- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rufusz
tag
válasz Dilikutya #398 üzenetére
És ha telepítéskor leformázom a vinyót, tudok több partíciót létrehozni? Az Ubuntunál elvileg lehet, de nekem gyakorlatilag nem megy
Gparteddel meg valamiért nem tudok új partíciót létrehozni, partition magic pedig nem játszik linux alatt...''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''
-
Dilikutya
félisten
Nem tudsz új partíciót levágni a régiből telepítővel. Partition Magic vagy valami más particionáló program kell ilyen művelethez.
A SuSE is tud indítómenüt. Szerintem ugyanaz a partíció nem lehet mindkét linuxé.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Rufusz
tag
Hali!
elkezdtem lehúzni az 5cds verziót, kérdésem hogy telepítésnél lehet e úgy új partíciót létrehozni, hogy a fennt lévő cuccokat ne bántsa? Egy partíció az egész vinyó, egy ubuntuval.
Tud indítómenüt csinálni a telepítő? (ahogy pl az ubuntu telepítője a vindóznak)
2 linuxnak lehet ugyanaz a partíció a cashe?''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''
-
n0_gAboR
őstag
okt 6-án jelenik meg az uj suse 10, ami opensuse lesz, tehat az ilyen eval verziokat el is lehet majd felejteni, lesznek rendes letoltheto isok kezdettol fogva...
meg 1 het...en mar nagyon varom -
wnix
senior tag
válasz Dilikutya #393 üzenetére
Hülye fejjel megvettem a DVD-verziót (az útolsó Suse amit használtam az a Suse 5.4-es volt), gondoltom összerakok egy jó kis routert, de ez már túl új a gépemhez viszonyitva (P1 233MHz), így iszonyú lassú és nagy lett (minimum ~400MB), amiben még a szerverprogik és X nincsenek bent. Hát igen, kissé meglepődtem...
Majd még elszorakozom még vele (ha lesz időm), talán egy új kernellel jobban megy...
(most megelégszem NetBSD-ve )Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
Dilikutya
félisten
-
wnix
senior tag
Úgy tudom az Eval (próba) verziók telepíthetőek, de rengeteg csomag hiányzik. A Live verzió meg nem telepíthető, csak simán cd/dvd-ről fut. Nekem a 9.3DVD Pro verzió van meg, ebben a DVD-re van másolva az 5 CD. A Suse (legalábbis a Yast) mindig is többnyelvű volt, így gondolom az Eval/Live verziók is többnyelvűek.
Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
Dilikutya
félisten
Az oldal tartalom tekintetében nem tesz különbséget. Azt írja, 7 óra, ha az 5CD-t szeded, 10, ha a DVD-t, + a DVD-n több csomag van. Amúgy nem Live a DVD, az külön fel lenne tüntetve, ahogyan a régebbi verziók mappáiban fel is van annál, ami Live.
De az alap kérdésre még mindig nem kaptam választ Nem szakbarbár tökhülye kezdő PC-makker vagyok, tudom mi a Linux, tudom hogyan kell iso-t kiírni, mindent tudok, tudom mi az a Live verzió, csak azt nem tudom, hogy a túróba van az, hogy van egy 180Mb-os iso-m, amit ha bemountolok, látom az egész 4Gb-nyi tartalmat. Az egyik lehetőség, hogy szar a fájl. Más lehetőség nem jut hirtelen az eszembe De ez pusztán kíváncsiság, legkésőbb telepítéskor úgyis kiderül minden.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
róland
veterán
válasz Dilikutya #389 üzenetére
Én inkább a CD ISO-kat töltöttem volna le. A DVD az valami Evaluate/Live verziót tartalmaz, a CD-k meg a rendes 9.3-at. Pontosabban a Professional változatot.
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Dilikutya
félisten
Sajnos a letöltő oldal nem volt túl informatív, hogy milyen nyelvű is a cucc. Amúgy miért pont a DVD Decrypterrel írjam ki? Nem a kiírással van a gondom, hanem azzal, hogyan lehet a 4Gb-os DVD-nyi Linux itt előttem egy 180Mb-os iso képében.
A telepítés mondjuk még odébb van, még csinálni kell neki partíciót, és ahhoz előtte ki kell írni mindent, hogy szabadon garázdálkodhassak utána a particionáláskor. Jó-jó, tudom, Partition Magic és társai... de én valahogy nem bízom bennük. Kellenek még az adataim.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Letöltöttem innen: Bővebben: link a 9.3-as DVD-t iso formátumban. Legnagyobb meglepetésemre mindössze 180Mb-ot tesz ki a cucc, bemountoltam Alcohollal, ott viszont látszanak a Gb-ok. Hogy is van ez?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Detonator
aktív tag
Sziasztok!
Én egy lelkes újonc vagyok, aki éppen most rakta fel a Linuxot! Nagyon tetszik, de sajnos a Live DVD-vel ellentétben nem tudok rámenni a netre!!! Mit tegyek? Megnéztem a modemem honlapját, de nincsen fenn Linuxos driver! Linuxra van egyáltalán driver?
Nem megy a DVD lejátszás sem! Van rá vmi megoldás, hogy nézhessek vele DVD-t?!
HELP!Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
Vilmoskorte
tag
Pedig könnyen fel lehet tenni forrásból is. Kell make, gcc, X dev, asszem ennyi. De ha így nem tudod, akkor tedd fel yastból. Azt ismered ugye? Rákeresel a csomagra és felrakod. Esetleg, ha nem találja, akkor bővíteni kell a forrást. ftp://roxen.integrity.hu/pub/packman/9.3/
ezt add hozzá.
Ja, media1-4 csomagok is kellenek asszem, de a yast-ban ha csoportokat választasz, fogod látni.
Az egészet sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint leírni.
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Valaki telepített már nforce 4es vagy AMD64 drivert ez alá?
kernel source rpm- kell installálni de ammegmi?
[Szerkesztve]Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D
-
DukeFX
tag
válasz Vilmoskorte #381 üzenetére
Pont azzal próbálkozom!!! Egy rakás sz@r az egész! Ilyen lib, olyan lib, amolyan f@szság! Egyszerűen nem tudom felrakni, mert annyi mindent hiányol. Ha beszerzem a megfelelő cuccot, ami kell neki, és telepíteném, akkor meg az a cucc nyvalyog, hogy nincs ez, nincs az... egyszerűen nem jutok a végére. A SuSE majdnem fullon fel van rakva.
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
-
DukeFX
tag
Sziasztok! Létezik Linux alá valamiféle codec-csomag? Kezdek hülyét kapni, hogy beszerzek valami codecet és vagy a ''függőségek játéka'' megy és nem tudom felpakolni, ha sikerül minden összetevőt összekaparni, akkor meg nem tudja lejátszani, mert nem tetszik neki. Jelenleg csak MOV-ot tudok lejátszani. AVI-t nem viszi, pedig fenn van az xvidcore és a div4linux is. (És biztosan tudom, hogy DivX vagy XVid-del tömörített). Tehát van valkinek valami ötlete, hogy azt a rengeteg sz@rt, amit felpakoltam tudjam is valamire használni, és ne csak a helyet foglalja!?
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
-
sbazsi
veterán
up
-
sbazsi
veterán
válasz dr_strange #377 üzenetére
prbóbáltam.
a bejelentkező ablakot adja.
de tény és való, hgoy utána 1024-ben jött be.
csak hogy tudom a beállításokat vinyora menteni. -
sbazsi
veterán
válasz dr_strange #375 üzenetére
és utána mit tálal a gép?
-
sbazsi
veterán
-
Gao182
tag
A Ctrl + Alt + Backspace kilövi az X-et (graf felület) Ez után szöveges módban be kell jelentkezned. gondolom root a név és vagy nincs jelészó vagy ugyanez. azután beírod hogy startx és akkor lehet történik valami
Microsoft, mert megérdemled, de az már gáz, ha az oprendszert is tanulni kell... (Egyik se jobb mint a másik)
-
sbazsi
veterán
up
-
sbazsi
veterán
Leszedtem a Suse live 9.3-at.
A notimon akartam probálgatni. (Acer Tm 4101, lásd adatlapom)
De a következő gondok voltak:
normal modban nem akart elindulni. hiába hagytam 5-8 percig nem jött be.
ezután próbáltam safe modban indítani, ekkor elindult.
a köv probléma az volt, hogy csak 640*480 felbontásban volt hajlando futni.
mivel csak live-ban akarom használni és nem nagyon vágom (még) a linuxon a dolgokat igy nem sikerült életre kelteni.
hol tudom beállítani, hogy mentse el a beállításokat valahova?
hogy tudom reboot nélkül ujraindítani a grafikus rendszert?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz dr_strange #366 üzenetére
Ehhe, köszi
-
dr_strange
senior tag
válasz Vilmoskorte #365 üzenetére
írd be /etc/resolv.conf-ba és vedd le róla az írásjogot
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
Vilmoskorte
tag
Chellos netem van, tehát dhcp játszik. Azt kellene beállítanom, hogy a névszerverek címei fixen bedrótozva legyenek és ne kérje/állítsa be bootkor a linux. Na, ezt hogyan csinálom? XP alatt lehet ilyet, gondolom itt is.
-
hefe
aktív tag
Hogy lehet az hogy a 9.3as Eval dvd suse minden FTP-ről csak egy 180megás isót ad le? Most ez hogy van?
Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D
-
Gao182
tag
Hát ha T-s vagy akor T-online oldalán sztem még mindig meg lehet nézni...
Microsoft, mert megérdemled, de az már gáz, ha az oprendszert is tanulni kell... (Egyik se jobb mint a másik)
-
Sir Pocok
őstag
Szevasztok
Lenne egy elég láma kérdésem:
Hogyan lehet az Internet forgalmat figyelni, illetve azt, hogy az adott illető hány órát netezet adott nap?Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Gao182
tag
válasz Darth_Revan #359 üzenetére
ftp.novell.com
-
terfy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám a SUSE 9.3 telepítése közben. A telepítő szépen elindul, de amikor túljutok a CD/DVD lemezek ellenőrzésén és elkezdi vizsgálni a rendszert, ott egyszerűen nem ad ki adatokat, csak forgatja az órát (egyszer otthagytam és visszamentem 30 perc múlva, hátha csak türelmetlen voltam, de akkor sem lépett tovább). Lehet, hogy nem tud felismerni vmit? A 9.1-es simán felment, nem volt vele semmi gond. Próbálkoztam már a CD-s, a DVD-s verzióval és a mini-image-vel is, a HDD-ről is megpróbáltam telepíteni, hátha mégse jó a CD/DVD, de mindig ugyanaz a hiba.
Remélem tud valaki segíteni. -
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #357 üzenetére
Jah meg valaki tudna ajánlani 1 kellő sebességű,nem torrentes oldalt,ahonnan letölthetem a netről telepítős verziót?
-
ZCoyote
őstag
-
Darth_Revan
veterán
A SuSE Linux 9.3-ba van magyar nyelv beépítve? Ha nincs,akkor honnan tölthetem le a magyar verziót?
-
Hóbelebanc
csendes tag
válasz Detonator #352 üzenetére
Még egy kis ssegítség suse linux ügyben, bár gőzöm sisncs melyik verzióhoz íródott, de sok hasznos dolog van benne: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Hóbelebanc
csendes tag
-
Gao182
tag
azt mondom töltsd le a nem Dl verziót a 32 bitest, pörköld egy lemezre és angolt telepíccs, akkor minden oké lesz...
-
Detonator
aktív tag
válasz Hóbelebanc #350 üzenetére
Szóval kitömörítem az iso-t a HDD-re, majd a winfos alól elíndítom a start(???) file-t?
Ahogy nézem a DL-ek nem tartoznak az olcsó mulatságok közé!
Köszönöm, hogy írtad ezt a jó ötletet!Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
ZCoyote
őstag