Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    A hírességek megbetegedése és halála kapcsán sok embernél felmerült, hogy mitől függ, hogy egy ember elkapja a koronavírust, megbetegszik e és a betegsége milyen súlyos lesz.
    Azt, hogy kit fertőz meg a koronavírus és ki lesz tőle beteg, a betegsége milyen súlyos lesz, az több tényezőtől függ.

    1. Van e adaptív immunvédelme a koronavírus ellen. (B sejtes és T sejtes). Ezt a védelmet fertőzéssel és/vagy vakcinával lehet elérni. Ilyenkor az immunrendszer megtanul védekezni az adott kórokozóval szemben. A védelem kiépüléséhez idő kell! Másrészt fontos, hogy milyen gyorsan és hatékonyan tudja felépíteni a B és T sejt választ. Ez sem jósolható meg előre, különösen nem az adott kórokozóval szemben.

    2. Milyen a nem adaptív (öröklött, veleszületett) védelme. Ez akár a fertőzés kapujában, a nyálkahártyán is meg tudja állítani a koronavírust. Ezt előre senki nem tudja, hogy az övé milyen. Attól, hogy egészséges, fiatal és erős a szervezete, ez a védelme lehet gyenge is.

    3. Mekkora vírusterhelést kapott. Nagyon nagy vírusterhelés áttöréses fertőzést okozhat bárkinél. A legerősebb immunrendszerrel rendelkezőnél is betegséget okozhat a nagyon sok koronavírussal történő fertőzés.

    4. Milyen ismert és nem ismert alapbetegségei vannak.

    5. Milyen életmódot él. Az egészséges életmód részei:

    a) Mentál higiénia, optimista gondolkodás mód. A depresszió erősítheti a betegséget, míg az optimizmus gyorsítja a gyógyulást. Minél kevesebb distressz érje az embert.

    b) Mozgással sporttal kiegészített életmód.

    c) Egészséges táplálkozás.

    d) Megfelelő minőségi és mennyiségi alvás.

    6. Milyen hatékonyan védekezik a koronavírussal szemben.

    Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Annyi biztosan látható, hogy nem egyszerűsíthető le egy-egy tényezőre.

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák