- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tosee
őstag
-
Tosee
őstag
válasz automATIc #505 üzenetére
Letiltottad a fibernet kapcsolatát mielőtt a routerrel próbáltál csatlakozni? Jobb klikk az adsl kapcsolatra majd letiltás: Vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok
Utána állítsd vissza a routert PPPoE -re és add meg a felhasználónevet és jelszót (kis / nagy betűkre figyelj)!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz automATIc #507 üzenetére
Nem a helyi kapcsolatot kell letiltani (ip és dns kérés ennél automatán legyen)!
Most hogy kapcsolódsz az internetre? Bekapcsolod a géped és már van net, vagy rákattintasz egy parancsikonra és ott a csatlakozásra? Milyen modem van a router előtt? Jól kötötted össze a dolgokat?[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
biega
aktív tag
TP-Link routert szeretnék venni az alábbi kitételekkel:
- wifi ki-, bekapcsolható legyen idő alapján, pl. 8-18 -ig be, azon kívül ki
- MAC Clone legyen benne
- stabilan üzemeljen, ne kelljen állandóan bütykölniVan esetleg javaslatotok, hogy melyik típus tudja ezeket?
-
biega
aktív tag
válasz Claude Leon #514 üzenetére
Melyik vált be legjobban DD-WRT -vel?
-
törölt tag
Tanácsra lenne szükségem.
van egy 32ld350-em
van egy pc-m ami routerről (TL-R460) kapja a netet, és van egy külső usb meghajtóm. ha filmet töltök akkor felmásolom az usb-s merevlemezre és átdugom a tv-be. ez egy kicsikét macerás így egy egyszerűbb megoldásra, ötletre lenne szükségem.
Pl: letöltöm a filmet és azt egyből lássa a tv-m (sajna a tv-n nincs LAN bemenet tehát a belső háló esélytelen, így valami usb-hub, dokkoló vagy mit tudom én mi kellene)
(a gép linuxos a teljesség kedvéért, de ez annyira nem számít szerintem)
SOS-ben várom a használható ötleteket -
vasutas01
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy TL-WR941ND (v3.2) routerem és vissza szeretném rá varázsolni a gyári firmware-t.
Kb 1 éve fent van rajta a dd-wrt, csak eddig sehogy sem tudtam róla letakarítani. Nem tudja írni az intel chipet, ezért mindent elfelejt. (Ez kivételesen mindent megjegyezett, és nem lehet kitörölni).
Nézegettem, hogy mit is lehetne vele kezdeni, a JTAG-re jutottam. Megcsináltam hozzá a kábelt, de itt megakadtam. Mit kéne tovább csinálni?! Mert ahogy nézegetem a fórumokat senki nem ír róla semmit, hogy mivel csinálja, csak megy...
Valakinek valami ötlete? Valaki csinált már hasonlót?Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)
-
chros
őstag
válasz vasutas01 #518 üzenetére
Nekem is ez a gondom, de en meg a kabelnel akadtam meg. Nem talaltam hozza regi Nokia kabelt, sorost pedig nem tudom hogyan kell bekotni vagy mi kell meg hozza ...
De szerintem a kep amit link-eltel, az is soros port ... A JTAG az mas, szerintem.
Hogyan nez ki a kabeled?Ha soros, akkor Putty -ban, soros port (a pontos beallitasokat most nem tudom), es utana itt egy link: [link]
De ha nem jo a soros kabeled, akkor hardveresen vaghatod tonkre a routert ...
-
silverfilm
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Érthetetlen hibával találkoztam! Mondom: Van egy Acer Aspire One netbook, amin wifi problémám van. Az otthoni hálózatot a mobitelefonom, a másik laptop látja jól, rá is tud kapcsolódni, de az ACER netbooknál egyedül a saját hálózatom nem jelenik meg a listában, a többi ismeretlen wifi hálózatot kiírja. Pár hete még megjelenítette a miénket is, csak a böngészővel nem tudtam rákapcsolódni a NET-re. A dolog érthetetlen, mert újratelepítettem azóta a gyári lemezéről az ACER-t, ennek ellenére egyedül a legerősebb saját wifinket nem látja. Mi lehet az oka? A Wifi router típusa: TP link TL-WR340GD
Kérem a segítségeteket!
-
privatposta
tag
Sziasztok!
Ennxit még nem szívtam egy egyszerű firmware frissítéssel.
Egy TL-R402M routerről van szó. Nem mondanám magam tapasztalatlannak de nem megy.
Nagyon megörültem, hogy a frissítéssel felkerül a DDNS opció.
Sajnos nem tudom feltenni.
Ez a csodálatos üzi fogad mindig: Upgrade unsuccessfully, make sure that you have launched the TFTP server.
Elindítom a TFTP szervert, beírom a bin file nevét, a szerverben megadom az útvonalat, de semmi.
Mi lehet a probléma? -
Istwan
tag
Hello!
Azt meg lehet oldani hogy wifi-s eszközön (droid mobilon) is lehessen ip-t váltani, ugy minp pc-n? A ruter jelszóig tudok jutni de a kezelö felületét már nem adja be a mobilon.
Router: TP-Link TL-WR541G/TL-WR542G
Mobil: HTC Legend
XP.[ Szerkesztve ]
-
vasutas01
tag
-
hunslater
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK TL-WR941ND wifi routerem. Sikeresen hazavágtam dd-wrt frissítéssel, most csak folyamatosan újraindul :-(
Olvastam, hogy ha szétbontom és ide oda forrasztgatnék akkor soros porton keresztül még életre lehetne kelteni. Nos ebbe már nem mennék bele. Az eszköz sértetlen, 1 napos :-(
Ha valaki érez affinitást arra, hogy megjavítsa, akkor eladom neki. Az ár megállapodás tárgya.
-
Balagex
csendes tag
Sziasztok.
Van egy TP-LINK routerem, mely a WR841N v6/v7 00000000 hardver verziót mondja magáról.
Nemrég frissítettem a frimware-t rajta. Ehhez egy wr841nv7_en_3_12_5_up(100929).bin nevű fájlt töltöttem le a gyártó oldaláról.
Most azt mondja magáról a firmware version alatt, hogy: 3.12.5 Build 100929 Rel.57776nFrissítéskor (állítólag evidens módon) minden addigi router beállításom eltűnt, ezeket újból meg kellett tennem.
Azóta a laptoppal a wifi kapcsolat problémásabb, le le szakadozik. Azt kellene tudnom, hogy a frimware frissítés nem volt-e kerek, pl nem jó a firmware, vagy a beállításokat nem tudtam jól reprodukálni, vagy mi?Wifi beállítások:
Region: Hungary
Channel: 4 (itt néztem, hogy a többi környéken lévő ne ezen menjen, általában 1,6,11,13)
Mode: 11bgn mixed
Channel width: Auto
Max Tx rate: 300MbpsWPA-PSK/WPA2-PSK
version and encryption: AutomaticMAC filetring bekapcsolva csak az 1 laptop wifi MAC címével
Transmit Power: High
Beacon Interval : 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1
Enable WMM és Enable Short GI (de nincs Enable AP Isolation)Lenovo R500 laptop oldalán a hálózati kapcsolatokat a ThinkVantage Access Connection cucc menedzseli. Ezen a wifi beállítások:
Wireless mode: Auto
Wifi security type: Use Wi-Fi Protected Access - Pre Shared Key(WPA-PSK)
Access point authentication: WPA2-PSK
Data encryption: TKIP
Pre-Shared Key: Use 8-63 alphanumeric...Ezek egy része nekem kínai, de aki érti, lehet, hogy meg tudja mondani, esetleg van-e ellentmondás, rossz beállítás, stb.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni hogy véleményetek szerint tp link routher okozhat e játékban laggot és ha okozhat akkor milyen megoldás lehetséges
köszönöm
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR340GD Routerem.Frissiteni szeretném a firmware-t.Na de a router konfig menüben a verziószám: V5 a router hátoldalán pedig V2.26?!?
Szóval most melyiknek higyjek? most milyen verziószámú a routerem?Köszönöm előre is választ.
üdv. Tomi
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Van egy TP-link TL-WR741ND típusú wifi routerem, és kiszámíthatatlan időközönként elmegy a net. 2 laptopon és egy asztali gépen van használva. Az asztalin kábel, a laptopon wifi. T-com adsl van. Beállítások:Wan: PPPoE
Secondary Connecet: Disable
Connect automatically (nincs net ha ez be van pipálva) így ez van helyett--->
Connect on Demand: 0 minutes.(így mindig kapcsolódva van)
Region: US
Channel: 5
Enable wireless radio.
Enable security
Sec. type: wpa-psk/wpa2/psk
Security op.: auto
Encryption: auto
DHCP: enable
DHCP address lease time: 2880.A gépeken ip/maszk automatikus természetesen.
Este 12-2 között 20 percenként 10 percre elment a net. -
chros
őstag
-
Tmano
csendes tag
Sziasztok!
Tp-link WR941ND-s routerem van otthon, itt egy asztali és egy laptop csatlakozik a netre ezen keresztül, az asztali kábelen, a laptop wifin. Már többször feltűnt a topicban és a fórum más részeiben, hogy a router esetleges hibáival kapcsolatos kérdéseknél azzal a kérdéssel "szoktatok" visszaválaszolni, hogy "torrentet futtatsz rajta?"....
namost nálam pontosan ez a helyzet, azaz hogy:
- a laptopon szoktam torrentezni melóban is és otthon is. Melóban gond nélkül megy, otthon elindul szépen megy, van mikor száguld, majd 5,10,15 perc múlva - win 7em van - a jobb alsó sarokban megjelenik a wifi ikonon a kis sárga felkiáltójel, és se kép se hang. Néha szokott segíteni annyi simán, hogy a wifi gombot ki be kapcsolom a laptopon, de van amikor csak a laptop restartja segít. Ez persze őrület. Mellette játszok sok netes MMORPG-vel amiknél folyamatos netkapcsolat kell soha semmi gondom nem volt. De ha letöltök valami nagy filet, mint most pl letöltenék egy játékot egy installeren keresztül (amik általában szintén torrentszerűen töltődnek le), és pár perc múlva meghal..
Kérlek szépen javasoljatok valamit, most raktam fel a legfrissebb firmwaret (gyárit) és azzal is ez a gond. amíg nincs torrent, addig minden tök ok.
köszönöm
sziasztok
t -
Tmano
csendes tag
válasz Claude Leon #541 üzenetére
Szia!
köszi a választ. De pl. most kaptam beta kulcsot az új mmorpg játékhoz, a star warshoz. És ennek a letöltése során is ugyanez a helyzet, vagyis ha nagyon belelendül akkor szétesik a hálózat (és ez elméletileg nem torrent módjára jön, de mindegy mert így is úgy is **ar). Olyannyira, hogy a wifit sem vagyok képes elérni, azt írta ki az utóbbi pár esetben hogy nincsen valid ip cím beállítva a gépen. És kellett egy resetet nyomnom a routeren, újrakonfig és újra minden
Bemásolom a demo oldalát a wifi routeremnek megnéznéd esetleg hogy van e valami szembeötlő dolog vagy beállítás amit át kell rajta állítani vagy figyeljek rá?
http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR941ND_v2%26v3/index.htm
köszi
szia
t -
Balagex
csendes tag
Fentebb hasonló problémát írtam, de választ nem kaptam.
Csináltam egy firmware downgrade-et a legfrissebb utáni eggyel megelőzőre, kicseréltem a modem és a router közti kábelt és kikapcsoltam a wifi-t.
Ez után megszűnt a gyakori szakadozás. Néha azonban még így is szakad, de akkor sem egy el a net csak egy pillanatra. (Pl. SC2 kiírja, hogy megszakadt a szerverrel a kapcsolat, majd egyből, hogy visszajött).
A router logban az alábbi van. Nekem ez kínai, meg fantasy is, mert papi mágia is van benne...
4 Nov 23 12:55:25 PPP NOTICE PPPoE connected
5 Nov 23 16:39:33 PPP WARNING PPPoE link down
6 Nov 23 16:39:33 PPP ERROR User request
7 Nov 23 16:39:33 PPP ERROR LCP down
8 Nov 23 16:39:33 PPP WARNING LCP down
9 Nov 23 16:39:33 PPP INFO sent [LCP TermReq]
10 Nov 23 16:39:51 PPP INFO sent [PADI Host-Uniq(0x000001db)]
11 Nov 23 16:39:56 PPP INFO sent [PADI Host-Uniq(0x000001db)]
12 Nov 23 16:39:56 PPP INFO rcvd [PADO AC-Name:adsl AC-MAC:00:30:88:18:72:d6]
13 Nov 23 16:39:56 PPP INFO sent [PADR Host-Uniq(0x000001db)]
14 Nov 23 16:39:56 PPP INFO rcvd [PADS sess-id(11111)]
15 Nov 23 16:39:56 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 magic=0xfa16d679]
16 Nov 23 16:39:56 PPP INFO rcvd [LCP Req mru=1492 auth=pap magic=0x563fe2d5]
17 Nov 23 16:39:56 PPP INFO sent [LCP Ack mru=1492 auth=pap magic=0x563fe2d5]
18 Nov 23 16:39:56 PPP INFO rcvd [LCP Ack mru=1480 magic=0xfa16d679][ Szerkesztve ]
-
Tmano
csendes tag
válasz Claude Leon #544 üzenetére
40/20 megás a netem és szoktam tesztelni, szépen stabilan kapom. Mivel a routerral vannak problémáim, most felraktam a legfrissebb firmwaret de nem oldotta meg a gondjaimat, gyakorlatilag minden maradt ugyanaz.
sokan openwrt és más progikat javasolnak hogy rakjam azt rá, de felek tőlük mert azért lehet olvasgatni itt és itt hogy nem minden szuper azokkal ... hm?
köszi
t -
biega
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 941ND routerem, amin DD-WRT firmware fut, szeretnék áttérni OpenWRT-re, de a webes felületen nem enged frissíteni. Hogyan tudnám feltenni az OpenWRT-t rá?
-
Bobyjack
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy TL-WR340GD routerhez lehet szerezni olyan firware-t, amivel nem csak az alapban bent lévő 3 (dyndns.org, oray.net, comex.cn) dns szolgáltató használható, hanem esetleg egy másik ingyenes?
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan TP-Link roputerrel, aminek a csomagjában van egy USB-s wifi vevő, amit felhasználhatnék egy asztali gépben, mivel ezt nem kábellel szeretném hálózatba kötni. Melyik ajánlott? Kb. 6-7.000 Ft-ig kellene.
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851