Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SAS107

tag

ja a netgeart azért cseréltem le, mint ahogy írtam is, mert random kikapcsolodott a wifi-je és már meguntam. Semmilyen reset és firmware nem segített rajta.

• SAS107

tag

válasz mezis #39098 üzenetére

Hétvégén nem voltam otthon. Ma próbálkoztam az általad emlitetekkel de semmi sem működött. Aztán vissza állítottom ahogy volt alapból (nem reseteltem) csak vissza állítottam az elállított dolgokat, bairam megint a jelszót. Leokéztam, aztán elmentem wc-re. És arra lettem figyelmes hogy a spotify megint elkezdte játszani a megszakatt playlistemet. Mondom mi a franc? Csak nem megjött a net?
    5 perc múlva vissza ültem a géphez és láttam hogy kapott ip-t, neten van az egész rendszer. Hát mondom ez remek. Kár hogy nem csináltam semmit. Szóval nem értem, de mindegy, a lényeg hogy most jó. Lehet nem vártam eleget? Azért egy 0.5-1 percet mindig szoktam várni a beállítások után.
    Na mindegy.
    Azért köszi a segítséget :)

• SAS107

tag

válasz mezis #39092 üzenetére

az asztali gépnek le klonoztam a mac cimét, azon is megy a net ha közvetlen rádugom a kábelt. De az sem oldotta meg a problémát.

• SAS107

tag

Sziasztok.
    A következőkben szeretném a segítségeteket kérni.
    Vettem egy új routert mert a réginek meghallt a wifije.
    De az új routeren nem tudok netet csinálni az istenért se PPPoE-n. (dhcp-n megy)
    A paraméterek a következők:
    Régi router: Netgear Nighthawk X4 R7500 OpenWrt firmwarrel. Ezen régebben a barátom sok mindent állitgatott hogy távolrol be lehessen RDP-zni, meg hogy elérje a router kezelöfelületét és van egy HD homerun box rákötve hogy azon keresztül tudja nézni távolrol a digis adásokat.
    Az új router: TP-Link ARCHER AX6000
    Net: Digi 1000, Falbol kijövő UTP kábel. (nincs semmi modem vagy hasonlo)

Ha rutinszerüen rákötöm az új routerre a kábeleket, és megdaom a szokásos pppoe-s digis felhasználo nevet meg jelszot akkor nem hajlando felmenni a netre. Ha rákötöm a gépre és ott adom meg akkor megy. Ha visszadugom a régi routerre akkor megy.
    Ha az új router kötöm rá a régi routerre a wan porton keresztül és dhcp-re állitom akkor úgy is van net. Csak akkor nincs ha a net közvetlenül van rákötve a wan-protra és a pppoe-t állitom be.
    Az ip-cim publikusra let állitva már régen (ha ez számit valamit).
    A digi ügyfélszolgálat persze egyböl közölte hogy ilyenekben nem tud segiteni és csak a router resetet tudta mantrázni. De szerinem a routerrel nincs semmi gond.
    Van valakinek valami ötlete?
    Sajnos a barárom aki a régi routeren ezeket beállitotta már nem segit mert közölte hogy csak akkor hajlandó ilyenekben segiteni ha van openWrt rá, mert szerinte az összes gyári firmware szar és azokkal nem foglalkozik.
    Az elsődeleges szempont az lenne hogy legyen az új routeren net pppoe-n keresztül.
    De ha valaki még a többi beállitásban is tudna segiteni akkor hajlandó lennék fizetni érte hogy kijöjjön és megcsinálja helyben ezeket a dolgokat (budapest 13.kerület).
    Köszönek előre is minden jellegű segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák