-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aki "védettségis" rendezvényre vágyik, annak: Budaörsi airshow
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bigdady #27994 üzenetére
Régóta nem kell már fagyasztó hozzá, de azért a hatot megpróbálják összeszervezni időben
(Most néztem a legújabb útmutatót, mostmár 31 napig is lehet sima hűtőben tárolni). -
ismerős mentős sráccal jó rég találkoztam. nagyon kész van, hulla fáradt, eddig is túlterhelt volt, de a covid óta köpni-nyelni nem tud. és nagyon megviselte a sok haláleset, pedig ő eddig is mentőzött, szóval azért valami csak volt..................................
-
Vesa
veterán
válasz
Z.É.T. #27989 üzenetére
Tőlem konkrétan megkérdezték, mit kérek, fel sem merült más, nem akartak semmit ajánlani. Azt viszont láttam a szegény doktornőn, hogy teljesen ki van égve és ki van merülve. Hallani újabban arról is, hogy felsőbb utasításra próbálják tuknálni a sino-t, maximum ha a user hajthatatlan, akkor kaphat mást. Oltóponton nagy a forgalom, háziorvosok jobban félnek szvsz.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#20749568 #27973 üzenetére
Honvéd kórház:
- "mit kapott, mit kér?"
- Pfizert és azt is szeretnék =
3x PfizerÚjpest, Károlyi:
- "mit kér?"
a) Pfizert = 2xSino + 1xPfizer
b) nekem mindegy = 2xAZ + 1xModeRNAA háziorvosok szerintem szigorúbb "eljárásrendet" kaptak, mint az oltópontok, a két ismerős doki skipelte is a 3. körös vakcinálást.
-
-
mpo
veterán
-
valóban nem tudjuk, így azt az érvet, hogy még hol nem adják, hagyjuk is (ott nincs is sino). viszont szakmailag lehet következtetni abból, hogy milyen vakcina a sino, és nincs ok rá, hogy ne működne boosterként. de fullos tanulmány nincs, mert hát ki csinálná meg..? a kínaiak neve nem ér, ők a fázis 3-mal sem vacakoltak, mást meg nem érdekel a kínaiak kínja.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Arra tippelek, hogy van egy fideszkozeli haziorvosi kor, akik probaljak ratolni mindenkire a Sinot, nehogy belefussanak abba, hogy a Pfizer kifogy, a Sinobol meg tobbmillio dozis marad raktaron.
Amugy oltoponton ki dont, hogy melyik vakcinat akarjak beadni? Van/Lesz egyaltalan olyan elozetes egyeztetes, hogy melyik legyen?
En mondtam a szuloknek, hogy csak Pfizert/Modernat fogadjanak el, es ok is azt akarjak maguktol is, de ismerem oket, es ha az orvos ragaszkodik hozza, elfogadjak a Sinot is.
-
-
válasz
értelme azért van, boosterként működik a sino, ráadásul mutat egy teljes vírust a rokon szervezetének, nem csak a tüskefehérjéjét... de, azért felmerül a kérdés, hogy ugyan miért a sinót tukmálják már megint. adhat neki egy harmadik pfájzert is, arról vannak adatok bőven...
-
Tigerclaw
nagyúr
Bekeményít a kormány: csak védettségi igazolvánnyal lehet gólyatáborba menni
Ez megint eleg amator megoldasnak tunik, hiszen a golyatabor csak par napig tart, aztan jon az iskola, kollegium sokszor annyi emberrel, honapokon keresztul.
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #27964 üzenetére
"Hát nem sok, mivel pl Ausztria is prioritasba rakta a vektorosok ujraoltasat, azokkal szemben akik mrns-t kaptak."
Ennek nem feltétlen a T-sejtes immunválaszhoz van köze, inkább az lehet az oka, hogy a vektorosok gyengébb neutralizáló antitest választ váltanak ki. Mivel jóformán ezt méricskélik még mindig és ebből vezetik le a hatékonyságot is, indokoltnak látszik a priorizálás. Arra vonatkozó mérés kéne, hogy milyen arányú a súlyos lefolyás Astra/Jensen/Szputnyik, és milyen a Pfizer/Moderna vonalon. Ha itt nem mutatkozna jelentős különbség (súlyos lefolyásnál), akkor esélyes, hogy a vektoros kevesebb antitestjeit ellensúlyozza annak jobb T-sejtes védelme. A kevesebb antitest hatásaira pedig egyértelmű magyarázat az enyhe lefolyású, tünetes hatásfokban mutatkzó különbség a vektorosok kárára.
Alapvetően jelenleg még nem tisztázott az immunválasz minden összefüggése a Sars-Cov-2 vírus esetében.
-
-
BlackV
őstag
válasz
Jablocskov #27965 üzenetére
Egerek.. ne hátrafelé lepdeljunk. Embereken sokkal magasabb neutralizalo szinteket ér el bármelyik mrns bármelyik vektoroshoz képest.
az egerekre meg most pipa vagyok. Az elmúlt két hétben kettőt fogtam a mindenre alkalmatlan magyar vizslam helyett. Tudom nem arra specifikus de azért valami keresztreakciot elvartam volna
-
Jablocskov
tag
válasz
BlackV #27964 üzenetére
A cikk 1. ábráján a semlegesítő antitest koncentrációkat hasonlítják össze a különböző vakcinák esetében. A vektorosok esetében mérték a legmagasabb koncentrációkat. Azonban ezek egereken végzett laboratóriumi kísérletek, hogy a valóságban, emberek estében mi lesz a helyzet az majd később fog kiderülni. Az biztos, hogy a vakcinák működnek, csak nem olyan jól mint vártuk.
-
BlackV
őstag
válasz
Jablocskov #27961 üzenetére
Ugyanakkor azt is megjegyzik a cikkben, hogy egyelőre nem tisztázott a T-sejtes immunitás szerepe a SARS-CoV-2 fertőzésekben.
Hát nem sok, mivel pl Ausztria is prioritasba rakta a vektorosok ujraoltasat, azokkal szemben akik mrns-t kaptak. És már az immunvalasz csúcsán sem a leghatekonyabbak voltak a vektorosak, mindig az mrns alatt maradtak. Tehát ha a vektorosak váltják ki a legnagyobb sejtes választ, es az scov2 eseteben jelentős a szerepe a t sejtes vedelemnek, akkor a gyakorlatban is kene latnunk valamit. Vagy tovább véd, vagy hatekonyabb, vagy valami.
Az mrns azért annyira hatekony, mert brutális neutralizalo antitest mennyiseget indukal. Moccanni se tud ott a virus.
-
Jablocskov
tag
válasz
Kékes525 #27947 üzenetére
Ez a cikk [link] ugyan a booster oltások hatékonyságát vizsgálja, azonban a 2. ábrán összehasonlítják a különböző vakcinák által indukált T-sejtes immunválaszt is. A mérések szerint a legnagyobb T-sejt választ a vektoros vakcinák indukálják, az mRNS vakcinák ilyen irányú hatása kisebb, az inaktivált vakcina (Sinopharm) pedig szinte semmilyen T-sejtes választ nem hoz létre. Ugyanakkor azt is megjegyzik a cikkben, hogy egyelőre nem tisztázott a T-sejtes immunitás szerepe a SARS-CoV-2 fertőzésekben.
-
Ringman
félisten
Splitben pont olyan a maszkhordas mint otthon, semmilyen
Beltérben kellene, de nem foglalkozik vele kb senki
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #27950 üzenetére
"A kimenetel attól függ, hogy a CD8+ sejtek milyen gyorsan aktiválódnak a vírustól. Ha jó az illető immunrendszere, akkor viszonylag gyorsan és ezek elpusztítják a megfertőződött sejteket és így megakadályozzák a vírus eszkalációját, lehetőséget teremtenek arra, hogy a beteg felgyógyuljon."
Akkor is csak egy lábról beszélünk a sok közül. Ugyanezt a melót az NK sejtek is elvégzik, ráadásul sokkal szélesebb spektrumon történik feléjük a megjelölés az mrns-hez képest, hiszen sokkal többféle antitest készül, nyilván így a B sejtek is sokkal változatosabbak.
Ami a legrosszabb benne, hogy időseknél meredeken csökken az immunválasz, de nem a sejtes hiánya, ami ráadásul megfogalmazás kérdése, hogy van-e vagy nincs, mint utaltál is rá. -
Chesterfield
őstag
Prof. Dr. Jakab Ferenc:
Újabb, igen biztató eredmény, amelyhez kutatócsoportunk is hozzá tudott járulni! Már a KLINIKAI VIZSGÁLAT is igazolja!Az előzetes laboratóriumi eredményeket a klinikai vizsgáltok is igazolják: a széles körben elérhető allergiaellenes azelasztin tartalmú orrspray forradalmasíthatja a COVID-19 kezelést!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
radi8tor #27778 üzenetére
Vagy inkabb csak sorsoljak ki a nyerteseket tombola szeruen, mert a lenyeg az hogy minel tobben kapjanak oltast. Nem kell odaadni par embernek egy rakas penzt, hanem inkabb tizszer annyinak a tizedet. Inkabb nyerjen naponta 20 ember 1 milliot, mint 1 ember 20 milliot. Mondjuk naponta minden megyebol sorsoljanak 1-1 embert 1-2 millios nyeremennyel, 1 honapon keresztul, de 2 honappal korabban mar beharangoznak a dolgot, hogy legyen idejuk beadatni a 2 oltast.
-
válasz
bigdady #27948 üzenetére
1. Pl találkozott élő vírussal valamikor? Elég komoly alfa hullám volt itt tavasszal, volt rá lehetőség. Továbbra is, ez egy olyan vírus, ami kb 40%-on tünetek nélkül megy át.
2. Az antitestekre marad a meló. Ha van belőlük elég, akkor gond nélkül legyilkolják a bejövő vírusmennyiséget még azelőtt, mielőtt túl sok sejt megfertőződne. Ezutóbbi megtörténik persze, de akkor élesben beletanulnak a memóriasejtek a dologba.
#27950: lassú voltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Milyen videókártyát?
- Doom: The Dark Ages teszt
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest