- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Videó stream letöltése
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Autodesk - Revit
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
enginev3.0 #162583 üzenetére
Én például nem üldözöm adott funkciót, de sajnos nem minden eszköz tudja megfelelően kezelni.
-
kertelek
kezdő
válasz
enginev3.0 #162587 üzenetére
Androidos boxról van szó. Utorrent, bittorrent, flud, bigly, ttorrent appokat próbáltam és mindegyikel ugyanannyi lassú sebesség.
-
kertelek
kezdő
válasz
kabelmania27 #162585 üzenetére
Ezeken már túl vagyok. Négy alkalmazásal is próbáltam de mindegyikel ugyanaz a lassú sz@r... A telekom ászf-ben benne van a lassítás de gondoltam hátha van valami megoldás.
-
kertelek
kezdő
Szép napot! Telekom 2000mbit netem van, ha torrentezek lekorlátozódik 100mbit körül... nincs rá valami megoldás??
Köszi! -
enginev3.0
félisten
Sosem értettem ezt a nagy band steering üldözést
Mondjuk nekem asus mesh rendszerem van, de több mint egy tucat eszközzel, okos eszközökkel is, és sosem volt egyiknek sem gondja hogy ugyanaz a neve a 2.4ghz-nek meg az 5-nekés ki sem állhatnám hogy mindennel külön külön kelljen csatlakozni, szerintem rohadt kényelmes funkció
-
AMD Power
titán
válasz
szaboi6512 #162579 üzenetére
A router "oldalán" irta ki amikor meg akartam változtatni a Hálózat neve (SSID) nevet.
Ez egy újabb HP G10 igy illene tudnia.
Érdekes most reggel kb 20 perce stabil a Wifi. -
AMD Power
titán
válasz
szaboi6512 #162577 üzenetére
Mind a kettőnek egy a neve. Lehetséges ,hogy ez a probléma?
"Biztosan módosítani szeretné a ezt a beállítást? Ezzel letiltja a sávvezérlést." -
-
AMD Power
titán
A laptop kb 10 percenként ledobja a Widit, és utána nem is tud vissza csatlakozni rá. Ez mitől lehet? Minden eszközzel jó itthon...
-
tuto558
aktív tag
válasz
tonyrulez #162565 üzenetére
QoS-t próbáld meg kikapcsolni ASUS-on, nekem anno az segített hogy azon keresztül is elérjem a max sebességet, bár azóta már nem használok külön routert.
Szerk.:
DMZ csak akkor kell, ha a saját routert nem PPPoE-vel csatlakoztatod, hanem pl "Automatic IP" vagy hasonló módban, de ekkor dupla NAT lesz, mert NAT-ol az ONT is és a te routered is. PPPoE csatlakozás esetén már csak az ASUS NAT-ol, így DMZ-nek ilyenkor nincs semmilyen szerepe. -
tonyrulez
őstag
válasz
Gyurka6 #162564 üzenetére
Bekapcsoltam a PPPoE passthrough-t, de routeren nem adtam meg semmi mást, és működött az internet. Most routeren WAN módot PPPoE-re állítottam, user/pass-t átmásoltam a modemből. Internet továbbra is van, de a sebesség ugyanaz.
Olvastam fórumokat hogy kell átállítani, DMZ-t azért ajánlották hogy a modem tűzfal ne zavarjon be. Router tudja a gigabitet, LAN-on megy annyival. -
tonyrulez
őstag
válasz
phrenetiX #162559 üzenetére
Nekem 1 hete kötötték be, Sagemcom F@st 5670-ot adtak.
Ha már itt, kérdés többiektől: bridge mód tudtommal ennél nincs? PPPoE passthrough-t és DMZ-t a saját routerre bekapcsoltam, minden wifi-t ki. Kell ezen kívül valamit még állítani? (cgNAT miatt kell még hívjam őket, bolti szakember azt se tudta miről beszélek).
Másik érdekesség: ASUS RT-AX58U routert használok. AsusWRT felületén a saját speedtest-je 942/805 sebességet hoz. Kábelen (CAT5e) 590/599-et tudok csak elérni. Wifi-n T-modem tudott 998/807-et, ASUS router 583/518-at. Ennyire lenne csak képes a router? Vagy ez is igényel beállítást?
-
adika4444
addikt
válasz
phrenetiX #162559 üzenetére
Hali!
Legnagyobb eséllyel Technicolor-t, kisebb eséllyel Sagemcomot vagy mégkevésbé valószínű egy harmadik márka, ami nem jut eszembe, de már láttam itt említve.
Az első kettővel nem nagyon lehet mellényúlni, valószínű a harmadikkal sem. A Technicolor talán a favorit errefelé, mert jó a hardvere és Wi-Fi-ben is abszolút megfelel a mai elvárásoknak.
-
hematoma1
aktív tag
válasz
szaboi6512 #162557 üzenetére
Köszi. Ez egy tévéhez lehet használni vagy többhöz.Havi vagy éves előfizetés.Köszönöm.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Szerdán jönnek bekötni az 1000/1000 Mbps-es netet, lehet tudni, hogy milyen modemet adnak?
-
szaboi6512
őstag
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok. A TV go szolgáltatást hogy lehet nézni? Nekem csak vonalas telefon előfizetés van a T-től.
-
AnonymusX
őstag
válasz
AMD Power #162552 üzenetére
Másik címre új előfizetőként tudsz szolgáltatás rendelni. Tehát nem kell kiválasztani a meglevő vezetékes szolgáltatásaidat a weboldalon az új szolgáltatás megrendelése során, hanem csak a címet kell megadni.
Amennyiben egyetlen Magenta 1 csomagba akarod összevonni a meglevő vezetékes és mobil szolgáltatásaidat az új előfizetéssel, akkor mindenképpen ügyfélszolgálattal rendeld meg, ahogy vacs javasolta.
-
vigyory71
tag
válasz
tuto558 #162545 üzenetére
Köszönöm, igen. Első körben én is átraktam fix IP címre, inkább csak az bosszantott, hogy korábban nem nyüglődött az IP cím megújítással, legalábbis sosem tűnt fel, hogy baja lenne ilyenkor. Most marad a fix IP címmel, amit a DHCP scope-ból kizárt részből kapott meg. Nem igazán értettem, hogy miért ilyen érzékeny a folyamatra.
-
AMD Power
titán
Olyat tudok csinálni ,hogy én kötném a szerződést ,de egy másik címen lenne bekötve. Apósom lakásában?
-
tuto558
aktív tag
válasz
vigyory71 #162544 üzenetére
Én nem tapasztaltam ezt, de elővigyázatosságból még régebben beállítottam az ONT-on, hogy a DHCP lease time 2 hét legyen. Ezt javaslom neked is. Alapból ha jól emlékszek tán egy nap van megadva "24h", ehelyett kell "2w"-t megadni a 2 héthez. Másik amit tudsz csinálni ugyanebben a menüben, hogy fix IP-t adsz a TV boxodnak.
-
vigyory71
tag
Sziasztok,
Technicolor FGA2235 ONT-t használok. Alapvetően minden rendben van vele, viszont egy ideje minden nap az Android box 18:57-kor feldobja, hogy nincs hálózati kapcsolata, majd néhány másodperc vagy esetleg egy perc múlva megrázza magát és mosolyogva tovább megy, mint ha mi sem történt volna. Gondoltam belenézek az ONT logjába, hogy látható-e valami ebben a 18:57 környéki időpontban. Úgy tűnik a DHCP processz kb ebben az időpontban fut le, látni ebben az időben DHCPDISCOVER és DHCPACK bejegyzéseket, 4db-ot 18:57:40-kor gyors egymás utánban, és szemmel láthatóan megújul az IP címe a boxnak, bár nem értem miért fut le gyors egymás utánban 4x is. Arra gyanakszom, hogy ez a kis zökkenő okoz neki valami fejfájást. Tapasztalt esetleg valaki hasonlót? -
muszi0521
aktív tag
válasz
kabelmania27 #162538 üzenetére
Nektek is !!
-
tuto558
aktív tag
válasz
Virag.h #162534 üzenetére
Nekem régi lakásban volt és jól működött, gyors is volt, nem volt vele probléma. Új lakasban viszont már nem volt szükség rá 1 szinten. Neten találsz róla cikket is a teszteléséről, azt érdemes elolvasni. Valamint akár ki is próbálhatod, 90 napig el lehet állni az okoswifitől mindenféle kötelezettség nélkül, visszakapod amit addig befizettél. 90 nap elég lehet, hogy kiderüljön, hogy elég-e neked, vagy komolyabb mesh rendszerre van szükséged.
-
kabelmania27
Topikgazda
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
-
muszi0521
aktív tag
Miért van az hogy ha újra kütüm a szerződést többe kerül mintha le mondom és megrendelem kis idő múlva ?
-
Virag.h
tag
Sziasztok!
Telekom okos wifi rol valakinek van velemenye? Vagy akkor inkabb mar egy mormalisabb tplink deco mesh csomag?
-
Szpisti
addikt
válasz
Ellia #162513 üzenetére
Én szerencsés vagyok a lakhelyem miatt, kb. 5és fél éve 1000/200-as koaxom van, és jól is működik... Ezeken a területeken vezették be akkor, de lehet, hogy máshol lett azóta, de ahogy utána olvastam itt azért nem bővítették tovább, mert nagyon drágák az alközpontok avagy rendszerek hozzá (nem értek hozzá)...
-
fatal`
titán
válasz
snyper990 #162528 üzenetére
Igen, tudom, de most már ezt dobálja az utolsó 1-2 update óta, én sem értettem.
SafetyNetet néz, mert egyébként a magisk rejtve van és a többi appal működik is, amelyik nem figyeli ezt. Hamarosan updatelni fogok, aztán majd kiderül megy-e, bár annyira nem érdekel a T appja, befizetem a számlát weben.
-
sellerBP
tag
válasz
kabelmania27 #162530 üzenetére
Sima telekom TV M csomagom van. 1db android box-al
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
sellerBP #162529 üzenetére
A feltöltési értékek magasak, 50 alatt kellene lenni, ha nem nézel kódolatlan dvb-c csatornákat és van bekötve a koax kábelem mmwo vagy másfajta osztó vedd ki, hogy alacsonyabbak legyenek a feltöltési értékek, letöltési értékek osztó nélkül is az elfogadható tartományban lesznek.
-
sellerBP
tag
válasz
kabelmania27 #162527 üzenetére
Downstream az -1.3 és 1,3 között többféle csatorna van de ez normális tartomány ahogy néztem.
Upstream kicsit magas itt is többféle csatorna van: 50.8 és 52.3 között, de ez régen is ennyi volt, mert figyeltem. -
snyper990
őstag
válasz
fatal` #162520 üzenetére
Azért érdekes, hogy amíg custom ROM volt a telefonomon, a banki alkalmazásoknak nem volt vele különösebb problémája (max néha feldobtak 1-1 értesítést, amiben felhívták a figyelmet a custom ROM veszélyeire, de attól még hibátlanul funkcionáltak), csak a telekomosnak... De akkor sem azt a hibaüzenetet dobta, amit most oba fórumtársnak, hanem hogy rootolt az eszköz, és azért nem indul el az app
@oba: Próbának Magisk+safetynet-fix modul?
-
sellerBP
tag
válasz
szaboi6512 #162525 üzenetére
Nálam is érdekes volt koax szitu. 1000/25 volt, majd felvitték 1000/54-re kb 2 hétig elég stabil is volt,de most visszaesett 1000/32-34. Csak tudnám miért...
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
fatal` #162520 üzenetére
Ezt részben megcáfolom. Ismerősömnek egy Xiaomi Mi 10 Lite gyári rendszerrel és sehogy sem akart működni az app, ugyan az a hibajelenség, amit mutatott képet.
A sajátom Xiaomi Mi 9T - Arrow OS-al (nyitott bootloader) simán működik.
Úgy hogy lutri, hogy kinél, hogy működik az alkalmazás. (na de ez itt off) -
AMD Power
titán
Sok tapasztalatunk mèg nincsen , de egyelőre úgy néz ki, hogy ez az új t szolgáltatás és újabb router megoldotta a problémánkat.
-
vmarci21
tag
válasz
Ellia #162513 üzenetére
Viszont az csak papíron egyésgesen 1000/25, a gyakorlatban van 1000/40, 1000/50, 1000/55 és 1000/60 is, attól függ, hol vagy. Meg hogy mikor, itt 2 éve még csak 1000/25 volt, aztán duplázták a feltöltést 40-re, majd még emelték 50-re, most meg már 55-re van valószínűleg a tényleges limit állítva, utóbbi néhány hétben Speedtest és Fast.com is szépen kimér 55-ös feltöltést, mikor a csomag maximuma elméletileg csak 25, és tavaly év végén még csak 50 volt a maximum.
-
Ellia
addikt
válasz
kabelmania27 #162507 üzenetére
Es a tobbiek!
Koszonom a valaszokat, ez azert eleg szomoru, valahol a feltoltesnek ugyanolyan fontosnak kene lennie, mint a letoltesnek... Akkor marad ez meg egy jo darabig.
-
Pityu.
nagyúr
Másnak nincsen gondja a telekom emaillel?Nekem ma délután óta furán viselkedik volt,hogy levél elküldésnél kiírt valamit és olyan volt mintha nem küldte volna el a levelet de elméletileg elment meg van mikor nem töltődik le bejövő levél.
-
hrabanc
tag
Egy jó ideje a Telekom TV GO app-pal csak nagyon hitvány minőségben tudok műsorokat nézni a táblagépemen. Nem is lenne ezzel semmi gond, de korábban tűéles volt a kép ugyanezen a tableten. Közben nálam semmi nem változott. A wifi is tökéletes. Mi lehet a gond? Nagyon változtatni sem tudok a beállításokon, mert nincs min.
-
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Van valami oka annak, hogy a telekom évek óta nem bővíti a szolgáltatását 1000/25-ről 1000/1000-re? Kérdésre mindig a "hamarosan" a válasz...
Ezzel a feltöltéssel egy plexet nem lehet normálisan futtatni :/
-
oba
addikt
válasz
snyper990 #162502 üzenetére
Remélem emiatt nem kell rootolnom, hogy el tudjam rejteni előle a jelenleg nem létező rootot :) Itt valaki épp írja előttem, hogy iPhone16-on is ez a hiba van neki, ott gondolom nem safetynet gond okozza. Reménykedem, hogy nálam sem, és megjavul. Ugyanezen a telefonon böngészőből gond nélkül be tudok jelentkezni, szóval ezért is tartom valószínűnek hogy nem safetynet gondja van.
fatal: nálam is angolul írja ki amúgy
-
-
AMD Power
titán
Ma hivtak a t-től. Ha most jönnek van otthon valaki?
Így volt,hogy szombaton kötik be!
Kb 10 perc alatt megvolt minden. Most este majd megismerkedem vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest