- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #33398 üzenetére
Nincs annyi alapanyagom vagy az mmwo veszem ki vagy a 2 es splitert. Lehetne azt is hogy a modem és telekom hálózata közt csak egy f toldó lenne mondjuk akkor át kell rakni a modemet más hova
-
wmati
addikt
válasz
Tigerclaw #33395 üzenetére
Sajnos nincs, okés csak itt az a gond hogy egy magasabb prioritású szolgáltatással van gond alacsonyabb prioritású internettel pedig nem tapasztaltam hibát. Én arra tippelek hogy melege van a modemnek, ezek képesek saját magukat megfőzni. Természetesen Telekom nap tapasztalat hibát.
(#33396) kabelmania27 Totózunk
Ám legyen annyit tudok alakítani hálózaton hogy kikötök egy analóg vételi pontot és egy mmwo-ot aztán meg látjuk mi lesz holnap.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lehet hűtési probléma is, vagy csak közvetett kapcsolat van a két dolog között. Meleg ugye nappal van bizonyos órákban, hűvösebb meg este, éjjel. Lehet hogy a nappali órákban nagyobb a terhelés a hálózaton. Nincs esetleg másik beltéri a házban, amivel össze lehetne nézni, hogy az is kockásodik-e ugyanakkor?
-
wmati
addikt
válasz
poli27 #33393 üzenetére
Ez most az esti jelszint hidegben amikor minden rendben van
Channel 1: -0.6 dBmV 40.4 dB
Channel 2: -0.5 dBmV 40.4 dB
Channel 3: -1.2 dBmV 40.0 dB
Channel 4: -1.5 dBmV 39.9 dB
Channel 5: -4.5 dBmV 40.4 dB
Channel 6: -4.1 dBmV 40.7 dB
Channel 7: -4.6 dBmV 40.4 dB
Channel 8: -4.2 dBmV 40.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.7 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVMelegben úgy változik hogy jelszintek lemnnek 38-39 db-re Ds power éevel első négy csatornán átlag -4 dBmV 5-8 ig pedig -7 dBmV Us Power level 47.7. Ezért nem jelszintekre gondolok valami más hibára, vagy ettől függetlenül lehet hogy a jelszint a gond ?
-
wmati
addikt
Mi okozhatja hogy a melegben elkezd kockásodni az iptv ? amint lehűl a levegő minden rendben lesz
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Lehiñito #33386 üzenetére
Igen scarton minden tökéletesen müködik. Igen ki be kapcsoltam érdekes h kép nincs de ha átállitom a képarányt 4:3 a setapon akkor a tv ez megjelenik kisebb lesz a kép.(Villog váltakozva fekete kép és a hangyák háboruja között) tehát valamilyen szinten érzékeli.
Felhivjam az ügyfélszolgalatot?
-
Lehiñito
senior tag
válasz
Zsolt!! #33384 üzenetére
És ha csak scart kábellel kötöd össze, úgy van kép rendesen?
Nem hallottam még ilyen nehézségekről, megmondom őszintén.
A tv-t kikapcsolt állapotba dugta össze a hdmi kábellel?
Mert az is hazavághatja a tv-d hdmi csatlakozófelületét, ha bekapcsolt állapotban dugdosod a kábeleket. -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Lehiñito #33383 üzenetére
Próbáltam úgy h áramtalanítottam a setapot összekötöttem a tv-vel majd minden bekapcsoltam a tv kijelzett 720 p felbontást de nem volt kép csak fekette képernyő és hangyák háborúja ment felváltva.
Próbáltam úgy h egyszerre volt scart meg hdmi kábellel összekötve azért ugy mert különben nem látom a beállitásokat. Állitottam 720 és 1080 ra is semmi változás úgy h utána kihúztam a scartot és ki-be kapcsoltam szóval nem tudom mivel próbálkozzak még.Remélem érthető voltam.Ui: ha scart meg hdmi egyszerre volt bekötve akkor villogott egy felírat h hdmi kábel ellen őrzése nem sikerült v vmi ilyesmi.:/
-
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Iptv-m van és szeretném hdmi-vel összekötni a set-topot és a Samsung tévémet. Láttam rengetegen küzdenek a problémával de a fórumon leirtak nem segítettek bár eléggé sokféle verzió volt és eltértek egymástól.Valaki tud segiteni összefoglalná h mit is csináljak?
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem a kapcsolatprogrammal kapcsolatban.
Ha valaki segítene felvilágosítani, azt megköszönném.A lényeg:
Kapcsoltat pont egyenleg:1151 ebből a hónap végén lejár 72 pont
Utolsó havi pontszám: 44
Utolsó hat hónap egyenlege: 264 pont
Köv. szinthez szükséges pontok: 478
jelenlegi szint. AranyA kérdésem az az lenne, hogy mikor leszek Platina (ha ilyen kondícióim maradnak továbbra is) és hogy miért jár le most hó végén a 72 pont?
Minden hónapban lejár valamennyi, mert eddig nem figyeltem?
Mit tudnék kezdeni, hogy ne vesszenek el ezek a pontos a semmibe, mire tudnám felhasználni? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Mostanában a T-Home -tól rendelt szolgáltatásaim elég rendesen akadtak, olyan is volt, hogy napokig nem volt internet.
Évekkel ezelőtt is előfordult ilyen eset náluk.
Akkor tettem is bejelentést valamilyen felügyeleti szervükhöz egy formanyomtatványon keresztül.
Természetesen igazat adtak nekem, és ez a szerv kötelezte őket a bizonyos számú havidíjam elengedésére.
A kérdésem: mivel elég régen tettem ilyen bejelentést és elég sok dolog változott (többek között ennek ezt a felügyeleti szervet sem találom) hol tudnék bejelentést tenni a T-Home -ról egy adott szervhez ami kötelezheti őket a szolgáltatás kimaradás miatti esetleges havidíj elengedésére?Előre is köszi,
Peti -
wmati
addikt
válasz
arsenlupin #33373 üzenetére
Pasz nem tudom, csak kedvencek lista létre hozását találtam.
-
dchard
veterán
válasz
Garold #33363 üzenetére
Több mint 3 év tesztüzem után komolyan gondolják, hogy inkább natolnak az IPv6 bevezetése helyett? Azt lehet tudni, hogy mégis mi ennek az oka?
"nem teljes értékű internet szolgáltatás" - de igen!
Sajnos nem. Az, hogy a mari néni csak annyit lát az internetből, hogy a böngésző működik, az nem teljes értékű internet szolgáltatás. A publikus IP címhez ugyanis megkapod a teljes hozzá tartozó portkészletet is, ami a NAT-nál nincs. Hogyan oldják meg a portforwardot igénylő szolgáltatások működését? stb. Szóval nem, nagyon nem teljes értékű. Az meg elég vicces, hogy aki észreveszi az majd reklamáljon és megoldják valahogy, a többi meg így járt.
"Ha minden jól megy úgy lesz megoldva, hogy akinek kell a publikus ip cím annak megoldják hogy az legyen."
Azt ajánlom is, hogy megoldják. Inkább azon dolgozhatnának, hogy végre DOCSIS-on is legyen IPv6, ha már minden hálózati elem támogatja (ugye ED3-ban mandatory IPv6 support van)...
Inkább nem értékelem a fejlődésnek ezt az irányát...
Dchard
-
Parson
addikt
sziasztok,
T-home-nál az IPTV szolgáltatáskörben milyen fajta (tipusú) Set-Top-Box -ot adnak most HD adáshoz?
Köszi előre is. -
wmati
addikt
válasz
arsenlupin #33367 üzenetére
Megnézed milyen fajta beltéri egységet kaptál, beírod a típusát a keresőbe és ott lesz a használati utasításban
-
polonic
félisten
Mennyi idő, amíg jóváíródik a csoportos megbízás teljesülése?
-
wmati
addikt
válasz
arsenlupin #33364 üzenetére
Nem lesz baj a toldókkal ha nem méterenként 4 et használtak fel. Szerintem a sorrendet nem tudod változatni csak a csatornát arrébb rakni és megmarad a száma.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
arsenlupin #33251 üzenetére
Bekötötték a sat tv-t, első blikkre úgy tűnik minden ok. A régi kábeljeimet használták egy-egy toldóval, gondolom ez nem valami jó megoldás!?
A csatornák sorrendjét lehet változtatni sat tv-nél? -
Garold
senior tag
válasz
dchard #33360 üzenetére
"Szerintem is kamu, előbb lesz IPv6 mint hogy elkezdjenek NAT-olni..." - sajnos rosszul gondolod.
Jelenegi állás szerint előbb lesz NAT-olás mint ipv6. Mint írta egy előttem szóló már teszt üzemmódban van a dolog. Ha minden jól megy úgy lesz megoldva, hogy akinek kell a publikus ip cím annak megoldják hogy az legyen.
"nem teljes értékű internet szolgáltatás" - de igen! A szolgáltatónak intenet szolgáltatást kell biztosítani, arra vonatkozóan nincs kötelezettsége hogy publikus legyen az ügyfél IP címe.
-
dchard
veterán
válasz
longwild #33342 üzenetére
Ez egyszerűen nevetséges. Már csak azért is, mert a NAT-olás ilyen méretben brutális számítási kapacitást igényelne, arról nem beszélve, hogy az nem teljes értékű internet szolgáltatás, ahol nem kap az ügyfél legalább egy külső, publikus címet. A portátirányítással kapcsolatos összes problémát már nem is említem...
Szerintem is kamu, előbb lesz IPv6 mint hogy elkezdjenek NAT-olni...
korcsi:
az IPv6 lényege pont az, hogy ne kelljen natolni, ezzel elképesztő routing kapacitást lehet felszabadítani, vagy a meglévő hardverrel lényegesen nagyobb forgalmat lehet kezelni. A címek relatív állandóságával és az ebből következő egyszerűsödő csoportos címzésekkel pedig sok helyen ahol eddig routoltunk, most elég kapcsolni, ami sokkal gyorsabb. A maghálózatokban használt MPLS ugyanezt a filozófiát valósítja meg de teljesen más módon (saját címkékkel).
Dchard
-
poli27
veterán
válasz
norbi0604 #33355 üzenetére
De csak akkor mindenhol ugyanazt a csatornákat nézed.Rf modulátorral
rákevered koaxra és azt bedugod a tv-be ennyi! -
válasz
norbi0604 #33352 üzenetére
Szia!
Persze. Ahogy a T-home oldalán is olvasható:
"Több tévékészülék használata esetén annyi Sat TV vevőegységre (Set Top Boxra) és dekódoló kártyára van szükség, ahány tévékészüléken szeretné nézni a T-Home Sat TV-t.
Egy előfizetéshez legfeljebb 3 darab Set Top Box bérelhető, külön-külön távirányítóval és dekódoló kártyával. (A kártyákat a beltéri egységek között cserélgetni nem lehet.)
A vevőegységek a szolgáltató tulajdonában maradnak."+1 vevőegység ára 870 Ft havonta. Azaz +2 TV esetén 1740 Ft pluszba a havidíj mellé.
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy thome-os SAT TV-t (családi csomag) meg lehet osztani, hogy ne csak egy TV készüléken lehessen nézni egy időben a csatornákat, hanem mondjuk 2 vagy 3 TV-n?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest