- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
amikor a pc bekapcsolásra kerül, azon nem indul el húzós torrent vagy ilyesmi, ami legyilkolhatná a routert? húzós terhelés esetén általában először a wifi modultól vonja meg a rendszer a teljesítményt, azon "spórol" elsőre!
illetve reset, majd újrakonfig? firmware frissítése/újrahúzása, gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig? -
evo87
őstag
Sziasztok!
Asus WL-520g típusú wifi routerem van és a következő furcsa jelenség áll fenn: mikor a router LAN portjához csatlakoztatott PC-t bekapcsolom, a vezetéknélküli hálózat megszűnik, majd nagynehen visszaáll, de csak rettentően csiga tempóra (1-2 perc míg egy átlagos honlap betölt), ráadásul elég gyakran szakadozik wifi a kapcsolat. Amint kikapcsolom a PC-t, helyreáll a rend.
Mi lehet a gond? Hogyan tudnám orvosolni?
-
URH
csendes tag
Na végre sikerült!
Reseteltem a 741-est, aztán újra belőttem inkább.
Köszönöm szépen mindenkinek! -
URH
csendes tag
192.168.1.1 a R402-es címe. A 741-es pedig 192.168.2.1.-re volt beállítva.
A R402-es DHCP beállításain belül a kezdő ip: 192.168.1.100 a záró pedig: 192.168.1.199, ha erre gondoltál tartomány kiosztáson belül.
-
tomimidi
tag
Szeretém a segítségeteket kérni. Linksys E2000-re szeretnék DDWRT-t tenni. Nem szeretém elbombázni, így sokat segítene egy "haszutmafor". Nagyon köszönöm!
-
URH
csendes tag
Na köszi szépen végül sikerült a dolog. Kikapcsoltam a DHCP-t 741-be. Most már van hálózat meg net is meg minden. Csak így született egy újabb problémám. Hogy hogyan nyitom meg a 741-es wifis routeremet? Mert ha az ip címét írom be, akkor nem hoz be semmit. Csak a régi R402M routert tudom megnyitni.
-
-
Akkor a 741-es WAN IP-t tedd más tartományba, vagy akár DHCP-re, nincs jelentősége, mert úgysem fogod használni a WAN-t, mert az R402M-ből jövő kábel ezentúl a LAN1-be fog csatlakozni. Tehát...
R402M
WAN IP: Ezt az ISP adja meg.
LAN IP: 192.168.1.1
DHCP bekapcsolva, és minden más normálisan beállítva, mint egyéb esetben..741ND
WAN IP: 192.168.2.1 vagy DHCP, vagy bármi, csak 192.168.1.x legyen!
LAN IP: 192.168.1.x, lehetőleg az R402M DHCP tartományán kívül!
DHCP szerver kikapcsolva!Az R402M egyik LAN portjából, a 741ND egyik LAN portjába dugd a kábelt, és így mennie kell! Bármelyik routerre dugsz rá gépet, vagy akár WiFi-vel csatlakozol, annak az R402M fog IP-t adni, a 741ND pedig ebben az esetben csak egy switch-ként funkcionál.
Jelenleg ugyanígy használom az RT-N16-ot főrouterként, rákötve kábellel egy WL-520GC-t, ami egy távolabbi helyen WiFi AccessPoint-ként funkcionál DD-WRT-vel. A különbség csupán annyi, hogy DD-WRT-ben a WAN port kikapcsolható, és a LAN Switch-hez rendelhető, tehát a kábel maradhat a WAN-ban, de a routernek nincs WAN IP-je.
-
URH
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7330 üzenetére
Hát srácok én passzolok. Ha megpróbálom át tenni ugyan abba a tartományba a 741-est kiírja, hogy nem lehetek ugyan abban a tartományban mint ahol a wan cím van.
Intruder2k5: nem igazán értem amit írsz. a 741-es x.x.2.1-ben van. Ez a probléma, hogy nem is tudom át tenni x.x.1.x-be. Az hogy tartományon belül megváltoztatom az ip-t, nem igazán visz előre.
A DHCP-t meg ha kikapcsolom a 741-esen ezekkel a fentebb általam leírt beállításokkal, akkor nem lesz netem. Ha a másikon kapcsolom ki akkor a báttyám gépén nem lesz net. És ugyanúgy nem tudom őket egy tartományba tenni.Kezdek teljesen összezavarodni. Egyszerűen már fingom nincs, hogy minek milyen címet adjak.
-
robertel
senior tag
Sziasztok!
Linksys E1000 tipusú routerem van és nem vagyok megelégedve a wifi hatótávjával.
Családi házban lakom, az emeleten van a router és az udvaron már nem érzékeli vagy csak gyengén a jelet az n-es szabványt is ismerő netbookom.
A szomszéd g-s routere ellenben megfelelően bejön.
Mi lehet a gond? Beállítási hiba vagy hardveres? -
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Van egy D-Link DI-524-es Router-em, összekötve az ADSL modemmel. A probléma a következő:
3 laptop van a családban, mindegyiken tökéletesen működik a WiFi, egészen addig, amíg mobiltelefonnal rá nem kapcsolódok és el nem kezdek rajta netezni. Ez a jelenség is CSAK akkor fordul elő, ha közvetlen a Router mellett ülök. Olyan, mintha a készülék az összes "naftát" a telefonnak adná, és pl. édesapám laptopján azonnal megszakad az internet, és egészen addig vissza sem bír rá kapcsolódni, míg én a telefonon ki nem kapcsolom a WiFi-t.
Próbáltam már csatornát állítani, próbáltam már külön-külön Mac címekre engedélyezni az eszközöket, de semmi. Ha nem a közvetlen közelében vagyok a Router-nek a telefonnal, hanem tegyük fel. 5-10 méteres távolságban, akkor nincs ez a probléma.
Ötletek ?
-
tundax
csendes tag
Sziasztok
Két gépet szeretnék router mögé kötni, az egyiken rendesen van net 192.168.1.2. -es ip-címen, a másikon viszont nincs és 86-tal kezdődő az ip-címe!
Emlékeim szerint az rosszat jelent, de nem emlékszem már, hogy mit!
Külön érdekessége az esetnek, hogy a win 7 hálózati térképén a nem működő gépen a problémát közvetlen az internet és az átjáró között jelzi és a diagnosztika is állandóan azt mondja, hogy a modemet indítsam újra! de ha ott a gond, akkor a másik gép miért működik?
A nem működőn 64 bites oprendszer van, a működőn meg 32-es!!
Valami ötlet valakinek, én már teljesen tanácstalan vagyok! -
-
URH
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég rákötöttem egy Tp-Link R402M routerre egy wifis routert (TP-link WR741ND).
Tehát a sima routerből 2 kábel jön ki, az egyik a wifisbe a másik pedig a báttyám számítógépébe.
A Wifisből pedig az én számítógépembe megy a net.Internet van, de sajna a két gép nem látja egymást hálózaton. Valaki tudna segíteni?
A két router amúgy így van beállítva. Korábban linkelte valaki nekem ezt a képet, itt, hogy így állítsam be.
szerk.: Ehh sorry, kicsit nagy lett a kép. :S
-
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén elutazom és az a tervem hogy elviszem magammal a wifi routert hogy ott is legyen wifi. A kérdés, hogyha bedugom a routerbe az ottani internetkábelt akkor az ottani netet szó nélkül meg fogja osztani (az itthoni hálózatnévvel, meg mindennel) vagy kell vele molyolni? Elvégre itthon is tud "magától" mindent a router, nem kell hozzá menni a PC-nek.
-
-
Tosee
őstag
Digi tudomásom szerint PPPoE kapcsolatot használ!
WPA-PSK/WPA2-PSK az jó, az encrypt pedig AES?
Igen! Ez a titkosítás jó lesz!Én úgy szoktam csinálni, hogy a router konfigurálása után újraindítom (reboot)! Volt rá példa, hogy a megfelelő beállítások mellett szükség volt egy újraindításra is, hogy megfelelően működjön!
Bár mint írtad is, hogy áramtalanítottad, tehát újraindult... szóval remélhetőleg ezek után már nem lesz gond vele! -
loofi
csendes tag
Na azóta sikerült csatlakoznom rá.
Esetleg tippek, hogy DIGI-s nettel mit kéne beállítanom?
PPPoE/Russaia PPPoE-n van, jelszó meg ilyenek megvannak adva, de nagyon lassú volt az előbb, alig töltött be a google (amin aztán nincs valami sok betöltendő dolog).WPA-PSK/WPA2-PSK az jó, az encrypt pedig AES?
Kb 1 percre meg nem volt wifi, nem is villogot a wlan, reset sem segített, csak ha kihúztam konnektorból.
De remélem ezek csak a kezdeti nehézségek, már pár perce megy rendesen. -
loofi
csendes tag
Kipróbáltam a letiltásos dolgot, de ez a fos még mindig nem csatlakozik, se az új routerre, se a régire.
Elgondolkoztam, hogy 8. emeletről milyen szépen ki lehetne dobni ezt a szart, de aztán rájöttem, hogy akkor semennyire nem tudnék gépezni, amíg az új gépemet meg nem veszem.Kösz a segítséget, de inkább használom a régi routert, amíg nem lesz meg az új gépem, és majd azon beállítom az új routert.
Amúgy az nem lehet gond, hogy a hálózati helyeknél csak a vezetéknélküli kis cucc van ott, és semmilyen más hálózati kapcsolat nincs? -
Tosee
őstag
Tiltsd le a vezeték nélküli hálózatot, majd kapcsold ki a laptopot!
Kösd össze kábellel a router LAN1-es portjával! Majd kapcsold be a laptopot, és próbálkozz újra a beállítással!Ellenőrizd, hogy az IP és DNS kérés automatikus legyen!
Hálózati kapcsolatok -> helyi kapcsolat jobb klikk -> tulajdonságok
TCP/IP protokoll 4 es verzió > tulajdonságok -
Tosee
őstag
válasz
pana0017 #7318 üzenetére
Normál esetben ez úgy nézett volna ki, hogy modem (ethernet port) kábellel kapcsolódik a router (wan porjához) és a gépek vagy LAN 1-4 portokra kapcsolódnak vagy pedig wifi-n!
Tehát szerintem így kösd össze az modemet, routert, és a pc-t ha megoldható! Utána pedig állítsd be a routert!
-
pana0017
senior tag
Na srácok, most nagyon kéne a segítség. A héten jönne az új gép, de netet nem tudok csinálni. Szóval kezdem az elejéről átláthatóan. Van egy Fibernet 6/1-es kábelnetem. Ez minde szép és jó, mert ezen a gépen van net, mert itt a modem. Az még mindig jó, hogy egy másik szobában a padlásról lehoztunk még egy kábelt, így azon is van net. Viszont -itt jón a baj- több kábelt már nem lehet lehozni, mert megtelt a cső. Ezért be is lett szerezve egy Netgear wifi router, mivel a laptop majd veszi a netet wifivel, hozzám meg jön onnan a kábel. DE a router meg is van, visuont van egy nagyon furcsa dolog. A modem nem ethernet kábellel, hanem USB-vel csatlakozik a géphez, így az ethernet dugó szabad. Csinálgattam a router leírását, amikor írta, hogy húzd ki az ethernet kábelt a gépből. Innentől jött a gond. A modemen csak egy ethernet bemenet van, így nem tudom összekötni a wifivel, és a gépet se a modemmel. [URL=http://noob.hu/2011/06/20/DSCN1962.JPG]Router[/URL] [URL=http://noob.hu/2011/06/20/DSCN1965.JPG]Modem[/URL]+még kaptam egy ethernet kábelt. Kérlek segítsetek.
-
loofi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7316 üzenetére
Hardveres kapcsoló nincs rajta, vindózba meg már úgy próbáltam letiltani, hogy a hálózati kapcsolatoknál a "vezetéknélküli hálózati kapcsolatok"-at letiltottam, de úgy sem hozott be semmit
-
-
loofi
csendes tag
Hello!
Vettem egy TPLink WR941ND-t, és nem megy a beállítás.
Másik fórumon már írták, hogy hogyan kéne, de úgy sem megy.Minden rendesen össze van kötve, de a gépnél valami el van állítva.
Előző gépemen működött minden, de az meghalt, így egy netbook-on kell beállítanom a dolgokat, az pedig csak wifin kapcsolódik a routerre, hiába van kábellel össekötve.
Tehát vagy azt kéne beállítanom a gépen, hogy kábellel kapcsolódjon a routerre, vagy valahogy wifin csatlakoni a routerre, ez viszont nem megy, mert az új routernél már van pár speciális szar, ami miatt értetlenül állok az egész előtt.
Valamit a QSS-ről olvastam, hogy azt kell nyomogatni, már 1 órája csak azt nyomogatom, de csak nem csatlakozik.
Tehát kérnék segítséget, jobban örülnék ha kábellel tudnék csatlakozni, de a wifis megoldás is jó lenne, csak működjön -
Tosee
őstag
válasz
kicsimazsi #7313 üzenetére
Szia!
Reseteld az megoldja! Igaz mindent újra be kell állítanod az elejétől, de legalább menni fog!
Egy jó tanács: kábeles kapcsolattal konfiguráld a routert ne wifin!
-
kicsimazsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene nekem. Van egy olyan gondom, hogy a régi routeremnek (Airlive WL-1500R) új beállításokat szeretnék megadni. Eddig egy helyen használtam, nagyon jól működött, nem volt vele gond, viszont most máshová költöztem és új beállításokat akarok neki megadni. A helyzet a következő: Első lépésben egyből wifin keresztül rá tudtam csatlakozni a routerre és bemenni a beállításokba. Minden szépen ment, újraindult a router és rá akartam csatlakozni az újjonnan létrehozott wifi kapcsolatra, aminek még nem állítottam be jelszót sem. Ennek ellenére jelszót kért és azóta akár kábellel akár wifin keresztül csatlakozom rá nem tudok bemenni a router beállításaiba. A probléma az, hogy hiába indítom újra a routert, nem megy ki belőle az előzőleg beállított kapcsolat, illetve nem enged be a beállításokba. Mitévő legyek?
Kérlek segítsetek. Ha valahogy be tudnék lépni a beállításokba már minden rendben lenne, mert előzőleg is be tudtam állítani, hogy menjen....de így nem tudok mit kezdeni vele.Előre is köszi!
-
sp@rtan
senior tag
Adott egy asus rt-n13u b1 dd-wrt fw.-vel, meg egy dvr.
cél: dvr elérése akárhonnan.
Mivel nincs fix ip-m, a dyndns-t hívtam segítségül, ezt sikerült is beállítanom, a routert is el lehet érni máshonnan.
Viszont a dvr-t nem. Eszerint a leírás alapján csináltam, mivel ugyanaz az fw a routeren meg, a dvr-en is. Gondolom valahol a port forwardingnál van a bibi, pedig a port nyitva van (ellenőriztem).Remélem tud valaki segítani, elég fontos lenne.
Köszönöm!
-
D. Balazs
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Olyan gondom lenne, hogy valami miatt (szerintem) a router nem működik megfelelően.
Olyanokat csinál, hogy böngészek és nem hozza be az oldalakat, kihagy képeket, ilyen és ehhez hasonló dolgok.
A routert most vettem kereken 1 napja. Előtte soha nem volt még ilyen problémám. A típusa TP-Link WR941ND.
Eddig próbálkoztam mindennel. Értem ez alatt a windows újra telepítését, másik böngésző használatát, router restart, router firmware upgrade, usb-s wifi kipróbálása, de eddig egyik sem javított a helyzeten.
Meg tudnátok mondani, hogy mit lehet beállítani a routeren,hogy megfelelően működjön?
A válaszokat előre is köszi. -
macimeister
aktív tag
Hozzám került egy Gigabyte GN-BR01G router. Eltudnátok mondani röviden, hogy miként tudnám bekötni a már meglevő routerem mögé? A múltkor már sikerült válaszolnotok a gondomra és azóta is, ha ilyet kell csinálnom általában gond nélkül megy, de ez a router valamiért nem szeret.
A jelenlegi routeremben minimális állítgatás található.
TL-R402M
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP: ON
Start IP: 192.168.1.10
END IP: 192.168.1.50Ez után szeretném berakni a fent említett routert. Simán PPPOE módban üzemel és firmware update is megvolt.
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
erre a problémára tud valaki megoldást?
Köszönöm a segítséget! -
Tosee
őstag
válasz
Buster17 #7305 üzenetére
Üdv!
Lépje be a router admin felületére!
Mielőtt a portokat kinyitnád érdemes fix ip-t beállítani az xboxnak (ha pedig több eszköz kapcsolódik a routerre akkor kötelező)!
Ezt vagy beállítod a konzolon manuálisan (ha lehet):
IP: 192.168.1.90
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS: 192.168.1.1
Vagy pedig a routerben foglalsz le egyet:
DHCP -> Address Reservation -> Add new
MAC Address: xbox MAC címe (kötőjelekkel elválasztva)
Reserved IP Address: 192.168.1.90
Status: enabledPortok engedélyezése:
Forwarding -> virtual servers -> add new
Service Port: 88
IP Address: 192.168.1.90
Protocol: UDP
Status: enabled
SaveA további kinyitandó portokat már ez alapján tudod engedélyezni!
-
Buster17
addikt
ÜDV
Van 1 problémám nem tudok portot nyitni a routeremen
ebben tudna valaki segíteni hogy kell? (xboxba kéne a net)TP-LINK TL-WR543G
-
válasz
Farkas82 #7303 üzenetére
Szia!
Próbálj meg beállítani fix DNS címeket... Ezt megteheted a routerben is, de ha az szórakozik eled, akkor biztosabb a gépben megadni. Mondjuk a google publikus DNS szerverei...
8.8.8.8
8.8.4.4Mellesleg lehet, hogy a kapcsolat letiltása, és újra engedélyezése, vagy a tálcán jobb klikk a hálózati kapcsolatra, és javítás funkció ugyanúgy segít rajta. Ez persze nem jelenti azt, hogy ez így normális.
-
Farkas82
tag
Sziasztok!
Van egy TP link WR 340 gd routerem, amivel PPPoE internethez ( Székesfehérvár, Szivárványnet nevű szolgáltató) kapcsolódom. Időnként a gép bekapcsolása után nincs net, az internet böngésző azt írja ki hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Érdekes módon a Skype pipája ugyanekkor zöld, bár mindenkit offline-be jelez, a utorrent a már megkezdett letöltéseket folytatni tudja, bár minden "nyilacska" piros. A problémát már az is megoldja, ha a gépet újraindítom, vagy akár az is ha csak alvás-ba teszem és rögtön fel is ébresztem, és minden további procedúra után van net, csak hát bosszantó amikor folyton kétszer kell a gépet indítani.Ugyanezt eljátsza az asztali géppel(win7) és a laptoppal(wista, az wifi-vel kapcsolódik) is, tehát gondolom inkább a routerben lehet a hiba
-
válasz
marlboromen #7300 üzenetére
Mondjuk, a DD-WRT WiKi a trx-et írja...
-
válasz
marlboromen #7300 üzenetére
Szerintem, ezzel mindegy, hogy melyiket rakod rá, ez feltol mindent. WiFi-n nem is fog működni, mert Restore módban nincs WiFi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest