Új hozzászólás Aktív témák

  • aAron_

    őstag

    válasz erdey_a #1447 üzenetére

    Lakásállomány folyamatos megújulásához szükséges szint alatt vannak a lakásépítések száma még így is (tudtommal). Történelmi távlatban egyáltalán nem sok beruházás van most.

    Amúgy meg nem támogatom az állam adófizetői pénzszórását. Szerintem az alapvető funkciók (szociális lakhatás ebbe még beletartozhat, ha azt alapvető emberi jognak tekintjük, de ez csak a legalsó réteg támogatását jelenti) minőségi ellátásán kívül az államnak csak kizárólag szabályozói feladatai vannak.

    Versenyt segítő szabályozásra, hosszú távon kiszámítható jogi és gazdasági környezetre van szükség. 5%-os áfa pl. tök jó dolog szerintem, de az ezt körülvevő variálások, kiszámíthatatlanság megint abszurd. Miért nem lehet bevezetni 50 évre?

    "aztán csak az építési vállalkozások jártak jól"

    Ők jártak a legjobban, de azért ez még így is elég erős kijelentés. Lakásárak lehetnének ennél még magasabban is. Alternatív szcenárió nem a korábbi árak megmaradása.

    #1446Wn2tl: De enélkül nem fog menni. Mindegy, hogy külföldiek kizárása vagy ár maximalizálás.

    Külföldi befektetők egészének kizárása eleve EU-s jogszabályba ütközik nagy valószínűséggel (ami teljesen rendben van), tippre csak az EGT-n kívüli állampolgárok ingatlanvásárlását lehetne tiltani. De nem lennénk előrébb azzal sem.

    De ez már nagyon OFF, úgyhogy részemről ennyi.

    What is your ikigai?

Új hozzászólás Aktív témák