- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- OpenWRT topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrSealRD
veterán
Sziasztok!
Sikerült elejtenem a Seiko SNZG15J1 órám és összetört az üvege.. Hardlex üvegezése volt... Szeretném megcsináltatni. Hová vihetem ahol ezt szépen és igényesen megcsinálják, lehetőség szerint az üveg beszerzésével együtt? ( Vagy jobban járok ha én veszem meg az üveglapot? )
Budapest XIII - VI. - V. - III. kerületekben szoktam mozogni. -
MrSealRD
veterán
válasz
@mriya@ #245777 üzenetére
Az utóbbi 1-2 hétben tettem egy próbát nagyon macera volt 2 naponta ezt eljátszani... A fölösleges járás vs megáll és tekerem viszonylatban nekem is eszembe jutott, hogy melyik terheli jobban a szerkezetet. Szerintem nagyobb mechanikus kopás van ha állóról tekergetem meg mintha a terveztt folyamatos ütemben mozognak benne az alkatrészek. De lehet tévedek... Igaz más műfaj, de HDD-k motorja is jobban szereti az állandó konstans sebességgel forgást mintha a le fel pörgést.
-
MrSealRD
veterán
Óraforgatót keresek... Igazából 1 automatám van és van amikor hordom is. Emiatt azt gondolom 1 darabos bőven elég lesz még a jövőre nézve is... Nem akarok indokolatlanul sok pénzt rálocsolni. És a esztétikai rész is másodlagos...persze ocsmány ne legyen. Csak mégse mahagóni fából készüljön, mert nincs hozzáadott értéke.
Funkcionálisan nem tudom mit kell tudnia egy ilyennek...legyen tartós. Meg halk...
Nem tudom mennyire tapogatózom jófelé...
Van bestbuy ajánlott darab? -
MrSealRD
veterán
Szíj keresésben úgy érzem lyukra futottam. Szeretnék venni egy bond nato szíjat, de valami tisztességesebb szövésűt. Tudom a Phenomenato jó... de 40 dodónak kb a felét, vagy inkább harmadát szánnám a műveletre. Szóval van olyan finomabb szövésű, de nem harmat vékony szíj lehetőség amit jó szívvel ajánlanátok?
-
-
MrSealRD
veterán
cog777 kérdése után gondoltam megnézem mi van most a CreationWatches oldalon, aminek az lett az eredménye, hogy 25-én megrendeltem egy [Seiko 5 SNZGJ15J] darabot, amit nemrég a futár át is adott...
120 USD-re jött ki az ára kuponkóddal, majd erre jött még ÁFA és vámkezelés...
Sajnos nem vártam meg fagyallo hozzászólását. Így gondoltam utólag fizetem ki. Ez így 18000Ft lett ami kb 177 USD körül van. Ha előre bepattintom ezt a részt akkor 168USD-vel megúszom. Ezt csak azért írom le, hogy mások már az én hibámból tanuljanak.Ettől függetlenül az óra tetszik. Első automatám. Kezdésnek szerintem tökéletes. A kvarc Certina mellé jó bővülés.
-
MrSealRD
veterán
creationwatches rendelés esetén melyik rendelési módot érdemes kérni? Adót előre fizetősét vagy utólag fizetőset?
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
dzsi23 #211701 üzenetére
2000Ft volt a művelet. Nem tudom mennyi lett volna nyomáspróbával. Mert az az igazság, hogy elfelejtettem a nagy sietségben. Sűrű volt a tegnap délután.
Meglátjuk később lesz-e probléma. Max megint bemegyek és kérek egy tömítés cserét meg nyomáspróbát. Akkor biztosan indokolt lesz így nem felejtem el. -
MrSealRD
veterán
Tegnap voltam a seiko szervizben. Elemcsere után minden ment tovább. És nem is volt drága. Igaz végül nem kértem nyomásprobat. De nem is úszok vagy fürdök órával.
Köszi a tippeket utólag is. -
MrSealRD
veterán
m3tr0 : Régen is sokan dicsérték őket. De nem gond, hogy Certina? Foglalkoznak más órákkal is ami nem japán?
fagyalllo: Hát durvák ezek a homáros történetek...
soldier2: Hantos? Ismerős a neve régről. Valami olyasmi rémlik, hogy nagyon elfoglalt volt sokáig. A távolság nem feltétlen baj.
Csari93 : Nekem nem automatám van ráadásul a hírhedt G10-es szerkezet. Igaz még fiatal óra, de nem vagyok nyugodt. Úgy tűnik az óráknak nem volt könnyű ezt a dátumot megemészteni. -
MrSealRD
veterán
Van egy ilyen órám. Múlt héten a péntek 13 már nem tetszett neki, így még előtte este megállt. Vagyis a stopper másodperc mérő láthatóan próbálna mozdulni, de nem sikerül neki. Szerintem lemerült az elem. Úgy 2 éve volt benne cserélve. Akkor még garanciában volt...
Szeretném elvinni egy óráshoz, hogy ránézzen és elemet cseréljen. Olyan helyet keresek ahol a tömítésekkel és a nyomáspróbával is korrekten eljárnak. Illetve nem akarnak irreálisan magas összeggel lehúzni.
Hová érdemes vinnem az órát? Előre is köszi. -
MrSealRD
veterán
A novemberben vásárolt órám megállt. Kicsit megijedtem, mert az elemnek ennél többet kéne bírnia... Ma becammogtam vele az OREX-be mivel oda szól a garanica. Kb 10 percet tartott az egész helyzet adminisztrációval együtt... Örültem, hogy ilyen gyorsan sikerült végezni.
-
MrSealRD
veterán
Mostanában nagyon megragadt bennem a Valjoux 7750-58 szerkezetek és nagyon győzködöm magam, hogy ebben az évben egy ilyen belsővel szerelt órát vegyek. A stílust még nem találtam ki, de igazából a másik meghatározó tényező az ár. Meg lehet ezt oldani max 250 ezerből vagy nagyon alálőttem? (Új állapot esetén és olyan márkát ami nem ismeretlen az órás világban...)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Mephisto75 #168151 üzenetére
Hol nézegettél Atlantic órákat?
-
MrSealRD
veterán
válasz
pulutodurumo #167104 üzenetére
Ez tetszik.
-
MrSealRD
veterán
Bulova mellett van másik 262Khz-es szerkezetet beépítő márka? Olyan akinek azért van valami neve is az órapiacon.
-
MrSealRD
veterán
válasz
gipsztigris #163137 üzenetére
Ezt milyen virágnyelven írtad.
-
MrSealRD
veterán
Orex ma délután már tényleg totál lefosztva... Főleg 200 fölött voltak órák... Abból se nagy választék.
Egyedül egy narancs lünettás Certina DS Action ragadta meg a figyelmem, de inkább hagytam.Délután 15.15-kor értünk oda. Tábla az ajtón, hogy ebédszünet. Közben láthatóan legalább 10 ember volt bent. Aztán az egyik távozó vevőt kiengedte az egyik eladó. Ekkor kérdeztem tőle, hogy meddig tart az ebédszünet. Mondja, hogy 20-30 perc. Mivel nem értettem a dolgot, visszakérdeztem, hogy mégis mikortól kezdődött a 20 perc mert ilyenkor nem szokott ebéd idő lenni. Azt mondja erre, hogy ha kiment az utolsó vevő.
Kb 40 perc múlva értünk vissza, akkor már beengedtek...
Eddig soha nem láttam még olyan kereskedelmi egységet, ahol az alkalmazottak egyszerre mentek ebédelni és emiatt lehúzták a rolót egy fél órára... Eddig mindenhol elcsúsztatva intézték ezt... -
MrSealRD
veterán
válasz
Mr. Deluxe #161640 üzenetére
Ez nagyon tetszik.
-
MrSealRD
veterán
Kinéztünk ma a Chronomeetingre... Vegyes érzésekkel jöttünk el. Néhány helyen látszott az igyekezet, hogy rendezetten legyenek az órák...máshol meg ömlesztve voltak...
Rengeteg volt a régi óra...ami nem is lenne baj, de a frissebb példányok között is elég sok volt az ilyen-olyan sérülés. Több helyen is éppen érdeklődött valaki az egyik óráról és mindig volt valami javítandó dolog... De néhány embernél a "kofa" stílus is elég túlzás volt. Ráadásul 14:30-kor már volt aki pakolt és ment el...Ami a konkrét órákat illeti, meglepődve láttam, hogy rengeteg volt nagy tokátmérővel bíró darab. A vintage kategóriában láttam főleg kisebb példányokat. Végre láttam Omegát élőben is. Kevésbé tetszettek mint eddig képeken.
Szemrevételeztem a fenomenato szíjat. Az szép munka kétségtelen...
Igazából tanulságos volt..főleg az elkapott félmondatok és beszélgetések... -
MrSealRD
veterán
Belefutottam ma neten az IWC Chronograph Portugese Rattrapante modellbe. Nagyon jól néz ki ez az óra. De amikor megláttam az árát...alább hagyott a lelkesedés.
-
MrSealRD
veterán
Ez Lidl-s óradoboz elég jó. Vettem egy négyzet alakút. Árához képest egészen pontos munka. Egyelőre egy lakója van, de így legalább meg tudom indokolni a következő 5 óra jogos vásárlásást.
Bár a facebook csoportban már tegnap mindenkinek ki volt a töke a dobozos képekkel... -
MrSealRD
veterán
Használati utasításban olvasom, hogy " *csavaros koronával felszerelet modellek". A DS Podiumomnál nem tekeredik ki vagy be a korona. Van neki 1/2/3 pozíciója ha kihúzom. 1-es állapotban kb üresjárat van. Tehát akármerre tekerem, nem csavarodik ki. De az ábra szerint ha kicsavarom az látható. Honnan lehet eldönteni, egy adott modellről, hogy csavarható vagy sem?
-
MrSealRD
veterán
Ja, ez igaz. Újra olvasva tényleg skeletont keres. Elsőre másképp értettem amit keres. 😄
-
MrSealRD
veterán
válasz
pulutodurumo #159931 üzenetére
Open heart néven is vannak ilyen órák még.
-
MrSealRD
veterán
Ma délután meglátogattam az OREX óraszervízt ezzel a szíj repedés problémával. Segítőkészek voltak. Minden jól ment. Azt mondták december végére talán ideér az új Certina szíj.
-
MrSealRD
veterán
válasz
alphaville #159387 üzenetére
Szép munkát végzett. Jó ez a szín is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
t_a_m_a_s #159372 üzenetére
Ezt vettem. Mindenképpen cseréltem volna a szíjat mert annyira nem tetszik. A sima egyenes bőr meg a csíkos nato van betervezve. Utóbbi már úton van, csak zavar van a postával. Gondoltam azt az 1-2 hetet csak kibírja...Erre tegnap ezt látom.
Bőröket csak fél szemmel néztem eddig, mert horror árak vannak. -
MrSealRD
veterán
válasz
resool #159357 üzenetére
Eleve nagyon tetszenek az Omega órái, de ez a fekete Speedmaster nagyon szép. Egyszer benevezek egy ilyenre. Grat hozzá.
Ha már a szíjat említed, van egy kicsit kellemetlen tapasztalatom:
2 hete vettem az órát (új), és azóta használom az eredeti szíjjal ami mostanra így néz ki:Ez mennyire számít garanciális esetnek?
-
MrSealRD
veterán
válasz
MCGaiwer #158699 üzenetére
Én ránéztem a weboldalukra, de nincs kint minden. A bolt helyi készletét árulják ki... A legtöbb amit tehetsz, hogy felhívod a boltot. De karácsonyig még lesznek további üzletek is ahol elkezdődik a felszámolás.
(#158704) Mercutio_ : Túl nagy volt a lendület miközben írtam. Az Andrássy órás boltra gondoltam. Ott azt mondták december / január körül várható. De pontosan nem mondta... A vidéki boltok is ott vannak még...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
hito-n kívül volt még valaki Orex-ben? Az áraikat nem látom neten. Gondolom nincs is fent, csak a boltban személyesen?
-
MrSealRD
veterán
Voltam ma Tutu-ban a méret miatt. Segítőkészek voltak.
Azok alapján amit mondtam Orient márkát ajánlották a boltból. (Fekete számlap, automata, 50-100 közötti ár, zafír üveg). A méret miatt felpróbáltam 2-őt. A lényeg, hogy inkább 41mm a felső határ nálam ami jól néz ki. Ez volt amit felpróbáltam és jó volt...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Mercutio_ #158312 üzenetére
Sajnos messze vagy tőlem...A westend okés... De köszi a felajánlást.
ans: Most lemértem a csuklóm kerületét. 170mm... Szóval 42.5mm a felső határ(4,0). Ha eljutok a próbálgatásig, akkor kiderül mennyire jó ez a becslés. Ez a méret azért eléggé szűkíti a lehetőségeket.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Konkrét óraszerkezetekről tudtok valami jó leírást? Olyasmire gondolok, hogy melyik jó, meg nem. Melyiknek mi a betegsége, vagy erőssége.
Nem tudom eldönteni, hogy quartz vagy automata. Mondjuk eleve az elektromos mechanikus között sem tudok választani... -
MrSealRD
veterán
válasz
Babarnew #157690 üzenetére
Én már csak azt nem értem a stílust miért nem timecenternek veted fel. Hiszen én segítséget kérve jöttem a topikba. Pont azért mert nem értek az órákhoz, és nem is állítottam ennek ellenkezőjét. A segítség helyett meg kaptam tőle egy szemrehányó kérdést. Vagy neki ezt itt szabad, mert segített itt pár embernek? Azért nézzük már objektíven a dolgokat kicsit. De, tudod annyira én sem lepődöm meg. Az egész PH-n már hónapok óta tapasztalható jelenség, hogy bemész egy topikba és érdemi segítség helyett oltást kapsz. Nem saját példából mondom, de látom mit csinálnak mások... Arról már nem is mondok semmit, hogy már másodjára írok le valamit és mindig jön egy újabb ember aki nem érti miről van szó, de azért beleszól...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Wg5113 #157681 üzenetére
Azért azt zárójelben megemlíteném, hogy olyasmivel értesz egyet ami nem igaz. Csak a tények kedvéért: Én csak rákérdeztem egy szállítási opcióra amit a forgalmazó oldalán lehet elérni. Semmiféle stiklizős téma nem volt. Pláne nem volt propagálva. Majd timecenter kezdte az egészet egy meglehetősen szemrehányó kötekedéssel. Amihez egyáltalán nem volt joga. Szóval lehet +1et írni, meg védeni. Csak éppen nincs igazatok, mert ő kezdte a kötekedést és nem fordítva. De nyugodtan vissza lehet olvasni... az engem igazol.
-
MrSealRD
veterán
válasz
gipsztigris #157640 üzenetére
Ahogy kereskedő sirámja is leszarom kategória. Persze az nem probléma, ez nem bunkóság?! Ekkorát beoffolni.
Haverod talán?! Tudod mit? Nem kellett volna ökörségeket írva belém kötni. Nyilvánvalóan semmilyen hozzáadott értéke nem volt a hozzászólásának. Szándékos negatív megnyilvánulás volt. Nem csak úgy véletlenül pötyögte be ezt a szöveget.
De szerintem jobb ha ezt most itt abbahagyjuk és inkább az órákról megy tovább a téma...
-
MrSealRD
veterán
válasz
TimeCenter #157627 üzenetére
Elgurult a gyógyszered, vagy mi?
Fogalmi zavaraid vannak. Én nem köztartozást fizetek hanem adót. A befizetett adóm pedig havi szinten annyi mint néhány ember fizetése... Az állam tartozik nekem mégpedig egy rakás szolgáltatással. Ezt hívják szolgáltató államnak. Ez a fogalom ebben az országban még évtizedekig ismeretlen fogalom lesz. Szóval azok a szolgáltatások amiket most nyújt nekem az állam az lepkefing ahhoz az összeghez képest amit beletolok. Az meg már lerágott csont, hogy hányszor is adózol a megkeresett pénzedből??? Hát ez már lassan súrolja azt a szintet amit a történelem órákon elítélve emlegetnek a feudalizmus korabeli kizsákmányolásként...
A legutóbbi kimutatások szerint mi költjük a legkevesebbet oktatásra, szociális területen és egészségügyi célokra GDP arányosan nézve. Szóval akkor hová is kerültek azok a forintok amiért itt panaszkodsz?Neked nem ez a bajod. Te azt sérelmezed, hogy nem hozzád megyek be elkölteni a pénzem... De ezek után még csak fontolóra sem fogom venni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest