Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz TeeJay #151256 üzenetére

    Rolexre meg sokan vágynak, jó pár évig hordhattam egy kamut és tetszett de ennyi,
    Nem érted látom, hogy amit te hordtál, az nem Rolex, hanem egy kínai szar, Rolex felirattal. Ezen túl az égvilágon semmi köze nincsen hozzá. Mintha egy Trabantra Mercedes jelet raknál, és onnantól már tudod is, hogy milyen Mercivel járni. Bosszantó butaság ez, amit írsz.

    És miért van az, hogy 10-20x drágább egy Roli (az okok nagyrésze Omegára is igaz) mint egy Steinhart?
    Zafír: kínai zafír (nagy hőre kékül) vs. nem kínai
    Szerkezet: rendelésre küldenek tömegwerket, abból is az elabore (alap) kivitelt vs. saját fejlesztés, házon belüli készítéssel, házon belül készült alkatrészekkel, COSC-nál szigorúbb tesztelési folyamat minden egyes órán.
    Tok: elvileg Grovana által tömeggyártott tok, amit hoz a beszállító vs. saját gyárban, egyedi acélötvözetből (316L helyett 904L) csak saját gyártású órákra.
    Szíj: Tömeggyártott megrendelt vs. saját gyártású órákra készített
    Számlap, mutatók: szintén külső beszállítótól készült a külső beszállító QC-jára hagyatkozva vs. házon belül, szigorú MEO

    Ezen felül infrastruktúra, mérnökök, R&D (research & development), és a többi.

    És bár Günter cukipofa, azért a support és szervizhálózat között is van némi különbség.

    Nagyjából ennyi. Ebből amúgy látszik, hogy a közös a Te Rolexedben, meg egy valódiban a feliraton kívül egész konkrétan semmi.
    És ezek indokolják, hogy a Stein 120-160k, egy Roli (sub) meg 1,2M alatt nincs használtan se.

    A Seikod pedig: Ha az van ráírva a számlapra, hogy japan mov't, akkor a werk japánban készült, az összeszerelés pedig val'szeg malajziában, vagy talán kínában.
    Ha japan made, akkor minden japánban.

    [ Szerkesztve ]

    Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák