- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz Steve_Brown #11875 üzenetére
Igen, és?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz Steve_Brown #11873 üzenetére
Az áramvédelmi kapcsoló ( RCD, ), kiegészítő védelem. Önmagában egy átlagos 30 mA-es AC típusú ÁVK-tól még röhögve meg lehet pusztulni.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz #90933760 #9530 üzenetére
Kipróbálni ki lehet, elméletileg a táp, ha nem bírja lekapcsol és kész. Persze fontos dokumentumokat nem őrizgetnék így.. Régi táp öregedő kondival teljesítménye sem biztos annyi amennyi.
Blankolás meg rendben van, ha normálisan csinálja az ember és utána is megfelelő kontaktust hoz létre, különben ott tud a legnagyobb ellenállás lértrejönni.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
moha21
veterán
"Meglepetésemre a táp 12 V-ja 17 A-re elég volt a 4 gumi felfújására és az azt követő 3 mm-es vaslemez fúrkálására (10 lyuk).",
Magam is használok fúrásra és kompresszorra is ősrégi AT-s tápokat. mert arra tökéletesek.
1. A kompresszorra ráírt mechanikai teljesítmény megközelítőleg sem szokott annyi lenni, mint amit ráírnak.
2. Az ember, ha méri az áramfelvételt, akkor azért nálam a kompresszor nem ment 6A felé, a behajtó meg induláskor csúcsban 11A körül, de utána ha lefogom és a "racsnit" hallom, akkor is 7-8 A körül van. Ezt meg bírják +- egy-két volt különbséggel. .-)
Azt akarom mondani, hogy még a legalja noname tápokat is tudom így használni, hiába porosak meg 15-20 évesek, de ettől még PC-t nem kellene üzemeltetni róluk, mert teljesen másként terhelik és más az igényük is.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Köszi a választ!
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy nagyjából a cégüknél több gond van a szünetmentesekkel, mint amennyi hasznuk van.
Holnap, ha lesz rá időm szétbontom és megnézem, hogy mi halt ki belőle ( ha szemmel látható ), kicsit ilyen gerjedés szerű volt a dolog.
Mindenesetre már önmagában szomorú dolog, hogy képes ilyen feszültségszintet kiadni magából egy szünetmentes és semmiféle védelem nincs ez ellen. A másik érdekesség, hogy 2 kismegszakító is leoldott, de a benne levő 1,5 amperes biztosítékkal semmi nem történt.
Az APC meg most már valószínűleg örökre marad, sőt lehet vadászok belőle párat a későbbi jövőre.
Az EATON-ba most így eléggé csalódtam, mert 2 UPS-ből a zegyik ezt csinálta, a másik egy NV800-as, amit internetes teszt alapján pozitívan bíráltak el, én meg nem mertem PC-t rádugni, pedig ez teljesen új UPS, de valami borzalom a kimenete és iszonyatosan melegszik a trafó ( égett műanyagszaga van ). Szóval ezekkel az olcsóbb szarokkal tényleg több baj van, mint amennyi hasznuk van.
-
moha21
veterán
Üdv!
Lehet közvetlenül nem ennek a topicnak a témája, de úgy hiszem itt vannak olyanok akik esetleg tudnak mondani valamit arra amit írok.
Hozzám került egy Aeton 5110-es UPS az eladó elmondása szerint csak az akkumulátora nem volt jó.
Hazahoztam, kipróbáltam egy tökéletes állapotú 45 Ah-ás Varta gépjármű akkumulátorról, a kimenetén üresjárásban is relatíve gyönyörű kvázi szinusz jel volt. Ezután terhelésnek raktam rá egy 60W-os izzót amivel tökéletesen ment. Következő fokozat egy 50W-os ventilátor volt, ő is gond nélkül ment és a jelalak még mindig tökéletes volt. Ezután kapott egy AT-s tápot, amire egy 12V-os DC fúró van "rámaszekolva" az ő fogyasztása 12V-os fesz mellett 10 A ez is inkább csak indulási áram, utána természetesen terhelésfüggő.Szumma: Ezt a szünetmentes én használhatónak könyveltem el.
Aztán tegnap este hazajöttem munkából és úgy döntöttem, hogy a 89-es (!!) gyártmányú APC UPS-ement lecserélem erre, mert kisebb helyet foglal. Rádugtam a PC-t és a monitort, bekapcsoltam az elosztós hosszabbítómat és sötét lett.
Lement a dugalj áramkörök kismegszakítója (16A) és a betáp kismegszakító is. ( Az FI relé nem csinált semmit ). Arra gondoltam, hogy simán csak sikeresen valami nagy áramfelvétel volt és zárlatra nem is gondoltam ezért lekapcsoltam a hosszabbítót, visszakapcsoltam a kismegszakítókat, majd ismét visszakapcsoltam a hosszabbítót.
Nem történt semmi, a rendesen átadta a a hálózati feszültséget és ment a PC.
Aztán rádugtam egy multimétert ( Trms AC-t tud mérni ), hogy kíváncsiságból megnézzem mit produkál egy izmosabb PC-n ( Kb : 240W az izomos itt most szintetikus teszt alatt).
Elvettem az UPS-től a hálózati betápot az rögtön átkapcsolt ugye akku módra.
Azonban halottam, hogy a trafó hangja egyre másabb frekvencián működik és a multiméteren a feszültség is 290V-nál tart ( az egész pár másodperc alatt történt ). Megijedtem, hogy valami baja lesz a PC-nek és lekapcsoltam a szünetmentest, ami ekkor pukkant egyet...A Pc és a monitor szerencsére túlélte a PC-be egy Enermax pro82 425 volt egyébként.
A szünetmentes azóta, ha hálózatra van kapcsolva sem csinál semmit és akkuról sem. Az eleje volt könnyen bontható ott volt egy hálózati biztosíték ami éppen maradt ( ?? ) + még találtam két másik üvegbiztit azok se égtek ki.Kérdés: Jól tettem, hogy akkor kikapcsoltam, vagy én csináltam magát a hibát?
-
-
moha21
veterán
"pl. A-s vagy B-s lehet a "sebessége". Ezek nagyon gyors működésűek. "
Én BCD karakterisztikáról tudok. Egyébként ezek sem működnek örökké tökéletesen, lehet egy ugyanolyan típusúval sem menne le, de egy C-snek mindenféleképpen elégnek kellene lennie.( persze az áramerősség is legyen megfelelő ).
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Ja meg teljesen más teljesítménye is, ezt sem kellene elfelejteni. A "cos fi" meg inkább a mai tápoknál közelíti jobban az egyet ( persze ebbe a mondatba bele lehet kötni, de általánosan elfogadható ).
Egyébként látszik jól, hogy mennyire energiatakarékos ( vagy a mérés nem jó ) abból, hogy terheletlenül is annyit eszik, mint terhelve.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
12V mellett 120 ohm-on 100 mA áram folyik... aztán jó lenne, ha nem 2 topicban folytatnád ezt az agymenést, jobban már nem fogja senki összefoglalni neked ha még a wikipédiát sem vagy hajlandó elolvasni
8-10 A-es áram már elég komoly áram 12V mellett 120W ami elég vicces lenne hatásfok szempontjából, te sem gondolhatod komolyan....
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Annyiban tévedsz, hogy amit írsz akkor igaz, ha a 2 sorbakapcsolt R ellenállása ugyanannyi lenne mint az eredetié. Tehát, ha van egy 10 ohm-os, akkor 2 db 5 ohm-os sorba kapcsolva szintén 10 ohm-os lenne. Viszont, ha 2 db 10 ohmosat kapcsolsz sorba, akkor az eredő impedanciája már 20 ohm lesz és ezen ugyanakkor feszültség hatására fele annyi áram fog folyni.
Egyébként ez már itt nagyon off, ha az ellenállások számítgatása érdekel, akkor gyere át a hobby elektronika topikba/L], itt ezzel kapcsolatban többet nem válaszolok.
-
moha21
veterán
"Mi lesz, ha 2 ugyanolyat sorbakötök"
Kétszeres lesz az ellenállásuk így ugyanakkora feszültség mellett feleannyi áram fog folyni.
[link] itt az összes képlet hőmérsékletnél kelvinnel kell számolni.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Ha sorbakötöd az ellenállásokat akkor az ellenállásu összeadódik és feszültségosztót képeznek, párhuzamos kapcsolásnál a a helyettessítő ellenállás értéket replusz művelettel tudod számolni, ilyenkor áramosztás van.
Ha sorba kötésen gondolkozol, akkor pl. a 10 ohm-os 5W-os R helyett beraksz sorba 2db 5 ohm-os 5W-osat így jobban bírja a melegedést. ( nagyobb hőleadó felület ).
Ha párhuzamosan akarod kötni akkor két 20 ohmosat kell. ( 20 x 20 ) / ( 20+ 20 ) = 10.
Vagy akár vegyesen is rakhatod őket sorba és párhuzamba a fentiek függvényében.
(#8510) a1200: Ha hosszú távon jól működik, akkor nincs para, az a dolguk melegedjenek . 50 C felett már az ember forrónak érez mindent, pedig az még nem sok.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz atti_2010 #8466 üzenetére
Vagy akár egy ellenállással vagy potméterrel is megcsinálhatja. potmeter_meretezese_huteshez_2
-
moha21
veterán
Sajnos a legtöbb villanyszerelő nincs erre "szakosodva", ami azért érthető is. Ez inkább műszerész/ mérnök kategória. Persze tisztelet a kivételnek.
-
moha21
veterán
válasz syberia #8453 üzenetére
Ha nem ért hozzá inkább ne nyúljon bele, egy portalanítással nem valószínű megoldódna a gond, ha esetleg lát púpos kondit ( ami nem mindig púpos attól még lehet szar ), akkor is tudnia kellene cserélni őket megfelelő paraméterűekre.
Ezért inkább vigye szakemberhez!
-
moha21
veterán
válasz Neszójábe #8438 üzenetére
Mivel nem mai táp már, lehet érzékeny az terhelésre a táp. Arra gondolok, hogy a +12V-os ág agyon van terhelve az 5V-on meg szinte semmi, ezért az megemelkedik és a túlfeszültségvédelem működésbe lép.
PS. : Próbáld meg valahogy terhelni az +5V-os ágat, akár valamilyen tisztán rezisztív fogyasztóval, utána neki lehet állni cserélgetni a kondikat.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
Hi!
Került hozám egy FSP PNF 400-as táp. Mondom kipróbálom zöld + fekete össze táp venti egyet moccan, de semmi. gondoltam adok terhelés. Egy 12V-os 12W-os ventilátort raktam rá, a jelenség ugyanaz, bár mindkét venti megmoccant.
Gondoltam ez is kevés, hirtelen egy 130W-os peltier volt kéznél, mint 12V-os eszköz, azzal se semmi.
Viszont alaplapra kötve egyből indul csak a 12V-os ágát néztem ezen 11,89V körüli érték volt ekkor. Ez egy prescott gép cirka kb. 130W fogyasztással. Többi normális tápom 12V felett van picivel még ennyi terhelésnél.
Aki ismeri ezt a típust az kérem írja le, hogy ez ennél a tápnál normális vagy ez tipikus kondenzátor öregedésre utaló jel akar lenni?
-
moha21
veterán
"A csatlakozót legtöbbnyire csak egyféleképpen lehet összedugni, a keveredés hibaszázaléka 1 % alatti!"
Azért megnézném, hogy ez az eredmény honnan is került ide.
"Ha forrasztott, akkor általában az van - piros drót és fekete drót."
Azért sűrűn látni citromsárgát is / meg egyéb színt is láttam már /.
Arról nem is beszélve, hogy a +- sem mindig van feltüntetve ( persze ezt kideríteni nem nehéz ), valamint a helyettesítő ventilátor paramétereinek átnyálazása is több, mint 5 perc. Legalábbis nekem.
-
moha21
veterán
válasz építész #7635 üzenetére
"A műszer optikai interfésszel rendelkezik. A műszer és a PC
galvanikus leválasztása megakadályozza, hogy a műszer
túlterhelése miatt a PC meghibásodjon.
A műszer előlapján felül van beépítve az optikai interfész, amely
átviszi az adatokat a PC-re további feldolgozáshoz. "Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Üdv!
Ahogy nézegettem olyan ismerősnek tűnt, szerintem ugyanaz az a belső van benne, mint a uni-t 81b-ben, legalábbis paraméterek is hasonlóak a videóból nagyjából kivehető milyen a kijelző is.
Én személy szerint csak akkor venném meg ezt vagy hasonlót, ha a mobilitás elsőrangú lenne ( inkább villanyszereléshez , ha belefut az ember valami furcsaságba ).Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
moha21
veterán
"Az Energy Check 3000 mérési tartománya 1,5W-tól 3000Wig terjed. Ha ezeken a határokon kívül van a mérési érték,
akkor már nincs mód pontos mérésre."Mondjuk ezt is azért érdemes szem előtt tartani vásárlás előtt. Illetve elolvasni a manualt. Később jobban utánanézek, de ebben a leírásban hiányolom az TRMS-re való utalást.
Várd meg hátha a többi fórumtag esetleg ennél többet tud!
-
moha21
veterán
"viszont akkor ezen nem segítene egy egy fokkal jobb (pl. voltcraft energy check 3000) mérő beszerzése sem a mostani olcsóbb lidl-s helyett, igaz?"
De segítene, mivel másképp mér.
-
moha21
veterán
válasz attiati #7445 üzenetére
Ha ugyanolyan a hatásfokuk akkor egy pcnél nem fogsz gyakorlatilag semmi különbséget felfedezni a fogyasztásban.
(#7446) Dimitryj : A leadott teljesítmény az más.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz easy...rider #7427 üzenetére
"egy tápegységben keletkező elektromágneses interferencia mennyire lehet hatással egy winchesterre, ha egymás melett vannak?"
gyakorlatilag szerintem semennyire. A tápegység és a HDD burkolata is elég jó "szigetelő" ilyen szempontból.
-
moha21
veterán
válasz andrade #7386 üzenetére
A kérdező csak feszültséget szeretne mérni így teljesen felesleges a kapacitás mérés, annak tükrében, hogy a tápban a legtöbb kondenzátor alacsony soros impedanciájú erre használhatatlan is. Amúgy is 100/200 uF-ig szoktak mérni az 5-6 ezres multik.
Persze később jól jöhet a kapacitás mérés, de a pontossághoz semmi köze sincs.
2 ezer forintos műszerem ugyanolyan jól méri az egyenáramot, mint a 20 ezer forintosom ( csak az tud valódi effektív értéket mérni váltakozó áramnál/feszültségnél ).Ezeknek "tizen" MΩhm nagyjából a belső ellenállásuk, míg egy rendes asztali multiméter belső ellenállása GΩ-os tartományban van.
Méréstechnikai dolgokról nem is beszélve. Rendszeres hibák ( pl.hőmérséklet) véletlen hibák amire hibasávot adunk meg vagy egy olyan sávot ami adott valószínűséggel magába foglalja a mérendő mennyiség valódi értékét.
Úgy gondolom a kérdező nem szeretne ennek a valószínűségszámításával foglalkozni, így elég neki az 1-2 ezer forintos műszer is arra, hogy megmérjen pár feszültségértéket.
Ennél az aida-s őrületnél mindenképpen hitelesebb képet kap. Minden másra oszcilloszkóp. ( Na jó nem mindenre ). :-)
-
moha21
veterán
válasz építész #7283 üzenetére
"Erről megkérdeztem egy áramellátós ismerőst. Valami jó nagy számot említett, ami fölött kötelező hazánkban is."
Igen, meddőt megfizettetik csúnyán, de ahhoz nem egy PC táp teljesítménye kell.
-
moha21
veterán
válasz didyman #6558 üzenetére
Nos végre a tme.eu kiküldte a műszert, sima multi 176V-ot mutat, RMS-t is mérő : ~217 V-ot.
[link]
Ez azért már hihetőbb. Ez egy PCM 600-as UPS terheletlenül.
APC-t néztem még, de azt meg terhelve az 240 felett volt kicsivel.
Ezeknél nincs megadva valami határadat, hogy mennyivel térhetnek el ? ( fesz, frek )P.S.: Amúgy nagyon jó ez a Uni-t multi, tudásban is árban is, egyetlen negatívuma eddig, hogy lassúcska kicsit. :-]
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz didyman #6550 üzenetére
Bár ha elosztja 1,41-el akkor az már 250 körül van..és vajon a másiknál miért 230 V ?
Annyit méh hozzáfűznék, hogy eléggé induktívan lett terhelve az UPS ( mivel más nem volt egy ventilátor lett rakötve _:] ) nem lehet, hogy ettől "tolódik el " ilyen szinusz formaszerűségre a dolog?
Jövő héttől már tudok is majd kezdeni valamit, addigra lesz mivel mérni normálisan is pusztán kíváncsi voltam, kimeneten majd megmérem a dolgokat.
Köszönöm a segítséget!
-
moha21
veterán
Üdv!
Mezei multival mennyire lehet pontosan mérni UPS kimenetét? Egyiknél 230-at mutat másiknál csak 180 V-ot..
Az első egy 89-es gyártmányú APC a másik egy PCM 800BNT..
Az első kimenete így néz ki : üresen, terhelve, csontra terhelve.
Másikat nem tudom. Ennek a BNT-nek elég nagy induló árama lehet, mert 12 V-os akkutöltő ( 10 A -ig tud leadni egy mezei Tr + egyenirányítás ) elkezd gerjedni és 10 amper után lekapcsol. Ilyenkor multi AC állásban 366 V-os értéket is jelez ( PEak Hold ).
Autó akkuról megy "normálisan", de ilyenkor 180 V-ot mutat..Ja és egy picit melegszik a trafó is, az APC-nél nincs ilyen jelenség, pedig hasonló teljesítményben.
-
moha21
veterán
válasz ---Lasali--- #6510 üzenetére
Mivel nem csak a bordákat kellene hűteni, így a gyári szabályozás valószínűleg a legjobb és legbiztonságosabb. Ettől eltérni teljes átméretezéssel ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Üdv!
Az mennyire normális dolog, hogy a táp primer bordáján - 142 V DC mérhető standby módban ( is ) ? Egy régi Antec táp egyébként működik. ( Igaz 5-6 indítás után ).
-
moha21
veterán
válasz Speeedfire #6253 üzenetére
EGyébként megy a venti 5V-ról, mert van ami meg sem moccan?.
-
-
moha21
veterán
válasz építész #6113 üzenetére
Viszont, ha feszültséget emel az ember akkor az konstans emelkedést tud jelenteni, ráadásul attól jobban függ a fogyasztás, mint a mezei órajel emeléstől.
-
moha21
veterán
válasz építész #6109 üzenetére
"Szerintem semmi gond a tápoddal a proci húzás alig növeli a (standby) fogyasztást, "
Miért is? Ha csak órajelet emel, akkor is nő a fogyasztás ( miért ne nőne ? ), ha feszültséget is emel akkor még jobban nő a fogyasztás. Nagyobb fogyasztás több hőt eredményez ezzel is nő még picit a fogyasztás.
Attól még ez nem táphibának látszik.
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #6102 üzenetére
20. oldaltól.
-
moha21
veterán
válasz D.László #6050 üzenetére
Első hsz-t elolvasva itt kérdezősködj, hogy milyen tápot vegyél : [link] / ezt egyébként itt sem ártott volna /
Lehet csak szimplán alul méretezett olcsó táp volt amiből amit csak lehetett kispóroltak. Nem tudom milyen géped van, de volt itt teszt amiből kiderült, hogy a core i7 valami egész brutális VGA-val is elmegy egy normális 400 W-os tápról ( FSP és társai ).
-
moha21
veterán
válasz D.László #6048 üzenetére
"400w környékén van olyan táp,amely 40A körül tud?"
Nincs és nem is lehet ( mert az már alapból 480 W ).
Nem kell foglalkozni azzal, hogy mit írnak rá, az életben nem fogyaszt 264 W-ot egy 8600-as kártya.
-
moha21
veterán
válasz kukinyo #5991 üzenetére
A nevében benne van: hőmérséklet hatására változik az ellenállásuk. Pozitív hőmérsékleti tényezőjű a PTK- ellenállás vagy hidegvezető, az NTK ellenállás negatív hőmérsékletű vagy melegvezető.
Nem lefojtja, csak mivel változik az ellenállása az áramkörben, így a ventilátor feszültsége / árama is változik.
-
-
moha21
veterán
PC tápoknál mekkora az az ellenállás amit már zárlatként érzékelnek? Gondolom ahány annyiféle, de akad valami határ?
-
moha21
veterán
Nem szeretnélek kiábrándítani, de ez így kicsiben is elég veszélyes "mókának" tűnik.
Egyáltalán mi vezérli a ventit?
Ez a "táp" felejtős teljesen így, főleg ha már régi is.Fotó nélkül is a linkwolrd-re keresve nem sok biztató dolog volt, de így meg katasztrófa az egész.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz pirintgabor #5953 üzenetére
Inkább RAM/slot hiba ,de ez nem az a topic.
-
moha21
veterán
Ennek is 45 W a TDP-je nem? / vagy most teljesen én sem tudom akkor melyik is /
Power consumption: 120W (max) / 70W (typ) : Most ezt megint jó lenne tudni, hogyan értelmezi a gyártó, de felesleges 20 wattok nemigen vannak.
-
moha21
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5939 üzenetére
Mivel net-en csak annyit találni, hogy milyen CPU van benne, tápról meg semmit.
Úgy általában meg az LCD tévéknek a legtöbb baja a táp melegedésével szokott lenni, szóval nem nagyon méretezik fölül.
Fogyasztásban 45W van mindkettőre megadva, a gyári 65 nm-es, ez meg 45 nm-es. Az is kérdés, mint írták támogatja -e a lap.
-
moha21
veterán
válasz mr_ricsi #5847 üzenetére
az akkor valóban 17 %, de én a 180-ból számoltam és 80 %-al ( ami ideális nyilván ).
100% 180W ugye ennyit vesz fel a konnektorból elvileg ennek a 20 %-a 36W.
Nyilván csak irányadó a dolog, amiket írtál az igaz irányadásképp írtam az adatot.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5817 üzenetére
És, ha a kondit is bent hagynád?
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5778 üzenetére
Ha erről a tápról megy akkor igen. De ez már nem ebbe a topicba való kérdés.
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5775 üzenetére
Arra gondol, hogy terhelésre a táp feszültsége leesik. Nem egy ismerősöm gyilkolta így meg az autós erősítőjét.
Megoldás: 5V-ot terhelni, normális táp ( mekkora erősítő? bár ,ha 10A 12V biztosíték lehet saccolni..), vagy nem PC táp, hanem egy trafó+egyenirányító+puffer.
-
moha21
veterán
-
-
-
-
moha21
veterán
Gondolom a lámpában van egy trafó és kész. / Legalábbis a koliban ilyeneket kaptunk, nekem lelövi az USB-s cuccaimat a szoba bármelyik konnektoráról / Amúgy meg lehet szűrni csak spórolnak rajta csakúgy, mint az érintésvédelmén.
24 V PC táp annyi írás van róla, hogy rengeteg.
~0,5 A-ig át se kell alakítani.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz szab.tam #5205 üzenetére
Attól is nagymértékben függ mennyire van leterhelve a táp. Nyilván ha fejjel lefele van benne ( nem így tervezték ), akkor a felfele áramló hő lassabban távozik és a bordán keletkező hő fűti a nyákon lévő dolgokat. Konkrét értékkel nem hiszem tudna valaki is itt szolgálni.
Ez a kézzel mérés meg nem túl etalon mérés. :-]Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Üdv!
(#5161) Mr. Teddy: Nem tudom milyen VGA-d van, de a 2 odd+ egy venti az gyakorlatilag semmit sem fogyaszt. /kb 30-40 Watt max /
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz keszegduda #5134 üzenetére
Azzal a táppal nem érdemes foglalkozni, dobd ki és cseréld le valami márkás tápra.
-
moha21
veterán
[link]
Ha a ventilátor nem a táp része akkor jó. Megfogadom a tanácsodat és kerülöm a hozzászólást! Nem voltam lusta végigolvasni a topic első 3800 hozzászólását. Ennél voltak súlyosabbak is.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz Badman 4ever #4335 üzenetére
A ránézést nem tudom, hogy érted remélem nem szó szerint. piacon kapni 800ft-ért DT830D jelű multit azon van szakadásvizsgálat( nagyon hasznos tud lenni). Persze nem egy komoly műszer, de erre a célra és még sok mindenre is kiváló.
-
moha21
veterán
válasz Badman 4ever #4331 üzenetére
A primerkörben nagy valószínűséggel a FET-ek egyike, vagy mindkettő jobb létre szenderült. Nem látom multimétereden van- e szakadásvizsgálat, azzal meg tudod nézni zárlatos, vagy szakadt -e a primer tranzisztor.
-
moha21
veterán
válasz mr_ricsi #4327 üzenetére
Akkor úgy értem még ennél is láttam már szélsőségesebb esteket, amikor mindennek füstölni kellett volna már de mégsem.
Skyer: mr_ricsi megkérdezte rákerestél- e a hibakódra te nem válaszoltál rá, mi honnan a túróból (ezt írom inkább) tudjuk neked mid van. Én mint látod hajnalban is nekiáltam google-zni, hátha segít. De ha meg tudod, hogy szar a táp meg 7V-ot ad le akkor nem értem mi a kérdés? Dobd ki/csináltasd meg..
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
[link]
Realtek kari.
Az meg atx szabvány +-5%-ot viselnek el elvileg a hardverek.Mr_ricsi:mondjuk láttam már furcsa dolgokat a +12V lement 8-ig vagy felment 17-ig és a gép ment!!! ( Nem szoftveres mérés)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Linux kezdőknek
- Digitális Állampolgárság Program
- MIUI / HyperOS topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest