-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #40792 üzenetére
ja. meg a semmit sem ero online oktatas. aztan most hogy van eleg oltas, jon az antiwaxxer tuntetes...
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
t72killer #40785 üzenetére
"2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?"
Sehogy. Ilyen nincs, ezért sanszos, hogy ezt is csak valaki írta holott elismerem akár életszerű is lehetne. De akkor legyen már pontos a kórházi protokollokat tekinve (is).
Covid-sűrgősségi osztályon maximum elfekvők vannak, ott pedig nem a lélegeztető pittyeg.
De a vizsgálókból, folyosókról aligha lehet ide belátni. Az intenzívre meg főleg nem. -
Ringman
félisten
A mohácsi pedagógus lapunknak azt mondta, hogy az intézkedés miatt vele együtt rengeteg tanár távozik majd a közoktatásból. A többség vélhetően olyan magán, vagy egyházi fenntartású iskolában folytatja a munkát, ahol az oltást nem várják el.
hát ugye erre lenne egy elég egyszerű megoldás.
-
https://index.hu/belfold/2021/11/16/kotelezo-oltas-pedagogusok-demonstracio/
Látszik azért, attól hogy valaki pedagógus, még nem feltétlen van agya. Inkább az oltás mellett kellene szerintem demonstrálniuk. Ennyi hülye embert komolyan...
-
válasz
Chesterfield #40768 üzenetére
#40772, #40780: +1.
Az összkép igen valószínű hasonló, de ez a sztori több oldalról sántít.
1. nem "zsákolnak" embert 1 órán belül, akkor sem ha meghalt - protokoll szerint várni kell az életjelenségek leállta után.
1b: a covidos, amelyik beszél, az aligha fog 1óra leforgása alatt meghalni.
2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?Nem mondom kell a tudósítás, de nem mese kell, amit pillanatok alatt szétszed a legelső eü-ből elbocsátott antivaxxer takarító.
#40782: Én is "tervezem" a természetes immunitást kipróbálni: minimum duplán oltva egy randi a deltával.
#40783: Értelemszerűen a 'zóttáshoz képest pár nagyságrend. Komoly összeget tennék rá, hogy aki az oltástól meghalt, az 99.99% a covidot sem élte volna túl.
-
34 éves férfi: 2 AZ után /máj. 3 és máj. 31/, SARS-CoV-2 Spike IgG / CMIA (Abbott) 77,4 AU/ml. Hát, nem sok.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Ezeket a bulvár szarokat ne nyomassuk szerintem ebben a topikban, a life.hu, blikk meg a többi hulladék oldal a laza topikba való szerintem. Ha linkelünk valamit, jó lenne valamilyen megbízható forrást választani.
-
daneel_hu
addikt
"...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is."
Sűrgősségiről azért ritkán "látsz be" az intenzívre.
Nem tudom milyen kórház ez, de nagyobbakban ez nem így működik. -
kolopele
nagyúr
Ez volt már? Hatalmas arc ez a Rusvai:
[link] -
mai sztori: feleségem valamelyik fáccse csoportjába beírt az egyik lány, miszerint tudja, hogy itt off, de itt olyan normális emberek vannak, felüdülés a sok hülyéhez képest és hadd kérdezzen már valamit:
van-e olyan, aki másodszor is elkapta, lehet-e ilyet? mert ő az elején elkapta, és eléggé megtépte a vírus, nagyon vacakul volt... nem szívesen szenvedne vele mégegyszer így, szeretné elkerülni. de oltatni nem fogja magát, azt azért már mégsem!
írták neki, hogy izé...
-
válasz
minden oltásellenes, vírustagadót beküldenék egy napra védőöltözetben ott dolgozni, mert tényleg ez megy ott, sőt...
...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is.
-
Chesterfield
őstag
-
Nazo
tag
A linkelt cikken csak a dátumot néztem hogy elég régi. Tovább nem ástam.
Voltak linkelve itt vagy talán a komolyban újabb kutatások, ahol talán CT vagy röntgen képek is voltak és látszott a károsodás az agyban ahol a szaglás/ízlelés van.
Meg ez jobban magyarázza hogy miért megy el az ízlelés is, mint a cikk szerinti, hogy orrban végez károsodást, és a szaglásnak van köze az ízérzékeléshez is, és azért megy el az is.
De aztán nem értek hozzá, csak itt olvasgatok a fórumon amiket linkeltek, és fura volt, hogy nem a legfrissebb infók alapján írnak cikket. -
Sir Pocok
őstag
-
-
inf3rno
nagyúr
-
-
Nos, ha követed a linket, ami az idézetedben szerepel, akkor egy tudományos folyóirathoz jutsz, onnan meg a Cell Neuron c. szaklaphoz, és egyéb hitelesnek tűnő forrásokhoz. És azok tényleg valami olyasmit állítanak, mint ami a Telex cikkben szerepel. Mondjuk a forrás majdnem egy éves, de gyors kereséssel találni újabbakat (COVID’s toll on smell and taste: what scientists do and don’t know) vagy egészen újat is (COVID-19 and loss of sense of smell).
Ha őszinte akarok lenni, engem is meglepett, mert én is úgy könyveltem el a szaglásvesztést, mint az agykárosodás tünetét, de ezek szerint tévesen. (Ettől persze még a covid károsítja az agyat (is).) Most nem olvastam végig a cikkeket, de majd megteszem, mert a környezetemben is van érintett.
Én viszonylag megbízható hírforrásnak találom a Telexet, de ez lehet, hogy egyéni szoc. probléma.
Annak ellenére, hogy a helyesírás mellett a matek sem mindig megy nekik.
)
-
Ringman
félisten
Lassan búcsúzhatunk a Pfizertől - Az utolsó előtti szállítmány érkezhetett Magyarországra
jó, a cím az clickbait, raktáron van egy csomó.
csak milyen lejárati dátummal? -
Nazo
tag
Ahhoz képest hogy tegnapi cikk még ezt írják benne:
"A koronavírus jelen álláspont szerint az orrban végez károsító tevékenységeket. Még az orrban található idegsejtekbe nem, de az őket támogató támasztósejtekbe már valószínűleg eljut, és ott állítja át a dolgokat."
Az hogy az agyban/idegrendszerben is károsodást okozna említve sincs.
Bár nem tudom min csodálkozok, a telexen még helyesírás ellenőrzőt se használnak sokszor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest