Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Sordoran #16060 üzenetére
Az a baj, hogy pl. te és én is ezt már beláttuk, de sokan egyszerűen nem képesek ezt megérteni, és 1-2 órás működéseket vízionálnak persze erre is van megoldás de az olyan költséggel jár, hogy attól egyből padlót fognak pl.: egy inverter arra 1-2 BAZI nagy akku esetleg ez összekötve egy benzines (vagy ha van gázos) áramfejlesztővel aminek az indulása ugye lassabb tehát addig ameddig felpörög kell az akkus szünetmentes, utána pedig már csak üzemanyaggal kell bírni.
Sőt komplett házat is lehet ilyen áramfejlesztő + UPS kombóra kötni de ott meg (egy elektromos szolgáltató honlapján olvastam) egyeztetni kell a szolgáltatóval és a bekötést szakembernek kell végezni mert egy szolgáltató áramszünet pl. karbantartás esetén akár áramütést is kaphatnak a munkások ha nincs jól bekötve egy ilyen rendszer.
Helsing
Egyszerűen ezekbe az olcsó UPS-ekből kispórolják az elektronikát nem egy oszcilloszkó szintű cucc van bennük, és minél "olcsóbb" annál pontatlanabb persze ezt ők is tudják ezért úgy lövik be az alap beállításokat, hogy ha a valóságban menne 20 percet akkor 10-15-nél már lekapcsolja magát "lemerülés" címszó alatt. Persze lehet olyat, hogy rákötsz egy 100W-os régi izzós lámpát és ameddig le nem merül csapatod neki persze még ekkor is lehet az elektronikában egy olyan, hogy még ekkor is idő elött lekapcsol, pl. hogy ne legyen teljes lemerülés ami nem biztos hogy jót tesz.
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #14677 üzenetére
Mivel újra kellett indítanom a NAS-t, így a UPS-t is újraindítottam és valóban abba hagyta a pulzálást, már folyamatosan világít a LED. Szóval tényleg csak be volt akadva a jelzés.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Cs1csó
félisten
válasz Sordoran #14117 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ SŰRŰ BOCSÁNATODAT KÉREM! A 650VA-esen nincs csak a 850VA-esen USB!!
Remélem online vetted és vagy visszaviszed vagy kicserélteted, de ha nem vetted online és nem él az elállás joga ha megkéred őket és van náluk készleten akkor lehet kicserélik a nagyobbra.
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #14085 üzenetére
Megérkeztek az eszközök, a UPS-t most még csak töltésen hagytam, közben tervezgetem mit hova rakok majd. Akadt viszont olyan problémám, hogy nem látom hogyan lehet összekötni a UPS-t a NAS-al. A UPS-en nem látok semmilyen csatlakozót ehhez, vagy én vagyok vak?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Cs1csó
félisten
válasz Sordoran #14085 üzenetére
Milyen nyomtató? A nyomtatókan nem nagyon szeretik a UPS-ek, magas pillanatnyi áramfelvételek is jellemezhetik őket egy 650VA-es UPS NEM fog fele elbírni ez szinte biztos.
Ha ez egy általános használatú nyomtató - tehát nem órákon keresztül folyamatos nyomtatás folyik róla, hanem mondjuk hébe-hóba pár oldal vagy egy adott időben mondjuk pár tucat - akkor fölösleges UPS-re kötni elég a túlfeszültségvédős elosztóba dugni.
Amúgy jó lenne ha utána számolnál ez a UPS 360W tartásra képes, a nyomtató papírjai között vagy a hátulján, alján a hálózati kábel környékén kell lenni rajta valami leírásnak, matricának amin rajta van a fogyasztása, ha nem találod akkor írd meg a pontos típusát és megpróbálok rákeresni.
Lényeg: nyomtatót ha mindenáron akkuval akarod védeni oda lehet kelleni fog egy 1000-1500VA-es UPS.
-
Cs1csó
félisten
válasz Sordoran #14083 üzenetére
Még annyit, hogy túlfeszültségvédős elosztót NE köss a UPS-re. A fali konnektor és a UPS közé lehet akár feszvédős elosztót is tenni de a UPS után nem.
Amit a NAS vezérlésére is linkeltem csak ez van olcsóbb: Kstar Micropower 600VA LED 10-11k-ért. (ha amit a NAS-ra veszel bejön akkor vegyél abból még egyet az egy friss típus)
Az ethernet védelem igazán csak akkor működik ha az utcáról bejövő kábelt először a UPS-be dugod és onnan vezeted tovább a router-be. (a net kábelen is jöhet akár villám, ha csak nem optika azon nem)
De sokszor ezek az olcsóbb UPS-ek csak 100Mbit-es netet tudnak tovább küldeni tehát ha 200-300-1000Mbit-es neted van annak lehet kell egy külön ethernet feszvédő.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Sordoran #14081 üzenetére
Üdv szerintem ezeket kellene akkumulátorral védeni:
- NAS kb. max 50W
- router kb. 20W
- TV beltéri kb. 20W (ez sem olyan fontos de elfér)
- notebook írtad 130WEz összesen kb. max 200-250W tehát egy 600VA-es UPS már elég (általában 360W tartásra képesek) Ami kommunikálni is tud a NAS-oddal az ez lenne: CyberPower UT650EG 13-15k
Ezeket pedig elég lenne egy túlfeszültség védős elosztóval védeni amit 3-5k-ból meg lehet úszni:
- TV
- konzolAzért ajánlok külön elosztót mert ritka az olyan UPS amiről beszélt tehát amin vannak csak feszültségvédős és külön akkuval védett aljzatok is plusz ami neked kell a NAS-hoz azok között ilyen nincs.
De a TV +konzol + beltéri kombóhoz akár vehetsz egy külön UPS-t is:
- Kstar Micropower 1000VA LED 17-18k
- APC Easy 1000VA 24-25kMivel a NAS-oddal kompatibilis UPS kb. 13-15k (attól függ, hol veszed, szállítási költség stb.) így akár még nagyjából a költségkereten belül is tudsz maradni, legalábbis a Kstar-ral ami 17-18k
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest