Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz EmberXY #37392 üzenetére

    Itt nem jellemző a késve indulás, sőt ha 40-kor megy a busz, akkor abban a pillanatban zárja az ajtót és indítja a motort, mikor 40-re vált az óra. De a buszvég elhibázott szerkezetéből adódóan úgyis a következő 5-10 (akár 20) perc a dugóban fog telni, 15 méterre az indulási helytől.
    Talán ezért is van, hogy mostanában a távolabbi kosiállásos utolsó buszok pl később indulnak, az eleje indul 22:40-kor a vége 22:45-kor.

    csoportok : van felénk egy szabadidő központ, amit különösen késő tavasszal nagy szeretettel látogatnak különféle iskolás csoportok (29 éve mellette buszozok el, de még soha nem mentem be, sőt le sem szálltam ott), és sajnos sok esetben a szervezetlenség csúcsaként a felszálló gyerekek egyenként, maréknyi apróból veszik meg a jegyet. Instant 10 perc késés. A másik csúcs, hogy van egy gyár is, ahol sok a külföldi vendégmunkás. Némelyik angolul sem tud, és akkor 8-10 fős csoportokban szállnak a buszra, persze mind egyenként veszi a jegyet, szintén marék apróból, és alig tudja elmakogni, hogy hová is szeretne jutni.

    Amúgy erről eszembe jutott egy nyári "kaland" :
    Néha előfordul, hogyha nem a buszvégen szállok fel, hanem máshol, hogy két később tök más irányba menő busz. Ott szálltam fel. Jött a busz, semmi felirat rajta, sebaj, biztos pont az enyém. Felszálltam, meg rajtam kívül egy külföldi is. Mindketten jegyet vettünk, kimondtuk a település nevét. Majd egyszercsak elfordultunk. Nem aggódtam, mert megesik ha baleset van. Aztán amikor már eléggé régen haladtunk "rossz" irányba, és az utazó közönség is ismertlen volt megkérdeztem a sofkát, hogy mégis WTF? És kiderült, hogy rossz buszon vagyok, és ő kétszer is "félrehallotta" a település nevét, és a saját vonalára adott jegyet, ezért nem szólt egyikünknek sem, hogy nem jó buszon járunk. (ráadásul az sem tűnt fel neki, hogy eképpen 100ftal kevesebbet adtam neki)
    Végül volt egy pont ahol leszálltam, és csak 7km-t kellett gyalogolnom szántóföldeken át, a tűző napon 30 fokban, telirakott hátizsákkal, mire megpillantottam (nem is olyan) kicsiny falumnak pont a másik végét, mint amelyikben lakok.

    Múlt pénteken szépen lassan indultam a szokott buszomhoz, mondván nem is biztos h menni akarok most iszogatni. Aztán még a cipőmet is bekötöttem, a 18:32-es busz meg még 36-kor is a megállóban állt. Kiderült, hogy a pénztárgépben cserélt papírt a sofka, és azért "várt" meg. :D

    A MÁV egy külön kategória, bár elvileg már egy cég, de nagyon nem.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák