- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MacEdm
tag
válasz
Gubek-Einste #32952 üzenetére
Üdv!
Ezeket nem nagyon vágom, letöltöttem 1-2 progit és mindegyik azt írta, hogy nincs wifi eszköz csatlakoztatva.
Amikor pingeltem az ip-t itt volt a telefonom a router mellett.De azt nem értem, hogy mitől baszódhatott el.....Régebben jó volt.
Másik telefonnál is ugyanez a probléma -
-
MacEdm
tag
Üdv!
A telefonom és Wifis router között nagy a válaszidő. Ezért nem bírok rendesen twitchet nézni telón mert 10 secenként tölti a streamet. Régen minden jó volt, de most vmiért nem működik rendesen.
Telekomos ZTE Speedport entry 2i routerem van.Esetleg a router beállításaiban kellene valamit állítani?
-
-
Radion16
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: Adott egy Samsung S6 teló és egy tp-link router. Mikor hazaérek és átváltok mobilinternetről wi-fi-re a router megmakacsolja magát és nem hajlandó kommunikálni semilyen eszközzel sem. Gépen sárga felkiáltójel jelenik meg a hálózatnál. Újra konfigurálni a routert nem lehet. Reset + kihúzás kombó sem oldja meg a problémát. Egy kis idő után (van hogy 20 perc van hogy 12 óra, egyszer csak megint jó lesz.) Infós ismerősöm is halott már a fennálló jelenségről, de sajnos nem tudott távolról segíteni. Esetleg ti tudtok valami megoldást?
(Ha szükséges írok konkrét router típust, illetve hogy miért nem lehet újra konfigurálni, de úgy hiszem lesz olyan akinek ennyiből is ismerős lesz a probléma.)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #32947 üzenetére
Ja, bocsánat, nem tudtam hogy van saját topicja. Köszönöm
-
-
Gabesz87
veterán
OpenWRT-t tennék fel 941ND v3.6-ra. Követem EZT a telepítési videót. Odáig már eljutottam, hogy a szükséges .bin fájllal flesseltem a routert. Most kéne a PUTTY-al telnettel kapcsolódni, de hiába írom be, hogy 192.168.1.1 (23-as port), kiválasztva a telnetet, a megjelenő parancssorban nekem pár másodperc gondolkodás után azt írja, Network Error: Connection refused. Ennek mi az oka, tudnátok segíteni? Sosem telepítettem még OpenWRT-t, és ezt a PUTTY-ot sem használtam még.
-
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Pár hete igényeltem a gyorsító funkciót a Telekomtól, hoztak másik routert Huaweii típusút SIM kártyás router. Azóta nem tudok e-mailt küldeni outlookban. Telefonomon ugyanaz az e-mail cím működik küldéssel is mobilhálózaton, wifin nem működik a telefonon se.
ÉN átnéztem a router menüjét de semmit se találtam.Köszönöm a segítséget!
-
Panthera
őstag
válasz
Intruder2k5 #32942 üzenetére
A régi szürke kék színű van! Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Panthera #32941 üzenetére
Ha még a régi szürke kék színű, akkor szinte biztos, hogy a modem a hunyó. Azok már új korukban sem számítottak jó modemnek a gagyi chipset miatt, és ez a helyzet a 10 év elteltével is csak romlott. A fekete modell jónak számít, de persze idővel az is elhasználódhat. Az Invitel viszonylag könnyen és gyorsan szokta cserélni a modemeket, szerintem jelentsd be a netszakadozást, mondd meg, hogy a nálad lévő modem már vagy 10 éves, ha szerencséd van akár már a hétvégén kapsz másikat.
-
Panthera
őstag
válasz
Intruder2k5 #32940 üzenetére
D-Link, a pontos típust fejből nem tudom (talán DSL-360R). Benne van már egy pár év, több mint 10 éves.
Megnézzem a kondikat benne?
-
-
Panthera
őstag
válasz
Intruder2k5 #32937 üzenetére
Szia!
Invitel PPPoE, modem van előtte. Ja, lehet hogy a modem szórakozik inkább?
-
válasz
YellowFlash #32934 üzenetére
Akkor sajnos nem tudok mit mondani rá. Más klienssel is ennyi a sebesség?
-
válasz
Panthera #32935 üzenetére
Szia!
Nekem is van RT-N12 D1-em, de sosem tapasztaltam ilyet. Igaz perpillanat nincs használatban, de nem régiben állítottam le 410 napos folyamatos működés után. Igaz nekem Tomato fw van rajta...
Milyen neted van, PPPoE vagy DHCP? Van modem vagy HGW is a router előtt?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Asus RT-N12 D1 routert vettem a a közelmúltban. Azóta tapasztalom, hogy időnként elmegy a net. Eddig csak az egyik vezetékes pc produkálta ezt a hibát, de legutóbb meg egyszerre 2 telefon is.
Ha belépek az admin felületbe, ott látszik a szolgáltató IP meg a csatlakoztatott eszközök is. Az eszközökön is úgy néz ki, hogy van hálózati kapcsolat vagy csatlakoznak a WLAN-ra. (A szolgáltatót nem pingeltem, de legközelebb kipróbálom.)
Tapasztaltatok már ilyet ezzel a típussal? Ha újraindítom a routert, akkor megoldódik. Köszönöm! -
YellowFlash
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32931 üzenetére
2 szobával arrébb van egy Vodás hordozható hotspot, de annak a jele épphogy át ér a szombámba, ahol a router van. Szóval nem kéne, hogy zavarjon.
Ezen kívül semmi más. -
krealon
veterán
válasz
macimano #32932 üzenetére
"Most kaptunk a Telekomtól Huawei HG8245H modem/routert, és szeretnék hozzá csatlakoztatni egy másik routert, típusa TP-LINK TL-MR3420. De a net a másodikon nem jön át. Mi lehet a gond?"
IP cimtartomany problema.
A Huawei HG8245H alapertelmezett IP cime192.168.1.254
.
A TL-MR3420 IP cime:192.168.1.1
A halozati maszk mindket eszkozon:255.255.255.0
vagyis mindket eszkoz a192.168.1.0
alhalozatot hasznalja.Egy otthoni router csak akkor mukodik, ha a LAN es a WAN oldalon mas-mas alhalozat van.
1 megoldas:
A Huawei HG8245H LAN portja van a TP-link TL-MR3420 WAN portjaval osszekotve.
Ebben az esetben a TP-link LAN IP cimet meg kell valtoztatni pl192.168.2.1
-re.
Ezt a (z Advanced -->) Network --> LAN --> IP Address pontban lehet megtenni.2.megoldas:
A TL-MR3420 butitasa Access Point / switch uzemmodra.
- Kapcsolat megszuntetese a 2 router kozott
- A TL-MR3420 LAN IP cimenek atallitasa192.168.1.253
-ra
- TL-MR3420 ujrainditas
- Bejelentkezes a uj IP cimen:192.168.1.253
- DHCP szerver kikapcsolasa (Advanced --> ) DHCP --> DHCP Settings --> DHCP server --> Disable --> Save
- TL-MR3420 ujrainditas
- A Huawei HG8245H LAN portjanak az osszekotese a TP-link TL-MR3420 egyik LAN portjaval
- Ahttp://192.168.1.253
oldalon be lehet allitani a Wifi parametereket. -
macimano
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, de nagyon laikus vagyok a dologhoz.
Most kaptunk a Telekomtól Huawei HG8245H modem/routert, és szeretnék hozzá csatlakoztatni egy másik routert, típusa TP-LINK TL-MR3420. De a net a másodikon nem jön át. Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is. -
válasz
YellowFlash #32930 üzenetére
A használt csatorna szabad? Mennyi - esetlegesen - zavaró másik WiFi hálózat van a környéken?
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32918 üzenetére
A telóm wifi vezérlője 802.11a/b/g/n/ac, és dual bandet is tud.
Most átraktam a router beállításokban a vezeték nélküli módot "N only"-ra, a csatorna sávszélesség pedig 20/40 MHz beállításon van. Így mértem most 28 megát. De ez még mindig kevés. -
DanaL
tag
válasz
Gubek-Einste #32928 üzenetére
Megtettem, a probléma ugyanúgy fennáll.
-
-
DanaL
tag
Sziasztok, van egy Asus RT-AC68u routerem egy Huawei usbs- modemmel akarom használni, de gondok vannak a weblapok betöltésével.
Ha magába az USB modemmel netezek gond nélkül bejön minden stb, tehát egy gépbe bedugva,
de ha routeren keresztül használom speedtest szerint megvan a sebesség, de néha nem tölt be néhány oldal azonnal, van hogy a speedtest is 3-adjára megy le mert network issues hibát dob van hogy a hardverapro nem tölt be stb.
Mi lehet a gondja? itt a config: -
TCSZ
senior tag
válasz
Gubek-Einste #32925 üzenetére
Köszi!
-
-
TCSZ
senior tag
válasz
Gubek-Einste #32912 üzenetére
Androidos telefonomon a Wifi analyzerrel nézem a csatornákat. A 14es lenne a legerősebb, de azt nem látszik
csak 13ig. -
-
-Solt-
veterán
válasz
-Solt- #32921 üzenetére
Bocsánat, újraindulgat ezt benéztem...
Viszont azt hiszem rá is jöttem miért... ég a pofám, de lusta voltam bekúszni az elosztóhoz és az N12-s adapterével használtam, az meg csak 500 mA-s ennek meg 1500 mA kéne... szerencsétlen nem kapott elég áramot!
Remélem csak ez volt a gond...
-
-Solt-
veterán
válasz
Intruder2k5 #32920 üzenetére
Egy T-s router van előtte...
Most volt megint akadozás, ez jelent meg a logban,
Aug 2 18:22:23 rc_service: ntp 735:notify_rc restart_upnp
Aug 2 18:22:23 miniupnpd[738]: shutting down MiniUPnPd
Aug 2 18:22:24 rc_service: ntp 735:notify_rc restart_diskmon
Aug 2 18:22:24 disk_monitor: Finish
Aug 2 18:22:24 miniupnpd[754]: version 1.9 started
Aug 2 18:22:24 miniupnpd[754]: HTTP listening on port 34765
Aug 2 18:22:24 miniupnpd[754]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Aug 2 18:22:28 disk monitor: be idle
Aug 2 18:22:45 crond[415]: time disparity of 1055062 minutes detected
Aug 2 18:25:38 miniupnpd[754]: HTTP Connection from 192.168.1.114 closed unexpectedlyJa és van olyan, hogy amikor visszajön a net, megnyit egy fület chrome-ban és ezt a címet akarja megnyitni,
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=219472&clcid=0x409
Amikor már van kapcsolat, akkor ráfrissítek, és az MSN főoldala jön be: [link]
-
válasz
-Solt- #32919 üzenetére
Milyen netről van szó? DHCP vagy PPPoE? Van modem is a router előtt? Konkrétan én sem tudom mit keress, de a szakadás idején íródott logot ide másolod, aztán meglátjuk, hogy van-e benne valami hasznos infó.
Esetleg meg lehet próbálni custom DNS-el, hátha az is megoldja a problémát.
-
-Solt-
veterán
válasz
Intruder2k5 #32917 üzenetére
Nem indul újra, csak "szimplán" megszakad a netkapcsolat kábelen és wifi-n is... mit keressek a logban? Nem vagyok képben vele...
-
válasz
YellowFlash #32916 üzenetére
Szia!
Milyen klienssel használod, véletlenül nem g szabványos? Illetve a routeren a WiFi 20 vagy 40MHz-re van állítva?
-
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
60 megás netem van, ami egy ASUS RT-N12 D1 routerre van rádugva. A vezetékes net teljesen rendben van, de a Wifi már bajos. Stabil a jel 24/7, sosem dob le, de a sebesség csak 20-22 mega körül alakul. Feljebb lehet ezt tornázni valahogy?
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Pár napja vettem egy RT-N18U-t, de véletlenszerű időközönként szakadozik vele a net és a TV is... létezik, hogy valami beállítás kérdése a történet, vagy hibás lehet? Firmware frissítés megvolt...
A régi N12-t visszarakva nincs semmi probléma.
-
metaksza
tag
válasz
metaksza #32887 üzenetére
Sziasztok, ez a problémám továbbra sem oldódott meg. A képen látható hibajelentést dobja ki, de persze utána simán csatlakozni tudok, újabb pár percig...
"Sziasztok. Volt már ilyen gondom, akkor is ti oldottátok meg. A napokban újra kellett konfigurálni a routeremet (TP-Link TLWR841N), azóta viszont újra megszakadt a wi-fi húsz percenként. A csatornát átállítottam fix 10-re, de így is. Mi lehet a megoldás?"
-
TCSZ
senior tag
válasz
Gubek-Einste #32912 üzenetére
Köszi!
-
-
TCSZ
senior tag
válasz
Gubek-Einste #32901 üzenetére
-
-
válasz
Intruder2k5 #32906 üzenetére
A nappali közepén a tv mögött van így talán kevésbé kívánatos a felszálló vadászgép hang
De akkor marad a borda, köszönöm szépen!
-
válasz
bitpork #32905 üzenetére
Szia!
Talán egyetlen kulturált megoldás gyanánt lehet próbálkozni egy hűtőborda felszerelésével a SoC-ra, amennyiben gyárilag nincs rajta. Találtam képet hűtővel (1, 2) és anélkül is (1), így nem tudom melyik a gyári állapot.
Ezen felül esetleg a ház szellőzésén tudsz javítani néhány újabb furattal a melegedő helyek fölött, de azt szétfurkálni már tényleg kókány megoldás, és végül marad még a ventilátor beépítése, ha olyan helyen működik, ahol nem számít a hangja.
-
Sziasztok!
TL-MR3420 rúterem van. Melegszik mint az öregördög: konkrétan megsárgult már a tetején a fehér műanyag. Hetente egy-két alkalommal meg is áll az élete és csak az áramtalanítás segít rajta.
Létezik a melegedés ellen megoldás - még ha kókány is, vagy gondolkodjak lassan egy cserében? -
krealon
veterán
válasz
fery02 #32903 üzenetére
"ha tudnék keríteni valahonnan egy eredeti adapter tulajdonságaival teljesen megegyező csere adaptert, akkor lehetne rá esély, hogy azzal minden korábbi funkcióját visszanyerné a router vagy inkább itt már sérült lehet maga a router is?"
Van esely, hogy mukodni fog, de garantalni nem lehet.
Ha az eredetivel megegyezo parameteru (ugyanolyan csatlakozo, ugyanolyan polaritasu, ugyanakkora feszultsegu es legalabb akkora aramerosseg leadasara kepes), akkor mar csak a proba van hatra, hogy kideruljon nyertel-e.
Mivel nem 100% a siker valoszinusege, igy eloszor erdemes lenne egy kolcsonkert tapegyseggel probalkozni es vasarlasba csak akkor bonyolodni, ha router tenyleg jo, tekintve hogy egy tapegysegnel nem sokkal drgabban mar uj router is beszerezheto. (TL-WR841N kb 5000 Ft.) -
Sziasztok!
Évek óta használtunk egy régi TP-Link routert, míg most valamelyik nap rá nem dugtam vezetékesen egy számítógépet internet elérésre. Illetve aznap még nem is volt gond és az is lehet nincs köze is hozzá a lentebbi problémának.
Másnap reggelre ez a router semmi életjelet nem adott magából.
Találtam egy olyan adaptert, ami nem pont hozzá való (9V helyett 9,6V-os, áramerősséget nem figyeltem meg) és ezzel fel is támadt, legalábbis a ledjei elkezdtek villogni (eredeti adapterjét újra visszadugva továbbra is sötétség), viszont a modem és közte csak látszólag volt kapcsolat, de egyik sem érzékelte egymást. Wi-Fi-s eszközök sem látják a routert.A nagy kérdésem itt most az, hogy vajon ha tudnék keríteni valahonnan egy eredeti adapter tulajdonságaival teljesen megegyező csere adaptert, akkor lehetne rá esély, hogy azzal minden korábbi funkcióját visszanyerné a router vagy inkább itt már sérült lehet maga a router is?
-
válasz
Redpaladin #32900 üzenetére
Azt jelenti, hogy az Asus nem publikus IP címet kap és emiatt nem tud csatlakozni a DDNS szerverhez mivel a szolgáltatói eszköz is router módban van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest