- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zunicum
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kacagomikula #24397 üzenetére
T-nél korábban nem volt, bár már azóta lehet van.
Véleményem szubjektív...
-
kacagomikula
csendes tag
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. TV+net+telefon csomagom van, most fog lejárni a hűség és mivel behúzták az optikát a házba, ezért arra fogok váltani. Csupán arról érdeklődnék, hogy jól tudom-e, hogy a Home Gateway-t huawei HG850-re fogják cserélni, szóval a wi-fihez be kell szereznek egy routert vagy most már tud adni a T ONT-t, amiben van antenna (ügyintéző nagyon ragaszkodott hozzá, hogy létezik ilyen)?
Köszi a választ előre is!
-
dchard
veterán
válasz zunicum #24395 üzenetére
A lényeg hogy szűrőnek lennie kell valahol, abba megy a fővonal, és az abból kijövő egy-egy kábel megy a modembe és a telefonba. Ha nem így van megcsinálva az baj.
Kb. így néz ki egy splitter:
Olyan mint egy elosztó, de nem mezei elosztóról van szó.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
zunicum
tag
válasz dchard #24394 üzenetére
Köszönöm a választ!
A 10 Mbit nekem (és a pénztárcámnak) is elegendő lenne, ha bevezetnek egy ilyen csomagot.
T-home-os szerelő építette fel a hálózatot: a fali aljzatból (annak kikerülésével) 2 kábel jön ki, az egyik megy a telefonba, a másik a modembe. Nem nagyon értek az ilyen melóhoz, így nem nagyon nyúlnék hozzá. Még a végén semmi sem működne. -
dchard
veterán
válasz zunicum #24381 üzenetére
Többieknek mondom: milyen érdekes, hogy 12megát becsül a modem, miközben full powerrel megy a vonal 9-es SNR marginnal. Ismert jelenség, nem kell megijedni, az a 9dB valójában nem annyi
zunicum:
A vonal biztosan elbír egy 10/1-es csomagot, de én csodálkozom azon, hogy 29dB-s csillapítással miért ilyen gyenge a produkció. Láttam már 14-15megával futkározó 30dB-s vonalakat is. Spektrumképre lenne szükségünk, de ha ez nem megy, legalább a lakásban/házban a telefonhálózatot nem ártana átnézni, optimalizálni, mert elég sok múlik ezen. Néhány méter felesleges telefonkábel eltűntetése, vagy UTP-re cserélése, kötések, toldások megszüntetése, szűrő megfelelő helyre való rakása sokat segíthet.
Annyit megtehetnél, hogy a modemet elviszed az átadási pontra (szűrő, elosztó minden elé, semmi ne legyen feldugva csak a modem), és készítesz még egy ilyen képet.
Dchard
-
dchard
veterán
Bezony ki kéne venni, ha van előtte. Mivel az összes szolgáltatásod DOCSIS-on jön (IPTV, IP Telefon, Internet), ezért ha van előtte multimédiaszűrő, vagy elosztó, azt kapd ki.
US irányba ha bekapcsolják a negyedik csatornát, vagy már eleve nem fog menni, vagy szakadozni fog, mert nulla tartalék marad. Ezt mindenképpen meg kellene oldani.
Dchard
-
Helmoras
őstag
Értem, én nem kértem felvevős lehetőséget szal akkor valszeg előbbi lesz. Köszi a választ.
Megtaláltam neten a használati utmutatóját, ha jól látom hdmi van rajta ez jó, viszont ahogy elnézem egy routert be kell szereznem... vagy mégse... a digitális elosztó kifejezés mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
Valaki tudja hogy ehhez az IPTV-hez milyen beltéri egységet adnak? mert jelenleg egy cisco routerem van amin bejön a net és egyben osztja is szét két-három felé+wifis.
Azért kérdezem mert ha jönnek bekötni ezt az IPTV cumót és a beltéri egység nem tudja ezt akkor be kell szereznem egy routert külön.
-
blg
senior tag
Most akartam telefonon meghosszabbítani az IPTV családi csomagra az 1 éves hűségszerződésemet, de megkínáltak egy olyan ajánlattal, aminek nem tudtam ellenállni, és elfogadtam. Remélem tényleg úgy lesz, ahogy mondták:
IPTV Családi+prémium opció+HD (-platina kedv) + 2. beltéri
Kábelnet Extra (25 Mbit)
Telefon, gondolom Alap, de nem akarom használni. Emiatt a meglévő Cisco EPC3825-öt sem cserélik le 3925-re
1 év hűségidő
8830 FtEddig 12e-t fizettem telefon nélkül, és Kábelnet Családi csomaggal.
Bp. III. kerület, nincs másik szolgáltató. A honlapon nem látszik ilyen ajánlat, ha bejelentkezek. Miért éri ez meg nekik...[ Szerkesztve ]
-
zunicum
tag
Sziasztok!
A héten átrakták az adsl-emet adsl2+-ra adslg-ről. Jelenleg alap adsl csomagom (nem szakad, atom biztosan üzemel).
Mellékelem, amit a modemnél látok a vonal jellemzőinél:
A kérdésem a következő lenne:
Elbír ez a vonal 8-10 MBit-et (gondolom azért raktak át, mert november 1-étől változnak az internet csomagok)?Köszönöm a segítséget!
Üdv: zunicum
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Nem a jelszint fog romlani, minimális a csillapítása egy ilyen elemnek. A problma az a toldásokkal, hogy mikroreflexiót okoznak a hálózaton. Amennyire csak lehet, kerülni kell ezeket, tehát jól járt el a szerelő, hogy fölösleges toldásokat nem rakott be.
Eleve úgy alakítjuk ki a hálózatot, hogy ha nem csak a modem van, akkor multimédiaszűrő, és a TV ágat osztom tovább, és ha kell a TV ág és az újabb elosztó elé lehet rakni erősítőt.
Olyan nincs, hogy össze-vissza osztogatom, és csodálkozom, hogy szar a TV is meg szakad a net is. Rengeteg hibát generálnak az önjelölt TV szerelők, akiknek az elosztó, a csillapító, a multimédiaszűrő mind egyformának néz ki, ráadásul a minőségre, csillapításra sem figyelnek. Én simán beleiratnám a szerződésbe, hogy ha megbontja vagy elbarmolja a szakszerűen telepített hálózatot, akkor a szolgáltató felé kártérítést kell fizetnie. Ugyanis a hálótara vitt ingress zajjal nem csak a saját, de mások hozzáférését is tönkreteheti.
Dchard
-
-
őstag
válasz kabelmania27 #24377 üzenetére
szerintem meg se nézte az értékeket, csak rádugta a kábelt és ment
-
őstag
válasz dchard #24368 üzenetére
"ha tudsz még kivenni csillapítót előle, az nem lenne baj."
Friss telepítés, ill. mégsem, mert az oszlopról már be volt húzva korábban egy kültéri kábel, azt használták. Arra raktak egy elosztót, a tv-ág ha jól láttam le van dugózva, és onnan megy egy tri-shield kábel a modembe.
Kellett volna nekem még egy toldás a kábelen egy későbbi elrendezéshez, de azt mondta nem rak, mert csak egy toldás lehet a kábelen...
Sebességgel amúgy nincs gond, szakadás sincs egyelőre
Kabelmania27: asszem telektronik vagy mi, igen.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz kabelmania27 #24372 üzenetére
Helyesbítek: UPC-nél csillapítót tesznek be ahol csak net van vagy túl erős a jel.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Erősítők mezei elektromos hálótaról, nincs szünetmentes előttük. Sokszor láthatóak villanyoszlopon is, ahol nem a földben megy a hálózat.
Ezért van az, hogy ha áramszünet van, akkor a CMTS-ek ugye mennek szünetmentessel, usernél a gép, router, modem is megy szünetmentessel, aztán mégsincs net, mert a kettő között valamelyik erősítő szintén nem kap tápot, így szétesik a kapcsolat.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz poli27 #24359 üzenetére
És azt is megmondták, hogy erre mi szükség van? Előfordul, hogy szintezés miatt kell az MMVO, de egyrészt azt kulturáltabb lenne csillapító taggal megoldani, másrészt inkább jellemző, hogy nem kell további csillapítás, mint az ellenkezője.
Azt nem is írtam, le, hogy a pék meg az asztalos úgy rakták be az MMVO-t, hogy a TV ágat nem dugózták le... Még ha kell is szintezés, ezzel több kárt csinálnak mint hasznot.
Amúgy mi volt a linken? Lemaradtam róla ahogy látom...
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Benoe77 #24367 üzenetére
Hát igen, ha messze vannak a csatornák egymástól, akkor a hálózat frekvenciamenetében lévő különbségeknke ezl lesz a vége: 4-5dB különbség a 4-4 csatorna között. Elég gyengus a jelszinted amúgy. A javított/nem javított hibák számát pedig ne tessék elhinni, BCM chipset csak az első csatornáét mutatja a többit nem, bele sem átlagolja.
MER alapján jónak tűnik, de ha tudsz még kivenni csillapítót előle, az nem lenne baj. Ha nincs TV csak net, és van előtte multimédia szűrő, akkor vedd ki.
Dchard
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz poli27 #24359 üzenetére
Köszönöm a linkelt olvasmányt, sok érdekes dolog van benne.
Szerintem lesznek olyan előfizetők akik nem fognak örülni hogy egy felesleges osztót akarnak hozzájuk beszerelni (esztétika, takarítás) , szerintem lesz aki ki fogja venni.
Olyan szempontból van értelme így, hogy ha van osztó a tévé ágat úgy osztja el ahogy akarja az előfizető.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz .:ZS:. #24361 üzenetére
Ha nincs közvilágítás, és koaxod van, akkor valszeg az erősítő(k) estek ki, ezért nincs se TV se Net. Várni kell a villanyra, vagy az ELMŰ-nek telefonálni, van külön közvilágításos telefonszámuk.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
.:ZS:.
senior tag
Hali!
XXIII. kerület Újtelepen elment a kábeltv+internet, hallott valaki-valamit esetleg? Betelefonáltam, azt mondták nincs központi probléma Mondjuk a közvilágítás is elment
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Benoe77 #24352 üzenetére
Hogyne.
192.168.100.1 a modem címe, webes felületről ki lehet nyernia jelszinteket, SNR-t, MER-t stb. Jelszót sem kér, a lényeg, hogy regisztráljon a modem, mert csak utána látszik. Router mögül is lehet nézegetni.
Dchard
-
poli27
veterán
válasz dchard #24331 üzenetére
Fogalmuk nem volt, hogy:
1. Ha csak kábelnet van, nem kell multimédia szűrő (nem volt szükség szintezésre).
Csak halkan megsúgom,kötelező berakni akkor is ha nincs csak net! Ez felsőbb utasítás, minden esetben kell mmvo. (T-nél dolgozok úgyhogy tudom mik a szabályok) Legalább is a mi területünkön Pesten így van.[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
válasz Gubek-Einste #24357 üzenetére
Bár most szerződtem ujra ilyen iptv net + telefon 7kért kiváncsi vagyok hoz e valami változást majd, mondjuk eddig 12k volt a havi számla... szal egy fokkal jobb azért
-
titán
-
Helmoras
őstag
T-s netem van lassan több mint 1 éve, sajnos napi szinten tapasztalok netszakadást, többed magammal az ország több részén, nem vészes 3-5 másodperc, de a játékok amelyekkel interneten játszom igencsak rosszul reagálják ezt le... mint általában a netes gamek
Más is tapasztal ilyesmit? Lehet tenni ellene bármit is? a support elhajtott amikor felhívtam őket :S
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
dchard
veterán
válasz hackeeeee #24336 üzenetére
Nedvesedek
Amúgy most jött meg Angliából a bagóért beszerzett VDSL2 modemem ami hogy-hogynem BCM platform.
400Mhz, 32MB ram, 8MB rom, nyílt fw, nyílt konzol, 2 eth hogy könnyebb legyen fejleszteni
Van hozzá forrásom is, és úgy tűnik az összes VDSL2 profilt támogatja a cucc.Hát ez egy álom az előző 6338-hoz képest. Ennyi memóriám még sosem volt
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz joecontra #24333 üzenetére
Hát nem kicsi.
Itt is volt, h városon belül, bizonyos városrészek lényegében szinte folyamatosan leálltak. Aztán közel fél év után sikerült kijavítani, megoldani a problémát, pedig, meg volt a hiba forrása. És ez csak 1 terület, és még mennyi ilyen lehet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dchard #24331 üzenetére
Az igaz, hogy egy komplett optikás szett többe kerül, mint egy ktv műszerezés, dehát ugye a ktv-s műszer sem olcsó mulatság. Sajnos többször fordul elő olyan, hogy azért nem tud a szerelő mit tenni a hálózattal, mert nincs nála műszer, és nem tud rámérni, hogy mi lehet a gond.
Valahol elég a modem, de sokszor van olyan, hogy kell a műszer is hozzá, hogy kiderüljön, hogy esetlegesen hol is van a hiba. A HGW-kkel már jobban látja a szerelő is, mint az elődöknél, ez tény.
Naigen, ez sajnos szomorú, hogy olyanokat küldenek ki bekapcsolni, vagy hibát elhárítani akiknek fogalmuk sincs a mikéntről. (Tisztelet a kivételeknek, természetesen, mert vannak.)
Mondjuk bizonyos cégeknél bizonyítani is kell, referenciákkal kell rendelkezni, hogy ezeket az optikás műszereket megkaphasd. Optikánál még a szál előkészítésről nem is beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
dchard
veterán
válasz hackeeeee #24330 üzenetére
"Az, hogy kell a szálhegesztő, OTDR, esetlegesen gyorskötő, stb az optikához, az egy dolog."
Az, hogy a koax-os szerelő felműszerezése meg 10-ed ennyibe kerül, egy másik. Arról nem beszélve, hogy optika javításához kicsit komolyabb képzésre és szakemberekre lenne szükség, mint arra a pékre és asztalosra (nem vicc, ők mondták) akik nálunk a kábelmodemet kötötték. Fogalmuk nem volt, hogy:
1. Ha csak kábelnet van, nem kell multimédia szűrő (nem volt szükség szintezésre).
2. Nem értették, hogy miért nem regisztrál a modem a hálózatra, nekem kellett megmondani, hogy nem regelték a MAC-et...
3. Nem tudtak tisztességesen krimpelni se, azt az összesen két kötést, amit legyártottak, gyrosan megjavítottam miután elmentek.Na ezeknek a kezébe kéne OTDR-t meg szálhegesztőt adni. 20 Forintomat nem bíznám rájuk, nemhogy egy 10.000 dolláros műszert meg szerszámokat...
A modem arra igenis jó, hogy a durva hibákat ki lehessen szűrni, vagy hogy lássa: kell-e szintezni vagy nem. Ez különösen az US bondingnál nagyon fontos, hogy ne legyen fölösleges csillapítás felfelé, mert az eredeti 58dBmv helyett 4 csatornával már csak 49dBmv a max adásszint, és az sem igazán jó, ha nem marad margin.
"összefoglalva, szakembereket kell/kellene alkalmazni, és nem pl. villanyszerelőket."
vagy pékeket és asztalosokat Amúgy egyetértek, de ilyen nem lesz, mert olcsó munkaerő kell, kevés műszerésszel, mérnökkel, mert nekik fizetni is kéne. Én már csak tudom...
Dchard
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dchard #24321 üzenetére
Mert egy ktv-s műszer mennyibe is kerül?
Az, hogy kell a szálhegesztő, OTDR, esetlegesen gyorskötő, stb az optikához, az egy dolog. Coax-nál oké, a kábel csatizásához nem kell műszer, viszont, hogy egy efinél megnézd a jelszintet, ahhoz kell egy ktv-s műszer, aztán ha az efinél, esetlegesen rossz a jelszint, akkor még pakolhatsz be házerősítőt, ami igaz, már az efi költségére megy, nem a szolgáltatóéra. Mert az, h a modemek írják a jelszintet, az egy esetleges hiba behatárolásához semmit nem ér.
A felmérés, behatároláshoz csak olyan embert kell kiküldeni, megfelelő műszerrel, aki azokat használva tudja a dolgát. Coax-nál ugyan ez van. Röviden összefoglalva, szakembereket kell/kellene alkalmazni, és nem pl. villanyszerelőket.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
dchard
veterán
Nem lehet megtartani. Úgy lehetséges, hogy a modemek burst esetén rövid ideig forgalmazhatnak gyorsabban, mint az előfizetett sebesség. Például böngészésnél, ahol 1-2 sec a betöltési idő, jól jön, főleg a lassabb csomagoknál. Javítja az ügyfélélményt.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz pakriksz #24326 üzenetére
Sajnos a koaxnál jóval sérülékenyebb a felszóllókban, és az előfizetőknél bekötésre használt üvegszál. Arról nem beszélve, hogy ha sérülés van, a koaxot olcsó műszerekkel és szerszámokkal lehet javítani, az üveget meg nem. Az üvegszálnál is van kismillió hibalehetőség. Például elég a usernek a kábelt picit jobban meghajlítani, és a törési mutatók máris elmásztak a fenébe, megnő a csillapítás stb. Ráadásul ezt a hibát behatárolni is elég nehéz.
Az a 85MHz igazából 111MHz a szabvány szerint, csak hát most 56-60MHz-en vágnak a diplex filterek. Arról nem beszélve, hogy a 85-110megában ott vannak a FM rádiók koaxon is. A DOCSIS frekvencia osztásos hálózat, tehát valahol meg kell mondanom, hogy ettől eddig uplink, utána meg downlink, és mivel ez eredetileg műsorszóró hálózat volt (nem is volt vissza irány eredetileg), ezért nyilván sok DS kevés US csatornára van kitalálva a rendszer. Arról nem beszélve, hogy a cél az olcsó felhasználói berendezés, namost olyan tunert gyártani, ami nem csak venni, de adni is képes mondjuk 8 csatornán 60-80MHz-es sáv átfogásával igen drágítja a dolgokat. Ne feledd, hogy ami ezt a CMTS oldalán előállítja, több ezer dollárba kerül (már csak a linecard). Szóval jól át van ez gondolva hidd el.
T-kábel a nem ED3 usereknél a régi profilokat használja, nincs jelentőssége, mert külön frekin mennek ezek a userek. Én ugyan már rég konszolidáltam volna ezt a helyzetet, dehát nem én döntök
Azt gondolom, hogy nem állunk olyan rosszul:
Az RF részt mostanában kell fejleszteni, aminek több eredménye is lesz:
1. Erősítők és diplex filterek cseréje, így 1GHz-ig használható a plant, és gyorsan fel tudnak menni 85MHz-ig US-ben is. Ez több DS és US csatornát jelent.
2. E-QAM-ok kihelyezése: én ezt akkor tenném meg, ha phase2-es modelleket tudok szerezni, amiben már az US is integrált.
3. FP analóg lézerek cseréje DFB-re, vagy még inkább ahol lehet E-QAM + digitális lézerre (CWDM).
4. Eddig nem használt alsó frekik kihasználása US irányban (0-30MHz). Ezt eddig a magas ingress zaj miatt nem használták, de a robosztusabb FEC-cel, és az S-CDMA technikával kihasználható ez a rész is. Így 3-szoros kapacitást lehetne elérni:
4db S-CDMA 6,4MHz-es csatorna a 0-25-ös sávban, és 2x4db A-TDMA csatorna a 25-85MHz-es sávban. Ez közel 400mega US kapacitás lenne szakaszonként, a mostani 60-80mega helyett.
Dchard
-
Elims
veterán
Azt esetleg tudja vki,hogy egy film letöltésénél az utorrentben miért tud "ugrást" produkálni a sebesség?
Töltök le egy filmet,a letöltési sebesség lekorlátozva 400-ra,majd ha korlátlanra teszem hirtelen felugrik 7-800-ra. Ez hogyan lehet?
Esetleg meg is lehetne tartani vhogy azt a sebességet? -
pakriksz
őstag
"Honnan veszed ezt? Az ugyan igaz, hogy nincsenek aktív elemek, viszont vannak passzív elemek, és sérülékeny üvegszálak,"
amitől az üvegszál megsérül, attól a koax is és a csavart érpár is.
Viszont üvegen nincs zaj, mert fénnyel működik. A többin meg van. csavart érpáron áthallás, koaxon meg minden EM sugárzás, plusz a rázajongó tv-k és a házanként sokfelé osztottság (optika meg megy közvetlenül a modembe), stb.Egyébként miért max 85mhz az uplink kábelen? Ez valami hülye szabály, vagy erre vannak beállítva az eszközök (az is egy hülyeség valamilyen szinten hogy ennyire nem gondolnak a jövőre)?
Egyébként nekem ED2-es modemem van, még soha sem tapasztalt ED2-es configot, csak 1.1-et... pedig van már ED3-is méghozzá akár 80/5-is itt. szóval úgy 10 mbit uplink tutira el van pazarolva.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #24324 üzenetére
Thomson modem nagyon érzékeny a jelszintre, akinél megszakadt a net általába 0alatt van a jelszint. webstar modem elment -9,5ös szintnél is.
" És ahogy kábelmánia is mondta: az Invitel kizárólag a saját primer területét fejleszti, és bizony elég sokáig kaptak szarabb és drágább szolgáltatást az Inviteles ügyfelek mint a T-Home-osak." Kapnak és még fognak kapni. Én 8ezerért kapok 6/1et 36analóg adást telefont, ismerős UPC-nél ezért 25megabitet kap, 70digitális adást rögzítős box-al, telefont.
Invitel fejleszti a koax területeit is, d3-as csomagokat és dtv-t vezet be több településen októbertől, csak még így is a koax terület nagyobb részén ugyanaz a 10/2-es netcsomag van amit még anno a Fibernet vezetett be. Nekem elég a 6/1, de sokaknak a 10/2kevés.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #24322 üzenetére
Látod ezt nem tudom, hogy az egész kerületben ez van-e, de nem az erdőszélén lakom, és itt ennyi van. Vagy legalább is 1 éve ennyi volt és ahogy a modem MDD üzeneteit nézegetem, nem lett több kapacitás, csak megcsinálták az US bondingot 3 csatornával, de ugyanannyi csati van, csak bonding group-ba rakva.
"25Megabitnél már d3-as modemet adnak?"
Miaz hogy. 8/4-es Broadcom chipes D-link DCM-301em van, de ugyanez a modem a CISCO 3912 és 3925 is.
A további típusokról: vannak még Thomson modemek elsősorban a 15/1 és 5/0,5-ös előfizetőknek, ez csak EDC2-t tud. Illetve még mindig elég sok szutyok DOCSIS1.x-es modem van kint, ezeknek megtartottak 1-2 DS csatornát és 1-1 US csatornát. Ezeket kéne gyorsan eltűntetni, mert az EDC2 modemek faszán mennek EDC3 hálón, de a régi DC1.x-es modemek már nem, így fenntartanank nekik némi kis kapacitást. A Telekom régi hálózata mind DOCSIS 1.x volt, na az egy nagy kalap szar volt, arra nem fizettem volna elő. A probléma pont az, hogy bár mostmár a CMTS-ek meg a végberendezések egészen jók, a kettő közötti szakaszra, vagyis az RF plant-re kéne még hangsúlyt fektetni.
Egyébként egész jó anyagokat lehet találni a neten DOCSIS hálózattervezésből (is), ha tudja az ember, hogy hol és mit kell keresni.
Dchard
-
wmati
addikt
válasz kabelmania27 #24322 üzenetére
Jah d3 modemet kapsz a feltöltés miatt d3 modemböl cisco 3825,3925
-
kabelmania27
Topikgazda
Az egész II. kerületben 25Megabit a max?
Köszi a tájékoztatást. Régebben találtam egy listát a t-home oldalon, ahol fel voltak sorolva a települések az oldal alján írták hogy a super és maximum csomagok nem érhetőek el. Egy ideje nem találom ezt a felsorolást
25Megabitnél már d3-as modemet adnak? Milyen típusú modemek vannak a T-nél?[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz hackeeeee #24316 üzenetére
"Ettól függetlenül, optikás hálózattal jóval kevesebb hibalehetőség áll fenn az előfizetők felé, mint egy coax-os hálózaton."
Honnan veszed ezt? Az ugyan igaz, hogy nincsenek aktív elemek, viszont vannak passzív elemek, és sérülékeny üvegszálak, ahol a probléma felméréséhez és behatárolásához több milliós berendezések kellenek, nem beszélve a javításhoz szükséges speciális szerszámokról. Ezeket figyelembe véve nem mondanám azt, hogy egyszerűbb.
"Ettől függetlenül az tény, hogy maga a hálózat kiépítése költségesebb, viszont a fejlesztése egyszerűbb, olcsóbb."
Ez úgy hangzik, mintha "valamivel" drágább lenne az optika a koaxnál. Még egyszer a tisztánlátás kedvéért: 10-100x-os különbség van egy ED3 upgrade és a GPON között.
Igény van a nagyobb sebességre, csak fizetőképes kereslet nincs mindenhol. Például vágyhatok én 120/10-re a munkanélküli segyélből, ha a villanyszámlát sem tudom kifizetni. Egyébként meg a T-s szerelők - már bocsánat, de - sokszor a szakmájukhoz sem értenek, az hogy mit csurgatnak le nekik a középvezetők, hát ha finoman akarok fogalmazni, akkor nem releváns. És ahogy kábelmánia is mondta: az Invitel kizárólag a saját primer területét fejleszti, és bizony elég sokáig kaptak szarabb és drágább szolgáltatást az Inviteles ügyfelek mint a T-Home-osak. Arról nem beszélve, hogy nézzük már meg: az Invitelnek hány ügyfele fér hozzá FTTH-hoz vagy akár csak VDSL2-höz? Lóf@sz esti holdfénnyel...
kabelmania27:
Sok helyen nincs IPTV, és/vagy sok helyen nincs nem csak 80-as de 50-es csomag sem. Pl.: nálunk II. kerületben van IPTV kábelen, de nincs csak 25/5-ös csomag, az viszont legalább megy annyival amennyivel kell, és ez még nem is mucsaröcsöge. Mondjuk a II. kerület hírhedt mostoha gyerek a T-nél már évtizedek óta... Sokáig volt 5megás DSL a max.
Dchard
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kabelmania27 #24318 üzenetére
Tudomásom szerint nincs.
Van jó pár terület elvileg, ahol IPTV sincs.
Véleményem szubjektív...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz hackeeeee #24316 üzenetére
Invitel a primer területein fejleszti az optikát és a vdsl-t, koaxos területen pár városban bevezette a d3-as netcsomagokat és a dtv-t, de még mindig a koaxos terület nagy részén nincs dtv és 10/2net a max. Van még teendő.
T-home koax területén mindenhol van 80Megabites net?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dchard #24296 üzenetére
Ettól függetlenül, optikás hálózattal jóval kevesebb hibalehetőség áll fenn az előfizetők felé, mint egy coax-os hálózaton.
Ettől függetlenül az tény, hogy maga a hálózat kiépítése költségesebb, viszont a fejlesztése egyszerűbb, olcsóbb.
Nah mindegy, egy szó mint 100.. Annak idején itt több t-home-os szerelő is azt említette, hogy fentebbről azt mondták Nekik, hogy pl. itt a déli régióban nem fognak optikára fejleszteni, mert nem éri meg, és nincs rá igény Nem az volt a szöveg, hogy mert több lehetőség rejlik az ED3-ban, mint eddig. Ehhez képest, hol tart az Invitel... Persze hibák itt is vannak, mert nincs olyan, hogy ne lenne.. Csak kiderült az, hogy van igény rá..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
bopeti98
őstag
válasz dchard #24312 üzenetére
Azt tudom hogy a modem sz@r volt. 360R C3 ami hát köztudott hogy kukába való. Aztán az IPTV megrendelésekor egy ZTE ZXV10 W300-t kaptam de azzal is ugyan olyan minősíthetetlen volt a szolgáltatás, csak még pluszba rájött hogy TV-t nézni meg internetezni egyszerre nem lehetett.
-
-
bopeti98
őstag
válasz joecontra #24310 üzenetére
Én simán megrendeltem a 15 Mbites csomagot úgy hogy meg sem vizsgálták a vonalat csak kijött a szerelő berakta a modemet, telefonált egy sort a központnak és elment. Aztán nézem hogy a 15 Megabites csomag kemény 5/0,3 Mbittel jön. Persze keményen hivatkoztak az 1/0,2-es garantált sebességre a 15-ös csomagnál! Majd egy kis hercehurca után átrakták 5 Mbitre a csomagomat.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz dchard #24304 üzenetére
0,5 mega felfelé, 0,9 mega garantált az lefele van. Nálam is ugyan így adja ki. Itt az ADSL vonal 5/0,3 Mbitet bír össz-vissz(tapasztalat) és elég vicces hogy a 15 megás csomagot is megpróbálják eladni még viccesebb garantált sebességgel. De mindegy is, ez nem Invitel topik.
-
dchard
veterán
válasz Benoe77 #24302 üzenetére
Ez a rész érdekes:
"Az ajánlat a Magyar Telekom területen élő, ADSL-szolgáltatót váltó előfizetőknek szól."
15/5-öt csak VDSL/VDSL2 technikával lehet szolgáltatni, márpedig a Magyar Telekomnál a legtöbb DSLAM nem tud ilyet, nem véletlen, hogy a garantált érték 0,9mega felfelé, ugyanis pontosan ekkora sebességet tud a Telekom ADSL2+ hálózata felfelé.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #24301 üzenetére
"Ha olcsóbb lesz az optikai kábel kiváltható lesz az optikai nod és az előfizető közti szakasz."
Most sem az optikai kábel a drága, hanem elsősorban a munkadíj: iszonyat sok munkaóra lenne egy CMTS által kiszolgált területre kihúzni az üveget, arról nem beszélve, hogy sok helyen pl. az alépítmény olyan szar állapotban van, hogy abba kábelt behúzni nem lehet, csak ha újraépítenék. Ezen túl az aktív berendezések is elég drágák, bár a számunka érdekes kategóriában meglepőe szépen halad az ár lefelé, ám a szolgáltatói berendezések még mindig baromi drágák főleg a DWDM-képes berendezések, mivel az optikai hálózat által generált brutális forgalmat feldolgozni képes áramkörök még mindig nagyon újak és drágák. Az elején a DSL modemek is 20-30 ropiba kerültek, ma egy egészen jó modemért sem ad többet a szolgáltató 2-3000 Forintnál. Ma a GPON-képes egyszerű optikai végberendezés ára meghaladja a 80$-t. Ez elég fájdalmas.
Dchard
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #24300 üzenetére
Értem a 24298-ban leírtakat.
Invitelnél a kábelmodemes terület többségén 10/2 a max, ahol kicserélik a fejállomást d3-ra ott 50/5 a max ami a 10Megabithez képest nagy előre lépést jelent.
Ha olcsóbb lesz az optikai kábel kiváltható lesz az optikai nod és az előfizető közti szakasz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest