Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz SunMount3r #3074 üzenetére
Banggood-on v Gearbest-en érdemes szétnézni, legutóbb onnan vettem Blitzwolf-ot. Potom pénzírt. Mert nekem is kellett az átalakító.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz jozsi252 #2985 üzenetére
Pár hsszel előbb irtam, hogy hogyan jártam.
Nálam a h2testw szerint minden rendben van. Csak az írási teljesítmény romlott le drasztikusan.
Szóval javaslom, hogy egy Crystal Diskmarkot is futtass le.
De sajnos ez sem garancia semmire.üdv: s
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Némi tapasztalat
Samsung UHS - 3 64GB Micro SDXC Memory Card - Chestnut Red 64GB
Androidos mobiltelefonban használtam 1-1.5 év használat után a napokban elkezdte dobálnia a telefon a kártya írási hibaüzeneteket.
Kivettem és megmértem a speed-et. Az írási sebesség 10Mega alá esett, az olvasási sebesség 80Mega fölött (környékén) volt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
Felmásolás és lejátszás nem minden esetben jó. Mert sok tömöritett file elvisel bizonyos mértékű hibát.
Egyébként a h2testw se csinál mást csak felir egy file-t kalkulál egy hash-t, visszaolvassa és kalkulál egy hash-t ha a kettő egyezik akkor minden ok.
Ezt te is megtudod csinálni saját fileokkal. Nem nagy kunszt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz vadasz70 #891 üzenetére
Hát ez szivás.
Próbáld meg vmi recovery-vel. De azok szerintem addig nem tudnak mit kezdeni vele amig le nem formázod.
Ha bátor vagy akkor nyomsz rá egy quick formatot és utána megpróbálhatod a recovery-ket, mert a quick format az adatokat nem bántja csak a particiós táblát irja újra.
Házi módszerrel nagyon nincs több lehetőségedA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Szia,
Adatot mindenről lehet menteni, csak kérdés, hogy hogyan (és mennyiért).
Azt, hogy mi tette tönkre ennyi infóból csak saccolni lehet, hogy a telefon.
(de ez kb olyan, mint ha defektet kapsz akkor a kocsi tette tönkre mert azon volt a kerék?)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
A h2TestW-t nem sebesség mérésre találták ki.
Sebesség mérésre javasolt progik pl.: HDTune, Crystal Disk Mark, USB Flash Benchmark
Ahogy írták már mások is többször is. A sebesség nagyban függ attól, hogy milyen foglalatban nézed (usb2-es pendrive az usb3-as foglalatban gyorsabb), milyen filerendszert használsz, driverek, és virus kergetők is adott esetben vissza fogják a teljesítményt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz paolinho #837 üzenetére
Nézőpont kérdése
Jogosultságok, mindig kötöttségekkel járnak. Sokak szerint macera, mint a védelmek egy része, de ésszel használva védi az adatokat és kordában tartja a felhasználót.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
-
Elvileg eredeti.
A legtöbb fake-nek a szine kicsit fakóbb és a microsd hátulja sima szokott lenni a hamisitványnak.
Valamint a fake-n nem szokott lenni széria szám (szintén microsd hátulja)
De biztosat csak a h2testw tud mondani.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Amit a 6G fölötti részre irsz az elveszik.
Partcionálni:
BootICE, easeus partition manager, Gparted....
illetve parancssorbóldiskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=4096
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”SDCARD”
exitA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz internetezoo #763 üzenetére
Felmásolni bármennyit tudsz. Csak visszaolvasni nem lehet majd az adatokat.
-
Nincs mit tenni, teszteld le H2TestW-vel és az megmondja, mi mennyi.
Annak a screenshotját meg dörgöld az eladó orra alá.BTW: én mindenkinek azt mondtam, hogy az ebay ilyen szempontból lutri (meg a sok olx,jofogas huszar is aki szintén az ócsó kinait veszik meg, persze tudatlanul)
-
-
-
válasz KisTücsök #739 üzenetére
Szia,
H2Testw programmal teszteld le az megmondja, hogy mekkora a valós mérete.
Majd windows parancssorból (futtatás-ba cmd majd)
diskpart
list disk
clean
create partition primary size=4096 (1024*ahány gigabyte. jelen esetben 4GB = 4*1024)
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”SDCARD”
exitA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz seederking #725 üzenetére
Visszaállitásra a recuva-t ajánlanám (ingyenes), de ezen felül millió meg 1 progi van még.
Tesztelni meg a H2TestWA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz csabsz13 #684 üzenetére
Szia,
Nos ha a file rendszer eltünt akkor a win nem fog neki betűjelet adni kár is ezt a vonalat erőltetni.
Azt tudnám javasolni, hogy gparted-del nézzé rá. Ha felismeri akkor talán menthető, ha nem akkor home módszerekkel nem.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz huliganboy #681 üzenetére
Erre az élet fog válaszolni.
Sok tényezős a dolog. Milyen a teló, milyen app-ok futnak rajta amik sd-ről dolgoznak...
A sok elmélkedés helyett inkább próbálgasd.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz huliganboy #679 üzenetére
Havernak volt hasonló egy éve azóta is teljesit.
De az igazat megvalva lutri. Sajnos az SD kártyáknál és az Pendrive-oknál nem igazán megoldott az élettartam figyelése#678 BootICE, Gparted ami még szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
Hát megpróbálhatsz csinálni egy biztonsági mentést dd-vel (linuxos) aztán quick format majd vmi helyre állitó progit ráereszteni (pl.: recuva)
Csak felhivom a figyelmed, hogy ez sem garancia semmire!A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz zozoka79 #642 üzenetére
Nem hallottam róla sehol sem. És googlizva sem találtam nagyon semmi használhatót.
De most, hogy célzottabban figyeltem a benchmarkokat van benne némi igazság
Bár őszintén megmondva ez a rész hiba határon belül van.
class10 class6A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Amin egy rekontakt tud segiteni.
De azért nem kell túl parázni a dolgokat. Fényképezőre általában mindenki figyel.
És ha az sd kártya oxidos lesz (aranyozott felületnél erre azért elég minimális az esély) akkor ott más dolgok is előjönnek.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz mackosajt #624 üzenetére
létrehozol rá egy 8 gigás particiót
Win alatt parancssorban:
futtatás-> cmddiskpart
list disk
clean
create partition primary size=8192
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”macko”
exitbár én javasolnám, hogy kisebb particiót hozzál létre. (7G - 7168 )
Linux alatt Gparted-del grafikusan két három klikk.[ Szerkesztve ]
-
Igen, de ne lepődj meg ha majd ennyit se tudsz kihasználni. Ha sok (ezres nagyságrend) apró file-t másolsz rá akkor a block méretek miatt még inkább úgy fogod érezni, hogy sokkal több a foglalt hely,mint ha a file-ok méretét összeadnád.
De ebbe már végképp kár belemenni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Igen hiányzik, és a marketingeseknél kéretik reklamálni.
Az ok egyszerű az idők folyamán összekeveredtek a mértékegység váltások.
Vagyis a Giga (10E9) kezdték el használni, pedig a számitás technikában nem 10-es alapon megy a váltás, hanem 1Giga=1024Byte*1024Byte*1024Byte lenne.Ha ezt az analógiák követjük akkor nem csak a sd kártyádból hanem a winyódból is "elloptak" nem kevés tárhelyet.
-
válasz KamikazeHun #617 üzenetére
valszeg tudatlanul ők is bevásároltak az ebay-en...
-
válasz KamikazeHun #615 üzenetére
H2Testw-vel teszteld le a kártyát.
Az megmondja ha machináltak a mérettel.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
-
Nem gyorsabb, mint az usb, mert szintén usb host-ra csatlakozik az SD socket.
Inkább az odd helyére javasolnák venni egy opti-bay-tAmúgy egy darabig bírná biztosan, de kérdés, hogy milyen OS-t tennél rá, mennyit használnád...
#564 - küld el nekem
Hozzájárulhatsz a vizsgálatomhoz,mintákat gyűjtök és vizsgálom őket, hogy miért is döglenek meg. Illetve meg lehet-e javitani őket.[ Szerkesztve ]
-
Extreme Pro
A főbb tipusokat végig tudod kattingatni és meg tudod nézni, hogy mit mibe ajánlanak.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Jeanne d'Arc #554 üzenetére
Talán még a recuva segíthet.
A további lehetőségek már viszont szakértelmet kívánnak.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz rayman2006 #542 üzenetére
Egy alsó középkategóriásban biztosan nem fogod érezni a különbséget
-
-
Először is írsz neki és csatolod a h2wtest-et.
Majd paypalon inditasz egy refundot
És adsz neki egy jó kis negatív értékelést#528 Minstrel - azért mielőtt visszaküldenéd bizonyosodj meg róla, hogy eredeti-e a kártyád
#527 meone - gparted-del próbáld meg megnézni. Esetleg még linux alatt terminálból kiadni az lsusb parancsot, hogy felismeri-e az eszközt
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz Fecogame #515 üzenetére
Nincs.
Fake-nek nem mondanám akkor sem mert azoknál a kapacitással trükköznek.
Crystal Mark-kal próbálj benchmarkolni.
Gép lehet szűk keresztmetszet, meg kell próbálni másik usb host-tal (mondjuk olyan gépen amiben van USB3)
De lehet, hogy kifogtál egy gyengébb példányt. Mert ezen az oldalon a srácnak is jobb eredményeket produkált
[link][ Szerkesztve ]
-
Milyen file rendszerrel próbáltad?
Próbáld meg NTFS-sel és FAT-tal is (elvileg NTFS alatt lényegesen gyorsabb kell, hogy legyen)
Amúgy egyenlőre nem nyilatkoznék. Mert sok minden belejátszhat a sebességbe. (némelyik chipset sem tudja kihajtani a legtöbbet az usb-re kötött eszközből; virus kergető is meg tudja fogni rendesen a másolást...)
Ezeket mind vedd figyelembe.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
A döntés a tied. Az e-bay-en / paypalon van ugye buyer protection. Szóval elvileg rosszul nem járhatsz.
De a hazai beszerzéssel elvileg nem érhet meglepetés.
(de azért teszteld re vásárlás után!)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
Kicsit bővebben.
Más progival próbáltad mérni? Más eszközben?
Mire volt formázva...
Közben nem-e futott vmi olyan progi ami használhatta a kártyát.Ezeket fényében ismételd meg a mérést.
Egyébként a gyári méréseket többnyire NTFS-re formázva tudod leginkább megközelíteni, PC-n. (CrystalDiskMark progit javaslom)
[ Szerkesztve ]
-
válasz nagypasztor #491 üzenetére
SanDisk, Adata, Kingstone, Transcend.
Hozzá teszem bármelyik elromolhat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Csak próbálkozni lehet. Vagy céghez viszed, lentebb javasoltak párat.
Én a következőt próbálnám meg.
Linux alatt dd-vel megpróbálnám lementeni bitről bitre az egész kártyát
Esetleg win alatt talán a win32diskimager-rel érdemes próbát tenni bár amig nincs betűjel addig szerintem nem tud vele mit kezdeni.
Aztán lehet kisérletezni a visszaállitó SW-kkel.
Pl.: recuva , dd rescue
illetve van egy halom fizetős is.Bár ha csak egy gyors formázást csinálsz az csak a file table-t irja felül, a tényleges adatokhoz nem nyúl.
És utána újra lehet próbálkozni a file visszaállitó progikkal.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
-
válasz kapcsolat88 #454 üzenetére
linux alatt lsusb parancssal ki tudod listázni a VID : DID (vendor + device id). Innentől google majd megmondja.
Bár, nem tudom, hogy az átalakitó itt mennyire játszik bele a témába.
De egyszerűen ki tudod deriteni.
Lefuttatod a parancsot alap helyzetben, bedugott üres SD adapterrel és SD kártya+adapter.
Win alatt az eszközkezelőben kell keresgetni, de ott kicsit nehéz beazonositani. Illetve létezik egy usbview nevű program ami egész értelmezhető formában mutatja az usb-s eszközöket.[ Szerkesztve ]
-
válasz kapcsolat88 #452 üzenetére
Érdekes telepitésed van.
Főleg ha az SD kártya FAT file rendszerű, mert arra nincsen az a klasszikus file szintű jogosultság, mint ami NTFS vagy az ext rendszereknél.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz kapcsolat88 #450 üzenetére
És ha a telefont teszed USB mód-ba akkor müxik?
-
válasz kapcsolat88 #448 üzenetére
Mi a kérdés?
Csak mert ez egy hibás kártya, ahogy a program is irja.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz Marcika80 #219 üzenetére
Ubuntu -> DiskUtility-vel meg tudnád nézni és postolni a print screent?
Illetve még egy linuxos dolog. Terminálba ird be, hogy dmesg, kártya csatlakoztatás előtt és után, a különbséget meg illeszd be ide kérlek.
Illetve amit még tapasztaltam mostanában, hogy van amikor kell várni csatlakoztatás után 2-3 percet és helyreáll a dolog (igaz eddig csak egyszer jött be, de hátha)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz motogprossy #176 üzenetére
dobtam privit.
-
válasz Darius1988 #165 üzenetére
ha már minden mindegy lesz, elküldhetnéd nekem kiváncsi lennék rá.
Most kezdek csak kicsit elmélyülni a dologban és ha tényleg nem jutnak semmire akkor tennék egy próbát.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz Darius1988 #163 üzenetére
Disk management látja?
-
válasz Blackhole13 #140 üzenetére
Másik topicban ajánlottak egy progit amit talán érdemes megpróbálnod:[link]
Illetve én ha igy jártam még a linux Disk Utility-jével szoktam próbálkozni. Mert volt, hogy a win nem ismerte fel, de a linux látta, hogy van ott vmi usb-s ketyere.#1078
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest