-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Panthera #36769 üzenetére
Nem a port triggeringre van szükséged, hanem a virtual server menüpontra (port forward). Előtte a DHCP/Address Reservation menüpontban felveszed a listára az adott gépet, hogy a későbbiekben ne változzon a címe.
A Forwarding/Virtual Servers menüpontban pedig beállítod, hogy a kívánt külső port a gép címére legyen irányítva a szolgáltatásban beállított portra.
A beállítások előtt érdemes leellenőrizni, hogy a kívülről látható ip-cím egyezik-e a szolgáltatótól kapott címmel. -
Truman
senior tag
válasz
Panthera #32964 üzenetére
Sziasztok. Egy tanodában és a tőle 15 méterre lévő melléképületében kellene valahogy megoldani a Wi-Fi lefedettséget. Az a baj, hogy próbálkoztam már erősebb routerrel, de olyan mintha valami erődítmény lenne ez. Már a 3. szobába alig van jel.
Jelenleg egy T-Home -os ZTE ZXV10 H201L router van nekik, ezt kéne valahogy felerősíteni. A LAN kábel vezeték már több szobába is el van húzva.
-
válasz
Panthera #32941 üzenetére
Ha még a régi szürke kék színű, akkor szinte biztos, hogy a modem a hunyó. Azok már új korukban sem számítottak jó modemnek a gagyi chipset miatt, és ez a helyzet a 10 év elteltével is csak romlott. A fekete modell jónak számít, de persze idővel az is elhasználódhat. Az Invitel viszonylag könnyen és gyorsan szokta cserélni a modemeket, szerintem jelentsd be a netszakadozást, mondd meg, hogy a nálad lévő modem már vagy 10 éves, ha szerencséd van akár már a hétvégén kapsz másikat.
-
-
válasz
Panthera #32935 üzenetére
Szia!
Nekem is van RT-N12 D1-em, de sosem tapasztaltam ilyet. Igaz perpillanat nincs használatban, de nem régiben állítottam le 410 napos folyamatos működés után. Igaz nekem Tomato fw van rajta...
Milyen neted van, PPPoE vagy DHCP? Van modem vagy HGW is a router előtt?
-
-
-
válasz
Panthera #31043 üzenetére
Konkrétan a Counter Strike-ról van szó, amihez elvileg a 27015 kell (TCP és UDP is - a képen ez most nem jól van állítva). Az IP gondolom a PC helyi IP-je, amihez a többi játékos csatlakozna. Nyilván ők a "külső IP:27015"-t fogják majd megadni.
Így vanA port scan szerint nincs kinyitva a 27015. Mit csinálunk rosszul?
Futott a program a teszt alatt? Ha igen netes port tesztet néztél?A Common Service Port alatt mik vannak?
-
-
krealon
veterán
válasz
Panthera #29904 üzenetére
"Adott egy otthoni egyszerű hálózat, lehetséges-e a felhasználók internetes tevékenységét nyomon követni?"
Altalaban nem.
"Tehát pl. az egyik kliens gépen üzembe állítani egy alkalmazást, ami monitorozza a mezei router átmenő forgalmát?"
Megfelelo halozati tudas es router tamogatas mellett elvileg megoldhato.
"Kell aggódnia a felhasználónak, ha https alapú weboldalakat néz?"
A https oldalak cimfeloldasa titkositatlanul tortenik, igy a latogatott oldalak cimeinek statisztikaja konnyen kinyerheto. Gargoyle firmware-nel alapbol van ilyen statisztikai modul.
"A https protokoll nyújt elégséges védelmet?"
Publikus hitelesitokkel alairt kulcsok eseten, az atvitt adatoknak eleg vedelmet ad.
-
-
-
-
-
válasz
Panthera #28184 üzenetére
Nem gond mivel vannak olyan NAS gyártók akik nem is forgalmaznak router-t, illetve senkitől sem elvárható, hogy csak egyetlen gyártó termékeit vegye/használja. Pont az ilyen helyzetek miatt vannak a szabványok, hogy bármilyen eszköz bármilyen eszközzel együtt tudjon működni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÚJ RTX 3070TI AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13.Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ ASUS AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13. Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/RTX 2060 6GB/2ÉV
- ÚJ AKCIÓS! DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/GTX 1660 Super 6GB/2ÉV
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Elekit TU 8200-R SE csöves (kit) erősítő
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest