-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj, hogy nekem gyári firmware van a routeren, viszont mivel Te torrentezel vele, így gyanítom, hogy valamelyik nem gyárit használod. Abban viszont fogalmam sincs, hogy hol kell beállítani. Írd ide ki a fórumra, hogy milyen firmware-t használsz és akkor aki ugyanolyat használ tud segíteni a port nyitásban.
-
válasz
B-L-A-C-K #10673 üzenetére
Amikor elmegy a Wi-Fi nem bonyolítasz véletlenül nagy adatforgalmat LAN-on keresztül?
Nekem akkor dobta el a Wi-Fi magát, amikor vettem egy NAS-t és a PC-mről elkezdtem visszamásolni hálózaton az adatokat a NAS-ra. A Wi-Fi teljesen kifeküdt tőle, pedig a forgalom a LAN-on keresztül ment. -
Sziasztok!
WDR-36000 routerem van utolsó előtti gyári firmware-rel. Eddig nem volt semmi gondom a készülékkel, de most kétszer is elment a net csak az újraindítás segített. Nem volt semmi extra terhelés rajta.
Ilyen elő szokott fordulni, vagy kezdjek el aggódni?Előre is köszönöm a segítséget
-
Sziasztok!
GRE protokollt hogyan kell engedélyezni ennél a routernél, gyári firmware-rel?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Sziasztok!
Építettem egy NAS-t, ami teljes "szélességében" ki tudja használni a gigabites hálózatot. Viszont azt tapasztalom, hogy a Wi-Fi csatlakozások bizonytalanabbá váltak. Ezen javíthat az új gyári firmware, vagy esetleg Vargalex-féle OpenWrt?
Kék ledes, V1-es verziójú WDR3600-ról van szó.Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
Victoryus #8661 üzenetére
Ha jól olvasom OpenWRT van fent. Vargalexből a sysupgrade (remélem jól írtam) verzióval tudod felülírni a jelenlegit.
Gyáriból olyat rakhatsz rá, aminek a nevében nincs boot szó. Pár hozzászólással feljebb kaptam én is válasz hasonló kérdésekre.De azért várd meg a tőlem hozzáférhetőbbek válaszát is a biztonság kedvéért.
-
válasz
Intruder2k5 #8659 üzenetére
Nagyon Dánke
-
válasz
Intruder2k5 #8657 üzenetére
Hálásan köszönöm
És ha ez rákerült, akkor mehet rá az újabb gyári?
És, ha az újabb gyárit (ami boot-os) akarom cserélni mondjuk OpenWRT-re, akkor azt is csak simán rátolom?Nincs több kérdésem
-
válasz
Intruder2k5 #8655 üzenetére
Köszönöm
Azt hittem, hogy közvetlenül nem lehet.
Akkor ez jó?: [link]
Az újabbat kicsomagolva ott volt a félelmetes
"boot" szó.
-
Sziasztok!
Lehet, hogy kérdeztem, lehet hogy kaptam is rá választ, de baromira nem találom, ezért elnézést kérek előre is
Szóval, OpenWRT BB firmwaret, felül lehet flashelni a DDWRT oldaláról leszedhető webrevert-es gyári verzióval, Luci-s felületen keresztül?
(És még egyszer elnézést, ha már volt
)
-
Közben teszteltem egy HP Elitebook-al is. Azzal mértem 50 Mbps-t is, amit már elfogadhatónak találok.
Konklúzió: mobiltelefonok wi-fije nem túl acélos, sőt az USB-s Edimax semEgyelőre marad az OpnWRT
-
Valami nem kerek ezzel OpenWRT-vel nálam. Max 15-20 Mbps-t mérek közvetlenül a router közelében Wi-Fi kapcsolaton keresztül.
Hogyan tudom a gyári firmware-t visszarakni?
Letöltöm a TP-Link oldaláról a legújabbat és simán Luci felületen betallózom és flashelem vele a routert?Ki szeretném próbálni, hogy a firmware okozza-e a sebességcsökkenést, vagy más oka van?
-
-
Köszi. Én úgy csináltam saját, józan paraszti ésszel, hogy a Network - Wifi szekcióban a 2.4GHz-es adapterhez adtam egy új SSID-t, aminek a beállításainál a network résznél csak a wan-t pipáltam be. Kipróbáltam mobillal, netre felment, de a NAS-t nem érte el.
Ez így nem jó?QoS-t gondolom külön kell megint csak telepítenem, mert az alap BB-ben nincs benne, ugye?
-
válasz
Intruder2k5 #8598 üzenetére
Jó, hát kicsit pongyolán fogalmaztam
Viszont közben jött egy újabb probléma, amit sikerült magamtól megoldanom...
Szóval szükségem van UPnP-re, de az nincs a BB-ben alapból. Tudom biztonsági lyuk, de akkor is szükségem van rá.
Keresgettem egy kicsit és az alábbi leírás alapján meg is csináltam: [link]
Tök büszke vagyok magamra (nem röhögni
)
-
válasz
trance89 #8590 üzenetére
A modem az 192.168.100.1-en van (UPC)
A router IP-jét itt írtam át: Network - Interfaces - LAN - Edit - IPv4 address
Jól csináltam?Utána volt egy kis infarktus, mert sem 0.1-en, sem 1.1-en nem tudtam belépni a webes felületre. Aztán nyomtam egy resetet és utána ment már a 0.1-en. Érdekes módon jelszavak, beállítások megmaradtak
Vendég wifinél be tudom állítani, hogy a belső hálót ne lássák? Gyárinál volt ilyen lehetőség.
Interfaces-nél a LAN-ból kiveszem a pipát és csak a wna-hoz teszem be az jó megoldás erre?WinSCP-t még emésztem...
-
válasz
Intruder2k5 #8588 üzenetére
A passwd-t nem írtam ki végig már idegességemben, egyébként Trance89 jól adta meg
, csak én gépeltem kapkodva a hozzászólást
Itt tartok:
- van webes felület
- 2,4 GHz-es wi-fit engedélyeztem, jelszavaztam
- 5 GHz-es wifit jelszvaztam, egyelőre nem engedélyeztem.Ja, és egyébként nem fájt annyira, mint gondoltam
Eddigi segítségeket és türelmet pedig nagyon köszönöm
Kérdéseim:
- érdemes-e átállítanom a router ip-jét 192.168.0.1-re, vagy hagyjam 1.1-en? Ezt azért kérdezem, mert az eszközeim nagy része (TV, NAS, médialejátszó) fix IP-re volt állítva (0.1). Tehát mi célszerűbb? Átírni az eszközökön egyesével, vagy csak a routerét. Pl. a NAS-t hogyan tudom most elérni, ha azon fixen 192.168.0.XXX ip cím lett beállítva? (Jól sejtem, hogy csak akkor, ha átírom a routerét?)
- vendég wi-fit hogyan tudok beállítani?
- VPN szerver csomagot, hogyan tudok installálni? -
válasz
Intruder2k5 #8578 üzenetére
Köszönöm
Akkor ezt addig kellene megcsinálnom, amíg UPC-s netem van és nem kötik be a DIGI-t
-
válasz
krealon #8551 üzenetére
"Viszont internet kapcsolat nelkul mar az
opkg update
parancs is hibat fog visszaadni. Tehat az elso teeendo, hogy mukodjon az SSH parancssorban a
ping www.openwrt.org
parancs, azaz legyen internetkapcsolat a routeren."Ez mit jelent pontosan? Ha felrakok egy BB-t és a kábelmodemből a router WAN portjára megy UTP-vel a net, akkor az már rendben van, vagy valamit bűvészkedni kell külön SSH-n?
-
válasz
Intruder2k5 #8572 üzenetére
Tudom, nem vagyok egyszerű eset
Magamnak generálom a problémát. Mosógépet pl. kb. fél évig kerestem, bújva a fórumokat, hogy melyiknek milyen a szervízhálózata, alkatrészellátottsága, meghibásodási aránya, stb. Összes ismerősöm már hülyének nézett
Más meg bemegy az MM-ba, rábök egyre és kész, nem tököl rajta.
Na szóval veszek egy nagy levegőt és valamikor nekifutok a BB-nek. Ha esetleg elakadok, akkor kérhetek segítséget?
-
válasz
SztiviVander #8573 üzenetére
Köszönöm, ez egy nagyon hasznos infó volt.
-
válasz
Intruder2k5 #8570 üzenetére
Leírom, bár szerintem megint megkapom a magamét...
Szívem szerint felraknék egy alap BB-t és szépen egyesével mindent ami kell és nincs benne. Ezzel tanulnék a legtöbbet, viszont tuti sok időm rámenne (ami nem feltétlenül baj, mert szívesen megtanulnám).
Vargalex fw-je gyorsabb megoldás lenne, viszont abból nem sokat tanulnék.
Az arany középút a DDWRT lenne, azzal meg azt írtátok, hogy problémák vannak.
-
Tényleg nagyon humorosak vagytok...
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Szerintem Vargalex-féle lesz ebből. Legfeljebb azokat a funkciókat nem használom, amik nem kellenek
-
válasz
Intruder2k5 #8563 üzenetére
A kapkodásnak mindig papírnehezék a vége
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Tervezem
-
Elkezdtem olvasgatni
Ha jól navigáltam, akkor http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07-rc3/ar71xx/generic/ kellene letöltenem a "openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin" file-t és ezt gyári webes felületen flashelnem.
Gyakorlatilag ez egy alap OpenWRT, ami tudja a gyári funkciókat és extrák nincsenek benne?
Ezt tudom webes (Luci) felületen konfigurálni, vagy azt is telepíteni kell SSH-n?
-
Köszi
Akkor rám igazából ez vonatkozna?:
LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-be) az exit 0 sor elé tegyük be a következőt:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/direction -
Megpróbálom összefoglalni a gondolataimat. Kérlek Benneteket, hogy egészítsétek, vagy javítsátok ki, ha valamit rosszul gondolok:
- kiindulási alap. WDR3600 router gyári firmware-rel
- letöltöm Vargalex oldaláról ezt a file-t: openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin
- md5sum ellenőrzés a letöltött állományon
- gyári webes felületen betallózom a a fenti file-t és elindítom a firmware frissítést
- ha jól emlékszem, akkor ez a firmware tartlamaz VPN szerver csomagot.Amikre még nem állt össze a fejemben a pontos válasz:
- Mit kell és pontosan hogyan patchelnem az említett wifi probléma javítására?
- Ha esetleg nem tetszik az OpenWRT, akkor hogyan tudok visszatérni gyári FW-re?A WA801N-hez esetleg van-e Vargalex-féle OpenWRT? Vagy azon hagyjam a gyárit?
-
válasz
trance89 #8536 üzenetére
minden openwrt alapú fw-t ugyanúgy kell flashelni
Biztos én vagyok a béna, de nekem nem egyértelmű, hogy mit hogyan kellene csinálni, vagy hogy simán webes felületen lehetne-e flashelnivpn szerver tudtommal nincs benne
pont emiatt szeretném lecserélni a gyári firmware-tnincs abban sem javítva, külön kell beírni a scriptek közé luci-ban
Na ezt akár kínaiul is írhattad volnaMit kell, hova beírni a wifi-vel kapcsolatban?
Nekem egy TP-Link WA801N "repeatel"
Egyre inkább úgy érzem, hogy tök hülye vagyok ehhez az egészhez
-
válasz
Intruder2k5 #8533 üzenetére
Poli27 fw-ében mér javítva van a wifi?
Abból is a factory verziót simán ráflashelhetem a gyárira és a gyárit vissza rá webes felületen?
VPN szerver funkció ugye van benne?
Van egy TP-Link Access Pointom is, ami a WDR3600 wifi jelét lövi szét az emeleten (range extender). Az együtt fog tudni működni az OpenWRT-s WDR3600-al?(#8534) trance89: az angollal még csak-csak nem lenne probléma, de a link teljesen lengyel, azzal viszont nem boldogulok
-
válasz
Intruder2k5 #8531 üzenetére
Okés, értem, köszönöm
Vargalex-féle Open WRT-ből is csak 2013-ast találtam, de ahogy elnéztem, azt is fel lehet tenni a webes felületről. Vagy nem?
-
válasz
Intruder2k5 #8529 üzenetére
Köszönöm
Ez a .....webflash.bin lenne a boot nélküli gyári FW-re visszaállító?
-
válasz
trance89 #8521 üzenetére
Akkor, ha a gyárim van még az alábbi 3 közül a "first install"-os kell? Aztán, ha a gyárit akarom visszatenni, akkor ne a TP-Link oldaláról szedjem, hanem innen a webrevert-eset?
És, ha visszaraktam a webrevert-es (boot nélküli) gyárit, akkor utána már rakhatom rá a TP-Link oldaláról letöltött boot-os gyárit is?
-
válasz
Intruder2k5 #8517 üzenetére
Köszönöm
Ez megnyugtató
-
Sziasztok!
DDWRT firmwaret simán lehet a router webes felületén oda-vissza flashelni?
-
válasz
Intruder2k5 #8484 üzenetére
Remélem valaki olvassa és ellát hasznos infókkal.
WRT54GL routeremen használtam anno DDWR-t firmware-t és azon nagyon jól teljesített. Nekem elvileg ez a DDWRT bőven elegendő lenne. Biztos szuper Vargalex-féle firmware is, de az már nekem túl sok
. Ágyúval lőnék verébre effektus
-
válasz
Intruder2k5 #8482 üzenetére
Köszi. A DDWRT firmware is jó?
-
válasz
Intruder2k5 #8480 üzenetére
Na akkor lehet, hogy ez a VPN dolog is kudarcba fog fulladni...
-
válasz
Intruder2k5 #8471 üzenetére
Köszönöm az infókat
Már csak egy jó firmware kellene. Gondolom Vargalex félét ajánlod. Ahhoz van step by step telepítési és használati útmutató, amit nem linux guruk is megértenek?
Egyszer már sikerült téglásítanom egy 1043-ast -
válasz
Intruder2k5 #8469 üzenetére
De VPN keresztül csak akkor lenne nagy adatmozgás, ha távolról használnám a NAS-t, ugye? Pl. nyaralok, és meg szeretnék nézni róla egy filmet a laptopra szemelve.
Ha ugyanezt az otthoni hálózatról teszem, akkor az nem VPN? -
válasz
Intruder2k5 #8467 üzenetére
De nem fogja az egész hálózatot lassítani a VPN? Pl., ha outon netezek? Sorry, de baromira nem értek ehhez, csak most ismerkedem témával.
-
válasz
Intruder2k5 #8465 üzenetére
Akkor marad a Cisco router...
Ftp sokmindenre elég lenne, de Transmissiont managelni pl. nem... -
válasz
Intruder2k5 #8463 üzenetére
Köszi, egyelőre 100-as netem lesz holnap, ha minden jól megy. Milyen más megoldás lehetséges a NAS biztonságos eléréséhez?
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ehhez a routerhez olyan firmware-t, amivel képes lesz VPN létrehozására? Nincs szükségem semmi extrára, elég lenne a gyári is, ha tudná a VPN-t. A mögötte lévő NAS-t szeretném elérni távolról. DIGI-s neten van, nem tudom hogy ez fontos-e a firmware szempontjából.
-
Ide is beírom, hátha hamarabb sikerül megoldani a problémát:
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Adott egy TP-Link WDR3600-as router és egy TP Link WA801ND access point. A router a földszinten a nappaliban van és ennek a wifi jelét szeretném felerősíteni az emeleten. Erre szolgálna a WA801ND.
A routeren semmit nem állítottam, be van kacspolva a wifi része, le van jelszavazva. Az access pointot WDS repeater módba kapcsoltam, megkerestem vele a routert és kapcsolódtam rá az alábbi beállításokkal:
Mode: 11bgn mixed
Channel width: auto
Max Tx rate: 300Mbps
Enable wireless radioAz emeleten rácsatlakozik egy eszköz az access point wifi jelére és látom, hogy fullon van a jelerősség, de néhány pillanat múlva el is dobja és rácsatlakozik a földszinti jelre (látszik, hogy sokkal gyengébb), majd ismét teljes lesz a jelerősség (rácsatlakozik az emeleti access pointra), aztán ismét eldobja az emeleti jelet és rácsatlakozik a földszintire és ez így megy amíg meg nem unom és ki nem kacsolom az access pointot mérgemben
A másik hibajelenség pedig az, hogy ugyan nem dobja el az access point wifi jelét, de az internet nem jön tovább a routertől. Tehát a helyi hálózaton rajta vagyok, de az internetet nem küldi tovább az access point. A mobiltelefonomon jól látszik, hogy a wifit jelző ikon teljes jelerősséget mutat, de szürke színű. Ki is próbáltam, a hálózaton lévő NAS-ra simán be tudok lépni, de weboldalakat nem tudok megnyitni.Mit rontok el? Mit állítok be rosszul? Vagy hibás az eszköz? Vagy csak ez a technológia ilyen gyatra?
Eléggé kétségbe vagyok esve, hogy kifizettem több ezer Ft-ot és nem tudom használni az eszközt
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest