming adatfolyam.
Az a helyzet, hogy nekem most esik le, hogy te betettél egy PoE-s TP switchet is, ha ez managed switch, akkor az AP portjára a switchben is be kellene állítani az IGMP-t.
(Unifi beállításáról IGMP-hez tuti van leírás valamelyik Unifi fórum témában, a TP-hez nem tudom.)Szóval itt több helyen is lehet probléma hálózatban, ez nem ennyire egyszerű eset.
Arra viszont készülj fel, hogy az Unifi AP félprofi/profi mivolta miatt, bizonyos beállítások sokkal több konfigurálást / utánanézést igényel, mint egy TP AP setupja.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Pont a TV-t nem tenném wifire ha már...
Ahogy kleinguru is írta IGMP funkciókat kell beállítani, ami speciálisan az IPTV-re kell. (Nem ezt nem csak Unifiben kell beállítani minden eszköznél kellene, ha alap esetben nincs beállítva.)
Eszembe jutott egy mondás, de azt most inkább nem idézem ide, mert megsértődnél.Sajnos (vagy nem) én még sosem tettem IPTV-t wifire (régen nem javasolták a T topikban arra emlékszem), így segíteni nem tudok benne.
-
kis.zsolt
aktív tag
2018.11.07 óta csak UniFi cuccaim vannak. Kétségtelen, hogy időnként vannak homokszemek a karburátorban, de ami nem öl meg, az megerősít.
Örülök, hogy a sok resettel sikerült helyrerakni a lelkét az AP-nek. Egyúttal nekünk is egy hasznos tapasztalattal szolgáltál.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
senior tag
Ezúttal akkor reseteltem az AP-t mikor bekapcsolva volt a PC ugyanazon switchre kötve a Unifi alkalmazásban. kb 20 mp-ig nyomtam a reset gombot, most fehéren villog az AP. A Unifi alkalmazás továbbra sem látja ki-be lépés, újraindítás után sem.
.. és most már pingre nem válaszol, a router pedig ugyanúgy mutatja...
Az eszköz lehet rossz, vagy most vegyek egy ubiquiti gyári poe tápot..?
Illetve az az USB port minek is van rajta? Azon keresztül lehetne 'birizgálni?'
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Még egy tipp
Próbáltad a saját poe feladójával? Pontosan milyen switched van?
Tudja a 48V-ot?
https://community.ui.com/questions/Unable-to-Discover-AP-AC-lite/53ff94a2-4fa4-4c31-bd76-ac3d214e4579#answer/f438bb41-1dd2-448c-bef7-6467f3c70d89Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Synology NAS
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest