- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Facebook és Messenger
- Sweet.tv - internetes TV
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
válasz
barack21 #281 üzenetére
Sajnos nem jött össze a tegnap a dolog a WDS-el.
Sehogy se akart az 1-es router IP címet kiosztani a 2. routernek.
Megpróbáltam úgy is, hogy fix IP-t adtam a 2.-nak a WAN beállításoknál (ügyelve arra, hogy az 1-es router tartományába essen) DNS-nek meg az 1-es routert adtam meg. Csatornaszám, B/G/N -mód azonosra volt állítva. Csak az SSID-ben különbözött a két router. Titkosítást ki is kapcsoltam mindkét routeren de így sem sikerült.
Sem wifin sem a LAN portokon nem jött net a 2. routeren.Ha nálad ez még működik meg tudnád nézni (szájbarágósan) hogy a WAN, a LAN és a DHCP beállításoknál mit állítottál a 2. routeren? A Wifi résznél az a kérdés, hogy mindkettőnél be kell pipálni a WDS-t és egymás SSID-jét megadni vagy csak a 2.-ban kell az 1.-ét (kipróbáltam mindkét variációt amúgy)
A boszantó az, hogy nem hogy külön hálót nem sikerült, de még egy közöset sem összehozni...
-
DonCosta
tag
válasz
barack21 #225 üzenetére
Szia!
A 225-ös hozzászólásban ha jól látom hasonló problémára találtál megoldást mint amire én most keresek. Ezt a feltételezésemet szeretném megerősíteni és néhány plusz infót kérni.
Amit szeretnék: két router (két külön lakásban), első router csatlakozik a netre a másik wifin (WDS-el) csatlakozzon az elsőhöz, de ha lehet úgy (és ez a lényeg), hogy a második router más titkosítást használjon mint az egyes számú. (netmegosztás legyen, de a két lan egymástól el legyen különítve jelszóval)
Mindkét router TP-link, bár nem azonos a témában leírttal. (második router WR1043ND, a haverét nem tudom fejből). Elviekben működhet a dolog? Elég sokat keresgéltem a neten, de erre nem kaptam egyértelmű választ. Amit te leírtál, hogy működik az ezt tudja? Mit értettél a DHCP kiosztásnál az okoskodáson?
Üdv: DonCosta
Új hozzászólás Aktív témák
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest