- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #74869 üzenetére
Egyébként így a két db érpárnak plusz a HGW cserének azért kellett megtörténnie a szolgáltató részéről, mert abból indultak ki, hogy akinek VoIP + HD csatornákat is tartalmazó, több STB-os IPTV előfizetése van az jó eséllyel rendeli meg az Internetet is tőlük, és akkor már ne kelljen megint szerelőt kiküldeni. Mert egyébként a telefont plusz az 1 HD és 2 SD Streamet az egyik érpár is el bírta volna.
-
nutfile
aktív tag
azt meg tudná vki mondani, h mi a technikai oka, h Sagem f@st-on iptv-vel miért nincs bridge?
(légyszi ne azt, h azért mert T letiltotta...)
meg lehet oldani valahogy?esetleg nem látnák a set-top box-ot, azért??
-
fradi81
veterán
wifi téma, lett egy tabletem, androidos játék letölt, frissítené magát, semmi, mintha nem lenne net. Megnéztem a telót, ott is hulladék volt csak annál nem figyeltem fel rá. Aztán állítgattam a Cisco EPC3925-öt. wireless-advanced setting auto-ra volt állítva. Ahogy állítgattam egyre feljebb a Mbiteket úgy nőtt a wifi sebessége is.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
zolokas #74884 üzenetére
Az a főelosztó egy sima kábelrendező lesz szerintem. 900 méterre van a DSLAM maximum, de a távolság, nem mindig egyezik meg a kábel hosszal.
Nem Tré szolgáltatónak kell hívni, hanem felhívni őket kijavíttatni a hibát, újranyitni a hibajegyet, ha pedig tényleg ennyit tud a vonal, akkor vagy beköttetni még egy vonalat, és bondinggal megvalósítani vagy pedig visszaváltani 30-as csomagra. Attól, hogy itt a fórumon mérgelődsz, még nem fog megjavulni.
-
rene85
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #74858 üzenetére
Az AP mód világos - csak a TP-link is eldobálja a jelet ugyanúgy. Asztalin / netflix közben sosem jelentkezett ez a probléma tehát csak a wifit érinti. Megpróbálom még egy másik routerrel aztán meglátjuk, de azért köszi
-
zolokas
aktív tag
válasz
fradi81 #74883 üzenetére
nálam gyorsult mivel váltottam 50re de csak 36ig megy fel
tré szolgáltatónak hívom már őket 3 napja! ennyi vér nincs a pucájába hogy kicserélje a kábeleket! fél órás művelet kb! és akkor már jönne 50el aztán itt a fő elosztó 50 méterre kb a központ meg 900 méterre!!! "50/15 lenne azt 36/10"
-
fradi81
veterán
Hello
Netmánia L csomag eddig 30Mbit volt, annyival is jött, most gyorsult , másnál is?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Zsolt1 #74879 üzenetére
Így írod be?
user@t-online.hu
pwHa igen, és nem jelentkezik fel, nézd meg a naplóban esetleg, hogy mi a nyűgje, de, ha a hitelesítéssel van baja, hogy rossz a jelszó, akkor a téma összefoglaló GYIK-jában le van írva, hogy, hogyan tudod te a weboldalon keresztül módosítani a jelszót.
-
lócitrom
őstag
pár napja érezhetően magasabb a ping, de az nekem kínai, hogy mi is történt. azt látom, hogy itt pár tényező értéke jócskán változott. egy újraindítást csináltam, de változatlan:
DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 16794/45213 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 28332/51901 kbps
Noise Margin(Up/Down) 7.4/6.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 25.7/14.1 dB
Output Power(Up/Down) 9.5/12.6 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 457/853
Interleave Delay(Up/Down) 5/12 ms
INP(Up/Down) 4/4 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/5
FEC Errors(Up/Down) 0/11010 -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Lecserélték a régi speedportot az új fajtára(entry 2i) és próbáltam beállítani rajta a régi dolgokat (mac szűrés, stb), de sajnos elcsesztem (white listre nem volt senki felrakva és bekapcsoltam) és resetelni kellett a routert. Ilyenkor ugyebár a reset törli a speedportból a dsl kapcsolathoz szükséges felhasználónevet és jelszót.
Szerencsére ezek le vannak írva nekem és szépen vissza is írtam, de hiába indítom újra a beállítások mentése után a routert így sincs internet. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe az újfajta speedportba a felhasználónév, jelszó pároson kívül kell valamit beállítani, ha a gyári beállítások vannak visszaállítva, hogy legyen net kapcsolat is? Az lehetséges, hogy már nem jó régi jelszó (szerelő esetleg valamiért újat igényelt)?
Köszi előre is -
válasz
DJ. Ru$y #74876 üzenetére
Bár nekem sosem volt IPTV-m, de legjobb tudomásom szerint az ehhez köthető multicast forgalom broadcast módon kerül a LAN hálózatra, ami floodként hat, ezért lényeges, hogy az eszközök mindegyike képes legyen ennek kezelésére. Persze lehet én is rosszul tudom ezt, akkor elnézést a tévedését, és majd dchard kijavít, de azt akkor is fenntartom, hogy a minimális árkülönbség miatt nem érdemes a buta switch-et választani.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #74874 üzenetére
Nyilván nem is az ár miatt kérdeztem, hanem működési síkon. Köszi a választ!
-
petya2012
őstag
sziasztok
lenne egy olyan kérdésem,hogy ezen a Huawei ONT-n megy a DLNA??Serviión keresztül osztom meg a pc fájlokat a tv-re
köszi
-
válasz
DJ. Ru$y #74873 üzenetére
Mivel a switch-nek nincs két interfésze (WAN és LAN) mint egy routernek, és nincs tűzfala ami elszeparálja egymástól a ki és bemeneti portjait, sőt voltaképp minden portja azonos, így kell. De ha nem is kellene feltétlen, szerintem akkor sem érdemes apórolni azon az 1, max. 2000Ft-on, amivel olcsóbban kap "buta" switch-et, mert lehet később másképp szeretné majd bekötni azt, és akkor mehet a buta switch a kukába. Ha már egyszer IPTV-s rendszere van, akkor vegyen olyat ami mindenképp megfelelő, az ára egyébként is alatta van a megcélzott keretnek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #74872 üzenetére
Ha valaki nem a switchre köti a STB-okat, akkor is szükséges az IGMP? Nem csak akkor, ha a STB-okat is a switchről akarja "táplálni" az ember?
-
válasz
Quent1n #74868 üzenetére
Szia!
Igen működne, és olyan switch-et javaslok venni, ami IGMP kompatibilis, IPTV-s hálózatra ugyanis ez kell.
Például: TL-SG105E 7 076 Ft-tól
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Quent1n #74868 üzenetére
Csináld azt, hogy veszel egy mondjuk 8 portos gigabites asztali switchet, arra kötöd az összes gépedet, a switchet LAN1-re kötöd és LAN2-3-4 marad a STB-oknak ha esetleg később kérnél még egy STB-ot.
Ha nem kötsz a switchre STB-ot, akkor nem kell spéci swich legjobb tudomásom szerint, amelyik 8 portos tetszik, nekem egy sima asztali "műanyag" TP-Link van, meló helyen van annak fémházas változatából is pár.USB-n nem ad ki internetet a HGW ezt jól tudod.
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Adott egy EPC3925 router, aminek a 4 UTP portja telített (2 PC, 2 STB). Szeretnék rádobni egy NAS-t is de azt olvastam, hogy ez USB-n nem igazán fog működni, márpedig ugye csak az maradt szabadon. Ilyenkor működhet az, hogy az egyik portba egy switchet dugok és mondjuk a két gépet, vagy a két STB-t arra kötöm és a NAS meg megy a felszabadult portba? Ha igen akkor milyen switch ami ajánlott erre a célra max 10k-ig, amivel tuti nem szakadozna semmi, meg szaggatna?
Köszi a helpet előre is!
-
törölt tag
válasz
#41133696 #73184 üzenetére
Azt nem lehet kérvényezni, egyedi elbírálás alapján, hogy egy olyan vonalon, ahol két érpár van VDSl2-vel, és bírja a többszörösét is a jelenlegi HD Streamnek,
Kb egy hónapja nem volt újraindítva a HGW, a CRC hiba annyi idő alatt gyúlt össze, szóval elenyésző
SD Stream: 2300000 bit/s = 2.19345 MBit/s
HD Stream: 9000000 bit/s = 8.58307 MBit/sott adjanak legalább még egyet?
Vagy valahol fixen le van írva hogy mindegy, hogy mennyit bír a VDSL2, van e bonding vagy sem 1 HD Stream, akkor is ha 3 HD-s STB van rá kapcsolva előfizetésenként?
-
Spirit
őstag
Azt meg tudná mondani valaki, hogy mi szükség a Huawei HG8245 cseréjére 120mbitről gigabitre átálláshoz? Telefonos munkatárs szerint 150mbit-et tud, így cserélni kell egy "majdnem ugyanolyanra, kinézetre ua. lesz". Feltételezem, hogy valamilyen módosító jel lesz még a neve mellett.
Próbáltam utánanézni, de csak arról találtam infót, hogy a LAN portok tekintetében van FE és GE, nálam gigabites portok vannak. A bejövő oldalról nem találtam semmit.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
icecave #74859 üzenetére
1. van rá lehetőség, 990ft a díja, az új tulaj első számlában fizeti meg.
2. Elviheted magaddal, 1990 az áthelyezés díja.
3. Ezt a 1412n kell megkérdezni, hogy kivitelezhető-e, hogy az új címen szüneteltesd.
4. A 2 éves hűség miatt kapott hűségkedvezményeket kell visszafizetned. Tehát ha havi 2000 forint a hűségkedvezmény és 6 hónap telt el a 2 év vállalása óta, akkor 6*2000 ft.Esetleg írhatsz kérelmet is, hogy költözés miatt engedjék el a kötbért.
-
Adama123
aktív tag
Natgeo csatornák HD verziói kikerülnek a kínálatból.
-
Sziasztok!
Jelenleg albérletben lakom Budapesten, de eljön az idő, hogy vidékre költözöm. A saját nevemen van egy telefon-tv-internet előfizetés már 6 éve, részletre nem vásároltam rá semmit, csak mindig hűséget hosszabbítok, mikor lejár.
Mi van akkor, ha még nem jár le a hűség, de elköltözöm?1. Az új albérlő átveszi tőlem a saját nevére a szolgáltatást.
2. Ha vidékre költözöm, akkor oda elvihetem, de sajnos lehet, hogy mire ott a vásárolt házban be tudom köttetni, eltelik 3-4 hónap.
3. Szüneteltetni gondolom nem tudom addig, amíg az előbb említett új helyen beaktiválják, hisz akkor az új albérlő ide nem kérhet magának új szolgáltatást (legalábbis így gondolom).
4. Ha egyszerűen lemondom őket, az mennyibe kerül? -
-
rene85
aktív tag
Helló,
A T milyen modemet ad mostanában? Az enyém egy cisco EPC3925, de állati harmatos a wifi jele és azt állandóan el is dobálja. Egy ezer éves tp-link routert előbányásztam és lan-on keresztül rádugtam, de mintha azt se szeretné. Bármi ötlet? Mások is panaszkodtak ugyanerre a hibára a környéken, ahol lakom (wifi rossz a modemen). Szerelőt még nem hívnék, mert a hiba rettentő nehezen reprodukálható, de naponta többször van ilyen, ami itthoni munkavégzésnél egy wifin folytatott skype hívás közben elég ciki.
Köszi!
-
nutfile
aktív tag
válasz
nutfile #74836 üzenetére
azért elég faramuci, hogy Linksys által adott wifiről vagyok neten, de ha beírom a böngészőbe a linksyssmartwifi.com -ot, és belépek a linksys fiókomba, akkor kiírja, hogy nem látja a routert, valszeg nincs neten...
mennyivel egyszerűbb lenne az élet ha Sagem lehetne bridge-ben...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
poli27 #74852 üzenetére
Padláson keresztül szerintem plafonon fog átmenni. Igényességből fel szoktuk csatornázni a falra és rakni alá egy-egy ilyet. Nekem aztán mindegy, én csak tanácsot adtam.
flash-
ONT/router -> rövid kábel -> fali aljzat -> 50 méter kábel padlás -> fali aljzat -> rövid kábel gép.A fali aljzatba betűzni kell az 50 méter kábel végeit aztán abba dugni az összekötőkábeleket. Igényesség szempontjából jobb, de kötheted direktbe is, csatornázás nélkül, ez már csak ízlés kérdése. Ilyen belülről egy aljzat.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest