- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
Az SNMP nem kell, csak telnet vagy SSH.
Putty-ból lépj be admin userként a kiválasztott protokollal!
Mondjuk ha a telnetet engedélyezted, akkor kiválasztod, hogy telnet, beírod az ip címet a hosztnévhez és Open. Mást nem kell állítani.Nyomatékosítsuk, hogy a webes cuccot nem én javasoltam. Nem is akarok tudni róla, hogy mit csinálsz vele!
-
dannnzzzz
csendes tag
Sziasztok! Már több, mint egy éve üzemel a Synology NAS-om, Plex-szel karöltve. Minden tökéletes, de felmerül bennem, hogy a két nagy mappa (filmek/sorik) mellett kellene egy olyan amibe csak pl. gyerekmeseket rakok es plexen keresztül elérhetővé teszek. Biztos az egy év miatt, de akárhogy ötletelek, nem jöttem rá, hol csinálom meg ezt a mappát és hogy adom utólag a plexhez? Akarok olyan hozzáférést adni rokonnak, hogy csak ezt a mappát lássa, az Oldboy típusú tartalmakat inkább ne
Köszi a segítséget előre is...!
-
Sziasztok, van egy DS418 Play, amit újraindítottam, mert nem látta a rákötött külső HDD-t, azóta a kék led folyamatosan villog, a státusz ledek mind zölden világítanak, ennek kb. 20 perce. Mit lehet tenni ilyen esetben? A sárgán villogó státusz ledes hibát olvastam, de nálam zölden világítanak. Az kimaradt, hogy pingre válaszol. Manuális újraindítás segíthet?
-
IRO21
senior tag
válasz
crissprivat #82686 üzenetére
Alapból a tűzfal nem tiltja a szabályokra nem illeszkedő forgalmat, tehát Nálad most minden mindenhonnan meg van engedve.
-
IRO21
senior tag
A putty jó, de bármilyen másik terminál program is.
Engedélyezni kell hozzá a vezérlőpult/Terminál és SNMP/Terminál fülén a kiválasztott protokollt. Belépsz a NAS-ra admin jogú userrel, és kiadod az mc parancsot. Utána csak nézel, nem nyúlsz semmihez!Az admin jogosultságú felhasználóknak alapból sudo joga is van.
A biztonságra nagyon figyelj, mert így teljes hozzáférést lehet szerezni a NAS-hoz, és itt nincs automata blokkolás meg 2FA! A tűzfallal azért korlátozhatod a hozzáférést.
Én a webes felületről elérhető cuccokat sem javasolnám, pont emiatt.
Ha csak ritkán van rá szükséged, a legegyszerűbb, ha csak arra az időre engedélyezed a hozzáférést! -
IRO21
senior tag
válasz
crissprivat #82683 üzenetére
Akkor valószínű nem jól van beállítva az a tűzfal, mert az első két cím a listában taiwani és spanyol. Többit nem is néztem.
-
törölt tag
A feltöltési hibát (nas-one drive) csak a cloud sync naplója mutatja.
A nasra feltöltött fájlok méretét a naplóközpont mutatja nullának. Ezzel én is együtt tudok élni.
A nas felé a FreeFileSync progit hanszálom a tükrözés,verziókövetés és egyéb extrái miatt.
Meg minden másolathoz is (4db) , ezzel biztosítva ,hogy minden biztonsági mentés mappaszerkezete és tartalma megeggyezik egymással.DSM 6.2.4-25556 Update 6
CloudSync 2.6.1-1286
FreeFileSync 11.29 64bit -
IRO21
senior tag
válasz
#46824192 #82664 üzenetére
Kipróbáltam egy nagyobb fájllal.
Nálam addig el sem kezdi a szinkronizálást, amíg az SFTP feltöltés be nem fejeződik.
Mondjuk az én kliensem egy .filepart kiterjesztést ad a feltöltés alatt lévő fájloknak, és csak sikeres feltöltés után nevezi át. A Tied csinál ilyet? Hátha ez a trükkA logot hol nézed, a Napló központban?
Nálam ott rendben van. A fájlátviteli naplóban mutatja a méretet a feltöltéshez és az átnevezéshez is, a kapcsolati naplóban pedig látszik az összes adatmennyiség.
Annyi apróság van, hogy a fájlátviteli naplóban FTP-t ír SFTP helyett, de ezzel együtt tudok élniDSM: 7.1.1-42962 update 2
Cloud Sync: 2.6.1-2286
SFTP kliens: WinSCP 5.21.6 -
IRO21
senior tag
válasz
crissprivat #82670 üzenetére
Milyen porton próbálkoznak? Külföldről?
-
IRO21
senior tag
A Midnight Commander (több linuxos toollal együtt) benne van a SynoCLI File Tools csomagban is a synocommunity repo-ban.
Telepítési segédlet: Nyomd meg a telepítés gombot!
(gondolom a csomagforrás már fel van véve) -
Dawe24
tag
Sziasztok! Van egy Synology DS116 tehát 1 vinyós szeróm már 6 éve kb. 3 éve van benne egy WD Red 4 TB azonban a garancia kb már lejárt. Még semmi baja, tökéletesnek írja a rendszer. Viszont szeretnék egy klonozást végezni ezzel: [link]
A kérdés az lenne, hogy mivel ehhez nem kell PC a klonozáshoz, miután berakom az újat ugyanúgy fog működni minden? Előző cserénél nem klónoztam, tehát nem nagyon van tapasztalatom..
Használta már valaki ezt a racket erre a célra? -
IRO21
senior tag
válasz
maxisama #82668 üzenetére
Névfeloldás:
Parancssorból mondjuk: "nslookup hosztneved 1.1.1.1"
A visszakapott ip címnek a NAS-od publikus címének kell lennie. Menj sorban végig az összes domain-en, subdomain-en ami a tanúsítványkérésben szerepel!
Vagy használhatsz valami online DNS checkert is, ezek eleve külföldi szerverekről kérdezik le.Port nyitás ellenőrzése:
Legegyszerűbben valami online oldalon, beírod a hosztnevet/ip címedet és a kívánt portot, és az ellenőrzésre nyomsz. Ha nagy zöld open, akkor jó, piros closed értelemszerűen nem.
(Alapból kitölti az ip címet arra, ahonnan netezel. Ha ugyanott vagy ahol a NAS, akkor nem kell átírnod)
Ezzel egyben a routeren a port forwardot, és a NAS-on a tűzfal nyitást is le tudod ellenőrizni. (Sőt, ha hosztnevet írsz ip helyett, akkor egy plusz névfeloldás is van benne)
-
llacee
őstag
Sziasztok, kis segítséget kérnék, mert elakadtam.
Van egy két lemezből álló SHR kötetem EXOS X16 hddkkel.
Viszonylag nagy másolási feladat fut éppen, de már korábban is megfigyeltem, hogy a disk6 fele vagy harmad annyit visz át írás olvasásban mint a disk5. (zöld d5, lila d6)
[kép]
Lekértem a sata sebességeket, mind a kettő sata3-on csatlakozik
A lemezek rendszeresen ellenőrzöttek, nincs semmi kiugró a smart értékekben.Van esetleg valakinek ötlete, mert ez így nagyon nem jó.
Köszi!
-
IRO21
senior tag
válasz
#46824192 #82634 üzenetére
sqlite adatbázisban tárolja a dolgait.
Úgy nézem a "/volumeX/@cloudsync/session/Y/event-db.sqlite" fájlban (ahol X a kötet száma, Y a létrehozott kapcsolat azonosítója), azon belül is az event_info táblában van amit keresel.
Szabvány SQL parancsokat tudsz használni, telepítve is van az sqlite3 a NAS-ra. -
törölt tag
Nincs mit.
Ugyanakkor ebbe a szinkronizálási folyamatba fel is fedeztem egy hibát
A helyzet az, hogy ahol nekem a nas van ott 1/1 gigabit a kapcsolat. Nekem a nas felé viszont ennek csak töredéke.
Ha elkezdek pár száz képet/videót a nasra küldeni és a nas folyamatos szinkronban van a one drive üzleti felhővel , akkor log alapján találtam benne 1-2 mp4 fájlt amit hibásnak mutatott a feltöltéskor. A nason a fájl rendben , de a felhőben valóban hibás volt. Kissebb a mérete és lejátszhatatlan lett. Magyarul hiányosan/hibásan került fel. Ezt kézzel kellett újra feltennem , mert a nas nem csinálta meg és valamiért nem is próbálta meg újra feltölteni.<Azért ez maxigáz kategória szerintem. Két fájl (Nason-felhőben) nem egyezik és letudja a logban egy hibajeggyel
> Ja, köszi.... (és ide is beillik ezen hsz. legutolsó mondata!)
A hiba okára nem jöttem rá, de a tippem az hogy talán hamarabb kezdi felszinkronizálni a nas ,mint ahogy a teljes fájl tőlem odaér és ilyenkor talán a sebességek különbsége miatt valami szétesik a folyamat közben.
Jó hír ,hogy ez elkerülhető azzal, hogy amikor a nas felé én szinkonizálok , akkor addig a dsm-ben pause módba teszem a one drive szinkronizálást. Vagy ütemezést állítok be hozzá és akkor szinkronizálok a nasra , amikor a feladat tudom hogy szünetel. Szóval a lényeg , hogy tőlem a nas felé és a nasról a one drive felé egyidőben ne menjen a szinkron.
Gondoltam ezt leírom , Téged vagy más se érjen meglepetés. Már ha egyáltalán felbukkan a hiba.
----
Még egy gondolat a log-ról. A nas naplóban is érdekes a helyzet. Az előzőektől függetlenül , minden sftp feltöltésem 0 bájtnak mutatjaIgazából ez legyen a legnagyobb baja, de ennyi pénzért akár még rendesen is működhetne.
-
IRO21
senior tag
válasz
kenand #82662 üzenetére
Megosztott mappát többet nem tudsz létrehozni, azt az egyet a NAS csinálja automatikusan, ahogy írod. Ez így jó.
Nálam a Sorozatok egy sima mappa az usbshare1-en belül.Pedig gyanús, hogy azért nem látja a Plex a Filmek és Sorozatok mappákat, mert nincs legalább olvasás joga az usbshare mappára. Nálam 777 az usbshare és a Sorozatok mappa jogosultsága is.
-
kenand
veterán
USB meghajtón nem enged megosztott mappát létrehozni, Egészet beteszi, mint usbshare1
De míg pl ha a Volume1-en csinálok egy Filmek megosztott mappát és annak írás/olvasásra engedélyt adok a Plexmediaserver system usrnek azt a mappát a plex látja. De hiába adok engedélyt a Plexmediaserver system usrnek az usbshare1 mappára a Plex nem látja a tartalmát /volumeUSB1/usbshare mappa a Plex számára üres pedig van benn egy Filmek és egy Sorozatok mappa és benne tartalom -
IRO21
senior tag
válasz
#46824192 #82615 üzenetére
Kipróbáltam, ez tényleg működik. Köszi az ötletet!
Megadhatod, hogy melyik mappából melyikbe szinkronizáljon. Azon belül pedig a feladatbeállításnál is ki tudod kapcsolni egyes mappákra a szinkronizálást. Az újonnan létrehozott mappákat automatikusan figyeli, azokat kézzel kell kizárni. Létre tudsz hozni több feladatot is egy kapcsolathoz, más-más beállításokkal.
Az én használati szokásaimmal ez így teljesen jó lesz.
Köszi még egyszer! -
kenand
veterán
Tudna valaki segíteni?
DSM 7 alatt USB meghajtón lévő mappát hogy tudok Plexxel használni? Belő meghajtóknál megy hogy rendszer felhasználóknál írás-olvasás jogot adok a plexmedia system usernek, de hiába csinálom ez meg az usbshare1 mappával, mivel az a root alatt egy volumeUSB1 mappa alatt van, de azt nem látom a megosztott mappa alatt
-
IRO21
senior tag
Megtaláltam: KB5009543
Több oldalon is foglalkoztak vele. Elvileg valami következő frissítés javította, de azért érdemes ránézni.
A problémás gépen fent volt, de nem én foglalkoztam vele, csak távolról próbáltam segíteni. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy tényleg sikerült eltávolítani, és nem az okozta a gondot mindvégig. -
IRO21
senior tag
válasz
crissprivat #82637 üzenetére
Az engedélyező listádban vannak ip címek?
Hátha azért nem kerül a blokkoló listába, mert már rajta van az engedélyezőn
Nem valamelyik saját eszközöd csinálja véletlenül? -
IRO21
senior tag
Igen, ha mobilról megy, akkor NAS, port forward rendben.
Próbáld ki egy másik notebookról, vagy egy virtuális gépről!
Volt egy gépünk, amin valaha működött, aztán egyszer csak nem, és semmit nem lehetett vele kezdeni. Újra telepítés után jó lett megint, de nem jöttünk rá, hogy mivel akadhatott össze.Erről jutott eszembe, mintha írtak volna valami frissítésről is, ami problémát okozott. Azt megtaláltad? Nekünk nem segített, de hátha rajtad igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BlitzWolf termékek topicja
- Reklámblokkolók topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest