-
IT café
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
senior tag
válasz Donki Hóte #34171 üzenetére
egyébként a cukros coca-cola szerintem sokkal jobb, külföldön mindig úgy érzem magam, mintha egy másik terméket vásárolnék (alkalmilag fogyasztom csak). szóval lehet abban valami, hogy ez az invertcukor izé azért nem az igazi, de ez a cukorszirup valószínűleg még így is sokkal kevésbé ipari hulladék, mint bármelyik édesítő
-
pictigjis
senior tag
válasz Soulfly842 #34165 üzenetére
százszor inkább fruktóz-glükózszörp, mint bármilyen édesítő
-
pictigjis
senior tag
válasz zoltan6 #30105 üzenetére
biztos van, amire igaz, meg van, amire nem igaz. a gyerek például már rég kinézett egy fésűt a rossmannban, de annyiért nem vettük meg, amennyibe került. a glamour kuponozás előtt nem is lett felárazva, kedvezménnyel megvettük
ugyanígy kuponnal és 10 százalék végösszeg kuponnal szerintem elég jó a 72 huf/db-os jar platinum plus mosogatótabletta is, legalábbis én nem találtam olcsóbban
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
természetesen. ha folyamatosan az aldiban veszed például, akkor is lesz különbség, mert ez a csemege szalámi ahogy esik, úgy puffan a picknél. garantáltan ugyanaz megy ebbe a három boltba biztosan, nem is érné meg másképp (de a lidlben például sokféle szalámi van, nem mindegy, melyiket veszed)
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
nem igazan sporolos tema, bar ahogy vesszuk, a foldrajzi lokacio sok mindent befolyasol. szoval az van, hogy teliszalamibol mindig is a herz-felet szerettem, annak a fuszerezese nekem sokkal inkabb teliszalami. de amiota a herz a picke, itthon nincs. kivezettek, hellosziaszevasz
de bezzeg hollandiaban, ott van. az ara magyar szemmel nem "sporolos", hollanddal viszont also-kozepkategorias, sajatmarkas (albert heijn) omlesztett (sok masik koze bedobalt) pultos cucc. mindig ezt vesszuk, ha arra jarunk, sot haza is hoztam belole. nagyon szep vekonyra van szeletelve, 32 szelet egy csomag. tenyleg vicces, hogy a teliszalamit mar csak itt magyarorszagon probaljak premiumkent eladni, de szerintem egyre kevesebb sikerrel
-
pictigjis
senior tag
az aldiban latott valaki mostanaban 689 forintos hasabburgonyat? nalunk hetek ota ures a helye
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
egyrészt baromi unalmas állandóan ez a mantra, hogy jaj, most akkor egyből minden drágulni fog a boltokban. ha a kereskedőknek olyan kedvük van, akkor is árat emelnek, ha éppen bal lábbal keltek fel. a 40 forint jelentősnek tűnhet, de valójában ugye szaros 10 eurócentről van szó, nem ezen fog már múlni, mennyiért veszed a tejet és a kenyeret
másrészt vannak, akik két hét alatt akár többször is tankolnak, mert használják is az autójukat. na, nekik például nem mindegy (rövid távon), hogy egyszerre nagyot vagy kétszer kisebbet
de amúgy igazad van, elég picsogásszerű az egész történet, mert 40 forint sem jelent tele tanknál akkora kiadást, hogy ettől bárki letegye az autóját. de azt ne állítsuk már, hogy mindegy, hogy egyszerre vagy két részletben emelik egy termék árát, mert ez soha nem mindegy
-
pictigjis
senior tag
tenyleg erthetetlen ez a lazadozas a betetdijas rendszer ellen, egyebkent is reg elkestunk a bevezetesevel. a felesegem elt par honapot 15 eve nemetorszagban, mar akkor sem okozott semmi nehezseget a palackok visszavitele, mi inkabb szemeteltunk tovabb. es most, hogy vegre tortenik valami, jon a nyifi-nyafi
-
pictigjis
senior tag
válasz Willhunting #25646 üzenetére
kamionnal? és miért vetted volna meg x időpillanatban az életed hátralévő részére elegendő wc-papírt? tényleg érdekel, mert ez már gondolatnak is irracionális. pontosan kiszámolható, hogy a wc-papír mekkora havi költséget jelent egy átlagos háztartásban, és nem lehet több, mint pár ezer forint. az előre, nagy mennyiségben felhalmozott ilyen termék havi szinten valójában minimális spórolást jelent, ami a beszerzési ár alapján szintén könnyedén kiszámolható. pár száz forintot lehet, hogy tényleg kitesz. hát valahogy így, havi pár száz forint megtakarításért én biztos nem fogom a garázsban előre gyűjteni a klozetpapírt azon örömködve, mennyit spóroltam, de hajrá, akinek ez szívügye, csinálja. annyit jegyeztem meg, hogy néhány itteni user szokásaival ellentétben bátorkodtam az akciós lidl-papírból CSAK két csomaggal venni, hátha amúgy így másnak is jut
kitettem a pontot
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz f4lcon #25642 üzenetére
de könyörgöm, nem is rólad volt szó (ez mindenkire vonatkozik), akinek 10 ezer forintja áll wc-papírban, hanem azokról, akiknek tele van a garázsa a cuccal "két raklap", mintha ez elsikkadt volna a nagyságrend érzékeltetésénél. de mint mondtam, nem akarok senkit eltántorítani a vásárlási kényszerétől, de arra azért felhívnám a figyelmet, hogy az állampapírt legalább el lehet adni, ha kell a pénz, a wc-papírt... hát, azt nehezebb, de szerencsére nem is az én dolgom
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Gézengúz #25639 üzenetére
mert szerintem teljesen felesleges a garázsba is wc-papír halmokat tenni, és ez valójában nem spórolás, akkor sem, ha egyszer elfogy (bár az ilyen ember a következő akciónál megint venni fog, hiába van két raklapja otthon). nem akarok meggyőzni senkit, én inkább állampapírban kamatoztatom a pénzt, és nem budipapírban parkoltatom. ki így, ki úgy, arról meg lehet vitatkozni, hogy az állampapír is budipapír-e, csak másféle
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
neha azt erzem ebben a topikban, hogy egyesek nem sporolnak, hanem osszevissza mindent megvesznek, mert "akcios"
csak ugy megjegyeztem
-
pictigjis
senior tag
most voltunk az aldiban, a hónapokig 1099-ért árult, sütőben is süthető 1 kilós hasábburgonya 689 volt. mellette a hullámoson továbbra is 1099-es árcímke volt
-
pictigjis
senior tag
válasz sambenez #24072 üzenetére
ott is automatákba kell bedobálni a palackokat, nem? más országok alapján szerintem kétféle van: ami csak azt nézi, hogy palack, nesze, itt a kredit, de van olyan is, ami a vonalkódot ellenőrzi. azt nehezebb átverni
szlovákiába még nem vittem vissza palackot, nincs infóm
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz sambenez #23898 üzenetére
lehet, hetek óta nem jártam auchan kúton vagy csak mostanra pörgött ki a korábbi készlet minden kúton... mindenesetre akármi is volt a háttérben, teljesen felesleges volt az e10-es 98-as kotyvalékra átmenetileg is átállni, saját maguknak is lekeverve egy hitelességi pofont. vannak a világon érthetetlen dolgok
továbbra is rendkívül kínosnak és magyarosnak tartom, hogy az e5-ről e10-re való átállásról nem hogy hírt nem adtak ki, de a hitelesítési jegyzőkönyvek szándékos visszatartásával is sunnyogtak. sokan valószínűleg hónapokig tankolták megszokásból a prémiumnak hitt kotyvalékot, miközben alacsonyabb minőségért is ugyanakkora felárat fizettek, mint amikor egy százalék etanol volt a (régi) 98-asban
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
na nézzenek már oda, azért volt értelme, hogy néhányan picsogtak...
https://www.vezess.hu/hirek/2023/06/30/ismet-valtozik-a-benzin-egy-hazai-kuthalozatnal/
-
pictigjis
senior tag
válasz Stylewars_kp #23874 üzenetére
szoktam inni, nemcsak zerót, cukrosat is. köszönöm szépen, eddig összesen egyetlen gyökérkezelt fogam van
hogy milyenek a fogaid, az a géneken múlik, tök mindegy az is, hányszor mosol fogat
-
pictigjis
senior tag
válasz szabi__memo #23860 üzenetére
mondjuk a who tényleg sok mindent mondott már, úgyis minden egészségtelen, ami jó. szarni rája
de azt tényleg egészen furcsának tartom, hogy 2023-ban (állítólag) nincs még valóban cukorizű, energiamentes édesítő. vagyis lehet, hogy van, de a fillérszexualizáló gyártóknak eszükben sincs használni az olcsó szarok helyett...
-
pictigjis
senior tag
válasz zoltan6 #23826 üzenetére
full off, de mult heten voltunk madeiran. van ott egy kola, az a markaja, hogy cola. es cukros, nem edesitos szar. es ha nem lattam volna a cimkejet, azt hittem volna, hogy egy furcsabban sikerult coca-cola szeria. a majdnem tokeletes masolat 1 euroert (szigeteken az uditok jellemzoen dragak, coca masfelszer-ketszer ennyi)
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz erdey_a #23486 üzenetére
tehát akkor nyilván hazudok. pedig szerintem az ilyen panaszok egyáltalán nem egyediek, nem egy és nem két ember tapasztalt már hasonlót auchanos 95-össel. egyébként az egyik kollégám még a 98-assal is, de nyilván ő is hazudik. hiába a sok minőségellenőrzés, a mintavételekre valójában soha nem láttunk rá, az időzítésekre pláne, az auchan meg soha nem tette publikussá, kitől vásárol üzemanyagot. mert nyilván mindig attól tette forrástól függetlenül, akinél éppen a legolcsóbb volt. lehet, én is tankolnék még a 95-ösből, ha valóban pont nem nekem jutott volna egy rossz szállítmány, de ha én így jártam, előbb-utóbb bárkivel megtörténhet
-
-
pictigjis
senior tag
válasz sambenez #23478 üzenetére
érdekesen gondolkodsz, még egy spórolós topikban is. miközben éveken át a saját szintjükön prémiumként árulnak valamit, majd egyik napról a másikra ugyanolyan szart csinálnak belőle, mint az alap üzemanyaguk, de közben az árát megtartják, az nem hitelességi probléma? és amúgy nyugodtan tehetek sommás kijelentéseket, miután évekkel ezelőtt egy 95-ös auchan benzintől konkrétan alig ment fel a kocsi az m1-es egyik emelkedőjén, legalább a nem etanolos 98-assal soha nem volt ilyen probléma. biztos jó a 95-ösük, miután egyszer átvertek vele, kell a francnak. járjon oda, akinek mindegy, mit tankol a kocsijába, sok sikert mindenkinek hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Degeczi #23209 üzenetére
A háttércsoportunk megkezdte az áprilisi jegyzőkönyvek feltöltését az oldalunkra. Szíves türelmét kérjük, amíg valamennyi dokumentum feltöltésre kerül.
sajnos te nyertél, 10 százalék etanol lett a 98-asban is :/ ez innentől nem "prémium", egy igazi átverés az a benzin
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #23206 üzenetére
ezt irta anno az asvanyolaj szovetseg:
Az AUCHAN nem tagja a Magyar Ásványolaj Szövetségnek, így nem tisztünk minősíteni a működését.
Mindazonáltal a motorhajtóanyagok minőségi követelményeiről szóló 17/2017. (V. 26.) NFM rendelet szerint:
....
"10. § (1) A motorhajtóanyagot kiszolgáló kútoszlopot
a) 5 térfogatszázaléknál több etanolt tartalmazó, 2,7 tömegszázaléknál magasabb oxigéntartalmú motorbenzin esetében az „E10”, „E10 motorbenzin” vagy „magas etanoltartalmú motorbenzin”;
b) 100%-os biodízel esetében „Biodízel”;
c) E85 esetében „E85”;
d) fémtartalmú adalékot tartalmazó motorhajtóanyag esetében „Fémtartalmú adalékot tartalmaz”
jelöléssel kell ellátni, és fel kell hívni a figyelmet a motorhajtóanyagok rendeltetésszerű használatára."A 20% ETBE tartalmú benzin oxigén tartalma biztos, hogy meghaladja a rendelet szerinti 2,7 tömegszázalék értéket.
es ez volt az auchan allaspontja. szerintem tavasztol szoltak nekik, be kene tartani a szabalyokat:
Köszönettel vettük megkeresését. A Magyarországon kereskedelmi forgalomba kerülő motorbenzinek minőségét az MSZ EN 228 szabvány határozza meg, amelynek az Auchan Magyarország által forgalmazott üzemanyagok teljes mértékben megfelelnek. Üzemanyagaink minőségét akkreditált laboratóriumi körülmények között folyamatosan ellenőriztetjük és honlapunkon minden mért értéket feltüntetünk, ahogyan erre Ön is hivatkozott. Így láthatja, hogy a benzin minőségének fő meghatározói: az oktánszám és az etanol értékek nem csupán elérik a minősítéshez szükséges referenciatartományt, hanem jóval kedvezőbbek is az előírtaknál. A motorbenzin laboratóriumi vizsgálata során azt vizsgáljuk, hogy minden érték megfelel-e a fent említett MSZ EN 228 szabványnak, az E10 norma esetén az etanol mennyisége pedig e szabvány szerint maximum 10 térfogatszázalék lehet. Helyesen tanúsítja mind a gyártó, mind a vizsgálatot végző laboratórium, és látjuk el E5 jelzéssel a mi 98-as benzinünket, amiben az etanol tartalom jellemzően jóval kevesebb mint 1 térfogat százalék. Talán az lehet megtévesztő, hogy a hivatkozott 279/2017. (IX.22.) Korm. Rendelet a bioüzemanyagok és folyékony bio-energiahordozók fenntarthatósági követelményeiről és igazolásáról ” szóló rendelet a bio-komponensek közé sorolja a bio-etanol mellett például az ETBE-t is. E rendeletnek megfelelve adjuk meg a bio-komponens tartalmat etanol egyenértékre számítva, melyet az etanol tartalomból és az ETBE tartalomból számítunk ki. A certifikátunkból tehát az etanol tartalom értéket kell leolvasnia, ha a benzin alkoholtartalmáról szeretne tájékozódni.
Összességében elmondható, hogy a minősítést adó értékek referenciatartományát figyelembe véve, ügyfeleink a 98-as benzinünk esetében az átlagnál jóval magasabb minőségű üzemanyagot kapnak, és az E5 megnevezés minden kritériumának megfelel.[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Degeczi #23202 üzenetére
mar hogy erted? vegre ez van a pisztolyra irva?
csak mert evek ota "e10-es" a 98-asuk. nem etanol, hanem etbe adja a biokomponens-tartalmat. ez amugy nem karos cucc, az a lenyeg, hogy nem etanol. a 98-as vizsgalati jegyzokonyveiben evekre visszamenoleg 9-10 kozotti szamokat latsz majd a szamitott bioetanol-egyenerteknel. sose ertettem, hogy lehet e5-ot irni a pisztolyra. etanolra igaz volt ugyan, hogy 5 szazalek alatt tartalmaz, de technikailag (a sok etbe miatt) ettol meg e10 volt
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Soulfly842 #21063 üzenetére
azt nem ismerem, csak a kofoláról tudok nyilatkozni
-
pictigjis
senior tag
válasz Soulfly842 #21060 üzenetére
pont múlt héten kóstoltam először kofolát, ha már esztergomban voltunk, köszönöm szépen, soha többet, ritka nagy csalódás volt
-
pictigjis
senior tag
válasz Donki Hóte #20606 üzenetére
azért ez a "komoly internetes oldal" szóösszetétel fájt
-
pictigjis
senior tag
válasz Soulfly842 #20203 üzenetére
nalunk se az aldiban, se a lidlben nincs huncutkodas. a termek siman nem letezik
-
pictigjis
senior tag
válasz szabi__memo #20156 üzenetére
de mi büdös? maga a krumpli? mi az aldis kilósat vettük évekig, de 1099-ért már nagyon húzom a szám... pedig az nem egy rossz termék, és napraforgóolajas
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force - Megjelenési dátumot kapott a kampány
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Revolut
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Asus RT-AX82U eladó
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest