- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kaba
veterán
Újabb cikk jelent meg az új Telekom tv-ről a dtwnews.hu weboldalán.
A kereslet minden bizonnyal tovább fog növekedni a mediabejelentések után. -
Beni2360
félisten
Jó akkor rendben és nem a sávszélesség végett hanem mivel ezen a platformon nem csak TV adás lehetséges, hanem igénybe vehető a neten különböző szolgáltatások ezért nem lehet árukapcsolásnak nevezni, hogy a net előfizetést előírják. Erre fognak hivatkozni reklamáláskor szerintem.
Erre vélemények ? -
válasz
TheMarci #125161 üzenetére
"Pedig pl az Eurosport Playernel pont igy mukodik."
Ez hol mond ellent annak amit írtam?
Az Eurosport Player esetében nem a kábelszolgáltatótól veszed igénybe a tartalmat (nem klasszikus TV szolgáltatásra fizetsz elő), hanem közvetlenül a tartalomszolgáltatótól veszed a tartalmat. Csak. és kizárólag az ő tartalmát.
-
törölt tag
"Ha azon az adón akarunk maradni egy mese miatt, tv lenémít, és mással telefon/tablet/akármi lefoglalják addig magukat."
Minek? teljesen felesleges kapcsolgatni a hangot... én miattam mehet a reklám nem zavar... de van olyan csatorna is ahol reklám nincs, viszont ugyan azt az ajánlót megnézed, egy műsor alatt 3-4-5x és az már elég idegesítő tud lenni...
Nem gondolnám, hogy az alatt tablet, telefon egyéb kellene... lehet pl beszélgetni is, vagy vmi csinálni addig pl egy teát, kaját stb.
(#125137) Roli27
Beleolvastam a kommentekbe, elég szánalmas... -
-
Essejó
veterán
Tudod ez csak ott sántít, hogy az új rendszerben is vlanon jön az adás, tehát a koaxos területeken továbbra sem lehet Bridgelni emiatt a HGW-ket.
Anno volt valami miatt egy irtózatos csomagvesztésünk. A T csak úgy tudta végül orvosolni, hogy 2 db HGV volt a polcon egyiken jött a net, a másik meg adta az IPTV-t. De mire ezt kitalálták... Aztán 3 hónapig a T fizette az előfizetésünk kötbér gyanánt. Aztán kb egy év után egy HGW hiba miatt, cserélve lett és akkor vissza került 1 HGW-re és működik azóta is jól. -
AnonymusX
őstag
válasz
Beni2360 #125190 üzenetére
Tavaly úgy kérték az európai kormányok a streamelős szolgáltatóktól, hogy csökkentsék a bitrátát, mert az internet infrastruktúra majdnem beleroggyant. Nem várhatod el egy 4k UHD Blu-ray (vagy sima Blu-ray) minőségét streamen, mert erre nem áll készen a hálózat sehol.
-
Beni2360
félisten
A sokat emlegetett Netflix is kb.12-15 Mb/s közt streamel. - Na pont ezért nem is veszem igénybe ugye egy mai jóravaló 4K Tv-n van Netflix és nem kell a boxon de én inkább a remux videókat kultiválom. Sorozatokban meg ha lehet a fhd minőséget. De még a Netflixen is volt olyan FHD kölcsönzött sorozat ami csapnivaló minőség volt.
Olvastam a többi hsz-t is .
Azért a HBO : A Trónok harca 4K-ban elfogadható volt.
HEVC [HDR10] + DV RPU
BiTRATE.......: ~32 Mbps
RESOLUTiON....: 3840x2160 -
viktorhu
veterán
válasz
AnonymusX #124995 üzenetére
A csupasz dsl a szolgáltatóválasztás lehetősége miatt lett bevezetve. Az szúrta a hatóság szemét, hogy ha mástól akartad megvenni az internetszolgáltatást, akkor is a matávnak fizetni kellett a telefonszámlát, hogy legyen vonalad hozzá. Nekem is így volt annak idején, előbb a telefont beköttettem a matávosokkal, utána az internetet az invitellel. Később jött a csupasz dsl, akkor már egyenesen az invitelhez is fordulhattam volna. A telefonhívásokhoz meg a tele2-t használtam - az is így működött, havidíj a matávnak, percdíj a tele2-nek.
Most pl. anyu Telekom területen vodás netet és tévét használ, és már csak a vodával kell ehhez szerződésben lennie.
-
Kaba
veterán
válasz
Essejó #125181 üzenetére
Azért kellett megrendelni a régi IPTV-t,mivel Március 23 után csak az új tv-s plattformot lehet rendelni,így annak aki eddig nem rendelkezett tv előfizetéssel annak nincs választási lehetősége.
Az is többször lett említve korábban,,hogy net+tv kötelezettség lesz a jövőben. -
Essejó
veterán
válasz
AnonymusX #125166 üzenetére
Ez kb addig lesz így míg valakinek eldurran az agya, és felnyomja őket a Fogyvédelem + GVH-nál árukapcsolás miatt. És a vicc az hogy az elmúlt pár hónapban ugye az volt itt a szöveg, hogy aki csak iptv-t akar az rendelje meg még a régi rendszerben és majd vált az újra. Szó nem esett arról, hogy akkor is kell netet rendelnie mellé.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Beni2360 #125176 üzenetére
Honnan vetted az 1 Gb/s-es net kitételt? Ilyen nincs, hisz a Telekom honlapján simán összeállíthatod 150 Mb/s nettel is a tv csomagot.
Illetve kopa1 le is írta ebben a hozzászólásában, hogy 24 Mb/s a minimum követelmény.
-
Beni2360
félisten
válasz
iguana #125167 üzenetére
Igen saját nethez mivel az új szolgáltatáshoz 1 GB-s net kel. Gondolom a sima IPTV-dhez nem kell ekkora net szolgáltatás és arra amin most van nem tudják ezt nyújtani. Annyi net alapú szolgáltatást nyújt, hogy egy pár MB net kevés volna hozzá szvsz.
De lehet, hogy rosszul értelmezem az egészet. -
Kbali
nagyúr
válasz
TheMarci #125161 üzenetére
Olvasd el, mit írtam ez egy db csatornának tekintsd - akarsz csatornánként fizetni a szolgáltatásért (és nézd meg mennyibe kerülnek /db)? Ha összeszednéd a kedvenc csatornáidat, lehet, hogy az jönne ki, hogy reklám nélkül nézhetsz 5-6 csatornát 30e Ft-ért havonta. Megvennéd? Vagy 1-2 film, mint most a tékákban 500-2000 Ft - vagy nézed reklámokkal "ingyen"?
-
törölt tag
Hellc! Valaki tud csinálni egy videót az új boxról? Hogy milyen rajta a szoftver
(pl. Milyen a műsorújság, android, google play, youtube, meg egyéb más)
-
iguana
őstag
köszi a válaszokat. hát ez nagy kár, hogy a saját nethez kötik.
lehetne egyértelműbb a leírás, hogy telekom net nélkül csak "régi" iptv, telekom net mellett "új" iptv platform. -
iguana
őstag
visszaolvastam, meg elolvastam a telekom oldalát, de sajna nem értem, lszí segítsetek. a telekom oldalán ez áll:
"Az új Telekom TV szolgáltatáshoz és az új funkciók igénybevételéhez otthoni internet előfizetésre is szükség van!"-ha meglévő iptv-m van, telekomos net nélkül, akkor az új platformra csak akkor tudok váltani, ha előfizetek a telekomnál otthoni netre is?
vagy ez nem feltétel?szerk,: vagy ez csak magára az online megrendelésre igaz?
-
ataman
aktív tag
Egy másik cikk a szolgáltatásról:
-
válasz
TheMarci #125150 üzenetére
"hogy fizetek a TV-ért, akkor nem kérek reklámot. Vagy legyen ingyenes, de akkor reklámmal, mint sok más helyen látunk ilyen példákat."
Ezzel nem egészen így működik, ahogy írtad.
Vegyük például a Spektrum csatornát. Ő jogilag 'tartalomszolgáltató' kategóriába esik. Az-az műsort állít elő, ezeket egymás mögé fűzi, EPG-t biztosít hozzá, műsorrendet alakít ki, stb.
A tartalomszolgáltató pedig továbbértékesítí a műsorát a 'kábelszolgáltatónak', aki egyeztetve a különböző tartalomszolgáltatókkal összeállít egy csatornasorrendet, kiépíti és karbantartja az ehhez szükséges infrastruktúrát. Az-az gyakorlatilag eljuttatja a műsorokat az előfizetőhöz.
A 'reklám', (sok minden más mellett) a tartalomszolgáltató bevétele, azt a tartalomszolgáltató jeleníti meg, és ő gyűjti be utána a szerződésben foglalt összeget a hirdető féltől.
A 'havi díj', a kábelszolgáltató bevétele. Ezt a kábelszolgáltató gyűjti be az előfizetőtől.Ez a kettő nem VAGY kapcsolat. Nem úgy működik, hogy ha nem fizetsz a TV szolgáltatásért, akkor majd a Spektrum tehet neked bele reklámot a műsorba, vagy ha fizetsz a TV szolgáltatásért, akkor a Spektrum neked reklám mentes műsort fog dedikáltan sugározni.
-
kopa1
aktív tag
válasz
spiderpig820 #125155 üzenetére
De, azok maradtak, csak lett egy felnőtt videótéka 0-24-ben
Moziklubban sajnos nincs benne
-
spiderpig820
aktív tag
Jól értelmezem, hogy a Night Life minicsomag már nem csak éjjel 11 után nézhető az szolgáltatás keretében?
-
Kaba
veterán
válasz
laciiiiiii #125094 üzenetére
Nem jön ki a matek.Hívd a 1414-et.
Felvevős opció régen 1100,most 690,
Második box régen 870,most 1000,
4k régen 0, most 2000.
Az új konstelláció,számításaim szerint 1720 Ft-os drágulást hoz a számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest