-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz MasterMark #4203 üzenetére
Azért, szeretem a mesh-t, mert nincs a wifik között le-fel kapcsolódás, hanem elvileg észrevétlenül vált (a technológia gondolom az üzleti szegmensből szivárgott le a soho-ba, de ott még gyerekcipőben jár).
Mikor még anno (kb egy éve) teszteltem az egy kb 130nm-es lakásban az aimesh-t, akkor azt vettem észre, hogy node váltásnál 1-2 pingre nincs válasz, aztán megint megy tovább jól. De már olyan hibái vannak, hogy megszakad a videostream és kb fél percig nincs is net a telefonon. Jelenleg a node-t ki is kapcsoltam, mert otthoni munka miatt most elég gáz lenne, ha megszakadna a hívás.120nm-es lakásba lesz, és ha lehet, akkor miért ne legyen jó mindenhol az 5GHz-es wifi is, szeretném majd tökéletesre (vagy legalább úgy kitalálni most tervezésnél).
Lehet, hogy keverem itt a dolgokat (roaming, mesh), akkor kérlek tegyetek tisztába.
Nálam ez a mesh buzéria onnan indult ki, hogy elkezdtem gondolkozni, hogy miért az ap-t, kell elvinni, miért nem jó ha csak az antennát visszük el pl a másik szobába. Erre a probléma felvetésre sejtettem a mesh-t megoldásnak. Szóval az álmom egy egybefüggő wifi hálózat szakadozás/problémák nélkül.
A mesh ap-khoz/node-okhoz nyilván kábel menne.
Önmagában a roaming le-fel csatlakozással jár nem? Illetve a 802.11k/v/r szabványt kliensnek is támogatnia kell?
A kontroller szoftverrel irányítom gyakorlatilag a routert? Az adja a gui-t? Egyébként meg ssh?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest