- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Mindenféleképpen VA paneles az UE50MU6122-es tévém ezek szerint.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
törölt tag
válasz F_Gergely #117956 üzenetére
Nálam optikain van probléma. Az volt az üfsz egyik válasza, hogy a tv tudja kezelni az adott formátumot, de továbbítani nem. Lehet hasonló van nálad is. Másik válasz az volt, hogy adott funkciót nem tud javítani a firmware update és egyébként sem kellene frissítgetnem a tévé szoftverét, mert a firmware csak hibajavításra van (paradox, ha nincs hiba vagy új funkció, nem kellene lennie újabb firmware-nek sem). Mikor mondtam, hogy ez szoftveresen orvosolható probléma, akkor meg jött a szöveg, hogy a formátumot a tévé felismeri, de nem dekódolja... Amikor nem is kell dekódolnia, csak bitstream formátumban továbbítania. És ha ez megy befelé és tudja dekódolni, akkor kellene működnie kifelé is, mert a chip benne van a tévében. Totál nulla tudás és ellentmondás.
-
csaba951
veterán
válasz pinkcc #117850 üzenetére
Formázd FAT32-re! Sajna így nem lehet rátenni 4 GB-nál nagyobb fájlt, de cserébe minden eszközzel kompatibilis.
Formázást csináld számítógéppel! Ha TV-vel formázol, akkor lehet, hogy a saját (Samsung) formátumát használja, ami az adás rögzítéséhez lehet használni. Sajna ez semmivel nem kompatibilis, csak a TV-vel.
-
csaba951
veterán
válasz bisiz #117939 üzenetére
Szerintem esélytelen. Olyan Samsung TV kell amiben már van. Abból is kb. 2014-es vagy újabb modell.
Azért szeretné bt-n keresztül használni, mert így a TV távirányítóval lehet a hangerőt állítani. Tehát nem kell külön távirányító, ami kényelmetlen. Plusz ekkor a TV távirányítójával automatikusan be/ki lehet kapcsolni a soundbart is. Nem kell külön kapcsolgatni. Nagyon kényelmes - ha működik!
-
Gsx-rr
veterán
Samsung Tv-knel melyik forgalmazo ad hivatalos garanciat ,nem boltit?
Van hivatalos Samsung kiterjesztett garancia ugy mint pl a Sony-nal van? -
gyeniko
őstag
válasz F_Gergely #117950 üzenetére
Az esetek 99%-ban user error az ok, második helyen áll a nem megfelelő, vagy hibás HDMI kábel. Persze, előfordul a TV, vagy erősítő hibája is, illetve az is, hogy mindkettő jó, csak éppen nem komálják egymást. Azonban ez elég ritka.
Nemrég egy fórumtárs hasonló problémával küzdött, akkor több hozzászólásban többen is próbáltunk segíteni neki, pl. részletesen leírtam a TV menü beállítás lépéseit. A fórumtársnak megoldódott - pedig ugyanúgy szentségelt, mint te -, bár azt nem osztotta meg velünk, hogy kezdetben mit nem csinált jól, amitől nem működött. Talán most...
Azt tu[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
F_Gergely
őstag
válasz gyeniko #117961 üzenetére
En is abban remenykedek en nem allitottam be valamit jol. De netet turva ez egy eleg gyakori hiba, es fix megoldas nem is igazan van.
Az erositin beallitittam ez tiszta sor, a tv-n is be van allitva a hdmi-cec, de a tv-n a hangbeqllitasoknal mar nem latom az ARC-ot nem valaszthato opcio. Az erositon es a tv-n is a hdmi arc csatiba van dugva a kabel.
Probalok ma irni a samsungnak, meg delutan veszek egy kabelt, bar az egyik amivel probaltam azt a samsung monitoromhoz kaptam, annak csak jonak kene lennie. A masik arany csatis hdmi 2.0-s 4k-s kabel azt is probaltam azzal is semmi eredmeny.
Lehet en tolok el valamit csak nem tudom mit -
F_Gergely
őstag
beszéltem a Samu ügyfélszolgálatával, egyeztettünk holnapra időpontot és majd távolról a technikus rácsatlakozik a tv-re és próbál segíteni.
-
F_Gergely
őstag
Komolyan nem hiszem el gyerekek, de ime a tanulság, ha más esetleg igy járna mint én.
Tegnap 3 kábelt próbáltam, egyik se volt jó, ezek közül az egyik gyári samsung high speed kábel volt, a másik arany csatis HDMI 2.0 4K kábel.
Találtam egy 500 forintos tescos value kábelt na mondom megnézem ezt is. Ezzel egyből működik! Az 500 forintos TESCO-s kábellel. A sok ezer forintos aranycsatis kábellel meg semmi.
Hát ennyit számít...
Köszi mindenki a segítséget, örülök, hogy az én hibámból nem ment és sem a TV-vel sem az erősítővel nincsen gond. -
Batib
őstag
válasz F_Gergely #117975 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ezekben a kábelekben nincs mindig bekötve az összes érintkező. Azt hogy ezt hogy lehet kideríteni azt nem tudom.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
mpo
veterán
válasz Gsx-rr #117977 üzenetére
Ha elfogadod a tanácsom, töltsd le a kézikönyvet.
Mindig kéznél lesz és gyorsabban tudsz benne keresni, mintha lapozgatnál.
A pixelhiba tesztvideót is nézd meg rajta.Ha a 40"-os, akkor itt az e-manual és a frissítő file (2018.03.05).
[link]Én a 40"-os FHD-t 2,2 m-ről nézem.
Nézd meg az ábrát és próbáld ki Youtube-os 4K videóval az optimális távolságon belül, majd messzebbről, hogy mit nem látsz a részletekből.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz szekra #117979 üzenetére
Nekem se, de a harmadiknál sem néztem a pixelhiba videót, mert nem tudtam róla.
A nézési távolságról meg szeretnek egyesek vitatkozni.
Van aki a padláson tartja a dobozban a kézikönyvet, van aki meg nem találja.
Csak ezért írtam egy jobb gyakorlatot.Ha érted, akkor már elavult.
-
znorbika
csendes tag
Olyan kérdesem lenne,hogy van egy m5502-es tv-m és néha csinál olyat,ha bekapcsolom bejön a tv adás,de utána egy pill alatt kikapcsol.50 ból max 2x van.valakinek valami ötlet,tapasztalat?
-
Gsx-rr
veterán
válasz szekra #117979 üzenetére
Igen ,koszi!
Mpo:
Nem hiszem,hogy sok ujdonsag lenne ,az elozo 6500-as tv-t valtja.
Ilyet,hogy hasznalati utasitas nem is tudom mikor neztem meg barmilyen muszaki cucchoz.
A regi tv-ben gyarilag menuben volt az e-manual.Optimalis nezesi tavolsag egyaltalan nem erdekel, mivel haloszobaban van es az optimalis tavolsag miatt nem huzom arreb az agyat!
Ugyanez a nappaliban. Nem a tv-hez rendezem be a lakast. Kb 6 meterrol nezem az 55-os tv-t.
Amugy evvel a tv meret dologgal az gondolom,tokmindegy mekkora egy szoba szerintem egy 65-nel nagyobb tv mar nagyon nem izleses egy szepen berendezett lakasban.
Pixeleket leellenorzom termeszetesen.
Koszonom szepen a tanacsokat.[ Szerkesztve ]
-
blod001
tag
HDMI-n van csatlakoztatva a laptopom a TV-hez, de nem tudom aktiválni a game mode-ot a menüben. Valami ötlet? Samsung MU6102-ről van szó.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv Megérkezett a nagy tv. Mindenki örül. Segítséget kérnék abban hogy ezt az alig gombokkal szerelt távirivel hogyan tudok váltani csatornát? 151 nikledeonról a sport1re?
A másik: videón integetve lehet egérként használni a távirit. Mit kell tennem hogy a mozgásra bírjam a remote controllt? Kösz és helló
Szerk: 50MU6102[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
addikt
válasz Segnior_Barthez #117985 üzenetére
Mi az a táviri?
Ha elolvasod a kezelési útmutatót,hamar megtanulod kezelni.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
-
szekra
addikt
válasz Segnior_Barthez #117985 üzenetére
“123” gomb a mikrofon gomb mellett, bepotyogot a csatorna szamot es ramesz alul, hogx “kesz”. Integetni nem lehet vele, legalabbis en nem tudok rola.
[ Szerkesztve ]
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
H.lacika
tag
Hali
MM Samu 7002 224990 ennél olcsóbb gondolom nem lesz, régóta szemezek vele, rendelem😀
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz dave_gahan #117994 üzenetére
Majd meglátjuk De gondolom 55"-tól felfelé. MU9000 viszont már utódot nem kapott, ahogy látom, csak az MU8 széria.
-
H.lacika
tag
válasz dave_gahan #117996 üzenetére
Decemberben 300K körül kicsit felette volt a 49' 7002-es, nem tudom mennyivel mehet még lejjebb, rövid időn belül. gondolom -10% még benne van, de nem tudok már várni többet
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz dave_gahan #117996 üzenetére
Hát lehet, hogy még egy darabig lesznek, aztán úgyis leváltja őket teljes mértékben az idei széria.
-
mpo
veterán
válasz H.lacika #117997 üzenetére
11 hónap alatt 350-ről 225-re ment le, 64%-on van az újhoz képest.
Sok már nincs benne és előbb-utóbb nem kapsz gyári garanciával, mert ők kifuttatják, ha marad valahol az meg hibás is lehet.
Ha nem így lesz, nem kérheted számon rajtam.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest