Új hozzászólás Aktív témák
-
dummy68
csendes tag
válasz
dummy68 #1308 üzenetére
Konkluzio a 5400-es satas fujitsu vinyoval szerelt clevo laptoppal kapcsolatban. 2 un gep tesztje alapjan.
a vegas capture nem tudja drop frame nelkul kezelni a hdd-t. minden mas progi igen. ha kulsos 7200-es ide vinyot csatlakoztattam usb-n keresztul mukodott rendesen a sajat vegas capture frame dobas nelkul. Hogy miert arra nem jottem rá.udv -
dummy68
csendes tag
válasz
agyurma #1301 üzenetére
oke, kosz ezt meg megprobalom.
igen mint irtam a virtual dubot hivtam meg kulsosnek. pontosabban masik kulsosnek mert a vidcap.exe is 1 kulon program. a belso capture a HD ugyet intezi kizarolag (vegas6.d)
A Virtualdubbal termeszetesen hiba nelkul megy a dolog. de massal is. meg a movie makerrel is -
dummy68
csendes tag
válasz
lacibacsi #1300 üzenetére
sziasztok,
a problemam az hogy eddig 1 p4 2.4 asztali procis laptoppal dolgoztam es azzal problema nelkul captureltem. Furcsa az, hogy az uj, korszerubb masinaval rosszabb a helyzet. De ez csak a sajat capture progijara igaz. És ezert esett ki a FW kabel vagy camera vagy egyeb hardware mert egy masik programmal pl. virtual dub tokeletesen megy a dolog akar full felbontasos preview-val is. kiprobaltam 1 ugyan ilyen gepet mint az enyem es ott is ezt produkalta a vegas capture.
egyebkent ezzel a procival 1 agyon effektezet vagott avit kozel 1x sebbel renderrel mpg2-be. -
dummy68
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #1294 üzenetére
nekem sem volt idaig problemam vele azert furcsa a jelenseg. intel core duo2000mhz van alatta 1gb rammal 1 satas 100gb 5400rpm vinyoval. vadi uj laptop. a vegas tamogatja a multicore processzort ezért is batorkodtam ebbe a prociba fektetni penzt. es ez lett a vege. mindent csinal jól, fürgén renderrel csak ez a bibi hogy a capture hasznalhatatlan.legalabbis a sajatja.
most a virtual dub-ot tettem meg kulso capture proginak. a VDub és még számos más ingyenes vagy olcso progik siman beszedik nulla frame dobassal ugyanazt az anyagot amire a vegas capture nem kepes, legalábbis ezen a configen. mindenesetre ha kiderul mi a problema jelzem. -
dummy68
csendes tag
szevasztok,
1 problemam keletkezett a vegas 6.d verziojanak capture reszlegevel. pontosan: teleszorja dropped frammel a nyersanyagot amit a kamerarol szedek le. kiprobaltam 1 masik kulso capture progit(digtal video recorder) ez nem csinalja. letezik hogy 1 teljesen fapados cucc leveri a vegas capture-t? vagy valami bealtas ugy van a hatterben?
udv -
dummy68
csendes tag
megválaszolok magamnak, meg akit meg erdekel a vegas oldalán a gyors valaszok temaban azt kozli a gyarto hogy nem 64bites application a vegas jelenleg. multicore procikat viszont tamogatja.
-
dummy68
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #607 üzenetére
köszi az infot. En is igy voltam vele sokaig de 3 eve muszaj volt a mobilitas miatt invesztálni. Nem bantam meg. 1asztali procis P4 2.4 512ram-os ati kártyás géppel nyomtam idáig, persze vegas-szal.+ kulso vinyo meg masik monitor. most is megy, csakhát 3 éves es gari nincs mar...szóval bejottek a mobilos CPU-k es nem tudom a teljesitmenyuk megfelel-e?stb.
mindegy, akkor meg varok az okos szóra. -
dummy68
csendes tag
Szevasztok, a vegas 6 kompatibilis az AMDturion 64 bites procival szerintetek?
És egyáltalán, intel M vagy AMD M, vagy desktopos proci ha videó vágásról van szó? Laptopot kell vegyek és nem tudom hogy milyen teljesitmenyű felel meg a célnak. Ja es az órajel minimum is erdekelne, ami még elfogadható a mobil architekturában. DV avikból keszitek filmeket es DVD a végeredmény. -
dummy68
csendes tag
ok. felejtsuk a kamera codecjet.
a probléma csak azert merult fel mert 1 másik editálóval bevett dv anyag (edius)más codecet kapott (canopus dv) és ezt nem ismerte fel a vegas sem, amig nem telepítettem a codecet. de ez előfordult már matroxos uggyel is. szóval azt hallottam, hogy azert nem tesz jót a minőségnek a többszöri ide-oda konvertálás és tömörítes még ha ugyanarról a dv codec-rol is van szó.sőt projektoron kivetitve ugyanazon dv anyag más minőségű lesz ha kulonböző codecet használtál.
valamikor szörnyű régen mikor még premiert használtam, ugy emlékszem ha a projektnek megfelelő volt az importalt fájl es csak vágás történt nem renderelte ujra csak ''összeragasztotta'' a reszeket. de ez már rég volt tán igaz se volt. -
dummy68
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #130 üzenetére
nincs semmi gáz a main concepttel, meg a többivel sem. csupán kiváncsi vagyok hogy a szalagon lévő anyag milyen formátumban van a kamerában.
ok. akkor maradok a virtual dubnál az egyszerű kivágás összeillesztes eseten. csak jó lett volna ha újbóli tömés nélkul is lehetne egy clipen belűl szerkeszteni ha csak kivágás, összeillesztesről van szó a vegasban. -
dummy68
csendes tag
Bocsánat, kérdésem valószínűleg nem kizárólagosan vegas felhasználókat érint, de talán nekik sem érdektelen.
Milyen codeket használ a kamera? http://prohardver.hu/pics/s/fl.gif
A szalagra rögzített, tárolt anyagra gondolok. Mert ami beérkezik a vegasba azon már van 1 mainconcept dv codec. És ezen nem is lehet állítani, hogy esetleg más codec-kel vegyen át a kameráról.Talán a microsoft dv van felkinálva még.Szóval ott milyen codec-ű dv anyag figyel?
1 bonus kérdés is lenne: egyszerű szét- kivágásnál összeillesztésnél, hogy lehet azt elérni hogy ne renderelje újból az anyagot?(virtual dub megcsinálja-direct stream copy) -
dummy68
csendes tag
válasz
Lev Andropov #77 üzenetére
video track fölé csinálsz meg1et.kurzorral oda állsz ahova kellene a text.aztan insert/text media. szoveget beirni meretezni formázni, majd a placement fülre kattintva elhelyezni a képernyőn.a video feletti tracken megjelenő dobozt meg lehet huzigáli olyan hosszura amilyen hosszu szoveg kell. ennyi
[Szerkesztve] -
dummy68
csendes tag
Feltelepítettem az sp -t a .NET hez. Probléma lehet még az acemega codecs pack esetleg? Ezt azért használom mer kapcsiból elintézi, hogy a virtual dub kezelje a dv fájlokat is. Enélkűl a regisztribe való matatással lehet csak a panasonicdv codec-kel ugyanezt elérni, és annak már xp telepites lett egyszer a vége.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dummy68
csendes tag
sziasztok. codec problémám van a vegas 6b-ben. konkrétan rajta kivul minden lejátszó windows mediaplayer, mediaplayer classic, és a virtual dub is lejátsza hibátlanul a divx és xvid fájlokat. Ő csak azt irja:'' stream couldn't be determined'' hangra képre egyaránt.
vajon miért? holott kódólásra felkinálja az adott codecet.honnan olvasa be a codeceket a vegas?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...