Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
aktív tag
-
donat_sz
senior tag
Látom az összefoglalóban, hogy
Figyelem! Bár a Revolut nem számol fel semmilyen költséget a készpénzfelvételbél, ahogy a magyarországi bankok sem, külföldön az ATM üzemeltetője használati díjat számolhat fel . Érdemes előre tájékozódni, hogy külföldön mely bankok ATM-je ingyenes, ez a lista segítségedre lehet: Revolut Free ATM
A táblázat pedig Spanyolországban az alábbi bankokat jelöli meg mint potenciális lehetőségek valóban költségmentes készpénz felvételre:
- Arquia Banca (as of Jul 2019 with MC)
- Deutsche Bank (as of Apr 2019)
- Liberbank (as of Dec 2017)
- Telebanco (as of July 2017)
- UniCaja (with MC as of Mar 2019)Van valakinek esetleg friss(ebb) tapasztalata, hogy aktuálisan melyik spanyolországi ATM-ből lehet manapság költségmentesen € kp-t felvenni?
-
pdr755
aktív tag
Valakinek van tapasztalata hogy az eurós OTP ATMek költséget végül számítanak fel a R vagy Wise kártyákra azon túlmenően hogy max 100 €t lehet egy tranzakcióban kivenni?
Nem a R díjára gondolok hanem amit az OTP bank azon felül felszámít (ha van ilyen!) -
w.miki
veterán
Volt már olyan hogy valaki utalt, de nem volt ismerősöm és 1 hónap után levette a pénzt. Már nem emlékszem pontosan mit kellett csinálni.
-
teptep
senior tag
válasz
w.miki #52765 üzenetére
Profilodban a képed alatt van a revtagod, ami @ jellel kezdődik. Ha a fizetőnek is van Revolut alkalmazása, akkor ezt a revtagot adod meg. Például @wmiki. Ha nincs revolutja, de van bankkártyája, akkor a fizetési hivatkozásodat adod meg neki:
revolut.me/wmiki
Itt a saját bankkártyájával tud fizetni neked. Itt van egy limit, hetente összesen max 250 GBP-nak megfelelő összeg. Mindkét módszer biztonságos, azonnal végrehajtódik, és egyik sem vonható vissza.
A ravtagodat 2x tudod megváltoztatni: profilodban rákoppintasz, jobbra fent fogaskerék, és Revtag szerkesztése. Ugyanitt van olyan, hogy Adatvédelmi beállítások. Azon belül Legyek felfedezhető, Revtag, ez legyen aktiválva, mert a revolut.me hivatkozás csak ekkor működik. (Már nem emlékszem, hogy alapból aktív-e?) -
w.miki
veterán
Ha valaki Revolut-on fizetne nekem egy termékért, az biztonságos?
Milyen azonosítót kell neki megadnom?
Hogy csináljam, hogy utána ne tudja visszavonni a pénzt? -
azbest
félisten
régebben volt, hogy itthoni hír kapcsán kíváncsiságból rákerestem, mennyire ferdít a média, megtaláltam a bíróság oldalán a tárgyalás dokumentumát. Le lehetett tölteni. A tanúk neve fekete téglalappal ki volt takarva. Képként rátéve a szövegre. A szöveg kimásolható volt, ott voltak a tanúk nevei...
-
pdr755
aktív tag
Ha tudod a docket számát meg hogy melyik bíróságon van az ügy akkor a legtöbb dokumentumot magad is meg tudod találni olyan dokumentumkezelési felületeken amit az ottani bíróságok használnak a dokumentumok iktatására és nyilvános hozzáférhetővé tételére.
Valószínűleg a rendőr is olyan dokumentumokat küldött ami többségében nyilvánosan hozzáférhető. -
mrots
junior tag
Azt gondolnad, hogy igy van. Nekem evekkel ez elott volt egy CIBes ugyem, a bankkartyamon volt sikertelen terheles (tul nagy osszeget akartak terhelni). Jott SMS, otthon voltam, nyilvan azonnal netbank, limitek, tiltasok, bank fele jelzes, stb. Ezzel lenyegeben le is tudtam a dolgot, de nem hagyott nyugodni. Utana mentem. Felhivtam a bankot, kivertem beloluk az azonositokat, idobelyegeket meg mindent. Nem volt egyszeru harc. Miutan ez megvolt, felhivtam a ceget, ahonnan a terheles jott, ami egyebkent egy abortuszklinika volt az USA keleti partjan. Felhivtam oket, elmondtam mi tortent. Nem lepodtek meg, mivel par hettel korabban elloptak a terminal azonositoikat, meg az azonositasi adataikat es azt hasznaljak bankkartyak terhelesere. Nem az elso voltam akikkel beszeltem. Megadtak egy atlantai nyomozo szamat, aki foglalkozik az ugyukkel. Felhivtam az atlantai szamot is, elmondtam ujra mi tortent. Ez az urge sem lepodott meg. Elmeselte hol indult a dolog, elmondta, hogy birosagi szakasz is van mar, vannak letartoztatott emberek de kiterjedt halozatrol van szo, nincs meg vege a dolognak. Mindenesetre emailen atkuldte a birosagi jegyzokonyveket, a vademeles anyagat, mindent, amit az ugyeszseg osszerakott. Erdekes olvasmany. Orosz, ukran, magyar es roman szereplok alkotta bunbanda, sok rendbeli visszaelesek, csalasok, betoresek.
Elorebb nem jutottam vele de erdekes olvasmany volt.
Ennyit arrol, hogy "minden visszakovetheto". Valameddig.
-
4Grider
nagyúr
Az érdekes. Részlet a Maestro wikipédia oldaláról:
Mastercard Maestro egy márka betéti kártyák és előre fizetett kártyák között. A Mastercard tulajdonában van. A márkát 1991-ben vezették be. A Maestro-t 93 ország körülbelül tizenöt millió értékesítési pontján fogadják el.
2023. július 1-jén a Mastercard elkezdte a Maestro fokozatos megszüntetését Európában. Az európai bankoknak és más kártyakibocsátóknak a lejárt vagy elveszett Maestro kártyákat más kártyával kell kicserélniük. -
xy.zsolt
őstag
válasz
bigdady #52751 üzenetére
Na, neked IS leírom....mert úgy látom a szövegértés neked sem erősséged. A szitu amit nehezményeztem az az, hogy küldenek egy emailt amiben tájékoztatnak, hogy többet vonnak le többletszolgáltatás nélkül....majd pár napra rá küldik az emailt, hogy degeszre kaszálták magukat tavaly.
Amiről egy betűt sem írtam az az, hogy problémám lenne kifizetni....mivel az nem is jelent problémát.Akad még más is aki nem a lényeget ragadja meg és tolja az aranyköpéseit egy vélt problémára?!
-
-
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis #52746 üzenetére
Igen azt tudom hogy a váltási árrés magasabb. Erről feltételeztem hogy részben a tranzakciós illeték emelését építették be (ezen felül is lehettek emelések mert nem csak a XXX/HUF devizapárok árfolyama lett rosszabb, legalábbis a redditen olvasható tapasztalatok alapján)
-
xy.zsolt
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
xy.zsolt #52741 üzenetére
elnezest, ne haragudj, hisztizz meg, biztosan lesz eredmenye! es a topik szinvonalat is csak emeled vele
#pdr755 nincs semmilyen konkret emeles, a valtasi spread mar magasabb. de a kollega legnagyobb baja az, hogy a csunya revolut egyszer atmenetileg kitiltotta a nyitott bootloaderes vackaval
-
tlala
addikt
Eredeti problémát lásd itt.
Nem volt semmilyen vásárlás vagy egyéb kapcsolat. -
pdr755
aktív tag
Pontosan milyen revolut emelésről van szó?
Nem nagyon használom már ezért érdekelne.
Vagy a tranzakciós illeték áthárítása történt meg itt is mint a Wise-nál?
Azt nyilván nem ők találták ki.
Mondom ezt úgy hogy én vagyok az utolsó ember aki védené a R-t (ezért se nagyon használom már őket) -
xy.zsolt
őstag
válasz
namenlos #52730 üzenetére
Szövegértésből 1es....leülhet.
Abból van elegem, hogy mondvacsinált dolgokra hivatkozva emel árat mindenki. Nyilván profitorientáltak a cégek (nem ez a gond), de pofátlanság az ami manapság (covid és Ukrajna óta) megy. Rinyálva emelnek egekbe árat úgy, hogy közben degeszre keresnek extraprofitot.
Ezt nem csak a Revolut-ra értem hanem úgy kb minden termelőre, kereskedőre, szolgáltatóra. -
xy.zsolt
őstag
Én meg azt rühellem, hogy küldik a kéretlen üzenetet arról, hogy mennyire nyereséges lett tavaly is a Revolut (rekord nyereség)...ugyanakkor rólunk egyre több bőrt húznak le a működési költségekre hivatkozva.
Legalább ne kérkednének direkt a képünkbe....vagy ez csak engem irritál piszkosul? -
tlala
addikt
Érdekes, hogy amikor az új kártyát írom át a szolgáltatóknál (pl. a max.com-nál Revoluttal fizetek), azt vettem észre, hogy még a kártya 0 Ft-os próba terheléséhez is kell az engedélyezés az appban.
Az a "Crocs" vagy mi pedig simán ellenőrizte úgy a kártyám adatait/működőképességét, hogy csak a tranzakciók között olvasva szereztem tudomást róla.
Valami kiskapu vagy backdoor van. -
xy.zsolt
őstag
.
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint #52724 üzenetére
Kérni kellett volna kivizsgálást, és mp-re pontosan meg tudják mondani hogy mikor milyen üzenetet hova küldtek, az abban szereplő adatokat hol adták meg, milyen netbanki jóváhagyás történt milyen korábban regisztrált mobilbanki applikációban, stb. Minden auditálva van...
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint #52721 üzenetére
Érdekes lehet hogyan zajlott, mert SMS vagy netbanki hitelesítés kell, az meg nem megy észrevétlenül.
-
tlala
addikt
válasz
TrollBalint #52721 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Család ártatlan, kértem/kaptam új kártyát.
-
Oliverda
félisten
válasz
pècsimunkás #52714 üzenetére
Csak te: [link]
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
18 èv alatti gyereknek, hogy lehetne Revolut kártyáját igènyleni?
Revolut alkalmazást átnèztem, nem találok semmit.
Persze, lehet csak èn nem vettem èszre... -
tlala
addikt
Ajaj.
Néhány perce megjelent a tranzakcióim között egy ilyen:"Crocs
Ma 18:05 - Bankkártya hitelesítése.
Erre a tranzakcióra egy ellenőrzés keretében került sor.
A kereskedő nem vont le pénzt, csak ellenőrizte, hogy a kártyaadatok helyesek-e.Szüntesd meg a kártyádat, ha nem ismered fel ezt a fizetést."
Sehol sem használtam a kártyámat, pláne nem a Crocs-nál.
Kezdjek aggódni?
Kérjek valóban új kártyát? -
zerodot
aktív tag
A SEPA utalásokra pont nem igaz, mivel azok teljesen ingyenesek.
Amúgy nem túl nagy ördöngösség kikeresni a díjakat...
USA-ba USD első utalás 0 Ft, többi 150 Ft.
De ha van kártyás/GP/AP/PP fizetési lehetőség, a legegyszerűbb azt használni.
-
válasz
TrollBalint #52696 üzenetére
Ott gyártják és fele annyiba kerül, mint ha az EU-ból venném, euróban, áfával, vámmal, miegyébbel.
Köszi mindenkinek az ötletet, tanácsot!
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
xy.zsolt #52701 üzenetére
Akkor ez az oldal mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest