Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
válasz ---Lasali--- #10270 üzenetére
Kérdésedre létezik önálló topic Táp ventilátor csere
A cserénél nem az átfolyó áramerősség a fő szempont, bár jó kiindulási pontot ad (egy 0,3 A-es ventilátor helyett biztos nem lesz jó egy 0,1 A-es).
A csere ventilátor légszállítása és statikus nyomása legfeljebb 10 %-kal legyen kisebb a gyári ventilátor megfelelő értékeinél, valamint a ventilátor indító feszültsége se legyen nagyobb a gyárinál.
A PWM-es ventilátort a vezérlő vezeték szabadon hagyásával bekötve megfelelően fog működni, de itt még inkább oda kell figyelni az indító feszültség egyezésére.
Üdv: Algol
-
andrade
senior tag
válasz ---Lasali--- #6587 üzenetére
Miért többen jelezték hogy a Hexa tápok ventillátorai egész rövid idő alatt berregni kezdenek nekem is van ilyen ami két hónapig bírta.Meg van 1500Ft-os venti meg 4000-es is.
[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
válasz ---Lasali--- #6551 üzenetére
Tudom. A lényeg az, hogy nem kell feltétlen dual voltage a működés függvényében. Ezért kérdeztem, amit :-) . Mert ha csak erről van szó, az a ventiben is két dióda bonyolultságú dolog inkább :-)
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
ZeN973
tag
válasz ---Lasali--- #6554 üzenetére
12 cm es enermax liberty táp ventije! Azt most hirtelen nem tudom hogy dual voltage , de mgnézem!
"to punish and enslave"
-
ZeN973
tag
válasz ---Lasali--- #6551 üzenetére
Szia
Kell egy gyári enermax liberty venti?"to punish and enslave"
-
didyman
őstag
válasz ---Lasali--- #6522 üzenetére
Jól elbonyolítod. A dual voltage miért szükséges, van hűtés készenlétben is? Mert ezt a funkciót nyugodtan ki lehet hagyni belőle.. És akkor elég a rendes venti is (egyébként a két bemenőfeszt két diódával lehet közös nevezőre hozni ;-) ).
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
peq
aktív tag
válasz ---Lasali--- #6518 üzenetére
Került néhány újdonsült alkatrész a gépbe, így egy modernebb táp, név szerint Chieftec CTG 500 vette át a helyét a régi FSP 350 60HLC-nek. Visszatettem a jó öreg FSP-t.. Ha egy hónap alatt nem jelentkezik újfent a probléma, az ügy lezárva. Mindenesetre memtestes ötletet köszönöm, azzal is egy potenciális hibaforrást kilőhetek!
Egyébként alaplapi meghibásodás okozhat windows startup fagyásokat?
[ Szerkesztve ]
-
építész
aktív tag
válasz ---Lasali--- #6514 üzenetére
Bocsi, de az áramköröd nem győzött meg arról, hogy jobb lenne egy gyárinál.
Nem csoda, hogy 700-800 -as fordulaton vibrál. Van sok venti, ami nem szereti az alacsony fordulatszámot. Szerintem elégedj meg a 900-as alap fordulatszámmal és nem vibrál. Javaslom, hogy egy zénerrel lődd be az alap fordulatot, akkor legalább akkor is forog a ventid, ha már a feted leéget. Alap fordulaton biztosan kell indulnia a ventinek.
A fetet rakd bordára, mert 1-2 W-ot is disszipálhat.
Hőfokot nem lehet mondani, mert a dióda, ami a hűtőbordán van akár 125°C-ot is elvisel, tehát nem az fog tönkremenni, hanem mondjuk pár elkó, majd az alaplapod, HDD, videokártya stb.
Vagyis alaposan leterhelt állapotban mérned kell mindenhol a hőmérsékletet és árgus szemmel figyelni, hogy a hőmérsékletek, ne szaladjanak fel sehol a gépben. Ha pl. hömérséklet/idő görbéket nézel, akkor 5 perc elteltével már nem emelkedhetnek meredeken a hőmérsékletek, hanem már be kell simulniuk (mint a hiperbola szára) egy konstans elfogadható értékre. Ha pedig leveszed a terhelés azonnal zuhanni kell a hőmérsékleteknek. Ha nem így működik, akkor életveszélyes a szellőzés illetve hűtés.bye
-
peq
aktív tag
válasz ---Lasali--- #6516 üzenetére
Sentinel fent van, 100%ot ír. Memtestet mennyi ideig futtassam?
Más tészta,de lehet van összefüggés: a ház elülső usb bemenetébe hozzáérintve a pendriveot, alkalomadtán teljesen levágta a rendszert, és minden érintésnél recsegett a hangfal. miután lecseréltem az elosztókat, a recsegés megszűnt, és egyenlőre a táp sem reagált leállással. a fagyás ugyanúgy megmaradt. elképzelhető hogy a hálózatban van a gond? egyébként a táp még garis, de addig nem akarom visszavinni, amíg meg nem bizonyosodik, hogy rossz. -
andrade
senior tag
válasz ---Lasali--- #6510 üzenetére
A bordarésbe szokják a termisztort dugni.
Így mindkét oldalról éri a borda melegdése jobban nyit. -
moha21
veterán
válasz ---Lasali--- #6510 üzenetére
Mivel nem csak a bordákat kellene hűteni, így a gyári szabályozás valószínűleg a legjobb és legbiztonságosabb. Ettől eltérni teljes átméretezéssel ajánlott.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest