Hirdetés
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MSI notebookok
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kirlog
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom tud e valaki segíteni. TP-link TL-WR841MD routerem van digis nettel. Olyan problémám van, hogy routerrel az internet sebessége jelentősen csökken( 40 megabitből jó ha 8 jön routeren mind vezetékes csatlakoztatásnál mind wifin). Routert szervizbe visszavittem, ott előttem tesztelték, 30 megabitet simán mértek rajta, meg több napig tesztelték szóval elvileg semmi baja. Ezen felül torrentnél is és sima letöltésnél is ha olyan a kedve(esetek 90%-ában olyan a kedve) akkor elmegy az internet 2-3 másodpercre iylen 5-10 másodpercenként. Mindegy, hogy 1 vagy 3 gép van csatlakozva mindig ezt csinálja. Digi-t felhívtam de nem csinálnak semmit, mert "beállítással van probléma" mivel router nélkül jó az internet. Így ők ezzel nem foglalkoznak. Valami ötlet, hogy alap beállításon kívül mit kéne átállítani, hogy működjön a router rendesen az internettel?
-
Jedster
tag
válasz
zolka95 #20496 üzenetére
Szerintem ez beállítás gond lesz.
A régi eszközök nem támogatják az IPv6-ot, ezért lehet, hogy nem okoznak problémát. A routerben is letiltottad az IPv6 támogatást?
Az USB-s wifi beállításainál (jobb kattintás, állapot, tulajdonságok (vagy valami ilyesmi XP-ben az elérés)). Itt az IP, vagy TCP/IP beállításoknál nézd meg ki van-e kapcsolva. Win7-en Sharing Center-ben rákattintasz a hálózati kapcsolatra. Onnan tulajdonságok, ott pedig van külön Internet Protocol version 6. Ott ki kell szedni a pipát. Persze ha a regisztrit érted reg adatbázis alatt, akkor lehet, hogy ez már megtörtént.Akkor a routerben is keresd meg az IPv6 opciót, és ott is kapcsold ki.
-
zolka95
őstag
válasz
Jedster #20494 üzenetére
nem tudom hogy kéne ipv4-en elérni
az ipv6-ot egy leírás alapján a regisztrációs adatbázisban tiltottam letegnap reggel jött elő ez a gond aztán jó lett
ma reggelre ugyanez: a wifire csatlakozik a telefon, de nem tölt be semmit és itt a gépnél sem tölt be egy csomó oldalt
szerdán unokatesómék kihozták a gépüket, ami egy régi és xp fut rajta
a netelérést úgy oldottuk meg, hogy rádugtunk egy usb-s wifi jelfogót TL-WN422GC-ttehát csütörtök reggelre jött elő ez a probléma, aztán jó lett magától, és ma reggelre megint
most jöttem rá, hogy ha kihúzom abból a gépből a wifi jelfogót, akkor egyből jó lesz a net és betölt minden oldalt.lehet nem kompatibilis az usb wifi adapter a routeremmel?
-
Pycee
tag
válasz
Claude Leon #20492 üzenetére
Sajnos ez sem jött be!
Nem tudom, mi van ezzel?!
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Régebben írtam, hogy gondom volt az ipv6-tal. Letiltottam az ipv6-ot eddig jó is volt. Most viszont nem tölti be a facebook-ot és a firefox weboldalát sem. Google-n rákerestem ipv6 oldalakra és egyet sem töltött be. Mit csináljak? Most akkor egyáltalán nem tudom használni az ipv6-ot használó oldalakat soha, hiába tiltottam le??? -
Pycee
tag
válasz
Claude Leon #20486 üzenetére
De, van. A "Both" van kivlasztva.
-
-
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt vettem egy ASUS RT-N12E routert, amit kb 2 óra szenvedés után be tudtam állítani az elképzelésemnek megfelelően, (WPA2+AES) működött is rendesen egész este még reggel is ment, mert mobilról neteztünk.
Délután viszont hívott az asszony, hogy nem megy a net. Este hazaértem, kutakodtam mi lehet és egy firmware frissítés és újabb 2 óra szenvedés után sem sikerült működésre bírni a rendszert a Router GUI-ját 10ből 1 alkalommal sikerült elérni akkor is a főoldalig jutott mert aztán sehova tovább. Próbáltam hardveresen resetleni, akkor ugyan lett net kábelen keresztül viszont wifi nem mivel a GUI továbbra sem volt elérhető. Szerintetek mit lehet még próbálni rajta? Vagy egyszerűen vigyem vissza? Még 3 napon belül vagyok.Köszi
-
válasz
Roland8622 #20476 üzenetére
ezért is írtam a másik témában a hibalehetőségeknél az illesztést is, bár ha garantáltan minden úgy volt beállítva az új routeren, mint a régin - amivel működött -, akkor azt látom, amit te is rejtély jelzővel illettél, hogy elvileg nem az volt a probléma, de valamit kellett mondaniuk, pláne ha már pénzt kértek, viszont megoldódott a probléma, és ez a lényeg.
-
htc07
addikt
válasz
Intruder2k5 #20483 üzenetére
A második routeren nem fut dhcp, se tűzfal, se semmi (csak a wifi, meg a portokon adja kábelen a netet).
[link] átszerkesztettem kicsit a képed, hogy hogy volt eddig. átdugtam a kábelt sima lan portba ahogy mondtad, mostmár jónak tűnik.. semmi mást nem csináltam.
hogy ez mitől logikus azt nem tudom, de köszi, ezt soha meg nem próbáltam volna
-
-
htc07
addikt
válasz
Intruder2k5 #20481 üzenetére
A második router csak AP módban fut, se tűzfal, se semmi.
A tartományok is stimmelnek, (192.168.1.1 és 192.168.1.2 a két router, mindkettőnek meg lett mondva hogy melyik a saját és melyik a másiké). Az első routernél értelemszerűen kliens portra van csatolva, a kettesen pedig arra, (aminek nem tudom mi a neve [talán upstream?] ahova alapból a modemből jövő ethernet kábelt tolnád)
-
Szia!
Amennyiben az egyes routerhez csatlakozol, úgy a kettes routeren lévő eszközöket védi a kettes router tűzfala, vagyis port forward kellene! Másik, és még jobb megoldás lenne, ha a második routert switch módban használnád! Ennek legegyszerűbb módja, ha a LAN IP címét ugyanabba tartományba teszed, ahol az egyes routeré is van, és a két routert összekötő kábelt mindkét routernél valamelyik LAN portba dugod! Illetőleg ez esetben a második routeren szükséges még a DHCP szerver kikapcsolása, így az egész hálózat egy VLAN lesz, és gond nélkül elérhetsz bármit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hobby elektronika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Nintendo Switch 2
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Széthullott az Amazon és a Stellantis autós szoftverüzlete
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB gyári független megkímélt!
- Apple iMac A2438 (2021) All-in-One 27% 24" 4.5K Retina M1 16GB 2TB SSD gar
- Jabra Evolve2 85 Vezeték Nélküli Fejhallgató!
- IPhone 14 128GB gyári független akku 90% 100% hibátlan és gyári
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest