Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rundll32
tag
válasz A megváltó #11646 üzenetére
Az asztali gépem elé, I7 proc., RX480 VGA , FSP Raider 650W táp. Jó lenne, ha mondjuk GTA V közben nem lepődne meg, ha jön egy áramszünet
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
Sziasztok ! Szünetmentes választás előtt állok a keret 30000 HUF. Sajnos mostanában nem mozogtam ebben a témában, mit ajánlotok ? A cél 900 és 1200 VA volna
két jelöltem is van:- Pannon Power M1200 1200VA UPS
vagy
-APC Back-UPS BX950UI 950VAÁrban kb. egy a kettő. A pannonpowert nem ismerem, nemtudom megszabad e venni. Találtam még Eatont is és Legrandot ilyen áron. Ti mit ajánlotok, mindent meghallgatok
Köszi előre is !Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
köszi a válaszokat már nyomon is vagyok
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Volna egy érdekes kérdésem sajnos nem igazán találtam rá választ vagy elkerülte a figyelmem. Sikerült szert tennem egy APC Smart-UPS 700VA -ra ez nem mai gyártmány már, és csak soros port van a hátulján. Szeretném összekötni a gépemmel ami viszont win7es és nem rendelkezik soros porttal. Van rá esély vagy valami mód, hogy valamilyen diagnosztikai programot használjak az UPS-el ? Hogy tudnám összehozni őket ?
Válaszokat előre is köszi.
-
Rundll32
tag
Hát srácok úgynéz ki annak van igaza aki szerint kevés a APC Back UPS CS 350VA... Szimuláltam egy áramszünetet, úgy levágott mindent mit a huzat, nem bírja. Gyakorlatilag mintha a gépet kapcsoltam volna le, egy mp. ig se tudta életbe tartani. Szóval néznem kéne egy nagyobbat asszem... Az a fura, hogy van egy Powerwalkerem is 850VA-s, de az kvázi szinuszos (line interactiv) , na azzal is ez a helyzet, áramszünetnél elkezd sistergő hangot adni és kb 15-17 Mp bír a gép és utána paff. A tápom XFX Pro 550W kezdek erre gyanakodni hogy ez csinálhatja a kotrabontot ?
A pontos konfigom:
- i5 3570K
- Asus Sabrtooth Z77 (mobo)
- 4 x 4 Gb Corsair venegance
- Sapphire ATI Radeon 7870 2Gb (flex edition)
- Asus Xonar D2X hangkártya
- 3 HDD
- 1 SSD
- 1 ODDFogyasztásmérővel a következőket mértem (gép+ monitor)
- alapjárat = 100-130Watt közt
- Drakensang game közbe = 200-225 Watt
- teljes terhelés (AIDA 64 stessz teszt CPU + VGA) =max 370 WattValamit ötlet ? Vagy milyen UPS rendszert érdemes emellé tenni ?
-
Rundll32
tag
Köszi, ez jól hangzik ilyen tapasztalatra voltam kíváncsi . Akkor kipróbálom én is vele. Amúgy egy XFX Pro 550w os táp van mögötte egy I5 ös konfiggal ati7870es VGA-val. Ehhez nekem picit kicsinek tünik a 350es, de megmértem a teljesítményt mérőórával 100 watt körül eszik a gép alapjáraton. Játéknál duplája kb. koppra nem sikerült még járatnom. Amúgy nálunk jellemzően pillanatnyi áramszünetek vannak, és a visszakapcsoláskori "tüskék" miatt szeretném ezt az UPS-t.
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Lenne pár kérdésem valaki hozzáértőtől
Adott egy rossz APC Back-UPS CS 650VA (alaplaphibás) jó akksival és adott egy APC Back-UPS CS 350VA ami tökéletesen működik, de rossz az akksija.A 650esbe 9Ah-s van a 350esbe 7Ah-s.
A kérdés az, hogy a 650es akksiját át lehet-e rakni a 350esbe ?
-
Rundll32
tag
Na jó, köszönöm a válaszokat
Van egy APC 650 VA-s ups-em is, de száműztem, mert töltésközben szaggatott sípoló hangot ad és mivel a szobámba van nem lehetett tőle aludni.
Annyi baja van, hogy van benne egy pici tekercs ami "serceg" álítólag újra lakkozással el lehetne hallgattatni, valaki tudna ilyen lakkot ajánlani, vagy megoldást ?KÖSZI
-
Rundll32
tag
Szoftverrel nem hinném, hogy gond van, amikor a szünetmentes átkapcsol akksira kb másfél perc mulva elkezd egy fura hangot kiadni ami egyre erősödik, nem tudom leírni de egy remegő hang, aztán paff elvágódik.
szerintem is akksi lesz. Holnap fel is hívom az Ipon-t ott garis a készülék.
Köszönöm a helpet mindenkinek.Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
Tornas köszi a gyors választ !
Erről a típusról lenne szó: -->ITT
-Igen 9Ah-s az akksi, benne
-LCD monitorom van, de nincs a szünetmentesre kötve, elégedett volnék annyival csak ha szépen leállítaná az UPS a gépet ha gond van.
- A fogyasztás mérőmnek pontosnak kéne lennie, a 100W-os izzó külön mérve 96-Wattot fogyaszt vele.
- Terhelt állapotban csak egyszer próbáltam ki, szimulált áramszünettel, az eredmény azonnali kikapcsolás lett
- A készülék nincs egy éves, de az a sejtésem, hogy sokat állhatott mivel francia dugaljzata van. Emiatt nem hiszem, hogy nagyon kapkodtak érte. Amugy ez semmi extra csak egy tüske áll ki a dugaljból, a legtöbb szám.teches tápkábel simán belemegy.Köszi a választ előre is !
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Van egy fura dolog amire magyarázatot keresek, talán ti tudtok valamit mondani rá.
Adott egy Powerwalker 850 VA szünetmentes tápegység (kváziszinuszos), a gépemet üresjáratba kb 2 percig képes ellátni áram szünet esetén, ami szerintem baromi kevés egy 850 VA-shoz képest....
Ráadásul olyan szinten levágja, hogy le se állítja elötte, pedig van USB-s kapcsolat.A gépem fogyasztását megmértem üresjáratban 100 Watt körül van. ( netezés, irodai munka)
Viszont, ha csak egy hagyományos izzóval szerelt lámpát dugtam a szünetmentesbe ami egy100Wattos égővel van bekapcsolva akkor kibírt 31 percet is...Erre mondjatok valamit....
Gép konfig.:
Táp.: XFX Pro 550W (80+Bronze)
Mobo.:Asus Z77 Sabertooth
CPU: i5 3570K
VGA: HD7870
Mem: 16GB Corsair 1600Mhz
1 SSD
2 HDD
1 ODDKöszi előre is aki tud valami okosat mondani...
-
Rundll32
tag
válasz didyman #6595 üzenetére
Az UPS lövi le magát ( a kezelőfelület szerinti) 60% nál. Ez úgy megy h sípol egy-egy rövidet miközben merül, majd mikor eléri a 60%ot levágja gépet (semmi leállítás szabályosan) és sípol utána folyamatosan az UPS. Mondjuk a managmentben nem állítottam eddig semmit.
Jó ötlet amit mondasz, kipróbálom egy 100 as izzójú lámpával lemeríteni. Arra gondolok, hogy mivel ez egy francia dugaljas változat, lehet sokat pihenhetett raktárba (nekem ez jutott), mivel ez a dugalj nem egy keresett típus így lehet az akksi már "állott" ezért nem ártana "megmozgatni" egy kicsit ...
Vagy inkább gariztassam ?[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
válasz didyman #6592 üzenetére
Hali ! 100 watt körül eszik a gépem alapjáraton, a fogyasztás mérő szerint (90-110 Watt között mozog). Alapjáraton azt értem, amikor csak pár weblap megy, meg van nyitva a levelezés és szól a winamp (játék nincs). A view power program monitorozza a dolgot, ott a következőt látom szimulált áramszünetnél:
- Load level 15-17%%
- Valamint a Battery capacity el kezd csökkenni, ha lecsökken 60%-ra akkor kapcsol ki a gép.Amúgy a konfig ez amit hajt:
Asus Z77 Sabertooth
I5 3570K
4 x 4Gb Corsair vengeance 1600 Mhz
Hd 7870 2gb
Asus Xonar D2X (sound card)
3 Hdd
1 Odd
1 Ssd
+ a hűtőkRendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
Köszi ! 12V 9Ah az akksi benne, az a fura h ez egy kb egy hónapos vétel... csak idáig nem nagyon tesztelgettem rádugtam a 230ra azt had menjen ... Ma próbáltam ki Isten igazából. Az baj lehet, hogy az akksi nem volt lemerítve és feltöltve egy párszor ? Illetve segítene neki egy-egy merítés-töltés procedúra? Vagy gariztassam ?
[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
válasz krealon #6585 üzenetére
Srácok véleményt szeretnék kérni !
Van egy Line interaktív, kvázi szinuszos szünetmentesem PowerWalker 850VA.
Megmértem a gépem fogyasztását alapjáraton 100 watt körül fogyaszt. Ma ráértem próbálgatni kicsit a szünetmentes, szimulált áramszünetnél kb 3 és fél percet bírt a gép, a fent említett 100 Wattos fogyasztás mellett, szerintetek ez a hidalási idő elfogadható ?
Egy XFX 550 Pro tápom van.köszi előre is !
-
Rundll32
tag
Hali !
Ha szinuszos akkor APC a legjobb választás. Bár én a 650 VA-somat most cseréltem mert megőrített a zizegése. Sajnos ez soknál előfordul, de működésben nem jelent gondot állítólag.
Szóval én ezt tudnám ajánlani. ez 540 wattos fogyasztásig oké. A nagyobb 1000VA-s APC-k sajnos zsebbenyúlosabbak.Cobra. válaszát is várd meg vagy írj neki. Eléggé otthon van ebben a témában.
-
Rundll32
tag
válasz GipszesJakab #6541 üzenetére
Kváziszinusos kellene vagy szinuszos ? Árban mi az elképzelés ?
-
Rundll32
tag
Szia !
Én most vettem ilyet:
Power Walker 85019 E Ft körül. Eddig meg vagyok vele elégedve. Kváziszinuszos ugyan, de csendes működésű. Talán csak annyi "negatívum" ,hogy az LCD kijelző (fehér) háttérvilágítását nem lehet kikapcsolni, de már megszoktam. 850 VA-s ami kb 400-450 Watt teljesítményt lát el. Az Ipon kínálatában volt, bár sajnos levették. De velem voltak annyira korrektek, hogy beszereztek egyet, mondjuk "francia" dugósat , de ez nem gond a standard tápkábel simán belemegy. Ja amúgy elég komoly monitorozás van hozzá, még sms-t is tud küldeni, bár azt még nem próbáltam Szóval én eddig elégedett vagyok.
-
Rundll32
tag
válasz #24644864 #6512 üzenetére
Ez a szünetmentes körülbelül 400Wattos fogyasztást képes ellátni max. Ha a 800wattos tápod le is adja a teljesítménye 90%-át akkor ez ide kevés lesz. Ide valami combossabb kell, de ha APCben gondolkodsz az zsebbe nyúlós lesz ekkora teljesítménynél.
-
Rundll32
tag
Azért nem hagy nyugodni ez a kérdés, nem találom azt a cikket vagy fórum bejegyzést... Valami olyat írtak, hogy szünetmentest nem szabad dugni villámvédelemmel ellátott dugóba, vagy szünetmentesBE nem szabad dugni villámvédelmes elosztót... mert valamit csinál a kvázi színusszal, illetve ez okoz valami problémát, de nem tudom mit !
Na mindegy nyomozok tovább... ugyanis most a szünetmentesem egy ilyen elosztóba van dugva idáig működik
[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
Megjött asz új szünetmentesem. Power walker 850VA (kvázi szinuszos, LCD kijelzős, csendes, 480 W-ig jó, a manager progi is szuper, szóval szeretem . Két dolgot szeretnék kérdezni vele kapcsolatban:
1, - Azt olvastam valahol, hogy a szünetmentest nem szabad villámvédelemmel ellátott elosztóba dugni, igaz ez ? és ha igen miért ?
2, - Az akkumulátor töltöttsége 98 % kb 36 órányi töltés után, de innen nem mozdul egy ideje, létezik h elérheti a 100% os állapotot ? Illetve gond e, hogy kb 90%os töltöttségnél dugtam rá a gépet ?
-
Rundll32
tag
Srácok ! erről a szünetmentesről tud valaki valami tapasztalatot megosztani ? Esetleg ismeri a márkát?
Árban és funkcióban egész jónak tünik, de nem ismerem a márkát. Lényeg, h csendes legyen
-
Rundll32
tag
Köszönöm a korrekt tájékoztatást !
Mint írtam van egy ciripelős 650VA-s APC-m amibe akksi is kéne...Szerintem akkor kihagyom a javítását, fórum társak is írták, h ezeknek ez "betegségük", és javítás után lehet újra kezdődik a ciripelés.
Na most ennek függvényében itt van négy játékos aki szóba jöhetne nálam, ti mit javasoltok?Egy XFX 550 Pro tápot használok, teljesítménye a gépemnek teljes terhelés mellett 400Watt körül van (AIDA 64 stresszt teszt full)
Köszi a válaszokat előre is ! Esetleg ajánlhattok ti is ha nem nagy kérés kb 15 ezres árfekvésbe
[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
Srácok !
Lehet laikusnak tünök, de világosítson már fel vki, hogy ez az aktív PFC kontra szinuszos meg kvázi szinus probléma pontosan mi is ? vagy egy linket dobjatok már léci.
Van egy ciripelő 650VA as APC-m na most, ha én ezt megjavítattom és veszek bele egy normális akksit akkor, ott vagyok árban, hogy már majdnem vehetek valami újat garanciával stb... így fingom nincs merre lépjek tovább. HELP PLS !Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
Srácok a héten kaptam egy másik használt APC-t, de ez csak 350-es széria, viszont az akksija gatya...5-6 ezer FT-ért tudnék bele venni, Kérdésem, hogy ez mire elég ? A Konfigom tudná biztosítani ?
Intel i5 3570K
Sabertooth Z77
Sapphire Hd 7870
Corsair Ramok 4 x 4 Gb
3 db HDD
1 SSD
1 ODD
XFX 550Pro (táp)Köszi előre is !
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Van egy APC UPS 650 VA-s szünetmentesem. Az a gondom vele, hogy a töltés maximumot elérve egy sercegő hangot ad ki. De nem folyamatosan hanem szakaszosan kb mint egy tücsök cirepelés. Szétszedtem és egy pici tekercs lehet a ludas az adja ki a hangot. A gondom az h ez este elég zavaró, nem lehet tőle pihenni. Az okosok azt mondták, hogy a lakkozás lehet oda róla és emiatt serceg. APC hungary nem tudja javítani hívtam őket, az ups ambulanciánál 8-10 ezer Ft egy alalap csere.
Kérdés mit lehet tenni az ügy érdekében???
Ennek a konfignak lenne amúgy ez a szünetmentes:
-Proc: Intel I5
-MoBo: Asus sabertooth z77
-Ram: 4 x 4Gb corsair 1600Mhz
-Vga: AMD Radeon HD7870
-Táp: XFX 550wVálaszokat köszi előre is
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy APC 650 VA UPS-em. Használtan került hozzám, Az a bajom vele, hogy ciripelő hangot ad áram alatt, tudom hogyha át vált akksira akkor ez normális, de rendes töltés közben ill. hálózati üzemmódban nem kellene csinálja. Nem is olyan hangos ez, csak éppen aludni nem lehet tőle, kb mint egy halk tücsök ciripelés. Szerintem a benne levő tekercs felől jön a hang, egyes vélemények szerint a lakk fáradt meg a tekercsen ezért "rezonál" ami ilyen hangot ad ki és nem ártalmas. Hogy lehetne ezt mégis megszüntetni újra kellene esetleg lakkozni ? valakinek van egy jó ötlete ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest