Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz ngaba #13086 üzenetére

És ebben állítom, hogy helyzeti előnyünk volt, szerintem az egy főre eső kockák számában valahol az élvonalban lehettünk, és még mellé az akadémiai matematika (számítástudomány) tudás is megvolt. AKKOR.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ez nincs így. Eleve nagyon kevés embernek volt pénze akkor számítógépre, miközben az USA-ban már előtte 10 évvel tömegessé vált a használata. Oké, Romániához képest helyzeti előnyünk volt, de Ny-Eu-hoz képest 100%, hogy nem. És akkor még mindig ott van a tőkehiány problémája, amivel még az EU se nagyon tud mit kezdeni az USA-val szemben.

Akadémiai vonalon valahogy mindig sikeresek voltunk, de arra a 100 emberre nem lehet ipart/gazdaságot építeni. A magyar oktatási rendszer hírhedt amúgy erről még ma is.

#13088concret_hp

Hát, azért nem úgy van az. Ezek se állami cégek, csak kormányközeliek. Anno a Samsung is így indult, Dél-Koreában erre még külön kifejezés is van. De mondhatnám Németországot is, ahol az autóipari multik kezében van a fél politikai osztály. Most érted, nyilván nem tetszik nekem se ez a 4IG, MBH, meg társai maffia vonal, de ne állítsuk be úgy a dolgot, mintha magyar sajátosság lenne. Nem az.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák