-
PROHARDVER!
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisebb sebessegnel is ugyanez volt.
"pieces.memory.max.set"-et beallitottam 2000-re pl, ezekutan mar el se indult a letoltott torrent s manualisan sem tudtam elinditani(ctrl-K, Ctrl-R,Ctrl-S), kiirta, hogy "Hashing", de igazabol semmit nem csinalt.
Miutan kiszedtem legalabb elindul, de hozzaadaskor meg mindig Closed-ban van. -
Csak atraktam oket gist-rol egy rendes github repoba: [link]
10-20Mbps kornyeken, de nem tudom a sebesseghez van-e koze, inkabb azt lattam, hogy 4-5GB+ meretu fajloknal jon elo s kb. ugy az elso 200Mb kornyekeig huzza.
A "pieces.sync.always_safe.set = yes" beallitassal latszolag annyit ertem el, hogy most miutan hozzaadja, alapbol Closed-ban van, ha elinditom ugyanugy leall mint eddig
Meg inditaskor a mar letoltott torrentek kozul is random nemelyik Closed-ban van a bealliats utan.
Nem is ertem... -
rt06, nem tudod veletlenul, hogy az rTorrent xmlrpc-nel minden request/response utan lezarja-e automatikusan a kapcsolatot?
Mert nekem nagyon ugy nez ki, hogy igen, de nem vagyok benne biztos nem-e en cseszem el valamit.
rTWi is feltetelezem ezen keresztul kommunikal vele, igy gondolom van tapasztalatod. -
rt06, a korabban emlitett 2 patchet amit kaptal feldobhatnad valahova, megneznem, hogy azokban vajon mi van.
Plusz anno amikor csinaltam egy binarist, akkor statikusan linkeltel mindent s ugy lett csak egy exe az egesz? -
Na, idokozben nekem sikerult leforditani, miutan az rTorrent forrasat is athackeltem.
Latszolag minden ok vele, xmlrpc is mukodik.
Mondjuk en a forditas utan meg szoptam egy sort azzal, hogy az 1000 eves konfig fajlomban kb. az osszes hasznalt parancs deprecated volt.
Felhuztam egy teljesen uj Win7-et egy virtualis gepre, s vegigcsinaltam az egesz folyamatot ujra, hogy teszteljem a patcheket is, meg hogy tenyleg mik a szukseges lepesek egy szuz telepitesnel.
Csinaltam egy leirast belole, a tiedre alapozva: [link]
Itt megvan minden info ami elvileg kellhet, a patchekkel egyutt, meg a package verziokkal.Az rTorrentnel is nagyreszt ugyanazokat a hackeket kellett alkalmazni mint a libtorrentnel, egy dolog viszont volt, ami nem tudom gondot okoz-e majd(eddig nekem nem).
A main.cc-ben van egy ilyen sor:
srand48(cachedTime.usec() ^ (getpid() << 16) ^ getppid());
srand48 szinten nincs Windowson alapbol, guglival talaltam olyat, hogy mas kapcsolokkal ha forditjuk akkor elerheto lesz, meg ilyen FreeBSD alapjan keszitett implementaciokat, de kapcsolokhoz nem akartam hozzanyulni, a custom implementacioknal meg nem vagtam, hogy mit hova kellene rakni, meg header fajlt kell-e gyartani hozza stb, igy vegul egy ilyen megoldasnal maradtam:
#define srand48(sv) (srand((unsigned)(sv)))
Nem egyenerteku az eredeti fuggvennyel, de nem tudom valoban szukseg van-e ra, mert total nem latom, hogy hol vagy mire hasznalna.Most mar csak egy normalis xmlrpc command reference kellene, ami legalabb annyit leir, hogy melyik parancs milyen paramatereket var, de egyelore nem talaltam.
Forraskodban is nulla dokumentacio van hozzajuk.
Te tudsz esetleg ilyet vagy barmi mas modszert amivel kideritheto? -
Nekem is elhalt, leginkabb azzal, hogy a "random" fuggveny not declared.
Ez alapjan kicsereltem mindenhol a "random"-ot "rand"-ra.
Utana a "strcasecmp"-el gyult meg a baja, szinten, mert POSIX cucc, nem sima C++-os, erre volt par define moka gugliban, de egyik sem mukodott, vegul talaltam olyan figgvenyt amivel helyettesiteni lehet s azt hasznaltam.
Igy mar lefordult, installalni is lehetett, de hogy ezen valtoztatasokkal is jol mukodne-e, azt nem tudom, bar elvileg az eredetiekkel ekvivalens modositasok.
Itt egy git-es diff kimenet, esetleg probald meg alkalmazni s nezd meg, hogy igy jo-e. -
Milyen patchre gondolsz?
A cygwin-be most a 0.9.4-es verzio van, de ahogy latom xmlrpc package az egyaltalan nincs vagyis csak valami php-s.
Ha van valami friss leirasod akkor szivesen megprobalom, bar nem vagyok annyira otthon az ilyen dolgok forditgatasaban, de majd legfeljebb megirom ide milyen problemaba utkoztam.
Anno az altalad keszitett utmutato szerint kis pocsoles utan letudtam forditani, de valami gond volt vele mukodes kozben, bar mar nem tudnam felidezni, hogy mi. -
Sziasztok,
Van valami fejlemeny XMLRPC tamogatassal rendelkezo rTorrent-rol windows ala?
Ahogy latom cygwin-es verzio meg mindig nem tamogatja, esetleg valami hasznalhato utmutato?
Par evvel ezelott probalkoztam vele, de nem igazan jott ossze, meg rt06 kollega segitsegevel sem, de most megint ram jott, hogy jo lenne megoldani. -
Ujraraktam az egesz cygwin-t, de igy is ugyanaz a hiba.
Amugy egy rTorrent restart utan is magahoz ter, van amikor ujrahasheli a torrentet, de olyan is van, hogy nem, siman elinditja azonnal, magatol.
Ami mas a korabbi installhoz kepest, hogy az SSD miatt at lett allitva BIOS-ban a SATA controller IDE-rol AHCI-re, ez esetleg lehet problemas neki? -
Hi,
Win ujratelepites utan a korabban hasznalt cygwin konyvtaramat csak atmasoltam egy uj helyre, latszolag nem is jelent ez neki, mert rTorrent elindul gond nelkul, de torrent hozzaadasnal, neha azt csinalja, hogy elkezdi tolteni, majd closed-ra rakja a torrentet, az alabbi uzenettel: "Inactive: Storage error: [Could not sync chunk: Device or resource busy".
Egy Ctrl-R, Ctrl-S megoldja, aztan altalaban megy tovabb gond nelkul, de van, hogy megint leall kesobb, mondjuk ez altalaban akkor van, ha tobb torrent lett hozzaadva majdnem egyszerre.
Barmi tipp, hogy mi a franctol lehet ez? -
Hi,
Csinaltam egy torrentet, 2 open tracker lett hozzaadva, dht engedelyezve, betoltottem rtorrentbe, hashelte, ok volt, azt mutatta seed-be van, szoval latszolag minden ok.
A masik fel viszont megse tudta tolteni, meg lattam en is, hogy nem megy a feltoltes.
Beraktam uTorrentbe, ugyanarra a portra van allitva mint az rtorrent, ott azonnal elkezdte seedelni(annak ellenere, hogy szerinte nem megy a port forward, ami hulyeseg, mert be van allitva s evek ota jol is mukodik), mondjuk ott meg is adtam, hogy kezdo seed legyen.
rTorrentbe mi a feneert nem seedelte?
Kell meg allitgatni neki valamit? -
A session mappamban van 139 torrent(419 fajl igazabol, de minden egyes torrenthez 3 fajl tartozik), a seed mappamban, ahonnan csak a seed megy a kesz letoltesek utan van 165 mappa/fajl, ha valamit torlok seedbol vagy torlodik automatikusan egy szabaly szerint, akkor torli a seed mappabol is, elvileg.
A 165-139=26-os eredmeny viszont azt mutatja, hogy van 26 felesleges fajl a seed mappamban, ami nem tudom hogy hogyan lehet.Van valami gyors es egyszeru modja, hogy kideritsem melyek a feleslegesek?
Jo lenne ha nem egyesevel kellene vegigneznem a torrenteket es a hozzajuk tartozo fajlokat. -
Igen, ismerem, koszi, de nem nagyon akarok ezzel bajlodni, eddig szepen ment, egyedul a crash utani hash gyorsitos ujitas erdekelt csak, legrosszabb esetben visszarakom a regebbit.
Amugy most jott hiba, de nem tudom mikor, mert mar ezt irta mikor raneztem(gondolom torrent hozzaadasanal lehett a bibi watch directorybol):Exception: STATUS_ACCESS_VIOLATION at eip=6102048B
eax=104200F8 ebx=6124CBC4 ecx=77250D06 edx=0034C1CC esi=00000000 edi=0028F9F8
ebp=61020C00 esp=0028C7C8 program=G:\cygwin\bin\rtorrent.exe, pid 4352, thread main
cs=0023 ds=002B es=002B fs=0053 gs=002B ss=002B
Stack trace:
Frame Function Args
End of stack trace -
Hat lol, ma nem hajlando produkalni, ha elojon akkor szolok megint.
execute_logot bekapcsoltam, ezt mindig elfelejtem egyebkent, meg mondjuk a configot nem irtam at teljesen, csak hogy elinduljon, nem tudom az mennyire para.
Ja es cygwinbol telepitettem, tehat nem sajat build. -
Sziasztok,
0.8.6-rol updateltem 0.8.9-re s most a torleshez beallitott script nem igazan mukodik.
rtorrent.rc, hibauzenet:
Download event action failed: ExecFile::execute(...) Fork failed.
Mi a csoda baja van? -
Sziasztok,
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy x ideje seedben levo torrenteket automatikusan torolje?
Windowson, cygwin alatt hasznalom az rTorrentet. -
És valóban ez volt a probléma!
Egy ulimit -n 2048 után már indul rendesen 30 torrent felett is és akár 256-ra is tudom állítani a max_open_files értékét, már csak azt nem vágom, hogy ezt a 2048-as értéket hogyan lehet állandósítani cygwin alatt, egyelőre a parancsba amivel indítom az rtorrentet beírtam, így is működik szerencsére.
Köszönöm a segítséget! -
gba hozzászólása láttán beírtam a configba, hogy max_open_files = 128, ekkor el sem indul, azonnal dobja az rtorrent: Tried to add a socket to PollSelect that is larger than PollSelect::get_open_max() hibát, próbáltam átállítani nagyobb értékre, akkor mindig ez volt, 30-nál már megpróbált elindulni, de csak leállt az említett hibával, 14-nél viszont indul s most figyeltem/olvastam utána, hogy a jobb alsó sarokban lévő [F 16/16] jelzés erre az értékre utal, szóval alapból elvileg 16 a max_open_files értéke s úgy tűnik, hogy valamiért nem is engedi nagyobbra állítani.
Amúgy az nálam mindig 16/16-ot mutat s ha jól rémlik linux alatt anno 128 volt odaírva, szóval érdekes. -
Köszi, hogy utánanéztél, a get_max_open_files nem ad vissza semmit, ugye egyszerűen csak annyit kellene csinálni, hogy Ctrl-x, majd beírni, hogy get_max_open_files= és kész, de erre semmit nem ír, logban is megnéztem, de ott sem, nem tudom mennyit számít, de XMLRPC támogatás nincs a cygwin-es verzióban.
A másik parancs kimenete pedig az alábbi:$ ulimit -n
256 -
Random mód ezt a hibát kapom az rtorrenttol indulaskor:
Terminate called after throwing an instance of 'torrent::internal_error' what(): Tried to add a socket to PollSelect that is larger than PollSelect::get_open_max() Aborted (core dumped)Ha torlom a session konyvtar tartalmat akkor elindul, de ez igy nagyon gaz, mert nem tudom seedelni a regebben hozzaadott torrenteket vagy csak masolgatasok utan, ami meg nem megoldas.
cygwin-bol hasznalom windoson, mindig szabalyosan CTRL-Q-val van leallitva, nem szabadna, hogy seruljenek a session fajlok.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
Mert egyre idegesitobb kezd lenni. -
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy a windowsos rTorrent amit VladimirR csinált, egyszer csak elkezdi 25%-on pörgetni a négymagos procit és nem is hagyja abba amíg ki nem lépek, meg vissza.
Ha 2 torrent fut akkor is ez van.
Win7 64bit az oprendszer. -
Remove-ra a megoldás:
@echo off
start "Delete" rmdir /s "%1"
exit 0Viszont helyesbítenék, nem megy se a move se a copy(ide keletek idézőjelek, de így se jó).
../scripts/move.cmd cygdrive/g/unfinished/Lady_Gaga-Bad_Romance-CDS-2009-IMT cygdrive/g
---
The system cannot find the path specified.
--- Success ---
---
../scripts/copy.cmd cygdrive/g/unfinished/Lady_Gaga-Bad_Romance-CDS-2009-IMT cygdrive/c/Users/Psycho/Downloads/other
---
G:\rTorrent>xcopy /e /-y "cygdrive/g/unfinished/Lady_Gaga-Bad_Romance-CDS-2009-IMT" "cygdrive/c/Users/Psycho/Downloads/other"
File not found - cygdrive/g/unfinished/Lady_Gaga-Bad_Romance-CDS-2009-IMT
0 File(s) copiedNem Windows-os formában kellene megkapnia az elérési útvonalakat?
Arra, hogy a g: gyökerébe miért nem tud írni fájlokat, csak könyvtárakat nincs ötleted?
-
Nagyon nem akarja az igazat, move működik, remove is működne, de nekem az lenne a lényeg, hogy kérdezzen rá a törlésre, de ugye nem dob fel ablakot, csak a logba írja, hogy are you sure?
Csináltam egy copy.cmd-t is, amivel több gond is van, egyrészt parancssorból lefut, de a könyvtárat nem másolja át, csak a benne lévő fájlokat és az alkönyvtárakat, nekem az kellene, hogy magát a könyvtárt is létrehozza, a másik, hogy rtorrentből le sem fut, a hiba:
../scripts/copy.cmd cygdrive/g/David_Guetta_Feat._Akon-Sexy_Bitch-(Retail_CDS)-2009 cygdrive/c/Users/Psycho/Downloads/other
---
Invalid number of parametersA scripts:
@echo off
xcopy /e /-y %1 %2
exit 0Meg egy olyan gond is van, hogy a G: partíció gyökérébe másolnám a kész cuccokat, ami működik is könyvtár esetében, de ha csak egy fájlról van szó akkor nem, a hiba:
Could not create directory 'cygdrive/g': Permission denied
Full Control-t adtam mindenkinek a G: meghajtóra. -
session fájlokat mind töröltem, majd az egyik watch_directory-ból visszahúztam őket, de elszállt ugyanezzel a hibával, ha nem töltök be semmilyen torrentet vagy csak keveset, akkor viszont fut.
rTWi-nél egy triviális hibát követtem el, el sem mondom, hogy mit, sorry.
Scripteket meg fogom nézni ha lesz időm, köszi.
-
Még 2 újabb probléma.
Lefagyott az rtorrent, legalábbis nem nagyon akart semmire reagálni, ezért bezártam az ablakot, most meg ez a hibaüzenet miatt nem indul.
rtorrent: Tried to add a socket to PollSelect that is larger than PollSelect::get_open_max()A másik, hogy felraktam az rTWi-t, azért mégis tesztelném, login képernyő bejön, bepötyögom az adatokat, tölt, majd egy fehér, tök üres lap jön be.
-
Még abban tudnál segíteni, hogy az alábbi sorokat hogyan lehetne működésre bírni win alatt?
system.method.set_key = event.download.finished,move_complete,"d.set_directory=cygdrive/g; execute=áthelyezési parancs"
system.method.set_key = event.download.erased,erased_complete,"branch=d.get_custom2=,\"execute={akarom-e törölni a fájlokat kérdés}\""A két szükséges parancs az rmdir /S könyvtár és a move /-Y honnan hova lenne, csak nem vágom, hogy lehet rTorrent és Win által is emészthető formában megadni.
-
Köszi a tippet, ki fogom próbálni, bár anno Linuxon amikor néztem nem győzőtt meg.
Írod, hogy cygdrive-al lehet elérni a partíciókat, ha a directory-nál megadom, azt el is fogadja, oda tölti ahova kell, de a watch directorynál nem töltödik be a torrent, ilyen formában van beírva: schedule = watch_directory_1,5,5,"load_start=/cygdrive/C/Users/Psycho/Downloads/seed/*.torrent" -
Hello,
Az lenne a kérdésem, hogy ha Win7 64bit alatt akarom használni az rtorrent+rtwi párost, akkor ehhez milyen webszerver megoldást javasolnál?
A WAMP jó lesz?
Vagy mivel lehetne megoldani, hogy a lehető legkevesebb erőforrást eméssze fel?
Mert csak emiatt raknám fel és nem akarom, hogy nagyon lefogja a gépet.Látom megcsináltad az rtorrent-et windows alá normál juzerek számára is, letölt, kicsomagol és indít formába, nem kell szórakozni a cgywin-el, nagy köszönet érte!
-
-
Ott látni a fájlt amit az egyik watch directory-ból töltött, de az már ki lett törölve, most leállítottam az rtorrentet, session könyvtárból töröltem a torrent fájl, de még mindig ott van, utána kitöröltem rtorrentből, leállítottam, megnéztem session könyvtárban, watch directory-ban, elindítottam, megint ott van.
Kiírthatatlan. -
válasz
Speeedfire #419 üzenetére
apt-get remove --purge rtgui
-
Adott egy torrent amit letöröltem az egyik watch directory-ból, úgy, hogy a kliensben nem töröltem, mikor kitöröltem a kliensből is szépen eltűnt, de egy restart után megint ott van closed állapotban, ezekután a session könyvtárból is töröltem, majd megint a kliensből, restart s még mindig ott van.
Hogyan lehetne eltüntetni végre? -
válasz
Speeedfire #411 üzenetére
Arra ott a max_uploads beállítás, az nem működik?
-
válasz
Speeedfire #408 üzenetére
Most kipróbáltam, valóban nem működik nekem sem, úgyhogy nem nálad van a gond.
Javítani viszont sajnos nem tudom, ilyen szinten én sem értek hozzá. -
válasz
Speeedfire #404 üzenetére
Ezen parancsoknak mi a kimenete?
xmlrpc localhost system.listMethods
xmlrpc localhost download_list -
válasz
Speeedfire #401 üzenetére
Mellékeld az rtorrent konfigod, mondjuk pastebin-nel.
xmlrpc-t feltetted?
Beállítottad a webszervert?
Ha igen, annak is kellene a konfigja.Én még nem találkoztam olyannal, hogy hibás adatot küldene, mennyi az a sok seed?
-
válasz
Speeedfire #397 üzenetére
Hibaüzenet többet segítene mint a sírás.
Mit ír ki ha lefuttatod a scripted ahogy korábban rt06 írta? -
válasz
Speeedfire #386 üzenetére
Szerintem ha az a megoldás működöképes lenne rt06 azt ajánlotta volna.
cron pedig roppant egyszerű, nyitsz egy terminált "crontab -e", ezzel szerkeszted a saját crontabod, egy példa az enyémből:
*/5 * * * * $HOME/scripts/pack_ffox.sh
Ez 5 percenként lefuttaja az adott scriptet minden paraméter nélkül, neked is ennyi elég, persze a fájl helyét át kell írni, plusz magában a fájlban kell módosítani az adatokat, főleg azt hogy hogyan éri el az xmlrpc az rtorrentet, erről itt találsz infót.
Cronnal más teendőd nincs, ezután csinálja a dolgát magától.. -
válasz
Speeedfire #381 üzenetére
Mi az amit hiányolsz és nem lehet meghákolni?
Amiket korábban említettél az mind megoldható. -
Szerintem az egész rtorrent elég tág lehetőségeket biztosít az embernek, bár azt aláírom, hogy megtanulni nem egyszerű, mert elég bonyolult a konfig felépítése, ráadásul a dokumentáltsága is nagyon gyér, ami van általában az elavult, de egy kis keresgéléssel, meg kérdezgetéssel mindent meg lehet oldani.
Ebben is az a jó mint a Linux-ban, hogy minden kis parancsot tudsz külön-külön használni, mint egy legót és azt raksz össze belőle amit csak akarsz, a windows-os progikat meg szép, könnyen kezelhető felülettel jönnek, de ha valamilyen funkció nincs benne akkor esélyed sincs belehákolni. -
A lényege, hogy egy megadott könyvtárból automatikusan betölti a torrent fájlokat és ezzel egyidőben beállít különböző tulajdonságokat, mint pl. hogy melyik ratio group-hoz tartozzon, hova legyen átmozgatva ha letöltötte stb, jóformán bármi megadható.
S annyi ilyen könyvtárat hozhatsz létre amennyit akarsz.Egy példa:
watch_directory_1,5,5,"load_start=~/torrent/*.torrent,d.set_custom1=/media/files/Downloads/other,view.set_visible=group_1,d.set_custom2=1,view.set_visible=temp"Ez 5 másodpercenként betölti a $HOME/torrent mappából az új torrenteket, a d.set_custom1 paramétert használom majd később arra, hogy módosítsam a fájlok végleges helyét, magyarul hova helyezze át őket ha letöltötte, hozzárendelem a group_1 ratio csoporthoz ami 200% esetén törli a torrentet, a d.set_custom=2 a hash ellenőrzésnél lesz lényeges nálam, ebbe most nem mennék bele, plusz hozzárendelem a "temp" nézethez, ez olyan mint az alap seeding meg incomplete stb, csak ez egy általam létrehozott bizonyos torrentek számára.
Remélem nagyjából érthető.
-
Az execute_log-ot hyugodtan ki lehet venni, azt el is felejtettem.
Igen, az 2-es arányig való visszaseedelést jelent.
Szerintem ebben a sorban:
system.method.set = group.group_1.ratio.command, d.set_custom2=, d.close=,
nem kell neked a d.set_custom2=, ha csak valóban ennyi a konfigod, meg a vessző sem kell a végére.
system.method.set = group.group_1.ratio.command, d.close=A gond ott lesz szerintem, hogy nem adódik hozzá ez a beállítás a torrent tulajdonságaihoz.
A gond ezzel az lesz, hogy csak watch_directory-ból való betöltésnél lesz érvényes, amit meg te nem használsz gondolom a webui miatt.Tehát elvileg rt06 linkje alapján nálad ennek kellene működnie:
ratio.enable=
ratio.min.set=200
system.method.set = group.seeding.ratio.command, d.close=Próbáld ki csak ezzel a 3 sorral a ratio beállítást.
-
Nézz rá a konfigomra, nekem tökéletesen működik a visszaosztási arány meghatározása.
Ha ez alapján nem megy, postold a tiédet és megpróbálom kijavítani, plusz ilyenkor az is segítség ha a parancs kimenetét bemásolod ide, hátha kiderül belőle, hogy miért nem indul el. -
válasz
Speeedfire #365 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de szerintem jobban jársz ha megtanulod az rTorrent kezelését, annyira nem bonyolult és mivel szkriptezhető ezért szinte minden megoldható vele, plusz általában az összes tracker szereti.
Régebben én is próbálgattam más klienseket, mert bonyolultnak éreztem, de végül rájöttem, hogy ennél jobbat nem találok, mégha egy kicsit szenvedni is kell vele. -
Nem fogod elhinni mi volt a baja, a lighttpd nem a 80-as portra volt beállítva, mert mikor frissítettem állította, hogy valami fogja a 80-as portot, ezért nem sikerül a konfigurálás, így meghiúsul a telepítés.
Semmi nem fogta a 80-as portot, reboot után is ez volt s én meg gondoltam akkor jól van, átállítom a 81-esre, mert az rtorrentel úgyis az 5000-esen kommunikál, úgy már teleült.
Most megnéztem strace-el mit ír:connect(3, {sa_family=AF_INET, sin_port=htons(80), sin_addr=inet_addr("127.0.0.1")}, 16) = -1 EINPROGRESS (Operation now in progress)
Átállítottam a 80-asra, most érdekes mód elfogadta és így működik az xmlrpc, viszont totál nem értem mi ez a 80-as porton való kommunikáció, honnan szedte ezt?
-
Chain INPUT (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain OUTPUT (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destinationRouteren van tűzfal, de azon semmilyen változás nem történt, csak a gépen volt frissítés.
127.0.0.1-el sem jó, scgi_local alatt az értem amikor egy scgi socket-en keresztül kommunikálni, ilyenkor lighttpd beállítás így néz ki.
scgi.server = (
"/RPC2" =>
( "127.0.0.1" =>
(
"socket" => "/root/.rtorrent/rpc.socket",
"check-local" => "disable",
"disable-time" => 0,
)
)
)rtorrent.rc pedig így:
scgi_local = /root/.rtorrent/rpc.socket
Mondjuk így régen sem működött csak IP alapján.
Próbáltam xmlrpc-t forgatni svn-ből, de akkor sem volt jó.
-
Frissitettem a Debian rendszerem és azóta nem megy az xmlrpc-n keresztüli kommunikáció:
Semmit nem változtattam a konfig fájlokon.~$xmlrpc localhost ui.current_view.set main
Error: Curl failed to perform HTTP POST request. curl_easy_perform() says: couldn't connect to host (-504)lighttpd.conf
rtorrent.rc-ben az idevágó sor:scgi_port = localhost:5000
~$sudo netstat -antp|grep 5000
tcp 0 0 127.0.0.1:5000 0.0.0.0:* LISTEN 8017/rtorrentMi baja lehet?
-
Sikerült, végre minden úgy működik ahogy szeretném(legalábbis remélem nem maradt rejtett "bug").
Valóban a könyvtár beállítással volt gond, de nem az amit te írtál, hanem, hogy a finished parancsnál lett beállítva és automatikusan létrehozta az rtorrent.Itt a működöképes konfig fájl, ha valaki más is hasonló őrültséget akar állítani hátha segít: [link]
Az rtorrent script "-h" kapcsolójához tartozó parancs(a "-c" csak egy sima háttérben futó másolás):(ionice -c3 nice -n 19 cp -r -u "$2" "/media/files/Downloads/seed"&&xmlrpc localhost d.set_directory "$4" /media/files/Downloads/seed&&xmlrpc localhost d.resume "$4";cd "$3";ionice -c3 nice -n 19 cfv > check) &
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
-
Időközben rájöttem, az elsőt megoldottam, nem tudom, hogy én csesztem el valamit vagy az segített, hogy frissítettem az rtorrentet, de most működik a system.method.insert, így ezzel sikerült megcsinálni.
system.method.insert = custom3,simple,"execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-h,$d.get_base_path="
system.method.insert = not_custom3,simple,"execute=mv,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/; execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-c,$d.get_base_path=,$d.get_custom1="Vagyis csak félig, mert not_custom3 frankón lefut, de custom3 hibát ad, log:
^@/home/norbi/scripts/rtorrent -h /media/sdb1/filmek/valami
---
^@+ getopts :rcoh kapcs
+ case $kapcs in
+ getopts :rcoh kapcs
+ exit 0
+ ionice -c3 nice -n 19 cp -r /media/sdb1/filmek/valami /media/files/Downloads/seed
--- Success ---
^@cp: nem lehet a következő könyvtárat létrehozni: ”/media/files/Downloads/seed/valami”: A fájl létezikEgyrészt nem fájl, hanem könyvtár, másrészt nem létezett, a cp hozta létre, harmadrészt meg valamit a branch szórakozik szerintem, mert ha kikommentezem a not_custom3-as sort akkor hibátlanul lefut és átmásolja a fájlt!
Komolyan ez egyre bonyolultabb...Azért állítom előbb, mert mikor váltottam 0.8.4-re a "check_hash = no" opció nem működött csak ha elsőnek volt a könyvtár átállítás, azóta nem is néztem.
Mit csináltál, hogy végleg felfüggesztettek?
-
válasz
VladimirR #296 üzenetére
Így már valóban működik, köszi.
Igazából van valami lényege annak, hogy az idézőjelet vagy a kapcsos zárójelet használom?Majdnem mindent sikerült átírnom a konfig fájlba, egy dolgot kivéve:
system.method.set_key = event.download.finished,move_complete,"d.set_directory=/media/files/Downloads/seed/; branch=d.get_custom3=,\"execute=cp,-r,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/\",\"execute=mv,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/; execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-c,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=\""
False érték esetén két execute parancsnak kellene lefutni, az egyik az "mv" a másik a "cp".
A fenti formában csak az egyik fut le, próbálkoztam még így is(csak a false részt írom):\"{execute=mv,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/},{execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-c,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=}\"
\"\\\"execute=mv,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/\\\",\\\"execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-c,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=\\\"\"
{\"execute=mv,-u,$d.get_base_path=,/media/files/Downloads/seed/\",\"execute=/home/norbi/scripts/rtorrent,-c,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=\"}
Általában az "invalid start of name" vagy "bad return code" hibaüzenetet kaptam.
Az utóbbinál legtöbbször az mv paramétereként értelmezte a cp-s execute részt is.
Hogyan lehetne akkor 2 execute-ot futtatni egy false command-ban?Még egy érdekesség van, bár ez nem probléma, csak fura.
Adott az alábbi sor:system.method.set_key = event.download.hash_queued,set_safe_sync,"branch=d.get_custom3=,set_safe_sync=yes"
Ha false, akkor is beállítja a safe_sync-et, pedig a parancs helyesen fut le, mert ha átírom így:
system.method.set_key = event.download.hash_queued,set_safe_sync,"branch=d.get_custom3=,print=yes,print=no"
akkor no-t ír ki amennyiben nincs beállítva a custom 3.
Ha megadok egy false parancsot:system.method.set_key = event.download.hash_queued,set_safe_sync,"branch=d.get_custom3=,set_safe_sync=yes,print=no"
akkor kiírja a no-t és beállítja a safe_syncet is amennyiben nincs megadva a custom 3, ha meg van adva akkor beállítja a safe_sync-et, de nem írja ki a no-t.
-
válasz
VladimirR #292 üzenetére
Köszi, végre egy jól érthető, gyakorlati leírás a branch lehetőségeíről!
A harmadik példa nekem nem működik, azt írja, hogy "Download event action failed: Could not find closing '}'.", pedig mindegyiknek megvan a párja:system.method.set_key = event.download.paused,pause,"branch=$d.get_complete=,{print=kesz,\"branch=$d.is_open=,{print=nyitva,\"branch=$d.get_state=,print=fut,print=nem_fut\"},{print=zarva,\"branch=$d.get_state=,print=fut,print=nem_fut\"}\"},{print=nincs_kesz,\"branch=$d.is_open=,{print=nyitva,\"branch=$d.get_state=,print=fut,print=nem_fut\"},{print=zarva,\"branch=$d.get_state=,print=fut,print=nem_fut\"}\"}"
a másik kettő viszont tökéletes, ezek alapján megpróbálom a második konfig fájlt integrálni az eredetibe.
-
válasz
VladimirR #285 üzenetére
Időközben nagyjából megoldottam, írtam egy másik konfig fájlt és 2 példányban futtattam az rtorrentet, így nagyjából jó(a végén majd leírom mivel van bajom.).
Viszont amit te mondasz szerintem nekem kevés.
Én azt akarom, hogy bizonyos torrenteknél az "event.download.finished/event.download.erased" parancsok teljesen mások legyenek, legyen "hash_done/hash_queued" azokra a fájlokra stb, tehát elég sok eltérés lenne, max. szerintem "branch/if"-ekkel lehetne variálni, de ott meg nem adható meg több parancs, csak egy.
Elvileg lehetne parancsot kreálni a "system.method.insert"-el és arra hivatkozni feltétel megadásnál, de nekem nem működött, mindig azt dobta vissza, hogy nem létezik olyan parancs.Jelenleg egész jól működik, már csak az kellene, hogy a "finished" parancs egy részét mindig hajtsa végre, a másik felét pedig csak bizonyos feltétel esetén.
Még nem próbáltam, de az lenne az ideális, ha a "finished" eseménynél több "branch" is beiktatható lenne, plusz sima feltétel nélküli parancsok is.Remélem nagyjából érthető voltam.
-
A másik meg, hogy ha már seedelek egy torrentet, lezárom ^K-val, átállítom a letöltési könyvtárat egy olyan helyre ahol szintén megvan a fájl, de hiányosan, majd ^S-el elindítom, hasheli, aztán közli, hogy "Inactive: Download registered as completed, but hash check returned unfinished chunks", hogyan lehet a tudtára adni, hogy felfogtam mi a helyzet, úgyhogy elkezdheti szépen újra letölteni a hiányzó részeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Chrome
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest