- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Manjaro Linux
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- PHP programozás
Aktív témák
-
Kolev33
tag
Szia.
"Namármost. Attól félek, hogy ha feladom a jó kis kábelnetem, (ami mindig atomstabilan 15M, ha esik, ha fúj) és helyette ITPV-ről jön majd a net, akkor az nem lesz olyan megbízható a sávszélesség tekintetében. Vagy ez csak paranoia?"
Paranoia.
Még pedig azért mert 4db sávszélesség az interneté 4db sávszélesség pedig az Iptv. Ezért kapod 8!! sávon ezek után az internetet."(Ráadásul szarrá kéne mindent fúrni és kábelezni ahhoz, hogy a TV-khez képest az épület egészen más részén lévő computerekhez eljusson a net. Túl sok a fal, a műanyag nyílászárókat nem szeretném megfuratni, a ház falán meg már így is megy egy kábel a routertől egy külön AP-hez, meg a koax ami a gépekhez. Utálja nézni a nejem. Teljesen megértem, mert én is utálom.)"
Nem. Nem kell szarrá furkálni a lakást ha annyira nem szeretnéd. Bár ez a pénztárcád méretétől is függ. A megoldás: PLC: 21960Ft. Minden maradhat a régibe, és még részletbe is kifizetheted a T-homenak havi 1860ft-os törlesztővel, 1 éven keresztül amíg a hűségidő tart.
"A másik, hogy nem értem, hogy a jelenlegi koaxos tv-hálózatra miképpen jut fel - azaz marad meg rajta - az analóg jel. Az egyszerűen ott marad és kész? Vagy azt is az új home gateway-re kell átkötni és újra belőni a jelszinteket, ahol nem lesz beltéri? Csak mert nem szeretnék egynél több beltérit, legalábbis egyelőre biztosan nem."
A régi koaxos hálózatod ugyan úgy megmarad. Az csak és kizárólag a T-Homeon múlik, hogy mikor szünteti meg rajta az analóg jelet. Sőt. Ahol a boxod lesz ott is meg marad az analóg, arra az esetre ha, az IPTV valamilyen okból kifolyólag nem működik.
"Pl, hogy a kábelen lógó, független kábelmodem és az IPTV valóban kizárja egymást, vagy ezt csak az ügyfélszolgálatos kislány állítja?"
No ez az amit hirtelen nem értek... ha kizárná akkor nem lehetne IPTV-éd... vagy fordítva. Ilyen viszont nincs.
Egyéb kérdés?
Inkább privátba, hogy ne zavarjunk senkit sem. -
Kolev33
tag
válasz
states42 #4456 üzenetére
Üdv.
Amennyiben nem VAS beton a födém akkor át viszi a jelet, ha az akkor is lényegesen olcsóbb, és jobb megoldás szerintem, egy Access Point. Tudomásom szerint olcsóbb mint egy Router. Az üzembe helyezés pedig rém egyszerű. Még pedig. A Cisco modem kódja, mármint amit a gépbe kell beírni, hogy fel tudj csatlakozni a hálózatra az a Modem Sorozat száma (S/N), ha még is Routert kötnél utána akkor, hogy melyik portba dugod az már oly mind1.
Remélem segítettem.
Üdv.
-
Kolev33
tag
válasz
dr.bubo #4421 üzenetére
Amíg hibád nincs probléma sincs. Majd amikor be szar a neted vagy az IPTV-éd akkor a T-nek lesz mire fogni, hogy miért nem működik nálad mindez. Mivel a T-Home csak és kizárólag arra a munkára vállal felelősséget és ingyenes javítást amit maga épített be. Egy kábel csere ilyen 9k körül mozog. És kb 1 hét mire ki megy valaki ilyen esetben.
üdv,
-
Kolev33
tag
Tévedsz.
Új megrendeléskor, köteles a T-Home az első tvig biztosítani a 3x árnyékoltságú kábelt.
Mondok egy példát. Szerelő kimegy. Látja, hogy a kábel minősége nem megfelelő. Ilyenkor közölni kell, hogy ezt a kábelt ki kell cserélni a modemig. Amit a T egyébként biztosít is. Azaz benne van az "ingyenes" szerelés kategóriába. Valószínűleg az alvállalkozó nem volt korrekt veled szembe. Írj privátot. És akkor elmondom, hogy mit kell tenned. Mivel ha már az analóg jeled is szar akkor a sima Digitális Box is szar lesz. El se indul stb. -
Kolev33
tag
A coax kábelre való Boxnak semmi köze nincsen az internetedhez. Csak az IPTV-nek. De mint olvastam a rossz kábel minöség miatt a szerelök nem tudták bekötni. Illetve te nem járultál ahoz hozzá, hogy kicseréljék egy 3x-os árnyékoltságúra.
Minden STB (Set Top Box) -én van HDMI kimenet. Amit neked kell megvásárolnod, mivel a T-Home csak az IPTV felvevős boxokhoz ad ilyen kábelt.
Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest