- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
- PHP programozás
- Bitcoin topic
- Synology routerek
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
Topikgazda
-
MDanny
senior tag
Felhívtak a napokban az Android box hangpattogása miatt, kimondottan a TV-re kérdeztek rá.
Becsületes bemutatkozás, általános eszmecsere után:
T: Csak nem LG?
én: De, egy 5 éves nem smart LG.
T: Azzal lesz a probléma, valószínűleg meghibásodott a HDMI bemenetért felelős IC.
én: Értem, egy boxra érkezett SW frissítés elrontotta a HDMI bemenetért felelős IC-t a készülékemben? (Tudom, ez csúnya volt, bocsánat...)
T: Nem, nem úgy értettem. Ez egy meglévő probléma kellett, hogy legyen, csak korábban biztos nem vette észre.
én: A visszajátszott tartalmaknál, egyéb stream applikációknál nem tapasztalom a hibát, ott másik IC a felelős?
T: Ennyire nem értek hozzá, nekem ezt mondták, hogy ebbe az irányba kell elindulni és egyébként kivétel nélkül LG televízióknál fordul elő. Próbálja meg alaphelyzetbe állítani a TV-t, jelentkezzen ki a Google fiókjából, az is lehet összeakad, ha a boxon is be van jelentkezve.
én: Nincs ilyen funkciója a TV-nek.
T: Értem, köszönöm, többet sajnos nem tudok segíteni. Tovább nyomozunk, nem világos a probléma mibenléte.Becsületes elköszönés, előtte felajánlva a helyszíni kiszállást, esetleges IPTV-re váltásról is szó lehet. Egyelőre nem szeretnék váltani.
Ma reggel egy másik technikus felhívott és elkérte a TV pontos típusát.
Holnap ki fogom próbálni egy Samsung TV-vel.
-
patrikcoc
senior tag
Már megint behalt a TV GO, 500/502-es szerverhiba. Úgy néz ki minden hétvégén eljátsszák.
-
bb.bocs
őstag
-
Szpisti
addikt
válasz
bb.bocs #142191 üzenetére
Azért szerintem egy rövidebb kábellel ki lehetne próbálni (mondjuk azzal amit a telefonhoz általában adnak) a modem mellett állva, hogy azzal van-e alapzaj, nem gondolnám, hogy a telefon a 15méterrel távolabbi helyéhez van szögelve...
Mondjuk én megoldottam ezt a kábelezés dolgot azzal, hogy vezeték nélküli telefont vettem erre a célra, annyi, hogy a bázisállomása avagy töltője a modem mellett van... (De ritkán kell... és mivel két készülékes, adtak hozzá egy töltőállomást pluszban)
-
bb.bocs
őstag
válasz
snyper990 #142190 üzenetére
készüléket visszavittem. (volna,ha a média markt visszavené -_-' )netkábellel együtt megy végig a fél lakáson... gyanús a kábel
nem is mai darab. az érekes ez hogy csak az egyik készülékkel jött ki nagyon az alapzaj. Azt nem tudom van e valami + a koaxon,de azt hiszem nincsen, ilyen csillapító bigyula vagy mi az amiket szoktak néha rápakolni
-
bb.bocs
őstag
Recsegéses sztori vol2:
előzmény. egy bizonyos személlyel való vezetékes telefonálás alatt, recseg a vonal, kimaradnak szavak. bedobtam ide a modem adatokat, rendben találtátok. (sok cucc megy a routeren keresztül) megnéztem a koax kábelt, nincsen kicsúszva, nem mocorog.
Sagemcom F@st 3890V3..... újra lett indítva. Mai nap folyamán vásároltam egy másik vezetékes telefont, és döbbenten tapasztaltam hogy baromi nagy alapzúgás, sistergés volt észlelhető. Hogy ez most a telefonkészülék hibája vagy csak ennél a készüléknél jött ki jobban azt nem tudom. Amit észrevettem mintha a kábel mozgatására változna a történet. Sajnos elég hosszú kábelt még nem találtam(15m körül) hogy lecseréljem és kipróbáljam) -
törölt tag
válasz
#46824192 #141995 üzenetére
Napokig így akadozott ez a nyomorul box.(ethernet nélkül is) (Recovery menü teljes törlés sem hozta helyre.) Közben a másik kettő és a net rendben ment.
Eljutottunk odáig az 5. napon hogy végre kijön valaki megnézni, de az időpont előtt kaptam egy sms-t hogy hálózati hiba volt és javították. Persze az emberke felszívódott mert nem jött. Szokás szerint elfelejtette közölni hogy nem ér ide, ne várjam. Nyilván nehéz egy félpercre megemelni a telefont. Megértem ,biztosan fáradt volt.
Próbaként bekapcsoltam és most meg működik.
Na most ez véletlen egybeesés vagy megtávgyógyították úgy ,hogy a bejelentkező felületen sem jutott át ,mert egyébként restartolt a cucc nonstop a telekom login képernyőnél?? -
Zeki
nagyúr
Szegény szüleim, nem tudják feldolgozni, hogy a droidos tv box már nem tudja a Teletextet. És ők azt nagyon szerették.
-
-
patrikcoc
senior tag
Már a LED vezérlés is bugos... Bár ha jól értelmezem ez a gyártó hibája, nem a Telekomé.
-
danithe
tag
Köszönöm mindenkinek.
-
Essejó
veterán
válasz
danithe #142176 üzenetére
Ha a gépeden van 2 Gigát tudó lan kártya, vagy tervezel ilyet venni és a géped is kellően erős hozzá akkor igen, különben felesleges. Ha több gépen is akarnál 2 Gigát akkor mindbe kell legyen hozzá való lan, és kell egy minimum 5 portos 2 Gigás switch is kb 40 K HUF-ért.
-
danithe
tag
Sziasztok!
Végre hozzánk is elért az optika. Gondolkodok a Telekomra váltáson. Másik szolgáltatónál jelenleg 1 giga a letöltésem, viszont a feltöltés max 50 mb.
Xl. kerületben esetleg valakinek már be van kötve? Stabil? Főleg munkához és játékhoz használnám.
Valamint olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri -e a 2 gigásat választani az átlagban nagyobb sebességért, vagy elég az 1 gigásat is ?
Köszi előre is a segítséget.
Dani
-
snyper990
őstag
válasz
tkesy #142171 üzenetére
Teljesen különálló hálózaton nem fog menni.
Kizárólag a HGW alhálózatán megy (utána kötött, IGMP snoopingot tudó switchen/AP-n keresztül, vagy szintén utána kötött másik routeren IGMP proxyval, de ez utóbbi esetben is a HGW alhálózatán marad a box, a routeren meg buksz egy LAN portot) -
tkesy
őstag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, h iptv set top box működik úgy is, ha nem a T-s HGW-re van csatlakoztatva, hanem egy másik, attól a hálózattól teljesen különálló hálózatra (és annak routerére?) Ha esetleg igen, mi kell hozzá a másik router részéről?
-
snyper990
őstag
válasz
eszakas #142168 üzenetére
Nálam Technicolor HGW van. Eddig még nem okozott problémát az eszközeim elérése.
Persze, le van butítva, de szerintem a felhasználók 90+%-ának így is bőven elegendő, amit tud.
Nyilván van előnye is a saját router használatának, de azért van hátránya is.
És ha valakinek problémát okoz pl. egy PPPoE kapcsolat felépítése egy SOHO routeren, annak nem biztos, hogy jó ötlet fejest ugrania bele, különösen mielőtt kicsit szintre hozná magát hálózati alapismeretekből... -
Rick4
félisten
válasz
tylerddd #142162 üzenetére
a router tárcsáz a jó adatokkal, pppoe módban, telekomos cuccon áthúzod a pppoe passthrough kapcsolót, mindkettőt kihúzod, bedugod, és menni fog. Nálam xiaomi ax3600-zal aznap be lett lőve, mikor bekötötték, azóta több áram lekapcsolás, ez- az volt, hibátlanul megy.
-
snyper990
őstag
-
snyper990
őstag
válasz
tylerddd #142164 üzenetére
Mert routerként szeretnéd használni, de így valószínűleg AP-ként működik.
HGW-t újraindítottad, miután engedélyezted rajta a PPPoE passthrough-t?
Ha igen, gyári visszaállítás az Asuson, aztán állítsd be rajta a PPPoE kapcsolatot.
(Vagy ha ennyire nem megy, és nincs valami különleges oka, hogy saját routert szeretnél használni, szerintem ne erőltesd... Vagy állítsd direkt AP módra, ha úgy is megfelel...) -
tylerddd
veterán
válasz
Rick4 #142139 üzenetére
Most olyan van, hogy belőttem a routert. A WAN kapcsolat típusa automtikus IP az Asus routerben. Ha a fiók beállításánál belövöm a Telekomos adataim, akkor nem működik semmi. Ha nincs hitelesítés, akkor pörög minden. A felhasználónév/jelszó ismert, megvan, tehát azok jók.
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Jelenleg "régi" IPTV-t használok, és szerződéshosszabbítás előtt állok.
A dolgok jelenlegi állása alapján érdemes már az új Telekom TV-re váltani, vagy inkább maradjak a régi rendszeren?
Csakis az adások képminősége és hangja szempontjából érdekel a különbség, a box okosfunkcióit nem használnám.Előre is köszönöm!
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Tcsabi7811 #142153 üzenetére
A kódot a Telekom Fiókban tudod megnézni, legalábbis induláskor nekem mutatta ott a webes felületen.
-
Tcsabi7811
csendes tag
válasz
yossarian14 #142115 üzenetére
Én próbáltam,de sikertelenül.Ugyanez fogadott. A tv2 play oldalon pedig kódot kér,amit mèg nem küldött a telekom...
-
törölt tag
válasz
Rick4 #142149 üzenetére
Ezt inkább csak halkan és a szerelő ne is lássa vagy tudjon róla.
Akad 1-2 túlvezérelt szabálykövető közöttük és képesek kissebb hisztit csapni nem rendeltetés szerű használat miatt. Sőt még ráfogják hogy ezért romlott el.
Nálam a kiszallás számlázásával fenyegetőzött egyszer az emberke , mert wifin volt egy box.
Én voltam a csúnya gonosz, mindennek az elrontója.
Hála a jó égnek jól beégett , mert kábelre rakta és ott is ugyanaz a hiba volt -
tuto558
aktív tag
Sziasztok!
Bp 23. kerület körül tapasztal valaki koax-on magas válaszidőt? Sebesség megvan az 1000/25 speedtest app-ban mérve, válaszidő viszont 100-200 ms között van. Természetesen kábelen mérve, több gépen is. Online játékban még rosszabb a helyzet 400-500 ms körül. HGW menüjében a jelszintek és SNR is jó, viszont 4 csatornánál elkezdtek megjelenni javíthatatlan kódszavak.
Kb 2-3 órája áll fenn a probléma, korábban soha nem tapasztaltam még.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Lehet kérni HGW cserét, ha néhány hónapja kb. két-három hetente szinte nullára esik a feltöltés, amíg ki-be kapcsolom vagy a menüjéből újra nem indítom?
Kábel, 1000/200, Sagemcom 3890v3 -
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Biztos volt már téma, de nem találtam.
Szóval egy új telekom tv-s android box amit a telekom adott. Elvileg hivatalosan nem rakható rá a Netflix mert nincs közöttük megállapodás.
Viszont van-e rá valami megoldás, hogy mégis elérhető legyen? APK-t próbáltam feltelepíteni, sajnos nem sikerült, mert kidobta, hogy nem kompatibilis. A régebbi sima Netflix appot felrakta, elindult viszont navigálni nem lehet benne se egérrel se távirányítóval.Esetleg van akinek sikerült rávarázsolnia és működik is?
Tudom a chromecast megoldás, de azért az nem lenne az elsődleges cél. -
törölt tag
A tré app miért akar a névjegyekhez hozzáférni? Melyik funkcióhoz kell(ene)?
-
delig
tag
Sziasztok! Mach4 kapcsán még mindig nagy a csend. Gondolom ez így is marad még egy darabig és várni kell.
-
törölt tag
Valaki itt írta nekem a minap ,hogy mindig csak panaszkodok.
Most megint ne menjen fel az ember agyvize?Vasárnap reggel bejelentettem ,hogy teljesen lehalt egy box. A bejelentkezésen sem jut át mert restartol nonstop.
Nem kaptam erről sms-t , így gondoltam hétfőn rákérdezek. Közlik velem hogy nem látják a bejelentést.
Mondom a kislánynak ,hogy keresse csak nyugodtan mert xy időpontban 16 percet beszéltünk tegnap.
Nagy keservesen megtalálta , rárögzítették a hibát egy 6-7 hetes nyitott hibajegyre. wtf ?? (mi köze a kettőnek egymáshoz azt nem értem , de ismét sumákság szagot érzek a levegőben!)
Persze elnézést kért és megsürgeti a dolgot.Keresni fog valaki.
Most szerda este van , sem egy telefonhívás , sem egy szerelő nem jött cserélni. Gondolom ha nem keresem ismételtem trékomékat , várhatok karácsonyig amikor piros hó esik. -
user12
őstag
válasz
laci06 #142128 üzenetére
Csak véletlen, szerencsétlen egybeesés
A webes felületen csak lokális változtatásokat tudsz eszközölni. Előfordulhat, hogy a kapcsolat még élő volt - viszont közben a hiba már fennált - és újraindításkor viszont már nem tudott csatlakozni, regisztrálni vagy bármi is volt a hiba. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon furcsa "hiba" történt.
A T-től kapott modemben állítottam be "port forwarding" szabályt, hogy távolról is el tudjam érni a gépemet, majd a modemet újraindítottam a biztonság kedvéért, és az újraindítás után nincsen semmilyen szolgáltatásunk. 10 perccel az indítás után jött is az sms, hogy van valami központi hiba itt a 3. kerületben, de olyan furcsának tűnik, hogy reggel minden patent volt, megvolt az 1Gbit, majd újraindítottam a modemet, és hirtelen központi hiba van. Tapasztalt már valaki hasonlót? Vagy tényleg csak véletlen lenne?
-
hawyka
tag
válasz
PhoenixSzG #142119 üzenetére
A sat más tészta, ott nincs akadálya
-
patrikcoc
senior tag
válasz
yossarian14 #142115 üzenetére
Szokásos T bénázás, az "+NM_encoded_asset+"-et elfelejtették cserélni az url-ben... Fiókon belül az áttekintésnél ha a TV-re mész, tudod aktiválni.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Saját routert akarok majd beállítani a Sagemcom 5655v2-höz. Itt mit kell még a passtrough-on kívül állítanom? Köszönöm!
-
yossarian14
tag
Valaki próbálta már esetleg a TV2 Play Prémiumot aktiválni? Nekem tegnap óta erre a hiba oldalra fut ki minden próbálkozás:
-
snyper990
őstag
válasz
MaxxDamage #142112 üzenetére
Akkor lehet, hogy itt az ideje azt a valamit is másik címről intézni, ezt meg elengedni...
-
studiod1
tag
válasz
MaxxDamage #142112 üzenetére
Én most néztem tökéletesen működik,chrome
-
-
snyper990
őstag
válasz
MaxxDamage #142110 üzenetére
Inkognitó/privát lapon is próbáltad?
Egyébként többeknek is volt a T-s webmaillel gondja az elmúlt időszakban, ha visszakeresel.
Egy jó megoldás létezik rá: egy új. nem internetszolgáltatós email cím.
(Esetleg megpróbálhatod beállítani levelező kliens programban, akkor legalább a leveleidhez hozzáférsz elvileg. Meg legalább úgy ki tudod értesíteni a kontaktjaidat az emailcímváltozásról...)
-
Sziasztok.
Más be tud lépni a Telekom Webmail részre?
Beírom a mail címet és a jelszót, aztán nem történik semmi csak újra és újra és újra be tudom írni, ezt egymás után, mert mindig eltűnik és nem jelentkezik be.
Próbáltam telefonról, laptopról, PC-ről.. Chrome és Edge böngészőből és mindenhol ugyanaz... Telekom segítséget is kértem, jelszót is változtattattam és eltelt 2-3 óra és ugyanaz az eredmény. Ez milyen jellegű probléma lehet?
Telekom hülyének néz, ma írtam nekik a hibajegy azon.-t és elkezdik ez rendelési szám... aztán kb. tavasz vége óta nem jó a webmail rendszerük...! -
IP1954
aktív tag
válasz
kigyi_23 #142107 üzenetére
Még mindig nem tiszta a dolog.
Ezek szerint nem androidos készüléked van?
Androidosat használsz mégis mindenféle átalakítókkal, hogy a végén Scart legyen belőle?
Szerintem csak rosszul van beállítva.
A video kimenet milyen paraméterekre van állítva, és mik a lehetőségek.A HD adóknak kellene jobbnak lennie.
A közszolgálati adóknál nincs párhuzamosság műholdon és földi digitálison sem.
Szüleimnek egyik platformon se volt problémája a CRT tévével.
Beleértve a Telekom IPTV megoldást is.A HD SD párhuzamosság csak üzleti kérdés.
Még néhány évig többel lehet kérni a HD csatornákért.
Viszont mindenféle tévén nézhető az SD/HD/4K adás egyaránt CRT-n is. -
kigyi_23
addikt
válasz
totron #142105 üzenetére
Nekem nincs gondom vele elfogadom azt amit tud a rendszer nekem jó SD-ben a CRT-re, mert az amúgy sem tud lényegesen jobb felbontást tehát oda ok. Csak a feljebb kialakult HD-SD vita miatt írtam le, hogy ok, ha megszűnik az SD megfelelője a csatornáknak akkor lehet többen is így járnak, hogy a HD verziót viszont helytelenül küldi ki a box.
-
totron
addikt
válasz
kigyi_23 #142103 üzenetére
Értelek. A SCART mondjuk sosem HD, tehát a tv sem akként látja, de ez részletkérdés. Tényleg a box akkor a ludas. Időnként vannak szoftverhibák, amik szakasztott hardverbajnak tűnnek. Az igazi kérdés nem is ez, hanem hogy mekkora vesszőfutás árán tudod kialkudni a jó működést. A TV GO-val például én is feladtam a harcot, elképesztő ami van. Senki nem nézi? Minek van akkor? Volt, hogy fél évig be sem lehetett lépni, máskor meg a Grawens-féle hiba vég nélküli ismétlődése vagy épp változatos permutációi, ami pofátlan módon képes volt felüdülésként hatni a továbbra totális működésképtelenség ellenére is.
Én, mint user találjam ki milyen tőről fakad az üzenet, a rendszerbe belelátni persze nem látok, a többedik a helplevel szintjén is csak ugyanaz, a tvgo-jelenséggel tökéletesen egybevágó fogalmatlanság és káosz fogad amiből szerettem volna kiugorni. Az ilyet ingyen se. Virgácsként, szénként, ünnepekre, de ahhoz már nagyon rossz gyereknek kell lenni.
-
kigyi_23
addikt
válasz
totron #142101 üzenetére
Igen Scart-al, de van több kábelem is mind ugyanazt csinálja tehát ez kizárható amúgy a kábel egy nagyon vastag teljes árnyékolással rendelkező kábel tehát zavaró jelet sem szed össze. A TV jó, mert más eszközről kapott HD jelnél nincs ilyen probléma. Mozgatásra sem változik tehát a csatlakozás jó.
-
totron
addikt
válasz
kigyi_23 #142093 üzenetére
EuroSCART-tal csatlakozik? A zsizsikesség egyik gyakori oka, dugalj-kilazulás vagy kábelprobléma miatt, de lehet moire is. Általánosságban tehát nem igaz, amit a HD CRT-n való megjelenítéséről írsz, egyéni jelenség, ezt írod is utóbb. Nincs már túl nagy jelentősége a mai korban, csak félreérthető így az állítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest