Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz aAron_ #1196 üzenetére

    Alapelvem le is írtad: "Elfogadni, hogy a jövő megjósolhatatlan". Szerintem hiába ismered meg a folyamatokat - ahogy fogalmaztál- ezzel max. okosabb, tájékozottabb leszel, de a piacon sokra nem mész vele. Hiába próbálod megismerni a folyamatokat, egyszerűen a mi szintünkön nincs annyi input, amiből használható output lesz. Magyarul: összerakhatod te, hogy ha a FED ezt csinál, az ECB meg azt, a Balcrok xy eszközosztályt csökkenti, Buffett meg felvásárolja a TSM-et, akkor a Microsoft négyszerezni fog mert a matek azt mondja, aztán vagy így lesz, vagy nem.
    De pl. az általad írt problémára is igaz, az, hogy most úgy látszik, a felmelegedés miatt mindannyian megfőlünk 30 éven belül, az a jelenlegi tudásunk, tech. színvonalunk, tevékenységünk és minden más változatlansága mellett igaz. Csakhogy a világ nem így működik. Simán jöhet egy találmány, ami kiveszi a vizbű' a zokszigént ,ööö, a légkörből a metánt, co2-t, vagy csak jön egy olyan lehűlés, ami a középkorban mini jégkorszakot okozott.
    Lényeg, hogy én ezeken nem parázok, hanem megpróbálok ésszerű határok között felkészülni - kockázatot kezelni - aztán majd lesz valahogy. A fekete hattyú meg azért fekete hattyú, mert nem lehet, és adott esetben teljesen értelmetlen rá felkészülni.

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák