- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
McDuglas #18318 üzenetére
Ez mondjuk szerintem feltételezés...
Most komolyan bridge géppel hányan mennek fotóssuliba? Mi marad? A m4/3, de leginkább az APS-C... aki meg ff vázat vesz azoknak hány százaléka kezdő?
Átszámoltatjuk egy olyan rendszerbe őket amit soha nem próbáltak és nem is nagyon fognak, de legalább viszik tovább a számolgatást... na ez a majom/banán/slag effektus.
Az emberi agynak képesnek kell lennie arra hogy megtanulja az érzékelőméretekhez tartozó normálobjektiveket számolgatás nélkül...azt a 2-őt vagy max 3-4 különbözőt. Félek sokan azt se tudják mekkora az érzékelőjük, a zoomok korában meg az alapobjektiv se igazán mond nekik semmit.
Ilyen hiányosságok mellett a szorozgatás a legfeleslegesebb amit megtanulhatnak. Ha a fentieket megértenék akkor viszont meg már nem is lenne szükségük a szorozgatásra.
(csak a vicc kedvéért, a normálobjektiv gyujtótávolságát az érzékelőméretből a Pithagorasz tétellel számolhatod ki)én is befejeztem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Olympus Pen-F m43-as fényképezőgép
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sony DSC-HX 300 50x zoom fényképezőgép
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest