- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Proxmox VE
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Linux kezdőknek
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szajlensz
csendes tag
Köszi! Kb két hét és kapok egy komplett másik gépet, így fogok tudni játszani táppal, házzal, rammal, vinyóval. Az alaplapon kívül kb csak ezek jönnek szóba A ram a legkevésbé gyanús. A ház érdekes lenne, olvastam valamelyik külföldi fórumon a sok közül, hogy idővel az apró rezgések (csapágyas ventik, öregedő hdd/odd, asztal mozgatása) miatt 1-2 dolog összeérhet, aminek nem kéne, az is pontosan ugyanilyen tüneteket produkált. A házam 7 éves Cooler Master Elite 331, nem mai gyerek. A vinyó ugyanennyi idős, 60 bad sector, ki tudja mit művel, lehet, hogy a táp védelme indít újra. Mindenesetre köszi a tippet, ha megvan a megoldás, megosztom, hátha valaki belefut ilyenbe.
-
szajlensz
csendes tag
Nem nyert a ramok másik slotba pakolása sem. Ma este jön majd, hogy külön-külön próbálom. A rendszerhiba utáni újraindulás ki van kapcsolva, minidump bekapcsolva, de nem csinált, így abból sem leszek okosabb. Ha ezek után is újraindul, visszaviszem a tápot, gariban futtassák hosszabb ideig, hátha előjön náluk is. Meg veszek első körben egy túlfeszültség védelmes elosztót, bár az az esést nem fogja tudni kompenzálni, ha jól gondolom.
-
szajlensz
csendes tag
Hát igen, de nem kimaradásra, hanem csak ingadozásra gondoltam. Most átraktam 2-4-ből 1-3-ba a ramokat, fél órája megy. Adok neki egy kis terhelést is, hátha... Azt, hogy egy új FSP nem viselné el egy max 84w proci, 2x4gb ram és 1 sata2 vinyó terhelését, azt nem hiszem. Főleg, hogy kilőttem a proci power save és turbó cuccait is, hogy konstans 3099MHz-n ketyegjen. Ja és bekapcsoltam a naplózást és van BlueScreenViewer, hátha kiderül valami.
-
szajlensz
csendes tag
Nem, restartolt már terhelés alatt (GTAIV a prociba integrált hd4600-zal, AIDA logban semmi gyanús, sőt max 60 fokos proci, bőven határon belüli szoftveres mérésű 12V és 5V feszültségekkel) és memtest86 futtatás közben is (hibás vinyó is szóba került, de így nem valószínű). Az eseménynaplóban kernel power 41 63 van. Ennek utánaolvasva nekem az jött le, hogy a nem szabályos leállás után kerül oda, jelezve, hogy az előző ilyen volt. A tápra a bolt ugye azt mondta, hogy rendben van. Az alaplap-proci-ram trió pedig új.
Szerk: Ma ha hazaértem kap még egy tesztet a ram, mert az is tud érdekes dolgokat művelni, bár ott inkább BSOD-re számítanék. Másik slot, csak az egyik, csak a másik, stb.
[ Szerkesztve ]
-
szajlensz
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértő társaságra találtam, remélem valaki tud segíteni.
Létezhet, hogy hálózati feszültségingadozás miatt újraindul a gépem? Ugyanebben a konnektorban van még egy T-Home Cisco router, egy Samsung led monitor és egy Labtec 5.1 hangfalszett. A gép: AsRock H97M Pro4, Intel Core i5 4440, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, WD 160-as SATA2 és egy FSP400-60APN 85+ táp. Elég érdekes, hogy terheléstől függetlenül csinálja, próbáltam AIDA stress test-et, fél órán át ment szépen. Aztán még 3 órát minden gond nélkül. Majd kb fél óra állás után (sleep, hibernálás és hasonló power save dolgok kikapcsolva) restartolt.
A gép újraindulásán kívül semmi más jel nincs, router nem indul újra, hangfal nem pattog, monitor nem kapcsol ki. A táp márciusban lett véve, már visszavittem garanciában, de a bolt szerint 2 gépben is ment, bár nem tudom mennyi ideig hajtották.
Okozhatja a fenti jelenséget feszültségingadozás? Ha igen, megoldás lehet egy UPS vagy feszültségingadozás védő (pár ezer forintos kicsike)? A drágább UPS overkill lenne, mivel áramszünet nem szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lenovo Yoga 910 – szinte már tökéletes
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- További aktív témák...